Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
skusenejsie mamicky kedy odporucate dat dieta spinkat do vlastnej izbicky?teraz sa za 3 mesiace sa ideme stahovat a neviem ci mame uz zariadovat detsku izbicku alebo ci je este cas?
sak toho sa bojim aj ja.ale zase na druhu stranu ked necham vsetko otvorene...a spava sete v postielke?
@monca1991 určite by malo byť bábo pri vás - je to lepšie aj pre jeho vývoj - prečítaj si na internete - miliony článkov o tom. A okrem toho neverím že dáš 3 mesačné bábo samé do izby - ved sa môže hocičo stať a ani nemusí muknúť a nebudeš vedieť čo sa deje. To sa ani nepýtaj také niečo
@monca1991 prečítaj si toto http://www.nosenie.sk/?jazyk=sk&kateg=130 a najma tak na konci menším písmom je citat z knihy LIDSKE MLADE od Desmonda Morrisa - to ta presvedčí si myslím
@monca1991 my sme tiez mali v plane,ze dame malu do izbicky uz od 3.mesiacov a uz teraz viem,ze skor nez za rok ju urcite samu nenechame 🙂 Myslim si,ze je to individualne, uvidis podla dietatka, ako bude na tebe zavisle. A samozrejme aj od rodicov, ci budu mat to srdce nechat dietatko same v izbicke pocas noci 🙂 Lebo ja sa bojim,ze to srdce mat nebudem nikdy ☹
@monca1991
@mona777 ak sa mozem pridat do debatky, tak je to pre mlade mamicky velmi moderne dat dietatko uz v 3.mesiaci alebo skor do vlastnej izby. Ze vraj sa tak buduje jeho samostatnost. S cim ja nesuhlasim. Kazde dieta potrebuje istotu, a v tomto veku, je to uz istota pohladu,ze ked sa zobudi a vidi rodicov tak vie,ze nie je samo. Aj tak by som sa nevyspala lebo by som bola non stop hore,ze ci sa jej nieco vedla v izbe nestalo. Ale samozrejme je to na kazdej z nas ako sa rozhodne. Je to debatka na dlho a kazda mame na to svoj nazor. Akceptujem kazdeho nazor, ale ja by som to neurobila 😉
@monca1991 jasne chapem, je to len na vas ako sa rozhodnte a ako hlavne to budes citit ty 😉 Lebo skor mamina je taka,ze chce mat dietatko dlho pri sebe 🙂 Ale zase poznam aj take matky co maly ma 6 rokov a spava s nimi v spalni, co si myslim,ze uz nie je dobre. Ale tiez je to kazdeho osobne rozhodnutie, ako sa rozhodne.
@emily327 dakujeme krásne 🙂
@monca1991
@emily327 s nami náš synček spinkával až kým sme nazariadovali postielku pre malinkú, to bolo asi mesiac pred porodom, aby si maly zvykol spinkat sam vo svojej izbe....kupili sme mu velku postel- comu sa hrooozne tesil 🙂 a neboli problemy...sem-tam zavola v noci ze je sam, tak si ku nemu lahnem, ale to len teraz vposlednej dobe robi...ináč v pohode....aj maličku necham aspon tri roky....lebo deti sa zvyknu v noci zobudit take male, napr. nas syn stratil dudušku tak sme mu ju našli, videl že sme ttam a spal dalej...a ked sme ho davali sameho tak mi az luto bolo za nim ze sme zrazu samy v spalni 😅
@monca1991 kludne ho mozes dat do vlastnej izbicky, to nikdy nie je na skodu, cim skor sa nauci tym lepsie, a ak ti prespi celu noc bude to super, niektore deti sa v noci budia a ked su zrazu same v izbe prespia celu noc
@monca1991 podla mna ked bude v postielke, prripadne si kupis vysielacku urcite sa nemas coho bat 🙂
citala som ze je vhodne (pokial nema rodic ziadne zdravotne problemy) aby sa dietatko kupalo s rodicmi alebo aspon s jednym.chcela by som to skusit aj ja.mate s tym skusenosti?
podla mna je to individualne, my nemame este izbu navyse, takze spia s nami, ale v lete ked sa prestahujeme urcite pojde minimalne starsi syn sam do izby. Ja mam naprikald susedku, ktora ho ma sameho v spalni asi od 9 mesiacov, akonahle spia pri nom v izbe celu nco sa budi, ked idu spat vedla, maly spi pokojne celu noc. Takze vsetko moze mat svoje pre a proti a kazde dieta je ine.
@lenkaoravcova no synator sa mi budi niekedy aj 3-4 krat za noc.uz asi nebudem mat to srdce dat ho do izbicky.vysielacky mame ale ked su blizko pri sebe tak jedna pisti.a my budeme mat len 2 izbovy byt takze vysielacka by fungovala asi len za zavretymi dverami a to nechcem.ty si kedy dala svoje deti do vlastnej izbicky?
ahojte..mohla by som sa k vam pridat? mala sa mi narodila v oktobri a sem tam k vam nazriem, lebo tu rozoberate prakticke veci okolo babatiek 😵.. ja zijem momentalne s mm v Nemecku, nikoho tu nepoznam a tak sa ani nemam koho opytat, ked nieco neviem, lebo mamka aj svokra su uz v nebicku 😔 , v rodine sme babatko dlho nemali a kamosky ani jedna nema babo, takze som od zaciatku prakticky na vsetko sama..dufam, ze vam to nebude vadit, ked sa sem tam nieco opytam..v utorok nas caka prve ockovanie, tak som zvedava, ako to zvladneme..inac mame problem s papanim, ja som sa vas aj tu uz pytala, kolko vypiju vase deticky, lebo mala nam nechce papat. uvidime teraz na poradni, kolko pribrala, lebo nase papanie je kazdodenny boj 😠

@emily327 heh ze do 11 o jedenastej som uz mala oprate aj vyvesane 😉