Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Ja tiez tak viem, ze tuna v strede Europy je nejaky vyssi vyskyt displazie klbov (?), tak zeby uz nebol? 😅 Ked porovnam Matka a Miska, tak s Miskom sme chodili na kontroly asi kazdy druhy mesiac, baleny bol nasiroko do asi 5.mesiaca, teraz sme tam boli raz, doktorka povedala, ze je to ok, balit len do tretieho mesiaca a kontrola bude az v marci, sranda.
zuzu..ak sa prestahujes do tunisu..tak sa pozvem na navstevu 😀 😀
deina..presne preto, ze tu je vyssi vyskyt dysplazie bedrovych klbov..no my mame balit do 4 m, tak uz ten mesiac nejako vydrzime
kiki ja na facebook nechodim ☹ neni cas a ani sa ako internetovy antitalent nepokusam 😅
inak kiki fakt dobra stranka su tam zaujimave clanky
baby co zijete vzahranici mate aj vy nejake clanky otom ako je to v dvojazycnej rodine?
strapco, kludne sa pozvi, ja som zvyknuta, mi tam chodili navstevy kazdy tyzden niekto 😀
Dnes som pisala, ako nam Misko vcera padol a ze svokra urcite v noci nespala - no ona fakt nespala, do jednej bola hore, ze ako hrozne ten Misko spadol, ci je vporiadku a tak... a potom rano zase velmi skoro hore, ja z nej umriem. 😕 😨 Ona si take starosti robi, zbytocne, proste potrebuje mat nieco, cim sa moze trapit, ach jaj...
deina, to potesi... inac ja som tiez raz nechtiac blbo polozila maleho na hraciu deku, udrel si hlavicku len tak zadunelo... ale v tom momente taaaky smiech spustil, akoze jemu mozem hlavu o stenu trieskat a este ho to bude bavit 😀 ale tiez som sledovala cely den ci mu nieco nie je...
ktosi mi vravel ze treba kuknut zrenicky, ak je jedna mala a druha velka tak je zle...
strapco ďakujem budem čakať že čo a ako ďalej
Tiez som tak spravila, ze kukla zrenicky, nic, vyzerali byt vporiadku, aj ma pekne sledoval ocami, nezvracal, bol vesely... tak som to dalej neriesila. Ani len hrcu nema, clovece, on ma tu hlavu snad z kamena. 😀
vtedy treba dieta sledovat..zrenicky, zvracanie, extremnu spavost..vacsie deti sa doporucuje zobudit obcas a spytat sa ich nieco..ci reaguju adekvatne..pri mensich sa to tazsie hodnoti, ale zas mama vie, ci sa s dietatom nioeco deje, ci je nejak zmenene
Kedy vtedy? Ked si udrie hlavicku? Ked sa ucil stat, vtedy mi takto padal - dozadu ako stlp, rovno na hlavu. Prvykrat, ked tak spadol, som myslela, ze umriem, ze si hlavu rozbil alebo nieco take a on nic (mam take podozrenie, ze to dieta ma veeelmi vysoky prah bolesti), potom som si tak trosicku zvykla - v tom zmysle, ze ked je nadalej vesely, nezmeneny, tak viem, ze bude vporiadku.
Na mna fakt nieco lezie... boooze, to bude Matesova nadcha, to snad nie je ani mozne... idem sa nadopovat ceckom...
strapco ... mne je to velmi podivne ze jedine dva staty na tomto svete a to prave ceskoslovensko ... nikde inde na svete ... by som sa necudovala keby este niekde v post komusistckych statoch ... nerozumiem ze ked je dieta zdrave naco ho trapit ... a prehrievanie pohlavnych organov u chlapcov je oka ? joj neviem strapco neviem v tejto teme mam nato svoj vlastny nazor ... vidis a zrazu uz to nie je potrebne ... takze deti ktore su narodene po prvom januari uz nemozu mat tuto predispoziciu ... ved prevetivky nech su povinne to suhlasim ... ale ak je vsetko oka povedz aky to ma vyznam ... nijaky iba ak budu mat nase deti sirokorozchodne panvy ... mne to pride proste absolutne neprirodzene ....
