icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
22. nov 2010

@ziza55 ja cistim vatovymi tycinkami specialnymi pre babatka.

ziza55
22. nov 2010

@emily327 ahaaa...dakujem a myslis ze staci iba cistymi?lebo aj ja skusam tymi stetockami ale maly tam ma taky maz a iba mu to tym roztrem..je to take mastne..este som nebola na poradni..preto sa pytam...dakujem

alex1983
22. nov 2010

@magdalenocka ano, ja som 😀

emily327
22. nov 2010

@ziza55 nam to ukazovali v nemocnici - porodnici ako treba cistit uska. Iba na zaciatku dierky ucha treba ocistit.Nicim specialnym a kazdy den.

malemimi
22. nov 2010

holky moje dieťa od 16hod nespí .... ☹ neplače ale vymýšla tearz je v postielke ale je hore

emily327
22. nov 2010

@malemimi no moja aj take su dni. Uz to nie je babatko, co len spinka, kaka, prdka a papka. Uz to bude takto,ze nam budu menej spavat. U nas je to uz tak 😉

Dnes mi prisiel pre malu vianocny darcek, tak sa vytesujem 🙂

malemimi
22. nov 2010

@emily327 to myslíš vážne že bude takto hore dlho? ach jaj už mrnčíme idem pre ňu

bonninka
22. nov 2010

@hirunka tak to držíme palečky, aby vám to dobře dopadlo. Už tak to bude s tou sádrou dost náročné.

malemimi
22. nov 2010

@malemimi no mám ju na rukách , prevraca očkami a drieme

jana_toky
22. nov 2010

@ziza55
Zuzka, ja idem na 10:00, tak sa tam pockame ok 🙂

jana_toky
22. nov 2010

@ziza55
no, ja nechavam kocik v kocikarni a babo nosim na rukach, je to sice dost narocne popri tom zamykat otvarat dvere a tak, ale zatial sa to da, lebo ho mam v takej teplej perinke...

A tie uska som zacala cistit kazdy den odkedy mal na nich take chrasticky.

jana_toky
22. nov 2010

@mircova
Tu holtovku dostanes bez predpisu v lekarni bez problemov 😉

jana_toky
22. nov 2010

@emily327
dnes sme maleho kupali a po kupani som zistila, ze sa tie chrasticky vo vlaskoch skoro vsetky vymyli, tak som este pomazala olivovym olejcekom tie miesta a uvidim zajtra rano.
Uska ma uz ok a to obocie sa tiez lepsi, tak snad to nebude az take zle 😀

Ty ako si dopadla po skontrolovani hlavicky, ma to aj vo vlaskoch?

jana_toky
22. nov 2010

Baby, co to chicco nositko, ma ho niekto??? 😎

lenkaoravcova
22. nov 2010

@ziza55 no vraj ano, ja som prveho nekojila tolko takze skusenost nemam, ale svokra je pediatricka a tak mi to vysvetlovala ze novorodenec by sa mal najest priblizne za 15 az 20 minut a postupne sa to skracuje a napriklad 4-5 mesacne babo sa vie najest za 2 minuty.

lenkaoravcova
22. nov 2010

@mona777 no snad to rychlo prejde a preco ze kvoli operacii nechce papat? to by ma ani nenapadlo hm

emily327
22. nov 2010

@jana_toky nie chvala bohu vo vlaskoch to nema, idem zajtra k pediatrovi som zvedava co mi na to povie a hlavne co mi na to da. Dam vediet. A je super, ze vam to mizne. Ja som to tiez po kupkani natrela olivovym olejcekom a vyzera to lepsie, uvidime rano 🙂

hirunka
23. nov 2010

@bonninka dakujeme..........no nie je to jednoduche ale uz sme si zvykli za tie predchadzajuce tri tyzdne a teraz jej to urobili o dost lepsie tak aj prebalenie je jednoduchsie.......pre mna bude najkrajsim vianocnym darcekom ked uz budeme bez sadry na jeziska 😀

