Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
..včera mi volali zo socialnej poistovne , že tam nemaju maleho rodny list, ale my sme ho tam davali, čudne, že ho zrazu nemaju... 😖
@slavuska30 moja to iste aj u nas...mne sice nevolali ale dosiel mi list..ze okamzite obratom mame poslat kopiu RL..tiez sme odovzdavali...no...maju tam nejaky bordel 😒
@emily327 pozri tuto stranku http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=cest... je to tam dobre vysvetlene s tym pasom
@emily327 -daj vedieť ako ste dopadli na nákupoch, ja sa nejako bránim ísť s malým na dlho preč, neviem zdá sa mi to také náročné, naobliekaný, teraz to kojenie, čo keď bude mrzutý a bude vkuse plakať,......, neviem mám z toho strach,ale tak rada by som išla, o týždeň ideme na celé doobeda do mesta k lekárke s Emmkou a už teraz mám z toho strach aké bude počasie a ako to dopadne, lebo zobrať ho musím- je to na celé doobeda a toľko bezo mňa nevydrží.
ahojte,tak sme doma z Madarska. Poviem vam,ze som mrtva ☹ Mala bola zlata, ale nevyspala sa. Brali sme aj vanicku aby nebola v autosedacke cely cas, lebo ja mam pocit,ze tam babatku nie je pohodlne. Ziaden doklad od nas nikto nechcel, ziadneho policajta sme nestretli a nakupili sme toho tolko,ze sme hodinu vybalovali 😀 Malinka zacala plackat az na konci nakupovania, tak som si vypytala kluc od prebalovacej miestnosti, je tam pultik na prebalovanie, a klasicke wc s umyvadlom. Bolo to tam pekne ciste a tak som si sadla na sklopenu zachodovu dosku a nakojila. A malinkej sa uvolnilo brusko, tak sa krasne pocas toho pokakala, tak som ju prebalila a sli sme domov. Este sme sa doma zastavili v nasom petrzalskom tescu a dokupili ostatne slovenske potraviny. Ako knedlu, v akcii kuracie prsia mrazene atd. No ale to som musela nechat v polovici nakupovania kosik pri mineralke, lebo muz mi volal,ze mala hrozne v aute place ( zostali tam a cakali na mna) a tak som bezala do auta nakojit. No vela mlieka nemam, takze vela som jej nedala ale ucicikala som ju v naruci kde mi zaspala ale kedze nebola velmi naobliekana, tak som ju prikryla deckou a zostala mi v naruci spat. Zatial mm donakupoval a prisiel no mala uz bola taka uplakana kym som ja dosla,ze som si ju aj pocas jazdy domov nechala v naruci a modlila som sa aby do nas nikto nevrazil, Ale cez nas obe som dala pas pre istotu. No prvy a posledny krat som sla autom,ze mala nebola v autosedacke som cely cas trpla a buzerovala mm, aby siel opatrne a pomaly ( on vzdy jazdi podla predpisov no ja som mala fakt strach) Takze tak. Ale v Madarsku sme fakt nakupili vyhodne a som rada,ze sme viac ako 20 euro usetrili co je dost. Ako ste sa dnes mali vy? Idem si vas precitat 😉
@mircova to je divne,ze vas nemeraju v poradni, sak ako vie lekar ci rastie? no divne. Ale pediatri su divni lekari ☹ Dakujem za rady k mliecku cmuk no nie je to boh vie co ale lepsie ako vcera no beriem homeopatika, varim si na litre polievku so zasmazkou, pijem caj na podporu mliecka a gravimilk, dnes som si kupila mnamky hroznovy dzus v Madarsku atd. No dufam,ze sa to vrati do starych kolaji. Je to na psycho,ze prilozim k obom prsiam a mala sa ledva naje ☹ ach jaj. Bojovala som na zaciatku o kojenie a teraz zase musim a to som uz toto vobec neriesila fnuk no co uz asi je to normalne v jej veku,ze potrebuje viac mliecka a nestihaju ceciky.
@vejinka zlatko olivovoy olej je na to najlepsi. Vzdy treba babatko po kupkani nakremikovat aj hlavicku alebo naolejcekovat, najlepsie tym istym cim telicko. Pod vlaskami je tiez pokozka 😉 Ja som to tiez nevedela ale bolo mi poradene. Ono hlavka nebude vobec mastna, zase netreba vyliat celu flasticku len malinko na ruku si daj a natri malemu hlavku. To rychlo vsiakne a ono vlasky budu vyzerat mastne ale na druhy den budu ok. Ja to tak malej robim uz asi 2 mesiace 😉 Urcite nie aviril olejcek, po rokoch sa zistilo,ze je to alergen.Ozaj preco mu umyvas vlasky s mydlom? Detska pokozka by sa do minimalne pol roka nemala nicim umyvat okrem cistej vody. Ani zadocek, ale je to na rodicoch, ale iba zadocek nic viac. Zbytocne sa dietatku vysusuje pokozka a bojovat s inym PH. Vobec nicim netreba. Sonicka ma krasnu pokozku, ziadne suche flaky, ziadne cervene flaky nic. Natierali sme do 2.mesiacov olivovym olejom z lekarne a teraz uz mesiac Sebamed telove mliecko - odporucil nam ho pediater,ze je velmi dobre tak ho pouzivame a sme spokojni. Je drahsie ale je dobre. Este my davame malej na tie chrasticky - ked sme mali salicynovu mast na predpis od lekara. A pomaha. Opytaj sa na nu padiatra ked pojdete do poradne alebo si ju daj vyrobit v lekarni 🙂 Nam ju vyrobili ked nam ju predpisal na recept pediater. A fakt pomaha, mala uz nic nema 😉
@cukruska1920 moja aviril je super, ale po rokoch sa zistilo,ze je to alergen a neoporuca sa pouzivat pre deticky. Ja mam doma asi 3 balenia lebo mi to svokra kazala,ze to je najlepsie na detsku pokozku. A potom mi v nemocnici povedali toto. Tak len pre info.
