Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@malemimi ahoj, raz si sa pýtala, či si berieme dieťatko do veľkej vane (teda dúfam, že si dobre pamätám, že si to bola ty 😉 ) a dnes som náhodu natrafila na tento článok posielam link http:/ /www.alva.sk/index.php?page=10
Dočítala som sa tam celkom zaujímavé info 🙂
Dnes sme chceli ísť von, ale tak strašne moc sneží, že to asi nepôjde 😒 Počkám, či neprestane, možno niekto aj sneh odhrnie 🙂
@ela2710 ahoj, nasa mala sa narodila 7.10. takze skoro rovnako, porodna hmotnost 3350 a teraz ma cca 5700...co sa mi zda akosi malo - prve 2 mesiace priberala co mesiac to kilo a zrazu utlm...na zaciatku decembra mala v poradni 5400...takze za mesiac nejakych 300-400 gramov. oblecenie nosi 62 - niektore overaly aj na 3-6 mesiacov (je dost dlha)
teraz sme si obaja hodku pospali, jaaaaaj, ako mi to dobre padlo 🙂 .
Tu je od rana taka hmla, ze dnes kocikovanie vzdavam ☹
@nivejka ja mam rovnaku vysku ako ty aj hmotnost...pred tehotenstvom (terajsim) som mala 65kg ale pred prvy 57kg - a na tu hmotnost by som sa zase rada dostala...ale akosi sa ta rucicka nehybe 😒 preco ste malicku strihali? mala uz dlhe vlasky? Kristinke to uz tiez trosku ide do tvare, ale uvazujem max. o malickom pristrihnuti tej ofinky...aj ked moja svokra by to asi neprezila, lebo podla nej sa ma dieta strihat az po prvom roku (uz mala problem s tym, ked som matkovi v 10 mesiacoch skracovala ofinu 🙂
Kocky, prajem vam vsetko dobre do noveho roka, vela zdravicka, mliecka a nech deticky pekne rastu 😉
a este som sa chcela opytat, kolko vase deticky teraz priberaju, alebo kolko vazia. ako som uz pisala ele, Kristinka za posledny mesiac pribrala len nejakych 300 g co sa mi zda malo...viem, ze uz teraz to nebude kazdy mesiac kilo, ale aj tak...dnes som jej skusila urobit aj sunar, ale kdeze ani vidiet...stale to vypluvala, ani caj velmi nechce (niekedy si da, ale to musi mat na to asi extra chut 😀 ) neviem ci mam slabe mliecko a asi ho mam aj pomenej, lebo vzdy vypije z obidvoch vsetko...25. ideme na poradnu, tak uvidime
@mysenac ahoj, podla tabuliek by malo dietatko priberat minimalne 150g tyzdenne. Takze za mesiac aspon 600g co je minimum. My priberame 200g tyzdenne a lekar povedal,ze priam ukazkovo a aj tyzdenne rastieme rovnako 1cm. Pediater vravi,ze je fajn,ze mala pribera a rastie rovnako,ze je vela deticiek, co hrozne vela naberu za mesiac a potom dalsi mesiac nic,ze je to zle pre telicko, ked to nejde rovnako.Tak som rada. Ale vela zalezi od porodnej vahy.Takze neda sa porovnavat rovnako stare deticky.Jedine ak by boli deticky s rovnakou porodnou vahou a narodene v rovnaky den. Myslim si,ze vazite tak akurat. My sme v 2 mesiacoch vazili 4800g a merali 57cm a malinka sa narodila a mala 3030g a 49cm a 4.10.2010 😉
Sonicka ma dnes 3.mesiace 🙂 Vymenila som plienocky za vacsie tie pampers 2.uz nestihali 😀, tak mame uz velkost 3. a aj cumliky som vysterilizovala a vymenila za vacsie 🙂
este mam otazocku 🙂 Je normalne ked kojene babo kaka raz za tyzden? (dokonca cez vianoce to bolo po tyzdni a pol) brusko ju neboli, stale poprdkava a je spokojna, neplace...
@ziza55 ahoj, no ja som nasla,ze v Rakusku je statny sviatok a v Madarsku nie je.
http://www.sviatky.emka.sk/madarsko.html
http://www.sviatky.emka.sk/rakusko.html
ale pojdeme do Madarska. Z rakuska sa vratila kamoska a je tam drahsi benzin ako u nas ☹
Tak sme sa von predsa len dostali 🙂 skoro mi uši zamrzli ... 🙂 som sa aj pre čiapku vrátila 🙂
Ako dobre mi padlo trochu sa vyvetrať a aj malému, celé doobedie bol mrzutý, len by sa na rukách nosil čo u neho nie zvykom 😝 tak sa mu bude hádam aj v noci dobre spinkať.
@nivejka nz 🙂 , myslim, ze tak ako vsade tych 130-140 EUR na mesiac, je to palka
@mysenac
no, priemerne by mali babatka priberat cca. 150-200g tyzdenne, takze tvoja malicka naozaj pribrala malicko za posledne obdobie ☹ . Snad sa to s tym sunarom upravi. Uvidite co na poradni, tiez som zvedava, co povie lekarka, daj potom vediet.
Drzim palceky, nech pekne zacne opat priberat 😉
@mysenac
to kakanie je normalne, tiez mi to pediatricka spomenula, ze to je ok, aj ked Adamko kaka kazdy den.
Ono telicko castokrat to co babo spapa vstreby a nezostane na kaku
A este som zabudla dodat, ze je to normalne u kojenich babatiek. Ale spomenula si, ze doteraz si len kojila, takze by to malo byt ok

@jana_toky ...tak strihal mm a za chvíľu bol hotový,takže asi v pohode....inak on je zručný v tomto,lebo sa sám holí--mne by to trvalo asi oveľa dlhšie...pošlem ešte foto ešte čerstvú z kúpelky 😀