icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

horalka777
7. dec 2010

@malemimi no urcite na nu nelezie nas bacil, to by ju budil kasel 😉 aj u nas bol doteraz rekord cca 5,5...

malemimi
7. dec 2010

@horalka777 aha hej hej ... 😉
jee no krásne spinká to ť potom vysaje 😀

emily327
7. dec 2010

Inak boli sme v Tescu a maju akciu na Pampers plienocky - 96ks za 14.29 eur 😉

emily327
7. dec 2010

@malemimi no chod si dat. Ak sa ma platit tak to bude plna uhrada, vravela mi to aj ta zenska v lekarni dnes ☹

malemimi
7. dec 2010

@emily327 pôjdem pôjdem a možno zajtra skočím... 😉

bonninka
7. dec 2010

@slavuska30 no, je to náročné, tak si snad zvykne a hlavně mu to snad pomůže 🙂

bonninka
7. dec 2010

Tak holky, my máme dnes za sebou další poradnu, malý váží 4 140 g, poporostl nám o centimetr a už máme za sebou první vakcínu proti rotavirům, pěkně to spapkal a pěkně po tom i zaspal 🙂 Doktorka nám řekla, že mu slyší na srdíčku šelest, tak musíme absolvovat další odborné vyšetření, tentokrát u kardiologa,...Tak snad do bude v pořádku. Uvidíme.

emily327
7. dec 2010

@malemimi prave pozeram na doklad o zaplateni a je tam,ze cena prevenaru je 110.74 eur. a doplatok 0. 00. Fuuha no ak sa tato suma bude doplacat tak dakujem pekne 😢

emily327
7. dec 2010

@bonninka fuuha tak skoro vakcina proti rotavirusom???? hm no divne. Co ja viem, dava sa az od 3.mesiaca .... No selest sa strati neboj 😉 Aj nasa to mala prve 2 dni a zmizlo to. Drzim palce, nech to u kardiologa dopadne dobre a hlavne nech ste v poriadku cmuk Krasne priberate 😉

malemimi
7. dec 2010

@bonninka juu tak snáď to nebude nič vážne, že deti s toho vedia vyrásť...
krásne ste pribrali 😉

@emily327 no tak to bude teda suma... 😲

malemimi
7. dec 2010

@emily327 no inak tiež som kukala je to všade písané že až po mesiacoch prvá vakcina....!!-

bonninka
7. dec 2010

@emily327 já si taky myslela, že později, ale nejsem pediatr a doktorka říkala, že v 6 týdnech věku se může začít, navíc to nebude současně s tou hexavakcínou, tak to pak nebude taková zátěž. Ale malej vypadá naprosto v pohodě. Trošku jsem se bála nějaké reakce, ale zatím z toho mám dobrý pocit,..

emily327
7. dec 2010

@bonninka nechcem strasit ale reakcia sa moze prejavit do 48 hodin. Je to predsa len zivy virus co dostalo dietatko a s nim bude teraz organizmus - imunita bojovat ☹ Ja som sa rozhodla,ze to malej nedam. Po konzultacii s odbornikmi mi to neodporucali. Ale dufam,ze vy s tym nebudete mat problem 😉 Drzte sa cmuk

emily327
7. dec 2010

@malemimi hm no mne to pride hrozne skoro v 6 tyzdnoch. Ale zase co pediater to iny nazor, tak sa v tom nikto nevyzna. Ale ja by som tak skoro nedavala babatku ziaden virus do telicka, predsa len nema imunitu tak silnu aby dokazalo telicko s virusom bojovat ☹ A ja ho vobec nebudem davat. Malinka ma vdaka mojmu mliecku dostatocnu imunitu. Tak naco ju zbytocne oslabovat?

mona777
7. dec 2010

@lenkaoravcova asi som mala vela mlieka a malo pil, od začiatku sme mali problém s prisatím

mona777
7. dec 2010

@lenkaoravcova začalo to hrčou, ktora vraj znamenala upchaté mliekovody, mala som ju dvakrát tú hrču a som ju rochodila - davala som si tvarohový obklad, obklad z kapustových listov, atd.
no a do tretice mi hrča rástla, gynekolog mi dal antibiotika na 5 dní ale nezabrali, tak ma poslali na onkologiu a tam zistili že v tej hrči je hnis - čiže absces. Ale neboj sa stáva sa to len 1/3 žien - takže v tomto období sa to stalo už mne inému sa to už nemôže stať 😅

mona777
7. dec 2010

@tanija133 moj malý už nechce ani pit mlieko odo mna ☹ ☹ je mi z toho nanič

malemimi
7. dec 2010

tak holky ja som volala so segreou a má veľmi dobrú pediatricku a segrina malá ma 1,5r a neodporučila jej tieto nepovinné vakcíny že je to dosť risk takže ani ja nedám nič iné okrem tých povinných,...!!! 😉

malemimi
7. dec 2010

holky moja malá má dnes 8týždňou..a keď ju dám na bruško tak nechce zdvíhať hlavu radšej si žužle ručičku alebo potom po chvíľke sajeduje ale vie si pretočiť hlavu na druhú stranu ale nič viac proste nedáva ju vysoko 😢

