Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ja tiez uspavanky spievam tak, ze "hmm ", " lala" jedine co zvladnem aj s textom je rozvijej se poupatko..no ale ako vzdy u mna je to bez rytmu a mimo tonu 😅
ajkaag..mne doniesli rovno v striekacke..ja som nepytala nic, len mi ho doniesla a aj UM, ze maly schudol, ci suhlasim s dokrmenim..no nesuhlas ☹ , ale stiahol iba 20 ml...ale potom sa asi moje mliekarne nastvali, ze niekto iny krmi maleho a rozbehli vlastnu vyrobu..jak som sa tesila, ze konecne odo mna stiahol 10 ml..on sa blazene tvaril, ja by som od radosti skakala, keby ma podvozok nebolel..no a na druhy den som uz zobrala o odsavacku, ze mlieko zo mna tecie
adka..kukla som na FB..teda vy ste ale mladuckyyyyy...to bude vekom u tvojho chlapa...chlapy dospievaju neskor..a hlavne nevedia to tak prezivat a hlavne nevedia naozaj robit dve veci naraz...mna napriklad tiez mm nastve..ked sa hram s malym a chcem mu /mm/ nieco ukazat, ze co maly robi..tak nie je schopny od pc odtrhnut zrak...ale zas ja sa na neho nemozem stazovat..hra sa s malym, pomaha mi, a nerobi to pre mna, ale pre drobca..a konecne vie dat vyrazne najavo, ze ma niekoho rad..musela som ho to naucit, aby mne daval aj slovami a objatim najavo city, lebo to nevedel..no a teraz pri malom sa to krasne zurocilo...az natolko, ze cez vikend mi nechce dovolit kocikovat..ze ja mozem cez tyzden, vikendy kocikuje on
adka, keď si už všetko možné vyskúšala a nič nezabralo, tak to teraz nechaj naňho, možno ho osvieti
105. krat? ja uz rozmyslam, ze mu to napisem na papier a hned viac krat a dam to na chladnicku, oproti wc, ku monitoru pc a mozno si to jeho podvedomie zapamata a prevezme kontrolu nad vedomim... 😅
kwaka zeby?... 😅 to by bol hotovy zaaazrak... 😀
strapco to je kraaaasne... 😀 a tech otazka...kedy sa teda spamata? ked bude teri chodit na strednu? 😖 ved pre boha aj on chcel to dieta! nebola to ziadna "nehoda"... 😨
kočky ja idem spinkať, prajem vám dobrú nocku a drobčekom tiež 😉
strapco, mna v porodnici skoro vystrelo ked na druhy den sa po pol hodine trapenia maly prvy krat sam prisal a tahal, ja som bola cela stastna a dosli nejake 2 trapne sestricky ze idu malemu zobrat krv, tak som ich slusne poprosila nech pridu neskor, ze kojim, prvy krat sa podarilo a oni na mna zrukli ze musia krv zobrat hned, ze ho nakojim potom. Teda este teraz mi je do revu ked si na to spomeniem. Samozrejme potom uz sa maly neprisal, ako inac... Ale aspon mi ho nedokrmovali, kedze som ho mala cely cas od porodu pri sebe. No co uz, zaciatky su tazke...
A este mi to samozrejme pokaslali v nemocnici ked nas vzali naspat kvoli zltacke. Za 2 dni co som mala maleho doma tak pribral naspat na porodnu vahu, pribral 250 g !!! a to papal len z 1 prsa po 5 minut ale zato intenzivne. No a tie kravy sestricky povedali ze 5 min je malo a ze musim odsavat a dokrmovat flasou. A cele sa to nejako posr*lo, este som z tej blbej odsavacky schytala infekciu a bolo po kojeni a uz len odsavam... nabuduce uz budem mudrejsia a urobim si po svojom
Adka, moja, mas to doma vesele 😠
žienky som sa pozabudla že koľko je hodín majte sa v noci nebude vládať stať brúúú noc
uz ma vsetky opustate? ostal tu este niekto?
tak teda dobru noc...
zuzu na vrazdu...
