Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ukulele, no a chudni 😠 😠 😠
zusska..hej usno-nosno-krcna
deina..mukolitika..co su aj v Mukosolvane, Ambrobene, aj ulahcuju kasel, ale hlavne zriedia hlieny, teda idu lahsie odsat aj vykaslat..myalim, ze mukosolvan je aj pre drobcov..ale nemam pri sebe pribalovy letak...a takisto Fenistil, Trifed uvolnuju dychacie cesty A Trifed expectorans je velmi dobry na kasel
ja a nevecerat..neexistuje..a jem aj o v noci ked kojim..proste krce od hladu..tak musim
Ok idem sa najest a s drobcom von..uvidim ake poradie zvoli drobec 😀 😀 on uz najedeny je..tak naco by mala jest aj mama
Zusska sa neskonale hanbim 😀 Tak ty chces bojkotovat vecery a aj sladke a ja ta takto provokujem 😅 Som ten recept uz dva tyzdne pomaly Strapco slubovala No my ideme na poradnu zajtra+ ockovanie ale to som si nie ista, kedze ma drobec este cervene ockovanie po TBC A mam znamu ktorej dvojicky narodene predcasne skoro zaockovali a obe maju DMO uz 14 rokov lezia ☹ 😢
ukulelembo nestras, akurat nasu vcera ockovali a pol 6 vecer davali v reflexe relaciu o ockovani a co vsetko sposobuje no som myslela ze ma porazi a aj mamka mi hned volala ci pozeram, no aj nasa mala to ma stale cervene,doktorka vcera na to pozrela, ale nic nepovedala a ockovala......
Carmen no to som nechcela 😒 Ale mm sa velmi boji ze aby sa mu nieco nestalo ja si to radsej nepripustam 🤐 Len jaj sa narodili o 2 mesiace skor a zaockovali ich v jednom roku ale ratali ten rok od porodu ale mali byt vlastne az 14mesacne zaockovane a dovtedy lozili, dedeli aj fotky ked nam ukazovala no smutne A o obidve sa stara ta znama ma ich doma lebo je zrav, sestra nastastie maju este mladsieho chlapca uple zdravy A nejhorsie bolo ze ked jej povedali ze baby maju DMO a ona odpadla v ambulancii, tak jej doktorka povedala ze co robi sceny-krava 😠 😠 😠
obcas su tie doktorky aj sestricky fakt hnusne, ved aj na mna vcera doktorka kd som revala pri ockovani, ,,ze no co je ved ste porodna asistentka a neviete to zvladnut,,, mala som chut jej nieco povedat, ale som to nechala tak. je to predsa moje dieta a budem pri nej revat ked to ja uznam za vhodne.....jednoducho som citlivka a co....nehanbim sa za to..
tak to by som tu pani doktorku zrovna nakopala do riti ... len tak si oznami ze no vase dve deticky maju mozgovu obrnu ... viem co to je moja segra to mala ... chuda ziena nech sa drzi , je to tazky zivot a cim budu starsie tak zacne uz organizmus rapidne chradnut a vselijake hnusne choroby zacnu ... zuzka moja sestra dvojca mala 18 rokov, zomrela na rakovinu, ale v jej pripade to ani neliecili, len by jej este viacej uskodili ... je to strasne strasne ... by som tej pani doktorke povedala svoje ... ja to chapem ze je to ich praca a rutinna zalezitost oznamovat matkam ze deti su chore , ale liecit neznamena len dat lieky ... pokial je psychika na prd mozu davat co chcu a matka predsa piple to male dietatko ... by som ku nej nikdy uz nesla ... krava sprostaaaaa ...
no caute,tak mame za sebou poradnu,tak hotovy horor,mala bola celkovo nervozna,lebo vozim teraz maleho do skolky,tak rano nalozit do auta,potom vylozit v skolke zas malozit a zas doma vylozit,toto dvakrat,plus dalsi krat ked sme isli k doktorke,tak uz mala nervy ked som ju zas obliekala,rucala uz z prichodu do ordinacie,najprv jej dali rotarix,tak to ju hned nas*ali lebo to asi moc dobre nechuti a potom za vydatneho revu do oboch stehienok,no myslela som ze si hlas vykrici chudiatko... 😢 tak teraz spi jak drevo,taka vyrevana,a tak cakam ze co bude,ci vystupi teplota alebo nie...
carmen,podla mna to bude este prevenar,to sa dava myslim do tej druhej nozicky,ale nam to dali naraz aj s rou proti tym 6 chorobam,nechapem preco vam nie?chuda,uz to mohla mat za sebou...
