icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
3. dec 2010

@nivejka vieš čo pozerala sa na seba a na mňa a asi nechápala skôr sa pozerá na zárubne a na obyvačkovú stenu na fotky poháre a tak 😀 alebo dnes sledovala Altheu a keď príde tato tak na neho kuká a tak a vy?

hirunka
3. dec 2010

@ziza55 no tak ver ze tiez som si vselico namyslala 😀 nebolo mi vsetko jedno preto som to hned rano riesila zbytocne cakat

nivejka
3. dec 2010

@malemimi ...tak Lili zbožňuje zrkadlá--nevie sa na seba vynadívať--aj plakať vždy prestane 😉 ...tuším bude v tomto po mne,lebo kde som sa vždy pohla,tak len zo zrkadielkom 😀 😀
tuším jej namontujem nejaké do postieľky...

horalka777
3. dec 2010

@nivejka s tou chutou mlieka - niektore babatka si kramy ani nevsimnu a cucaju jedna radost 😉 moja holt nahodila nejaky hormonalny senzor, alebo co... diskutovala som onehda o tom dost s annag tu na koniku.. ale ja som bola extremny pripad, nebojte, vy problem mat nebudete, drzim vsetkym palce 😉 Inak - ma potesilo, ze nie som sama s plus 15kg...a nepohla som sa od porodu ani o kilo 😝 ale ja ratam vahu este spred prveho tehu, inak by to bolo iba plus 5kg. Jaaaaj, bola som strasne sprosta to prve tehu, jedla som lebo som myslela, ze potom kojenim lahko zhodim 😠

horalka777
3. dec 2010

@ziza55 no MM som tiez este tam dolu nepustila, pekne pozvolna a az po kontrole, ja budem rada, ak sa ku Dr dostanem este v decembri, bo uz tyzden sme chori...

syssi
3. dec 2010

@nivejka haha ty si ina srandistka 🙂 tak mne uplne tento porod stacil - teda zatial som v takomto stadiu ze maly mi uplne staci 😀 a kedze som mala sekciu tak tam sa odporuca cca 1 rok alebo 2 pockat a to uz budem stara 🙂
Ja som len zvedava kedy mrcha pride ku mne 🙂

ano ano to mas svatu pravdu - sneh a lad to je velky rozdiel!!

syssi
3. dec 2010

@malemimi tak tohoto sa obavam aj ja ze co bude v noci - Renusko spal od 11:30 do 15:30 to sme sa napapali, prebalili a supla som ho do kresielka ze nech je hore a hra sa troska - a on uz opat spinka....
Tak som zvedava ci budeme spinkat aj v noci.... 😒

horalka777
3. dec 2010

napisem vam aj ja, co prezivam v posledne 3 dni 😠

streda - boli sme objednani na klbiky o 14tej, tak som vystrojila starsiu (choru) aj mladsiu aj seba (tiez choru) aj s kocikom, prebrodili sme zaveje ku zastavke MHD, vystupili pri poliklinike, prebrodili dalsie zaveje pred vchodom, vytrepali sme sa na ono poschodie a na dverach cedulka ze Dr je od 29teho PN 😠 😠 😠 skoro ma vystrelo, nikde ani nohy, som so pripadala jak v skrytej kamere, aj by som sa bola zasmiala, ale s mojimi chytenymi dutinami a s kaslom starsej to bolo vazne o drzku. Tak sme sli pekne aspon nakupit do Billy a rychlo na spiatocny bus. Lenze ten ma zastavku o hodny kus inde a mne sa zdalo, ze slapem nie ten cca 1km, ale aspon 30. To moje chodiace dieta totiz kazde dva metre stalo a chcelo sa vytrhnut z ruky a chytat sniezik a skakat do zavejov, do toho tlacit kociar ako pluh jednou rukou, no horor...

Vcera poradna s Lydkou, 5120g tusim ma a aby sme nahodou v klude neostali, ze konecne vsetko v poho, tak vraj mame vyraznejsiu reakciu na tbc ockovanie, este jej to vraj pichli dako nizko na rucicke ci co a este jej nahmatala Dr akusi uzlinku kdesi medzi tymi faldikmi, tak nas odvelila do Podunajskych Biskupic - "najlepsie hned zajtra" tak ja zodpovedna mater som zorganizovala svagrinu s autom, ze nas tam dnes rano hodi...