@slavuska30 precitaj si co som napisala vejinke na tie chrasticky 😉
@emily327 😕 mne zas v nemocke povedali ze to treba pouzivat
holky túto noc alebo ráno o 3:15 zobudila malú lebo zase spala 9a pol hodiny a cecky mi kypeli a tiekli tak som ju prvý krát zobudila na papanie...bohvie dokedy by hajala... a potom zase sa zobudila o 4 hodiny 😀
@me nemusis Samka velmi naobliekat. Ved iba do auta a potom do obchodov 😉 Ak mas v autosedacke speci deku do autosedacky, tak staci iba body s dlhym rukavom, ponozky, pancusky a na to nejaku supravicku kabatik a nohavice, my mame taku fleesovu. A tot vsio 😉 A samozrejme ciapocku 😉 ked bola mala mensia tak vydrzala dlho ale teraz uz tolko nespi cez den a castejsie je hladna, tak je to tazsie. Takze cim skor pojdete na nakupy, tym to bude lepsie. Naposledy mala bola v pohode 6 hodin bez kojenia a ani nemukla, ked sme boli nakupovat 🙂
@malemimi hm no nasa mala nespala viac ako 6 hodin v noci ak sa to da pokladat za noc 😀 od 20:00 do 2:00 a ja dufam,ze coskoro sa s mm dockame,ze aj my sa vyspime aspon 6 hodin v kuse. No ale kto vie ci sa dockame hmm
no ja mam uplne makke prsia, chyba mi pocit,ze su plne, naliate fnuk dufam,ze sa to coskoro vrati do normalu....
@emily327 tie rady zneju super lenze moj maly ma haro ze mu mozem copiky zapletat 😖 telicko mu nicim neolejcekujem len na tamponik si dam par kvapiek a tym mu potieram pod krkom pod pazuchami a v slabinach a zadocek teda ritny otvor inak nic ine
a ako som uz spominala nam cista voda na to haro nestaci skusala som aj nivea sampon co davam erikovi ale nebolo to ono tak umyvam mydlom bupi ma ph 5,5 vhodna od narodenia to mi aj v porodnici povedali lebo som si ho tam doniesla tak potom umyvali tym a nie johnsonom
joj baby ja idem zajtra na gyndu vcera vecer som si nahmatala hrcku tesne za dvorcom velkosti orecha je to cervene zdurene a vidiet to ..strasne som sa zlakla a dnes som rano vystartovala na pohotovost ale tam mi povedali aby som vydrzala do zajtra a mam ist gyndosovi..hrozne to boli par krat som si rucne odsala ale vzdy mi tam zostalo kopec mlieka a poobede to uz tak bolelo ze som prilozila maleho nech mi ju poriadne vycica ..aj ked na pohotovosti mi povedali nekojit z toho prsnika ale ja som uz fakt musela...hnis nemam tak nechapem preco mi zakazali kojit z neho som zvedala co mi zajtra povie vilka berem zo sebou lebo netusim ako dlho tam budem a mlieko ine nemam len zo mna a svokrovcom nechavam erika
@malemimi nieco natom bude...ja som stratila... skoro zo dna na den ☹
@vejinka hmm ti verím..držkám palčeky moc!!
@cukruska1920 o fakt? bože chúďa to ma mrzí... ☹
@malemimi no..co narobim... kojila som ale aj dokrmovala lebo je strasny hlados a nestacilo mu a zrazu bum... a neni nic... prsia mam jak take lokse... ☹
@cukruska1920 ach jaj to ma mrzí... ☹ ani neviem čo ti ešte napísať ☹
@malemimi no musim ja viem, ale ked je clovek na prechadzke 2 hodky tak nevypijem nic. A to iste ked sme mimo ako dnes, ale dala som si asi pol litra vody co som si zobrala. no ja fakt dufam,ze sa to zase rozbehne.
Inak v Madarsku sme zase trafili akciu na plienky 🙂 Fakt sa to tam oplati je to ovela lacnejsie ako tu u nas.A to uz velkost 3 😉
@malemimi nic..to je v pohode... ked to nejde tak to nejde.. asi to je dedicne... moja mamina ma kojila len mesiac a sestru tyzden..
@cukruska1920 fuha no to je divne,ze si stratila mliecko zo dna na den ☹ Aj mna to mrzi hmm to je najhorsie,ze v tomto mozme robit cokolvek a aj tak sa stale nieco stane ☹ nevadi, hlavne,ze ste zdravi 😉
@emily327 nie az tak uplne zo dna na den ale postupne som ho stracala... a ked sa maly odmietol prisat uz som vedela ze je zle...co narobim..hlavne ze pribera

@ela2710 krstneho otca nie...on a je slobodna zatial...tak ked sa vyda...budu chodit isto spolu za malym