icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
30. dec 2010

@nivejka hej hej mne sa par krat poškrabala ale sa jej to láme ešte ich má také paperové... 😉
jee no moja sa mi asi po pol hodke zobudila a buntoší teraz 😀

tanija133
30. dec 2010

@mona777 Moni, musis si to prezit, odboliet, my a tvoji blizky ta mozu maximale povzbudit, ale na cele to vsetko si sama....Hlavne ze Davidko je krasny a v poriadku, a ty ako zena to zvladnes!!!!

mircova
30. dec 2010

@zuzana_m môj malý tiež spí skoro celú noc napapá sa okolo 21,00 a potom spí do 4,00h. ale niekedy aj do piatej 😉 ... niekedy sa stane, že o 2,00 buntoší tak ho len otočím na druhý bok a spí ďalej, niednkedy si pýta aj papkať, ale to sa stane tak 1 max 2 krát do týždňa.
Hádam je to normálne máme dobré detičky 🙂 🙂 🙂

tanija133
30. dec 2010

@emily327
@me
@nivejka Tak sme boli u tej lekarky, nic Miskovi nenasla, dychanie ciste, a krk ma v poriadku. A to ze chrapci v noci , to mozu byt zadne sopliky, ktore sa nedaju odsat a on ich prehlta, ale nie je to nebezpecne, vsetky deticky to mozu mat. Ale som kludnejsia , ked sme tam boli. Budeme davat Cebion v kvapkach, a morsku vodu do nosika, a rano a vecer odsavat.....Na to ze my s priatelom sme boli poriadne chori , tak to Misko zvladol velmi dobre.....Imunitu ma dobre nastartovanu z mliecka...... 😉

ziza55
30. dec 2010

@emily327 no sranda ake su tie deticky individualne...my si zuzleme pasticku uz asi 2tyzdne...ale hlavicku dvihat ani bohovi...chichi

mircova
30. dec 2010

My sme nášho drobca vážili u svokry a má len 5300g, ale myslím si že dosť papká 11.1 ideme na očkovanie, tak som zvedavá, čo povie doktorka či je dosť.....ešte ho trošku vykŕmim 🙂 😉

tanija133
30. dec 2010

@emily327
@me
@nivejka Tak sme boli u tej lekarky, nic Miskovi nenasla, dychanie ciste, a krk ma v poriadku. A to ze chrapci v noci , to mozu byt zadne sopliky, ktore sa nedaju odsat a on ich prehlta, ale nie je to nebezpecne, vsetky deticky to mozu mat. Ale som kludnejsia , ked sme tam boli. Budeme davat Cebion v kvapkach, a morsku vodu do nosika, a rano a vecer odsavat.....Na to ze my s priatelom sme boli poriadne chori , tak to Misko zvladol velmi dobre.....Imunitu ma dobre nastartovanu z mliecka...... 😉
@zuzana_m Ja na tvojom mieste by som si ju bravala so sebou a kojila by som ju tam,a samozrejme aj manzel by musel ist s tebou.Prvy krat na nu toho mozno bolo vela, al e zvykne si, horsie by bolo keby ta doma hladala, a nenasla by ta, a UM uz vonkoncom nie!!!

zuzana_m
30. dec 2010

@malemimi vieš čo moja, premýšľala som nad odkladom,ale sa mi to už neoplatí lebo som začala zimný semester,už mám z neho dve skúšky spravene a mam ho aj zaplatený...čiže ak by som teraz prerušila, peniaze mi nevrátia, a musela by som skúšky robiť znovu,čiže celý semester by som opäť musela zaplatiť oäť... 😒 ale kašlať na to,prvoradá je dcérka,no ale sa bojím že by som potom lutovala, že by som mala ešte menej času sa učiť...len neviem či ju brávať so sebou, ale sa bojím risknúť nechať ju dma na umelom mlieku 😖
@nivejka no moja ved to, anija nestíham absolútne, teraz ked mám čas, že mm je s malou,malý u svokra, tak mám pre zmenu nízky tlak a sa mi hlava tak točí, že až, sa neviem sústrediť 😒 furt sa dačo vyskytne...chúda takže aj ty si musíš pomocť ako vieš, sme sin a seba ušili búdu no 😕

mircova
30. dec 2010

@ziza55 náš dvíha hlavičku, myslím, že celkom peknea
......... a tiež pred 2 týždňami objavil, že ručičky sa dajú žužlať, niekedy až mľaská 😀 tak strašne nahlas 😀 včera si dokonca vrazil prst do krku až ho natiahlo 😝 a dnes začal oblizovať hrkálku 🙂 skúša ako chutí 😀

zuzana_m
30. dec 2010

@mircova tak to je super, ako ja som aj rada lebo už sa aj vyspíme s mm 😀 ale ráno sa až trasie od hladu a cucá ako o život 😅

usiko
30. dec 2010

ahojte, somv tejto teme nova, mozem sa niecoopytat? //dcerka ma cca 4,5 kil a nejako neviem co s dennymrezimom...ani neviem,ci ho uz mam zaviest.Prespi celu noc, je na UM, ale cez den spinka kedy chce a na gauci,nie v postielke......nechat to tak? zacat s rezimom dna po 6. mesiaci? alebo ju uz davat do postielky aj na denne spanie...anineviem, kolko ma spinkat cez den.....

