icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
13. jan 2011

@zuzana_m no tak super! 😉
@zuzana_m aj ja som rada je to fakt krásne 😀

@cukruska1920 ja dám len povinné
@emily327 fúú ha no pekne...tak sa držte...

emily327
13. jan 2011

@hirunka dakujem moja, viem,ze bude lepsie ved to nebude hadam navzdy 😀

zucha
13. jan 2011

@emily327 zelena stolica moze byt aj od hladu. Ale pokial je casto, teda viac krat do dna, je to z hnaciek, ktore ma kvoli stekajucim soplom. Ona ich zje a automaticky vyluci stolicou. Mali sme s tym problem pred 2 tyzdnami a vtedy maly neskutocne schudol. A to pritom jedaval dost a castejsie, ako zvycajne. Samozrejme sa do toho dostala aj laktacna kriza, tak som este musela aj prikrmovat svojim odsatym mliekom z mraziaku. Ale vsetko preslo a uz je to v poriadku.
Inak, nepodcenuj sople u kojeneho dietata. Je velmi dolezite, aby mala volny nostek kvoli pitiu. Ak mozes, chod zajtra urcite k lekarovi. Soplenie podla mna nie je dosledok ockovania. To mozu byt horucky a podrazdenost.

zuzana_m
13. jan 2011

no baby viete čo, tá mojá dcéra od rána stále spí (len sa naje,vykadi,kusok poobzera), o štvrtej sa zobudila, kusok sa najedla,vykakala, aj sme sa snou hrali, kus som odišla malemu pripraviť jesťa ona spí 😲 môže to byť počasím? tým očkovaním nie že? to by skor bola zlá....čo myslíte? bojím sa že bude v noci vystrájať ked tolko spí

mircova
13. jan 2011

@emily327 to mi je ľúto ☹ , že sa máte a figu, hádam to Soničke rýchlo prejde ak by fakt choď radšej k doktorke ja si tiež myslím, že to nebude dôsledok očkovania, ale asi tými soplíkymi..........držím palce nech to čím skôr prejde
Tiež sa mi to zdá veľa toľko vakcín naraz na také malé telíčko, ale asi vedia čo robia.

@malemimi to musí byť zlatunké, keď sa tak nahlas smeje 😀 ja sa teším na nášho ja milujem jeho bezzubý 😀 úsmev 😀

@zuzana_m môj malý bol včera takýto prispatý(bud z počasia, alebo bol taký vyplakaný z predchádzajúceho večera), len pomrnkal, keď sa pocikal, pokakal, alebo pýtal papať trošku otvoril očká a spinkal skoro celý deň....potom bol hore až na
tej ortopédii, lebo ho tam riadne vymekúšili , ale v noci spinkal v pohode od 21,30 do 5,30h.

zuzana_m
13. jan 2011

@mircova hihi no asi z počasia,lebo u nás od rána hmla, lejak, zatiahnuté....a aj ja by som spala,len syn ma drží pri živote,ten je ako na samodobijacie baterky 😀 ..len som sa už aj zlakla lebo mi zvykne byť dlhšie hore, no ale dnes ee, len spať...ale je spokojná ....joj len aby som nezariekla 😅

nivejka
13. jan 2011

@emily327 ...ty kokso moja ty si ako mliekareň 😀 ---super,že máš toľko mliečka 🙂

yvett14
13. jan 2011

@emily327 Bože moj, ked ja mala tolko mliečka tak si spievam hymnu každu hodinu 🙂 🙂 🙂 🙂 že som spávna matka!!! 🙂 🙂 🙂 ja som sa už celkom odstavila. ale vám držím palčeky aby bolo vela mliečka!!

yvett14
13. jan 2011

@me sesterka používala flašku čo dudel pripomínal bradavku,m tiež mala tento problem ☹

nivejka
13. jan 2011

čaute babule... 🙂 .....dnes sme boli u tej neurologičky-kvôli tomu jazýčku,čo stále vyplazuje---ale sama už vidím,že sa to mení,že už nie je už taaak strašne často vonku...neurologička povedala,že je to v pohode a nemá nič také-ako nejakú retardáciu---že je to tou hyperaktivitou,lebo sama videla,ako sa malá chová,že je strašne živá--takže môžme očkovať 😉
boli sme aj u ortopeda na kontrole a už nemusíme baliť naširoko--ja už síce nejaký týždeň ani nebalím,lebo sa mi už pokazil suchý zips 😝 .....no a u ortopeda milioooon bábätiek,ale našťastie to išlo veľmi rýchlo 🙂

tanija133
13. jan 2011

@malemimi Uz som v poho, ked neberem zelezo, tak ma nezapeka, a chodim na velku tak normalne....))) Al eaj tak dik....Boze co my tu rozoberame , vsetko.... 😀

nivejka
13. jan 2011

@yvett14 ja mám tiež fľašku--tú som vlastne dostala v balíku a ten cumlík je taký mäkkučký a bradavko-skoro 😀

tanija133
13. jan 2011

@vejinka Trupky, ked sa ti smiali.... 😉 Ja si to viem predstsvit , ze by si pri tom kojila...A sikovnik Vilko, pekne to zvladol... 😉

tanija133
13. jan 2011

@zuzana_m Aaaa, mas novu fotku...krasna........ 🙂 Ano, iba kojim a jasne ,hlavne ze im chuti,horsie by bolo naopak.... 😉

franziska
13. jan 2011

ahojte, tak po dlhsej dobe sa hlasim aj ja, len akosi nemam cas vypisovat, sem tam si vas precitam. My mame nieco cez 7kg a asi 64cm, boli sme na nozickach a tiez uz chvalabohu nemusime viazat. Maly je uplne zlaty, kludny smejko a strasne rad pocuva kto mu co hovori a najzlatejsi je ked ho kojim v posteli a pozeram telku a nevenujem sa mu tak sa mi odtrhne od prska a normalne si vynucuje pozornost vydava take smiesne pazvuky aby som sa na neho pozerala.