Ajojte tak ja na skok.minuly tyzden sme boli na poradni mame 5870g a 63cm.hned nas aj ockovali tak ok ale boli sme aj pondelok na druhe no to sme mali aj teploty.
co sa tyka grckania tak mi davame tiez NUTRITON.no prva davka no strasne,nechcel to vypluval no stalo to za to.a pokial sme zistili ktory dudlik je dobry no sranda aby to islo.inak sa vobec neriadime ako je napisane na obale.ked papame 180ml tak jednu odmerku davam len a ked 150 tak nedavam ani plnu.ozaj a idu nam zubky.z vnutornej strany to je uz pekne vidiet.tak natierame uz gelikom.spinkavame super.celu noc az do rana
kkiki..vsak stred europy 😀 😀 neviem, tiez som dufala, ze naco..oni to niekedy odovodnuju aj tym, ze jadierka sa vyvijaju neskor, na USG este nie su viditelne, tak preto..ja by som iez bola za zo,. ze balit len ked je problem--aler zas ked sa prejdes po dedinach na strednom slovensku, tak je tam vela babiek, co chodia ako kacice..to je na vrub tej vrodenej dysplazie
deina..aspon 24 hod treba dieta sledovat
beruska..gratulujem..takze ste druhu so zubkami 😀 ..kto bude treti???
A ja, ze co tie babky niektore tak divne chodia... 😅
24 hodin uz preslo, takze asi naozaj bude vporiadku. Relativne... Idem si lahnut, neviem, ci by som si nemala nastavit budik niekedy na noc kvoli odsavaniu, chcela by som zvysit tvorbu mlieka... ale nechceeee sa mi v noci vstavat. Dobru noc. 🙂
prd chudatka z roli to maju ... lebo sa nadreli jak hovada .... cely zivot zohnute tak museli rozsirit tazisko ... mestske babky to uz su ine , tie behaju jak strigy ...
v buducnosti uz nebudu tetusky hentak chodit, uz budu na elektrickych vozickoch. tu u nas je to velka moda, vsetci dochodcovia na vozikoch, ale ked si raz jedna taka vozickova zabudla cosi v obchode pri pokladni tak takou rychlostou vystrelila a bezala naspat, ze az...
kkiki, vsak jasne, mladych chlapov si musia ulovit tak najprv na plastiku potom do fitka... 😀
zuzu 😀 😀 😀
😀 😀 😀 😀
Ahojte zenusky Zas nemozte spat 🙂 Ja som dojedla rohlik a pijem horuce caro Ale vcera vecer mi ho pripravil mm chutilo ovela lepsie 😒 Ale rano uz siel pa pa a dojde az piatok ☹ Maly spal v noci super o 21 zalomil o 3:30 zamrncal dala som mu dudlik a spal az do 6tej sice sa mi zdalo ze ma nakadene ale hned som zalomila A rano sa zobudil, napapal a len som stihla rozprestriet podlozku a dat plienku na postel, ze ho prebalim, lebo mal nalozene, kuknem nanho a on drichmal jak zarezany a az do 9tej 😅 Moj spachtosko, len nech mu to vydrzi 😵 Pri Alexejovi som nevedela co je to spat v kuse 5-6 hodin skoro do 1 roka a to bol na UM furt bol hore v noci a cez den spal max 1hod doma len v kociku vydrzal, ale to som ja spala za kociarom 😖
Juuj ale sa tu toho popisalo...ja dnes len velmi strucne, lebo som taka rozbita uz niekolko dni, ze musim dnes odtrubit konecnu..ze preco som rozbita, ked mi dieta pekne spinka? Lebo blba sedim kazdy vecer na konikovi do jednej v noci 🙂
Adka_Praha> suhlasim so vsetkym, co tu napisali baby. On nemusi vediet, ze to je spolovice iba taktika 🙂 Ale ak by ani o nejaky cas nedoslo k zmene, tak zo seba nenechaj robit hlupu..jezisi, ale ma to strasne rozculuje, ze sa v tolkych pripadoch NEDA jednat s muzom narovinu a namiesto toho vymyslat strategie, ako dosiahnut ciel tak, aby nemal pocit, ze mu ta jeho megera neustale dupe po krku...idealny stav je, ak si este bude mysliet, ze ti robi laskavost alebo ze na to prisiel sam 🙂 Napisala by som tu aj viac, ibaze my sme obaja taki truhlici s priatelom, ze hodime obcas svoje mena alebo nicky do googlu a ak by zistil, ze som sa na neho v eteri stazovala, bolo by zle nedobre 🙂 Ja mam doma LEV-a, cize EGO 🙂))) Ak to citas Filip, cmuuk! :P
U nas je noveho to, ze mame dnes presne tri mesiaciky plus boli sme u ortopeda a huraaa mam povolene obradne spalit vsetky postolkove nohavicky 🙂 Plus klasica vecerna kolika, samozrejme. Zajtra kupujem tu Biogaiu, len mi neviete povedat, ako dlho to mozem malej davat?