malemimi
23. nov 2010

@hirunka no tak aspoň niečo je teraz lepši ...uvidíš už budete mať krásne Vianoce 😉

holky v noci som malú po dvoch hodinách čo sme zaspali spolu vo veľkej postli išla preniesť do postieľky a čo sa stalo?!..........no princezná sa zobudila...som myslela že ma klepne haha

malemimi
23. nov 2010

holky to je v prdeli mala mi na rukách spi ale ako ju položím do postieľky je koniec spánku

malemimi
23. nov 2010

teraz tak rozmýšľam načo sme kupovali postieľku haha 😀 😀 veď tam skoro vôbec nieje 😀 😀 😀

mircova
23. nov 2010

Môj malý tiež dnes špekuluje. Chvíľku zaspí na rukách a keď ho dám do postielky, tak do 20 min je hore. 🙂
Dnes do obeda stále mrnkal tak som ho nechala rozbaleného na posteli, kde si kopkal nožičkami a takto sa prehral skoro hodinu, aspoň som odbehla umyť riad 😉

hirunka
23. nov 2010

@jana_toky my mame bertoni nositko a nevieme si to vynachvalit, uzasna vec, hlavne ked nemozeme kocikovat, ci uz na prechadzky alebo aj ked sme behali po nemocnici na vysetrenia tak super

jana_toky
23. nov 2010

@emily327
no, dlho som sa netesila z toho, ze mu to mizne, lebo rano to mal opat zretelne viditelne a este sa mu to aj rozsirilo ☹

jana_toky
23. nov 2010

Tak sme spat z poradne a zaroven aj z prechadzky a idem sa podelit o skusenosti.

Takze Adamkovi potvrdila lekarka Eboroicku drmatitidu, dostali sme recept na Kerasal masticku, ktoru mame po kupani na hlavicke vtierat a potom vyskrabkavat chrasticky. A ze mozeme aj ostrihat vlasky, aby sa nam to lepsie vtieralo. Uz sa nam to na hlavicke rozsirilo a mame to v oboci aj na celicku ☹ , takze nam zostava len mazat, mazat a mazat. Ale nie je to nic vazne, vela dojciat to mava.

Tiez mame potvrdene, ze nosik nemame kazdy den odsavat, len ked tam vidime sopliky alebo mame pocit, ze je upchaty. Detto uska.

Tvaricku mame natierat hlavne ked ideme von v tejto zime. Dobry je vraj Infadolan alebo nejaky olejcek. Von mozeme veselo chodit az do -20 😉

A tiez mame potvrdene tlacivko na pridavok, ze sa dozil 28 dni, tak uz len na gyne a mozeme odniest na Vazovovu 😒

jana_toky
23. nov 2010

@hirunka
toto: http://www.malvik.sk/Klokanky-krosny/klokanky/B...

A co sa tyka pevnosti a hlavne opierania hlavicky, si s tym spokojna, da sa spolahnut na tu pevnost? 😖

jana_toky
23. nov 2010

@malemimi
no teda, nemozes ju tak casto bravat do vasej postele, si asi uz zvykla.
Ja sa snazim ho mavat v postielke co najviac, ale je pravda, ze cez den my tam moc nechce spavat, to spinka skor v lehatku. Ale v noci je to ok. 😉

hirunka
23. nov 2010

@jana_toky my mame tento http://www.e-broucek.cz/sk/klokanky-a-nosice/be... a je fakt dobry este tam je aj taka strieska na hlavicku ze ju to zakryje a samozrejme sa to da dat dole........my sme to kupili v predajni pre deti a maju aj stranku www.predeti.sk a pevne je dost

jana_toky
23. nov 2010

@hirunka
Tu predajnu poznam a maju rovnaku cenu priamo v predajni ako ta co je v ramci objednavky na webe, nevies?
Docela sa my to paci, asi sa budem viac priklanat k tomuto ako k chiccu 🙂
vdaka za radu

malemimi
23. nov 2010

@jana_toky čo treba odniesť na vazovovu?? 😲