usiko
30. dec 2010

joj a este nieco? my chodimevon s kocikom ako pride...aj podla casu,aj podla pocasia.....ked je velmi zle, tak nejdeme, iba otvorime okno, ked je ake take tak ideme aj 2x po jednej hodine, alebo raz na 2 hodky......ale casy sa tiez menia, lebo spinka rozne....ako by to malobyt? dakujem

zuzana_m
30. dec 2010

@tanija133 no presne tak sme to riešili začiatkom decembra...manžel si vybral voľno a išli sme všetci...kojila som ju po skúške aj prebalila a išli sme domov...ale bola riadna kosa...ale sme rozmýšľali že ked bude veľká zima,tak mm pojde do hypermarketu a sa pomotaju...a nakojim po skuške v tej miestnosti pre mamičky.....a maš pravdu,to ma nenapadlo ona je fakt na mna naviazaná ,a o mliečku ani nevravím...pri synovi sa mi stalo že raz som dala fľašu a už začal vymýšľať až som nakoniec musela prikrmovať...

mona777
30. dec 2010

😢 baby poradte mi prosííííííííííííííím Z toho chorého prsa si odsávam mlieko - myslímm z toho kde som mala a mam abses - lekár ktorý mi to teraz ošetruje povedal že to mlieko mam vyliať - nemam ho dať malému piť. Ale laktačné poradkyne povedali že to nie je pravda ale mám ho dať piť malému - medzi nimi aj lekárka. mam troch lekárov ktorí hovoria že dať piť malému mlieko z chorého prsa a 3 čo hovoria že nedať piť malému z chorého prsa. Teraz držím flašu odsatého mlieka a rozmýšlam - vyliat - nevyliať - je to škoda vyzerá to dobre 😉

zuzana_m
30. dec 2010

@usiko jej ahoj ,pisali sme si na www.zdravie ked sme sa snažili o babo a sa nam to pošťastilo 🙂 ja som začala skúšať denný režim tym,že som rozne činnosti robila približne v rovnaky čas každy deň...napr. chodenie vonku,hranie sa,kupanie a pod...teraz celkom dobre viem,kedy by mala spinkať a tak...a my ked mala zaspi na gauči cez deň tak ju necham ale večer odnesieme do postielky...dakedy sa zobudi a treba ju znova uspať...

mona777
30. dec 2010

@zuzana_m najlepšie je zobrať ho zo sebou, potom druhá možnosť odsať mlieko ale ten kto ho bude dávať babu nech použije cievku CN-01 - lenže s nou to musí vedieť - nie je to nič zložité ale mala by si to skúsiť najskôr ty čo vôbec bude tak piť - cievka sa kupuje v lekárni - cena 70 centov

mona777
30. dec 2010

@tanija133 držííím držlím ako sa len dá - ale pichanie pinzetou do živého masa je ottrasssssssssssss. Dúfam že tvoj malý je už OK - čitala som že ma soplíky ale nestíham čítat všetky príspevky. Dnes moj Davidko prespal celý deň - asi vie že som nie OK tak radšej spinká - zaspával mi na rukách spievala som mu koledy vianočné a celkom sa mu to páčilo hoci spevam falošne 😉

zuzana_m
30. dec 2010

@mona777 jej moja dakujem za radu a to mam pytat v lekarni že chcem cievku na podanie mliečka? vyskušam to,a čitala som na nete že aj striekačkou alebo lyžičkou sa môže len si myslim že naša mala sa neda okabatiť lebo raz ked ju bolelo hrdielko som jek skušala dať flaškou čajik alebo ližičkou a ona vrieskala tak,že až na prse sa uspokojila 😅 a čitala som ake máš problemy s prsnikom ,joj velmi ti držim palce aby sa ti to dalo do poriadku,musí to byť hrozné,neviem si to ani predstaviť....ked si spomeniem ako ma bolel zapaleny prsnik,tak to muselo byť nič osproti tvojim ťažkostiam 😒 ...dufam že sa čo najskor vyliečiš a je super že napriek takym problemom davaš drobčekovi tvoje mliečko 🙂

