icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

lenkaoravcova
18. jan 2011

@vejinka no aspon tvoj starsi syn uz nema plienky a nemusis ich tolko kupovat, do mna stale svokra huci ako uz davno mal byt bez nich a chodi na nocnik, no nech si to vyskusa pri dvoch malych detoch a potom mudruje 😠

me
18. jan 2011

@malemimi - keď rukou necítiš či má teplotu, tak to rob takto, robievala nám to naša mamina a teraz to robím aj ja, prilož jej pery na čielko, tie sú citlivé a budeš cítiť či je horúca

lenkaoravcova
18. jan 2011

@vejinka tak to mas vazne skveleho manzela 🙂 ty prebalujes aj v noci, ja to uz enrobim asi od 1,5 mesiaca vobec 🙂

cukruska1920
18. jan 2011

@lenkaoravcova ty neprebalujes??

me
18. jan 2011

@cukruska1920 - ani ja neprebalujem v noci, iba keď sa pokaká, hádam ho nebudem budiť, som rada, že spí

cukruska1920
18. jan 2011

@me tak to mate fajn ked vam prespia celu noc... my sa este budime minimalne 1x 😝

mona777
18. jan 2011

@lenkaoravcova jeej ak môžeš posli mi do IP. Ešte uvidím či sa pojdeme dať fotit - lebo moj mm sa nechce dať ostrihať a vyzerá ako šupák - ale fakt a to takého nemôžem dať na fotku - to sa nedá nijakovsky retušovať

me
18. jan 2011

@cukruska1920 - zlatá moja, to je len moje zbožné prianie, aby prespal celú noc, kojím ho takže keď sa zobudí 2x za noc tak to je super noc, ale v poslednej dobe sa budí viac krát, napapá sa a spí ďalej, ale keď sa pokaká tak sa mi pri prebalovaní prebere a to potom "hrkútame" niekedy aj dve hodinky 😒

jana_toky
18. jan 2011

caute baby, asi vas uz nestihnem docitat, od kedy som tu nebola.
4 den som sama bez mm a tak nestiham na net ☹ . Dufam, ze mi nic podstatne neuslo. Normalne mi chybate 😎 .

Inak sa mame fajn, dnes sa Adamko prvy raz nahlas chechtal, ked sme hopkali na fitlopte, to bolo take krasneeeeee 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 . Chodime kazdy den na prechadzky a slintame o106 a tiez papame prsteky uz na oboch rukach ☹ . Neviem tomu zabranit 😒 . Vo stvrtok mame 3 mesiace, tak som kupila dudliky 3-6 a knizocku novu 😉 .

Idem do sprchy a spat, lebo uz padam na hubu 😝 😝 😝 , dobru nocku vsetkym

me
18. jan 2011

jáj baby ja by som s vami ešte kecala aj hodiny, ale tiež som už unavená a keď si predstavím koľkokrát ešte budem v noci hore 😠 😠 😠 , idem si radšej lahnúť, dobrú nôcku, zajtrá vás dočítam, papa

mona777
18. jan 2011

idem pozrieť na to moje dieta a odsávať - Neviem ako vy ale ja stále nechápem ako som mohla "vyrobiť" takého anjelika. Neviem si predstaviť že mam viac detí - na ktorého by som sa skôr večer pozerala . By som to nestíhala mapovať 🙂

mona777
18. jan 2011

bruu nocku

tanija133
18. jan 2011

@vejinka No to bola dobra debatka baby, ja som sa teda nasmiala....A najviac na tom " mne ulej, nech ma prejde sranie..." ....to som sa ja skopro pos.... 😉 Drz sa, a spi , ked ti tvoji krpci spia, ak sa to da, vsetko ostatne pocka, alebo cez vikend nech ide tvoj mm na prechadzku s krpcami a ty si daj slofa aspon 2 hodky..... 😉

tanija133
18. jan 2011

@nivejka Super , ze ti vydrzala aspon 15 minut,.....dnes som sa dozvedela , ze nosenie tvarou dopredu je velmi nezdrave pre nase deticky, tak som dnes skusala aj tvarou ku mne , a ani bohovi tak nechce byt, prostestuje, trepe sa, sceny velke..... ☹ Tak zas a neviem ,c o budem robit, tu nizsie som to okopirovala....