inak baby este poslednu vec vam pozalujem...co ma dokaze dozrat fakt pomaly na vrazdu, ze cele dni okolo mna chodi akoby som bola kus nabytku ale ked chce sex, tak sa oholi vyrochni dve hodiny vo vani a sa zacne na mna lepit a automaticky caka ze mu dam...mna to dokaze rozpalit zlostou uplne do biela...to som tu akoze upratovacia variaca rota co ked treba, roztiahne nohy????? inokedy sa neobtazuje mi pusu dat ani ked pride domov, nieto este len tak ako kedysi ze isiel okolo...a ked mu to este relativne citlivo 1500-ty krat vysvetlim, ze ja nedokazem po neviem kolkych dnoch nevsimania sa tvarit, ze ako je vsetko super a ze ako mam na neho chut, tak sa uraziiiiii...niezeby zacal daco aj on robit s nasim vztahom... 🙄
dobru... 😉 ja som este tu... 😅
strapco, aj som sa cudovala ked sestricka navrhla dokrmit, ja ze flasou? a ona hned ze nemusite, ale ked Vam nepribera a ste chceli ist cim skor domov, tak som radsej prikyvla... aj som si to potom vycitala, ale malinky sa hned potom v pohode pricucol a bradavky som uz mala znicene predtym, takze ani nebolo, ze by mi ich bol znicil kvoli tej chvilke na flasi...
zuzu to su teda zazitky, normalne ze radost taky zdravotnicky personal...
adka mas dve moznosti, bud ho budes aj Ty ignorovat, len pozor, aby ste sa casom nepreignorovali ku koncu, alebo mu budes trpezlivo vysvetlovat, ze moj chod ju teraz zobrat a pod ma objat alebo sa so mnou rozpravat a takisto ze ked o niecom snivas neznamena to ze ocakavas, ze na to do zajtra zarobi, no a takto furt do kolecka a tak ako hovoris, snad sa podvedomie chyti 😉
adka...mozno som prisla na koren vasho problemu..pises ze po porode, ked si bola este unavena tak bol ako zlato...no a teraz ked vsetko zvladas bez problemov, tak si mysli, ze je vsetko OK a ze nepotrbujes jeho pomoc...takze..zacni nechavat neumyty riad, podlahu...ked pride z roboty tak sa tvar, ze nestihas, ze si unavena, ze potrebujes jeho pomoc, ze on je sikovny, ze bez neho to nezvladas...proste sa poliskat tomu muzskemu egu 😅
zuzu..to hej..prvorodicky nechaju niekedy zo sebou mavat ☹ ...mne ho nedokrmovali bez ,mojho vedomia, a ani ma nenutili odsavat..ja som pytala odsavacku..a bola tam jedna zlata starsia sestricka..vzdy ked isla okolo, tak ma donutila vytioahnut prsnik..pomadzkala mi bradavky a potom si vzdychla..no nic nejde..potom kukla na mna a usmiala sa..nebojte sa, bude mliecko..prisla aj 10x do dna 😀 😀 ..uz som z nej chytala nervy..ale ona to v dobrom
nedokazem ho ignorovat prave preto co si adi povedala...to uz aj mna napadlo, ze by to mohlo viest k uuuplnemu upadku...ale uz ma nebavi byt ako pokazeny gramofon...ale asi mi nic ine neostava...
strapco 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a bude to uz total vadne ale aj toto zrusim... 😅 dva dni mu mozem omielat ze nech umyje riad, a myslis? sa ku tomu postavi, ked polovicu uz mam umytu... 😕 a je to tak so vsetkym...ja zas ked sa dacoho chytim tak uz si to dorobim ked uz som sa ku tomu dokopala...a on to vie...co veru by som mohla vyuzit ako moment prekvapenia a just mu ustupit... 😅 ale ked vacsinou kym pride, ja mam vseetko hotove lebo zijem v mojej naivnej domienke, ze sa budeme jeden druhemu venovat, ked terezka dovoli, ze nech sa nezdrzujem takymi vecami ako varit, prat, umyvat atd...
strapco, ved to ze prvorodicky su casto blbe (mylim teraz sama seba) a nevedia co a ako... tu u nas su veeelmi baby friendly, a tolko reci maju o kojeni, nemocnica nahana 1 % lebo maju uspesnost kojenia 74 % a potrebuju 75 aby ziskali nejaky blby certifikat... ale po porode ked clovek potrebuje pomoc tak sa na to vyflaknu (cest vynimkam...). Moja sestricka mi do papierov vzdy napisala ze maly papal viac ako v skutocnosti, len ab si kryla chrbat. A ked som tej dalsej vysvetlovala ze tolko nezjedol, tak ona ze ale urcite ani ked je to tu napisane, no kravy su to, jedna horsia jak druha.
moj gyndos ked som si pytala radu ohladne kojenia povedal ze nech sa netrapim, ze mi predpise tabletky na zastavenie mlieka, debil. A ked som veeelmi potrebovala poradit tak laktacna poradkyna ma poslala doprdele ze ked nechcem kojit s mykozou tak nech odsavam, ze ved to je jedno. Kokso, no porazi ma nacisto...