mona777
30. dec 2010

@zuzana_m áno pýtaj si cievku CN01 - ak si z BA tak ju určite majú v tej ružinovskej nemocnici, inde ju asi tazko zoženies. odporúčam ti ju preto lebo viem že cez cievku je to ovela jednoduchsie ak babo pije už vela mlieka ako napr. cez lyžičku alebo striekačku. Okrem toho strikačku a lyžičku moj malý nechce ani vidiet - ale cievka ide na prst a skús len tak teraz vložiť malému ukazovák do pusy čo na to - ak bude sať tak je to ok - už len tú cievku, existujú aj také pomocné dávkovače ale s tým neviem ako sa pracuje a je to drahé. No a ty nevieš ako dopadnes s cievkou- či ti bude niekto ochotný cievkou kojiť - lebo u nás to nikto nechce spraviť - len ja - ale mne je to už jedno kedže malý odmeta piť z prsa

nivejka
30. dec 2010

@tanija133 ....to aj Lili niekedy takto chrapčí--veru sú to tie zadné soplíky--to ked ty ráno vstaneš a máš suché v nose--ja jej aj preto odsávam ráno 😉
som rada,že Miško je zdravý a veru,že to od vás nedostal.....ja som tiež nemusela chodiť k pediatričke,ale radšej som išla nech mi ju pozrie--radšej zbytočne,ako vôbec a nedaj bože by sa niečo stalo--to by som si nikdy neodpustila..

nivejka
30. dec 2010

@zuzana_m ...veru-veru moja,keby som vedela,že otehotniem,tak ani nejdem do školy 😅
toto chce asi len zázrak,aby som to ja spravila 😉

nivejka
30. dec 2010

....my sme nakoniec boli vonku,lebo malá bola nervozna a nevedela spinkať....tak a teraz sedí tatkovi na kolenách a rozpráva sa s ním a je ako slniečko 🙂 🙂 🙂 ....veru potrebuje ísť von,aby sa vyspinkala--no a musím stále tlačiť kočík,lebo som zistila,že ako náhle na chvíľu prestanem,tak má už veľké kukadlá a je po spánku...

nivejka
30. dec 2010

@mona777 .....jáááj moja ,tak rada by som ti poradila,ale netuším,čo s tým mliečkom ☹ ...nechcela by som ti poradiť zle....to je na porážku,ked ti hovoria jedny tak a druhý tak...mňa by tiež porážalo..

me
30. dec 2010

u nás to nie je nejak pravidelné, niekedy spí hodinu, inokedy 3 hodiny , pár krát aj 4 hodiny, väčšinou cez deň nevydrží byť hore dlhšie ako hodinku dve a chce zase spať, večer už zaspáva ťažšie a v noci - tak to je rôzne niekedy pýta papať už po dvoch hodinách, párkrát sa stalo že prespal aj 5 h a raz 6 h, niekedy spí celú noc / s prestávkami na papanie / a niekedy si spraví v noci aj dvoj hodinovú prestávku, takže u nás je to fakt rôzne, snáď po polroku vyskúšame obmedzovať nočné papanie, rada by som sa vyspala, ale neviem, pri dcérke sa mi to nedarilo - nakoniec som ju musela v 16 mesiacoch odstaviť, lebo vyžadovala "podudlovať" prso aj každú hodinu, tak uvidíme ako to bude so Samkom.

Náš Samko žužle všetko čo mu príde pri ústa, svoju ruku, moju ruku, podbradník - proste všetko,

me
30. dec 2010

@nivejka - presne tak, vonku sa im spí najlepšie, ale v žiadnom prípade nesmieš postáť! Mám to overené na oboch deťoch a pár kamarátkach.

hirunka
30. dec 2010

taketo nausky sme vybrali pre nasu malicku

zuzana_m
30. dec 2010

@mona777 aha dik, ale ja ju asi budem bravať so sebou,iba ak by sa niečo vyskytlo (dufam že nie,klop klop klop),tak by som ju v krajnom pripade nechala doma a riešila takymto sposobom tokrmenie kym by som bola preč...

@nivejka no však aj ja, snažili sme sa a nešlo to, no a išla som do školy na zapis do tretieho ročnika ,som už nedufala že sa nakoniec zrazu podari a bum, mala bola v brušku a ja teraz šediviem pomaly z toho 😅 ved aj ja vravim že zazrak ,ale neboj zvladneme hadam dajak ved sme ženske 😉

zuzana_m
30. dec 2010

baby,my sme robili otlačky ručky a nožky malinkej no a to vam bol masaker 😅 nožku na nejaky piaty pokus a ručku na nejaky desiaty a to už s revom 😅 ale bude pekna pamiatka 🙂

mona777
30. dec 2010

@nivejka ale lilien je riadna kočka - potom dáme rande s Davidom 🙂 len aby ho nepreriastla pri tých mojich chorobách 😎

mona777
30. dec 2010

@hirunka peknučké naušky 🙂 bude kočka