Dnes mi doslel rodicovsky prispevok spatne za tri mesiace dozadu...tak sa asi malinko rozsupnem a kupim nieco pekne malej, nejake edukacne hracky alebo pekny fusacik alebo prebalovaci pult alebo si necham poradit? :D :D :D Dajte tipy, co sa vam osvedcilo 🙂
Dobru noc, dievcatka 🙂
dobre ranko-hlasim sa aj ja uz k pravidelnym k odsavackam ☹ len neviem ako dlho ma to bude bavit a ani neviem ci to ma vobec zmysel kedze si odsajem len 50 a ked mam dobre dni 100 ml spolu z obidvoch ☹ vy co odsavate tak z akeho dovodu ?
dominik uz ani vnoci nechcel odomna pit ,taky krik robil pri prsniku ze mi to prislo luto az som plakala snim ☹ takze som sa rozhodla ze uz nebudem ani skusat lebo ma to psychicky vycerpava a dominika tiez ☹ ☹ ☹
ahojte maminky ak máte problém s mliečkom, tak oslovte annag tu na koníku. aj mne v začiatkoch velmi pomohla, ja som mala aj zápaly a tažku mikozu na bradavkách a pomohla mi velmi. Treba sa s nou poradiť. Ja som novembrovka 2008 a kojím stále, ale zo začiatku kým som pochopila celý ten proces som sa tiEž potrápila. 🙂
miyya -ano annag je super,vie dobre poradit,ja som jej tiez pisala vzaciatkoch...pisala mi ziadny klobucik,ziadna flasa ani cumel...no ale nedodrzala som to 😒
strasne tazko sa mi stym vyrovnavam ze uz nemozem kojit ☹ citim sa asi tak ako ked chlap uz nemoze... 😅 kojenie bol krasny pocit ,neviem to opisat...ale vy co kojite viete ocom hovorim
joj babenky teraz ked mam cas tak vy vsetky este spite? 😕

no, a potom ze preco ma moj drobec take silne nozicky, vsak jasne ked som nebalila nasiroko a on nonstop nohy vo vzduchu a kope. Ale od porodu stale vkuse. Ani do zavinovacky som ho nemohla davat kvoli tomu 😀
jasne, preventivne podme vsetky deti trapit, lebo je nejakeho pol percenta (to strielam z brucha) ludi co ma problemy a to sa da zachytit sonom v dnesnej dobe. Vsak dobre, kedysi sono nebolo tak balili nasiroko, ale dnes?
strapco, to len na specialnych klinikach ockuju tbc, neviem ci sa nam podari pred cestou... ale opytam sa, pri najhorsom sa dame zaockovat v tunisku, tam su uzasni lekari najlepsi na svete 🙂 milujem tuniske zdravotnictvo, take vybavenie nevideli ani na najlepsich klinikach na zapade. normalne raj na zemi... viete mi niekto vysvetlit preco sme sa odtial odstahovali? uz zacinam draheho nutit na navrat 🙂 mozno o par rokov zbalime sunky a pojdeme tam 😀