@emily327 mne vravela detska doktorka, ze keby malo babo malo mliecka nemalo by aj dva-tri dni stolicu ak je zelena je to tym ze ju prikladas casto a stolica je tukova, je lepsie ju skusit ukludnit cumlikom a neprekrmovat ju lebo potom ju boli aj brusko a aj je nekludna, lebo to v nej kvasi a ci viac jej davas tym to iba zhorsujes. Ja sa snazim dodrziavat medzi kojeniami aspon dve hodiny. Alebo jej skus dat aj sab simplex ak mas aby si zmiernila plynatost v zaludku.

franziska
13. jan 2011
emily327
13. jan 2011

@franziska zlatinko, prikladam ju casto iba teraz od vcera, lebo mam pocit,ze je dehydrovana, kedze ma 37,3 teplotku a casto kaka. Tak to preto .Inak ju kojim po cca 3 hodinach najskor. Ale,ze vraj zelena stolica je vazna vec, tak fakt neviem asi zavolam zajtra lekarovi a poradim sa. Len ten moj lekar ach jaj som zvedava co mi povie.

franziska
13. jan 2011

@emily327 tu teplotku ma po odpocitani?

jana_toky
13. jan 2011

@tanija133
ja kojim stale po sediacky a neboli to, tak snad to prejde, lebo k lekarovi by som s tym isla nerada 😀

jana_toky
13. jan 2011

@tanija133
no, som zvedava, ze kedy sa nam ten rezim zmeni, lebo my od zaciatku vstavame 3xza noc 😀

jana_toky
13. jan 2011

@zuzana_m
Adamko si palcek zacal cmulat asi pred dvoma tyzdnami. A ten tvoj poklad kedy?
A to kedy akoze pojdu zubky, v 5 mesiaci? 😲 Sa bojim normalne, lebo aj dasienkami dost hryzka bradavky 😝

jana_toky
13. jan 2011

@vejinka
Jeeej, ste to skvele zvladli. Inak aj ja som citala v MAMA a JA o tom kojeni pri ockovani. Neviem, preco si z toho robili srandu 😖 , su asi sisi.
A nedala si ani sirupcek preventivne, ked ste prisli domov?

jana_toky
13. jan 2011

@zuzana_m
Tiez dufam, ze malicky to zvladne tak nejako ako vy. Ideme az zaciatkom februara.
Mate krasnu fotku inak v profile 😉

mircova
13. jan 2011

@nivejka tak to sú super správy sa teším s vami jupííí 🙂 🙂 🙂
nám včera kázali baliť na široko v noci do 1/2roka ale to hovorili každému tak neviem či je to fakt potrebné 😕

jana_toky
13. jan 2011

@emily327
ach jaj, chudatka, to mi je luto co prezivate. Emily hlavne klud, lebo malicka to vyciti, ze nie si v pohodke a tiez bude viacej nervozna.
Kazdopadne je dobre, ze si mliecko odsala a mas ho stale dost. Malickej bude lepsie, uvidis. Ozaj a nechces dat radcej ten sirupcek??? Mozno jej bude lepsie, ale asi by som dokyne zavolala, ze co robit... .
Drzkajte sa, cmuk.

nivejka
13. jan 2011

@franziska ...jááááj Oliverko aký smejo krásny 🙂 🙂 ...a veru tiež dobre papká a už aj riadne podrástol 🙂
inak k tej zelenej kakaničke---čítala som,čo tu bolo povedané,ale musí to byť blbosť,lebo moja malá pije naozaj stále každú hodinu a máva aj takúto zelenú kakanicu--tak to bude veru tým,že je prepapaná---ale čo mám robiť,ked stále pýta a potom je len nervozna a stále vykrikuje....bože ja som mala úplne v pohode tehotenstvo--ako bez nervov a malá je strašne aktívna a nonstop si vynucuje pozornosť--inak je zle a trepe sa ako ryba na suchu a to stále.... 😅

mircova
13. jan 2011

@mircova pekná fotka 😉

nivejka
13. jan 2011

@mircova ....tak potom to kázal dr, asi len preventívne....baliť naširoko 😉 ....ved to vôbec neuškodí....

nivejka
13. jan 2011

@mircova ..a dakujeeem 🙂

jana_toky
13. jan 2011

@nivejka
Lilien ako casto vyplazovala-vyplazuje ten jazycek, lebo Adamko to tiez robil, ale uz viac menej prestal, len sem-tam ho vyplazi? To s tym treba k neurologovi, ta poslala lekarka?

Inak tiez je taky, ze niekedy aj kazdu hodinu pyta, no a musim kojit, lebo inak sa neutisi, mam pocit, ze fakt place od hladu. Ale kakanica je pekne zlatozlta.

Ale raz do tyzdna je nazelenala a mne na to lekarka povedala, ze je to kvoli tomu, ze papnica prechadza rychlo crievkami, a ze je to ok.