Dnes - vyrazili sme o osmej z Dlhych dielov do tych biskupic...a otocili sme to dolu v Karlovke, to sa nedalo, vsade len slimacia kolona 😔 Volala som s Dr, ci je to fakt take surne, ona ze tak ale v pondelok urcite by sme uz mali ist... potom sa mi konecne podarilo dovolat aj do tych biskupic a tam mi sestricka vravi - jaaaaj, esteze ste sa otocili domov, lebo dnes tu aj tak nie je ten Dr, co to ma na starosti a tam bude treba aj sono...pridte v stredu cez obed... No a v stredu zasa svagrina nestiha, tak som vybavila ine auto a cakam, co sa este dovtdy vsetko udeje...aaaach, keby sme aspon zdravi boli 😔

mircova
3. dec 2010

Ahojte,
môjmu malému včera prepichovali na očku slzný kanálik. Mňa poslali za dvere ked mu to robili, ale tak srdcervúco plakal, že som aj ja mala slzičky na krajíčku 😢 ,ale keď som si ho zobrala tak som sa držala, aby sa aj on rýchlo upokojil. Hrôza. Potom malý prespal skoro celý deň, len sa napapkal a znovu spinkal.
Dnes sme boli na ortopédii, som si myslela, že nám spravia sono, ale len ho skontrolovali a povedali, že viazať na široko a na sono idem až v januári.
Drobček dnes akosi nemôže spať stále mrnká, asi sa mu narušil režim tým chodením po doktoroch a ked zaspí tak sa z ničoho nič cca po 20 min. strhne otvorí očká do široka a prudko dýcha, akoby sa preľakol. Ja si normálne myslím, že sa mu to v sne vracia ako mu ten slzný kanálik prepichovali ☹
Teraz už konečne normálne zaspinkal, tak dúfam, že už to bude o.k

mircova
3. dec 2010

@malemimi aj nám sa už konečne tie chrastičky pekne hoja 😉

mircova
3. dec 2010

@horalka777 to si teda pochodila na figu, skoro ako ja vo štvrtok.
Som si v stredu odlomila kúsok zubu. Tak som manžela dotlačila, aby si zobral dovolenku ( čo ku koncu roka u nich nie je jednoduché), ale dali mu aspoň 1/2 dňa. Vychystala som malého a išiel ma tam zviesť, lebo inak by som to nestíhala. Keď som tam prišla doktor mal dovolenku, skoro ma porazilo, že ak chcem nech idem na pohotovosť, alebo prídem v pondelok. Tak teraz čakám do pondelka aspoň, že ma to moc nebolí,a zas budem musieť nieho zháňať čo mi ostane z malým a to ešte potrebujem ísť s nim na kontrolu na očné a so sebou na gyndu. Tak fakt neviem ako to zvládnem.

malemimi
3. dec 2010

@nivejka haha 😀 😀 😀 princeznička no....
@syssi no aj malá do kelu...dnes tomu papaniu moc nedala...

malemimi
3. dec 2010

@horalka777 ty kokšo super zážitok... 😒

stanka02
3. dec 2010

@mircova To ako videl ten ortoped, ze nasiroko? Ja ked som bola u znameho tak, robil sono, este mi to ukazoval. Ja na tvojom mieste by som skusila este jedneho ortopeda, co ak budes drobca zbytocne trapit na siroko.

emily327
3. dec 2010

@nivejka ani ja ju nedam zaockovat. Ale lekar asi bude nastvany, no jeho problem. My mame v izbicke pri postielke taku hviezdicku lampicku z Ikea, mozes pozriet na FB 🙂 A ta je zazata. My sme tiez malu davali do tmy, az kamoska raz bola u nas a povedala,ze je to velmi zle,ze ked sa babatko zobudi a nic nevidi,ze sa boji,ze treba mat zazate malinke svetielko. A tak to aj robime, zhasnem ho az ked ideme k nej spinkat 😉

@ziza55 som rada,ze som pomohla. Ja som nevedela, ci hej alebo nie. A toto mi fakt pomohlo. 🙂