Adka, presne ako vravi strapco, treba ist na neho oklukou, aby si sam myslel ze to bol jeho napad, pritom to bola pasca od teba 😀 a nezabudnut potom vychvalit az do neba, hoci aj za odlozene ponozky, uvidis 😀
jeziiin nespominaj ponozky... 😅 dnes si polozil tie upoteneeee ponozky an terezkine hracky...som si az oci zatlacala naspat... 😅 a nevysvetlite mu, ze tam kde mala spava, ma byt chladnejsie, on tam chce kuuuurit furt...sme sa dnes postekali koli tomu bo spalnu vykuril jak saunu... 😠
zuzu to co tam maju za pristup?????
hmmm, ponozky... pockaj, idem pozbierat, uvidime kolko najdem 😀
no a kojenie to je kapitola sama o sebe. tu je to moderne, len asi ja mam stastie na takychto debilov doktorov...
ha, 3 pary smradlavych ponoziek som nasla, a este jednu navyse... zaujimave 😀
no to teda mas... 😖
hehe zuzu moj ranny ritual: mala sa zobudi, vezmem ju z postielky, odnesiem do autosedacky do kuchyne, dam varit vodu, idem sa umyt, po ceste pozbieram cast manzelovych veci co rano nechal poroztahovane po byte (tricko a teplaky v com spava), polozim na pracku, umyjem sa, ucesem sa, zoberiem jeho veci, zastavim sa v kuchyni, nalejem do flasky vodu a dam chladit, pokracujem do spalne, kde usteliem sebe aj mm, oblecenie mu necham polozene na perinach (davam paplon na vankus nech mame s terezkou viac miesta na rochnenie 😀 ), pozbieram spodne pradlo vratane ponoziek, idem to hodit do kosa na pradlo, medzitym sa este kym som v spalni prezleciem, vezmem malu, prebalim ju, vratim do sedacky, dorobim mlieko, pustim telku, bo ma neskutocne uspava, ked ju sledujem ako pije a papame... 😀 a potom mozme zacat den... 😅
jednu navyse?... 😀 a to ako?... 😀 😀 😀
a to neviem ako, ale bola jedna navyse 😀 😀 😀
ja rano upratujem az ked mm odide do prace a potom mam cely den cisto, az kym sa nevrati 😀 ale mne uz to nejako nevadi, zvykla som si 😀 😀 😀
idkam spat, nech sa ma dietko moje rano nezlakne... 🙂
dakujem za vypocutie a podporu... 🙂
skusim sa chvilu tvarit ako neschopna osoba, co potrebuje akutnu pomoc manzela...uvidim ako mi to pojde... 😨 😕 😅
bruu... 😉
Adka_praha> strasne si ma urazila, ziadny orech, ale odteraz ma tituluj Pagashtanka Konska :D :D :D
Vadilo by ti, keby som si ta pridala na FCB? Ja tam som pod Maja Mamina Rolakova 🙂 Pytam sa preto, pretoze som prezivala podobne veci ako ty na zaciatku, myslim, ze este smutnejsie..ale nechcem sa zasa vnucovat.
A samozrejme, budem rada, ak budem mat medzi priatelmi dalsie z vas, budem rada, tento konik je co sa spracovania diskusii tyka, hrozne neprakticky 🙂
Ja som sa rozhodla malu nebudit...no a ona este stale spi..ale stavim sa, ze ked s arozhodnem si lahnut, do desiatich minut bude ako rybicka :D
aj ja zuzu...mne vadi to spravanie voci nam dvom babam...inak upratovanie ako take mi nejak nevadi, bo si tym aspon vyplnam cas...ale vadi mi 305 veci inych...co uz...
Moja oblubena uspavanka je Paslo dievca pavy 🙂
Pagashtanka Konska 😀 najdes ma ako Andrea Stráňavová... 😅 ja sa tam zajtra dotrepem (no len neviem ako ked budem zena "nezvladajuca" domacnost 😀 )...ale heeej sak aby som ju nezvladala, budem musiet byt od rana na konovi a fcb... 😀
Prave preto, ze chces TAK STRAAASNE tu domacnost nezvladat, musis byt tutok 😉 presne presne :D
sak mi bude traaapne povedat ze pomoz mi, nestiham... 😕 😅 boooze kam som to dospela... 😅

boooze a kde je slusnost? 😅 dakujem za podporu... 🙂