lenkaoravcova
7. dec 2010

Ahojte kocky, tak dnes mam den debil ☹ . Aj ked Leo mi uz tri noci po sebe spava vkuse od 22.00 do 5.00 potom sa trosku napapa a pokracuje do osmej, takze super, ale starsi syn velmi kaslal v noci. Isla som s nim rano k doktorke, nechcela som aby Leo tam ochorel, dala som ho manzelovi do auta a isiel nieco vybavit. Tak si zaparkujem pred mytnou, potom vysetreni idem k auto a auto nikde. Som samozrejme ani nevedela, ze co robit. Prisiel manzel zavolal na policiu a samozrejme ze auto mi odtiahli. Ani si neviete predstavit aka vytocena som bola, dve male deti, na aute nalepka v aute sedacka a oni hajzli nie ze by mi dali papucu ked uz, aj ked neviem zaco, oni ma rovno odtiahnu a vypytaju si 105 EUR, no skoro ma rozhodilo aka som bola vytocena. Keby nebol manzel na blizku tak ako neviem, co by som spravila. Tak samozrejme ze sme isli pre auto, maly mi musel sediet na kolenach, kedze odtiahli auto aj s autosedackou, no strasne svine odbavia sa na mamicke s dvoma malymi detmi ☹

mona777
7. dec 2010

@lenkaoravcova a čo ti povedali na policii ked si im vysvetlila že maš dve malé deti?

ziza55
7. dec 2010

@slavuska30 moja drzim palceky ...nech ortezka pomoze 😉
@bonninka marti tak krstinky uz za vami super si to zvladla...
baby ktore kojite popraskali vam prsia?dnes som si objavila strie fnuk fnuk...dokedy sa budu tie prsa nalievat?ani neviem ci robim dobre...davam mu z oboch v priebehu jedneho kojenia...inak dnes den blbec....skusku som nespravila ☹ ze opravna az 20.1...to dovtedy zabudnem aj to co som sa naucila doteraz...hm

jana_toky
7. dec 2010

@slavuska30
Slavka drzte sa!!!

emily327
7. dec 2010

@malemimi no tak som rada,ze sa len potvrdilo to co som tu uz pisala o tych nepovinnych vakcinach 🙂
No to nevadi, Sonicka tiez na brusku nie je rada, chvilku vydrzi ale potom place. Ale hlavicku drzi krasne. Hlavne ked ju mam cez rameno 😉 Tak ju ma rovno a pevne. Keby si u nej nebadala zlepsienie po case, tak pri dalsej kontrole u pediatra sa na to opytaj 😉 cmuk ale netreba robit paniku 😉

jana_toky
7. dec 2010

Tak ja mam dnes za sebou kontrolu na gyne po sestonedeli. Au, normalne to vysetrenie bolelo a este som aj zacala krvacat z toho ☹ .
Ale na druhej strane, vsetko je ok a mozeme s mm uz vyvadzat 😀 .
Dnes som prvy raz bola mimo od malickeho, normalne som mala zvlastny pocit... . 😵

emily327
7. dec 2010

@lenkaoravcova fuuha no nezavidenia hodna situacia. Mojho mm odtiahli mu takto auto asi pred mesiacom, lebo parkoval na chodniku a nemal dostatocnu vzdialenost co musi byt ☹ Tiez pokuta 93 eur a do toho pokuta za priestupok policii. No otrasne. Ale to,ze ti odtiahli auto a v nom autosedacka to je fakt svinstvo. Si neviem predstavit,ze vonku mrzne, ty s malymi detmi a sedacky vo vnutri auta. Akoze ako by si mala si ist pre to auto???? Ach jaj toto je hrozne, ako tieto sukromne firmy pre prachy striehnu na ludi, len aby z nich vytiahli peniaze ☹ A to si zaplatila 105 eur odtahovke ci aj pokutu za priestupok??? A nepytala si sa policie kvoli comu ti odtiahli auto? Ja by som ich asi zabila... ach jaj

@ziza55 jaj zlatinko, mne uz popraskali 2 krat. Ja som mala krasne prsia na zaciatku ani skrabancek na nich a teraz na oboch z bokov mam strie. Ale kaslem na to, teraz to nevyzera zle ale uz vidim,ze ked prestanem raz kojit ake to bude ☹ No to je ta obeta zeny. A to iste sa mi stalo na bruchu. Ja som mala tak velke brusko,ze si vsetci mysleli,ze budem mat dvojicky alebo prilis velke babatko a malinka mala iba 3030g 😉 Ale brusko sa mi scvrklo rychlo a samozrejme ako sa scvrklo, tak mi popraskalo. A to pocas tehu ked sa mi zvacsovalo, tak som mala iba jednu striu a teraz ich mam vela malych ☹ A stale tu ciaru cez brucho a tmavy pupok. No kaslat na to, zmierila som sa s tym,ze moje telo uz nikdy nebude take ako pred porodom. Bohuzial. To ma mrzi s tou skuskou, obdivujem vas co chodite do skoly hmm ja som rozmyslala o vodicaku, ale nejako si netrufam popri malej.

emily327
7. dec 2010

@jana_toky tak to je super 😉 A velmi ta to bolelo? No mna ani nie a som sa aj bala,ze budem krvacat ale nekrvacala som. A aj rozmyslas o antikoncepcii? Tak prijemne vyvadzanie 😉

bonninka
7. dec 2010

@ziza55 zuzi, tak to je mi líto, příště to určitě dopadne líp, neboj 😵

jana_toky
7. dec 2010

@emily327
no, bolelo to dost, som to vobec necakala. ☹ . A to vyvadzanie asi musi trochu pockat, kvolitomu krvacaniu.
Aj som sa na antikoncepciu pytala, ale asi ju brat nebudem kvoli kojeniu, dava sa taka jednozlozkova, este podla mna nemam hormony v poriadku kvoli porodu a toto by s kazdym telom asi zamavalo. Navyse lekar mi povedal, ze tym, ze je tam len jedna zlozka hormonov, tak to nie je 100% ochrana. Tak to asi poriesime inak 😀

tanija133
7. dec 2010

@horalka777 Super , snad sa tie nase deti znormalizuju, a zacnu spinkavat takto krasne dlho.... 😉