POZOR!!! Noste svoje dieťa vždy tvárou k Vám!!!
Často vidíme deti v nosičoch nosené tvárou dopredu, dokonca aj v babyšatkách. Rodičia to odôvodňujú tým, že dieťa chce sledovať okolie v čase, keď nespí. Lenže pri takomto nosení sú deti nosené presne naopak. Ak svoje dieťa nosíte chrbtom k svojmu bruchu, nie je možné dosiahnuť kyfotické zakrivenie chrbtice. Dieťa je tlačené opačným smerom, do luku. Nie je umožnené ani správne postavenie bedrových kĺbov.
A čo je veľmi dôležité: dieťa je vystavené podnetom okolia, ktorým nemá kam uniknúť a je im vystavené tak dlho, kým často od vyčerpania nezaspí. A toto môžu byť často príčiny plaču, nepokoja a neskôr taktiež nadmernej aktivity.
Ak nosíte dieťa tvárou k sebe, môže sa samo rozhodnúť kedy chce odpočívať, schúliť sa do šatky, kde ho nebude nič rušiť.

ziza55
18. jan 2011

@cukruska1920 tak nazdravicko..ja popijam vinko..ulanske sede matysak..mnam 😝

tanija133
18. jan 2011

@jana_toky To viazanie je velmi rychle, mas to hned asi 1 minutu, naozaj to nie je tazke....aj dietatko tam ide celkom lahko, pozri tu je video, len tak pre zaujimavost..........

https://www.youtube.com/watch?v=viKhBq-T5cI

tanija133
18. jan 2011

@ziza55 Caf, ako ti pise vejinka, moze to byt nahrada za cumel alebo didu.... moj Misko robi to iste co Vilko , tak cmuka s jazykom o hornu peru, akoby sal....Ale dudku nechce....to sa podla mna sa Patko len tak hra..... 🙂

malemimi
18. jan 2011

@vejinka no ty si trúba... 😀 papa

lenkaoravcova
18. jan 2011

@cukruska1920 v noci nie, on mi spi od osmej, do cca 5.30 vkuse, potom vypije flasu a spi dalej, nebudim ho, az ked vstane o 7.30

malemimi
18. jan 2011

@me no aj nám to tak robili rodičia je to najlepšie...a nemá zatiaľ klop klop ale keď ju budem prebalovať v noci alebo nad ránom tak jej aj tak radšej pichnem teplomer... 😉

no ja som umyla dlážku a idem do sprchy papá zatiaľ a sladké sny prajem
ja prebalujem lebo aj tak má očká otvorené a dva krát papkáva alebo proste odgrgne si prebalím a potom ešte priložím niekedy pokecáme 😀 a niekedy potiahne pár krát a odkvacne 🙂

ziza55
18. jan 2011

@vejinka
@malemimi
@tanija dikes kocky..ja som sa dost zlakla ze co je to..ze ho vyplazi do jedenj strany len a akoby kusal alebo zul...no vyzera to divne..akoby bol...no ani to nechcem vyslovit..no asi som moc precitlivela...nemozem ho tolko sledovat asi 😉

emily327
18. jan 2011

@malemimi super to mala zvladla 😉 Len ju sleduj este aj zajtra 😉

emily327
18. jan 2011

Ahojte, dnes som mala perny den, malinka rano ledva dychala, kojila som ju 6 krat v noci, lebo sa budila a asi mala sucho v puske, kedze sa jej zle dychalo cez nostek, dychala ustockami. Ani dudlik nechcela. Tak som volala lekarovi,ze co teda, zajtra to je uz tyzden a nejako to neprechadza. A pediater kazal pockat do piatku,ze ked to neprejde, tak spravy vyter a uvidime. Chvalabohu nema teplotku ale zakazal mi odsavat tou odsavackou na vysavac, ze je to fajn ale prilis vykonna je a ze drazdi sliznicu viac ako by mala, rano som jej chudatku odsavala a mala aj s krvou ☹ Som sa zlakla a povedala som,ze uz ani Nasivin jej davat nebudem,ze od stvrtka staci. Aj lekar suhlasil,ze je to navykove,ze uz netreba. A cez den som jej odsavala len takou tou co si ja musim strcit do pusy aby som jej potahovala a odsavala no vela som toho neodsala. Lekar kazal kupit Libenar,ze je to fyziologicky roztok a ze to je lepsie a nie je to navykove. Tak som bola poodebe v lekarni a kupila to a davam jej to. No mala som pocit,ze to zabralo. Bola som s nou von na 3 hodky, krasne hajuskala a potom sa napapkala a hrala. Ale prisiel mm a hrali sa spolu tak,ze mala si zvykne medzi 17:00 a 18:00 zdriemnut a dnes nic. A tak bola hore od 16:00 az do 19:30, okupkali sme ju ale uz jej neskutocne klipkali ocicka tak sme ju ulozili a krasne zahajuskala ale uz 2 krat sa nam zobudila s takym placom,ze akoby jej trhali nieco, neplackala takto ani pri ockovani. Myslela som,ze je to ze sa zlakla ked to bolo prvy krat ale az sa zajakavala, tak sme jej odsali a dala som jej este nasivin,ze nech jej vytiahneme tie zadne sopliky, nech sa nedusi - to uz pri druhom prebudeni. Neskutocne plackala chudatko moje male. Mm podlozil predne nohy postielky doskami, aby mala hlavicku vyssie a teraz uz hajuska, uvidime ako dlho. Ja mam prsia uplne vypite, tym,ze vzdy po odsati a prebudeni som jej dala prsko, nech sa ukludni. No poviem vam, pri tom druhom srdcervucom asi 15 minutovom vkuse placi, som uz plakala s nou ☹ Je to hrozne takto dietatko vidiet ako trpi ☹ Ale odsavali sme jej tou na vysavac, nevyslo vela soplikov, tak mam pocit,ze to bolo skor tym,ze je preunavena a nevedela zaspinkat dotoho este ako take sopliky a zle dychanie.... Ach jaj. Som zvedava aka bude noc. No nic aspon som vam napisala,co prezivame a idem spat. Drzte sa a do napisania zajtra cmuk dobru nocku, vsetkym oktobrovkam a oktobrovym detickam 😉
POSLITE MI PLS DO IP AKTUALNE MIERY A VAHU VASICH BABATIEK,NECH TO MOZEM KONECNE ZAKTUALIZOVAT V TABULKE 😉