@lenkaoravcova ved toto,ze to nie je ziadna spravodlivost fnuk A som zvedava ako z toho ma clovek vyzit ☹ Aspon,ze mame mliecko, lebo ak by sme mali kupovat UM, tak aby si clovek bral pozicku. ☹

emily327
3. dec 2010

@ziza55 ako sa citis? Stale hnackujes?

malemimi
3. dec 2010

@mircova fúú to asi muselo boleť chúďa je to možné že deti si pamätajú aj pôrod...
tak to je super a ješ všetko? či to tomu pomohlo alebo si obmedzila nejaké jedlo...?

zucha
3. dec 2010

@mircova ja chodim vsade s malym 😉 Gyndu a zubara uz so mnou absolvoval a aj vsetky urady pri vybavovani tych papierovaciek po porode

stanka02
3. dec 2010

@emily327 este, ze mame mliecko, mm sesterka ma rovnakeho drobca, no papa UM, lebo nema mliecko a hovorila, ze je to 15 eur va tyzden na Nutrilon.

malemimi
3. dec 2010

@emily327 my máme celú noc zažaté také svetielko ani neviem koľko to má nič to nežere...
proti čomu nedáš očkovať?

emily327
3. dec 2010

@malemimi celu noc? No to netreba, zase je dobre aby malo dietatko aj tmu, nech vie rozoznat kedy je den a kedy noc. Lebo niekedy je cez den taka tma,ze je pod umelym svetlom a hlavne v zime, tak nech si nemysli,ze je den celu noc 😀
Nebudeme davat ockovat proti rotavirusom.

@stanka02 no to je dost 60 euro za mliecko a nehovorim o plienockach a kremiku na zadocek, vlhkych utierkach atd. No este fakt jedno stastie,ze mame mliecko a davame babatku aj super imunitu. Co je nenahraditelne 🙂

tanija133
3. dec 2010

@nivejka Nastastie sa ti nic nestalo, nesadaj radsej do auta v takomto pocasi, ty a tvoje deti su najdolezitejsie, vsetko ostatne pocka.... 😠
Ja mam tiez stale plus 13 kg, mam 80 kg furt!!!!! Tusim iba my dve sme tu pribrali nad 20 kg, uz som si musela aj novu bundu kupit , lebo do nicoho som sa nezapla, a pochybujem, ye tuto yimu bz som sa aj Zapla.... A velke, obrovske tricka maju v HM, alebo v C&A... 😝

malemimi
3. dec 2010

@emily327 ale to je dole pri posteli to len pre mňa aby som ju videla keby dačo ... 😉
a prečo nebudete očkovať proti tomu?

emily327
3. dec 2010

jaj ja sa musim pochvalit, dnes som konecne obliekla rifle, ktore som nosila pred tehu 😉 Konecne ale to brusko musim zacat posilnovat. Len sa do toho donutit ☹ A do bund sa chvala bohu v pohode zapnem konecne. Lebo doteraz to tak nebolo. A pribrala som 19kg pocas tehu.

zucha
3. dec 2010

@emily327 kolko mas este navyse?

emily327
3. dec 2010

@malemimi lebo to nie je povinne ockovanie a vo vakcine je maly virus, s ktorym detsky organizmus musi bojovat, je to ako ked sa dava ockovat proti chripke. A ak ma dieta oslabenu imunitu - co o nej nemusis ani ty ani lekar vediet, tak dietatko prave tuto chorobu dostane a priebeh je ovela horsi a dlhsia liecba. A myslim,ze uz dost bude aby detsky organizmus zvladol zakladne ockovanie a nie este nejaky virus. Ja urcite ockovat nebudem.

emily327
3. dec 2010

@zucha fuuha, cca 7kg mam navyse. A ty?

emily327
3. dec 2010

opravujem 😀 Tieto som si kupila ked som bola v 2 mesiaci tehu 😀 Tie co mam z pred tehu, tak tie este neobleciem ☹

zucha
3. dec 2010

@emily327 ja nejakych cca 5kg. A to som pocas tehu pribrala okolo 11kg. Uz ani neviem 😅

emily327
3. dec 2010

no tak to mas dobre 🙂 ja som pribrala najviac do bruska, kazdy si myslel,ze budem mat dvojicky alebo ze mala bude slonica 😀 A narodil sa taky maly kustik 😉 No brusko som mala fakt velke.