icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
12. jan 2011

@zuzana_m jee no super ! a pekná váha 🙂 cm?
@jana_toky hmmm a ty máš tu žilu od pôrodu ešte ? mne dávno zmizla

malemimi
12. jan 2011

@jana_toky jee to fakt tak super!!!dik 😉

emily327
12. jan 2011

@yvett14 tusim okolo 150 euro

nivejka
12. jan 2011

@malemimi ....ha,ha,ha,ha--ved aj čítam a rozmýšľam-aký modrý koník chodí v telke.... 😀 --ty polepetko.....

malemimi
12. jan 2011

@nivejka no mysľou inde 😀

nivejka
12. jan 2011

@yvett14 ....fakt mi skoro oči vyliezli,ked som si to prečítala,čo všetko sme ako bábätká jedli---až sa mi to teraz zdá neuveriteľné....2dni dozadu mm dal malej olíznuť trošičku z jogurtu a ja som ho skoro za to zožrala....že to nesmie! 😅 😅

malemimi
12. jan 2011

ako dlho sa môže piť čaj na tvorbu mlieka...treba tam pauzu alebo nie??

nivejka
12. jan 2011

@zuzana_m ....teeda to je dobrá papkáčka ,že 7100g--peknéééé....ja mám tiež strach,že mi malá bude tak plakať a zase bude problém ju upokojiť....my ideme 28.1.na očkovanie,takže mám popredu kúpiť nurofen?--pre istotu?

emily327
12. jan 2011

Zienky pls napiste mi to IP aktualnu vahu a miery vasich babatiek, co ste boli dnes v poradni dakujem pekne 😉 Nech to doplnim do tabulky 😉

zuzana_m
12. jan 2011

@nivejka no tak ona je papkáčka, ajked teraz sa už lepšie napapá, predtým často chcela, teraz sa to ustálilo 🙂 aj ja som sa bála, a ani somnemohla pozerať ked ju pichali ,bolo mi ľúto, ale neboj kusok poplačká ale potom zabudne 🙂 no ja mam panadol baby sirup, a že jej mám dať len ak bude teplota nad 38 stupnov...a studene obklady....ale zatial je to ok, odvtedy spinka, papa, teraz sa hrá 🙂 dufam že bude v pohode noc

@malemimi no pekná vaha pre moj chrbat ked ju treba nosiť 😀 cm neviem, nemeraju u nas detičky, tak si ju ja vždy doma meriam, teraz je hore tak ju zmeriam 😉

emily327
12. jan 2011

A Sonicka je chora ☹ Mame neskutocne sople, jedno stastie,ze sme kupili tu odsavacku na nostek, ale chuda sa pri nej dusi fnuk Ako casto sa moze odsavat?

jana_toky
12. jan 2011

@malemimi
ano, od porodu a este sa my to zhorsilo. A to mazem mastickou aku si mala ty. Faktu ☹

me
12. jan 2011

@yvett14 - ja som dala / teda moja doktorka dáva / rotarix to sú dve dávky, a spolu to vyšlo 110 eur / dosť /

mircova
12. jan 2011

@emily327 to som si nezapamätala, ale je to druhá vakcína ( jedno z tých dvoch, čo sme boli teraz)

@malemimi ja viem, že sme všetci boli očkovaní 😉 ja mám len strach, lebo to ako malý plakal to bol des 😝
ja som fakt ešte nepočula nikdy tak strašne plakať dieťa 😖

mircova
12. jan 2011

@slavuska30 moja doktorka povedala, že takéto očkovanie až po 1roku odporúča, nie je to dáka blbosť??? Musím si o tom niečo nájsť na nete, aby som bola v obraze a vedela sa rozhodnúť či áno, lebo nie

me
12. jan 2011

@mircova - je to blbosť, lebo prvá dávka má byť podaná v 2 mesiaci , teda aspoň toto moje /rotarix/, ale najneskôr do 6 mesiaca