mona777
19. jan 2011

@tanija133 ahoj, no ešte že si to napísala, že tvárou k sebe v tej šatke, lebo ja mam doma šatku a chcela som ho začať nosiť tak ako ty - tvárou odseba aby pozeral - lebo rád obzerá. No ale ked to čítam čo si sem dala tak sa na to vykašlem.

mircova
19. jan 2011

Dobré ránko,
tak ja dnes vôbec nemôžem spať, aj malý sa v noci budil, inak nám prespí už celú noc. Neviem, čo sa deje 😖
No čo aspoň som Vás prečítala 😉

mona777
19. jan 2011

@emily327 neviem čo to maš za pediatra ale mal ti povedať ,že odsávať sa má raz denne, lebo čím viac odsávaš soplíky tým sa dietatku robia viac. A ešte to drastické odsávanie cez vysávač - moja pediatrička by ta pohnala. Nechápem tých lekárov - čo za komerčné lekárstvo to študovali!!!! chúdatko maličké. My sme mali tiež soplíky ale tak ako pediater povedal i ked v noci mal plný nos neodsala som každú chvílu - len raz za den, max. dvakrát a za tri dni soplíky ustúpili. A takto sme to robili už 3 krát od novembra a vždy tie soplíky hned odišli

mona777
19. jan 2011

@mircova dobré ránko, no ani ja nemôžem spať - bolí ma hlava z toho

mona777
19. jan 2011

@tanija133 inak to viazanie čo si poslala video je nejaké divné, alebo ak chceš aby videl malý dopredu tak skús toto

https://www.youtube.com/watch?v=vHQay2iFHKk

tam je na pravej strane mnoho videjí o viazaní šatiek - ale toto je napr. pre bábo

https://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0

slavuska30
19. jan 2011

@me ahoj, tak máme celkom dobrú správu, z nálezu IIc sa to zlepšilo na IIa, ortézu má nosiť nadalej ešte 3týždne na noc na 12hodín, ale riadne ju roztiahol, rázperu medzi nôžkami má na maximum-15cm pri jeho velkosti, že sa to zlepšuje..po 3t to môžme dať dole a na kontrolu v 7mom mesiaci, predtým, než začne chodiť..takže cez deň má ,,slobodu,,..a možme sa konečne učiť ležkať na brušku.. 🙂 🙂 🙂 🙂

nivejka
19. jan 2011

@emily327 .....no veru mala si toho včera dosť--mne inak malá tiež spustí takýto hrozný krik a nevieme ju veru nijako utíšiť,ale nakoniec sa mi to podarí len pri zrkadle a to musím s ňou robiť riadne opičky 😅--no ja ked sa vidím--mám zo seba dosť 😀...ale Lili sa má strašne rada v zrkadle 😉----určite to bolo tým,že bola veľmi unavená--preto tak plačkala--ja to vidím u nás doma....
ten teplomer,čo si sem včera dala link -na taký ma mm stále nahovára,ale v SC ho majú za 50eur aj niečo,tak to ma odrádza,ale vidím,že tu na nete je oveeela lacnejší...ja som si ešte stále žiadny nekúpila 😒
k tomu odsávaniu ,tak 100 ľudí=100chutí--aj čo sa týka doktorov--ja som odsala vždy,ked som to uznala za vhodné -ved každá mama vidí,či sa jej dieťa nedusí soplíkmi--oni ešte nevedia tak dýchať pusinkou....
mala som aj nasivin doma,ale ten som dávala len naozaj na začiatku 2 x denne,ale potom som ho tiež vysadila,lebo viem,čo spravia nosné kvapky--ako sú návykové...ja som vyše 2rokov používala kvapky-ako feťáčka,tak som mala vysušenú sliznicu a bolo naozaj veľmi ťažké s tým skončiť,lebo som sa bez kvapiek úplne dusila ☹