ja som taká rada, malý je úplne v pohode, nemal horúčku, nebol mrzutý, ani nožičky ho nebolia, teším sa veľmi, dala som mu hneď jednu dávku nurofenu a menila som vínové obklady - pomohlo - odporúčam

mircova
12. jan 2011

@jana_toky áno, dala som nurofen sirup...........ja by som ho tiež bola dala, ale malý strašne dlho spal a potom bol úplne v pohode, smial sa a bľabotal a zase zaspinkal a až 5 hodín po očkovaní to prišlo.........ja som si už myslela ako v pohode to zvládol a bum

mircova
12. jan 2011

@nivejka môj manžel dal malému oliznúť jabĺčko a zdalo sa, že mu to chutilo, ale najprv som na neho vyletela, že čo robí 😉

me
12. jan 2011

@emily327 - pozri si očkovací kalendár, očkuje sa v 3 m, potom v 5m, 11 m / základné očkovanie/, potom v 15m, 6r, 11r, 13r, rýchlo vyzdravte a odsávaj vtedy keď máš pocit, že máš / počuješ ako dýcha/

mircova
12. jan 2011

@me super ste to zvládli 😉 idem okúpať malého a potom to pohľadám na nete nech som v obraze 😉

nivejka
12. jan 2011

@mircova .....vidíš aj to jablčko tiež mm skúsil...naši mm nám skúšajú nervy 😀

nivejka
12. jan 2011

@emily327 ...fúúúha---tak už aj Sonička je choručká...moooje malinké...odsávaj tak často,ako budeš počuť,že má plný noštek.....ja som sa budila celú noc,ked Lili malá nádchu -čo som sa bála,aby sa mi nezadusila

nivejka
12. jan 2011

@me ...kde maš foto??? drahá 🙂

emily327
12. jan 2011

@nivejka dakujem, dufam,ze mame aj my iba nadchu. Ja som zatial ziaden sirupcek nedala a mala je v pohode, krasne sa hraje s mm. Ked som si precitala ake ma neziaduce ucinky bleee otrasne a to ma byt pre male deti. Viem,ze vsetky lieky maju neziaduce. Malej pokial nebude mat teplotu nic nedam ale je to na kazdej z vas, ci do babatka date preventivne ibuprofen alebo nie. Ja som sa rozhodla,ze pokial nebude treba podat malej lieky tak jej ich nedam. Uvidim ako bude v noci. Ako dlho sa ma pockat pokial moze prist reakcia po ockovani???

emily327
12. jan 2011

@me dakujem pozriem 😉

me
12. jan 2011

@nivejka - ja neviem, nejak sa mi stráca, asi sa nepáči adminovi

slavuska30
12. jan 2011

@me ..ano..nam vravela dr, že to stoji okolo 40e, v živote som prišla o viac..xi

me
12. jan 2011

jaj baby, však každá sme iná, a aj naše detičky sú / reagujú / rôzne, niečo si poradíme, niečo odkukáme, niečo spravíme podľa seba, ale veď tak to aj má byť ! Veď aj my čo máme viac detí vieme, že niekedy to čo platilo pri prvom - pri druhom neplatí, ja som sa napr. bála ani nie horúčky ako toho že bude strašne mrzutý / lebo Emmka bola / a Samko nebol, tkaže je to rôzne

me
12. jan 2011

@slavuska30 - ale asi len jedna dávka, nie? Neviem u nás / sme asi piati čo to dali / to stojí 110 dokopy, ja som nevyberala recept, mali sme to pripravené, ale kamoška vyberala a prvá davka stála 55, druhá 55

slavuska30
12. jan 2011

@mircova no to bude blbost, lebo mne dala do ruky este v decembri na poradni do ruky recepty bez datumu na vsetky tri očkovania a k tomu aj letaky, ze mam si to pozret..rotav., že su nepovinne, ale ked xcem, tak teraz v troch mesiacoch treba dat..aj na tom letaku je napisane, ze toto očkovanie ma byt ukončene pred 6.mesiacom... a podava sa vo dvoch davkach do ust