proti rotavirusom je na lyzicku-teda nam to dali takou speci striekackou do pusy-ale to je nepovinne,to by si si musela dat na vlastnu ziadost a aj "zacvakat"
a inak,nasa "šunka" ma uz 6090 g-teda akoze trocha dost,na to ze sa narodila 2810 😕 no ale co,co jej mam dat dietu? 😅
Kkiki tak to mi je luto s tvojou sestrou☹ keby sa take narodili ale skoro rok sa tesili zo zdravych deti a zrazu bum a obe ☹ No zivot vie byt pekna ku..a, da len komu chce zdravie, stastie, prachy 😠 Moj starky vravieval: aj ti na Titanicu boli zdravi, bohati, len nemali stastie 😒
ukulele, pekne prirovnanie... 🙂
saku, nam ten rotarix nedala a ani sa ma na to nespytala, ja by som to malemu dala, ale az teraz sa dozvedam...
kocky presne o 1 minutu mame 4 mesiace... idem vas docitat 😀
Zuzu gratulujem 😵 Boze ten cas ale leti za chvilu budete aj sediet 🙂
ukulele, sedenie preskakujeme, mlady pan chce stat, a ani za nic nezlezie z noziciek dolu... tak musi povinne lezat, nevihame...
strapco, o chvilu ti zalozime temu "dakujeme strapco" a budeme si chodit po soplikove rady 😀
jaj, neviem co je zase tomu mojmu dietatu. vecer odmieta papat. cez den by zral aj kazde 2 hodiny ale po kupkani ani za svet, hoci uz 4-5 hodin nic nepapal. nechce ani MM ani UM ani vodu, uz ked vidi flasu alebo podbradnik tak spusti rev. Vcera sme ho hodinu nutili, potom som ho oblbla cumlom a ked cmulal tak som ho nahradila flasou. Ale uz ani ten cumel nechce. Dnes v noci a rano uplne odmietal cumel, sice zaspal aj bez neho takze hadam nevadi, ale aj tak... pekne bol nauceny ze postielka, cumel a buvat... teraz si zase toto vymyslel... jaj, stale sa menia tie nase deti... 😉
nedvihame tam malo byt
Zuzu, gratulujem. 4 mesiace, wow, no chlapisko. 🙂
Ked ste sa bavili o ockovani, tato Palba bola dobra:
https://www.youtube.com/watch?v=M2X8mva7VnESu tam nazory pre aj proti, obe strany.
Ja mam taaaku chut zalahnut, ale krpec bude kazdu chvilku hore. Nieco na mna lezie, asi ma nakazil, co uz... 😝
Zuzu a ty davas aj UM? Ja som zacala davat tento tyzden jednu davku UM, lebo akosi nemam dost mm... ☹
No a uz je hore.
janka..ale aj pre ostatne...ak nie je ziadna reakcia po ockovani PO TBC..cize ani drobne zacervenanie v mieste vpichu..tak sa to len poznaci do karty, dalsie ockovanie ide podla planu..ale sa to hlasi miestnemu plucnemu oddeleniu..bud si odtial sesticka obchodi ambulancie, alebo jej to sestricka od pediatra nahlasi..a potom medzi 1-3rokom sa tietzo deticky predvolavaju na plucne..a potom sa robi taka skuska, ci sa im tvoria protilatky
zuzu 😅 s tou to dufam nemyslis vazne..inak gratulujem k 4 mesiacom
ukulembo...dik za recept,,vyskusam
tak, som vas docitala, drobec este dospava noc...
kkiki, to ma mrzi s tvojou sestrou. uz minule si spominala dvojca ale nechcela som sa pytat... viem ze dvojicky su na seba od narodenia naviazane. Niekedy ked sa jedno narodi zive a druhe pri porode umrie, tak to zdrave je cely zivot akoby nekompletne, nieco mu chyba... teda take cosi som pocula aj poznam podobny pripad a zda sa ze je to pravda ☹
no a hentakych doktorov poslat na sibir do gulagu, debili !
strapco, neboooj, nebudeme ti temu zakladat 😉
deina, uz asi 2 tyzdne davam ma noc UM, lebo z MM sa krutil ako husenicka celu noc. Sice spinkal, ale neviem ci by som to nazvala spanok, len vzdychal a krutil sa... po UM pekne spinka, uz ked papa tak je kludny, nedrazdi ho to v brusku (mam take s rozlozenou mliecnou bielkovinou). Inac mlieka mam tak akurat a este aj v mraznicke zasoby, tak som veeelmi vahala nad umelym, ale pomaha, uz to neriesim.
Boze, hentaki lekari, co si o sebe myslia??? Nechapem, ako mozu byt niektori taki necitlivi... My sme v porodnici mali babu, velmi krvacala, 21tt. 😔 A niesla to naoko velmi statocne, normalne si tam o nej sestricky sepkali, ze jej je to jedno, ze jej to tak asi vyhovuje, ze to babo mat nebude a pod. 😠 A ona chuda bola podla mna uplne znicena, ked telefonovala s manzelom, hovorila mu, ze to nevadi, ze to zvladne, ale pritom bolo pocut, ako velmi je z toho smutna (napokon jej museli surne robit cs, uz by im bola vykrvacala). Hlavne, ze sestricky boli mudre...
Monkey 😠 😠 😠 to co ma znamenat ze Tami ma frajera ??? 😠 😠 😠 takto podvadza Adamka? A my sme Adkinej Terezke dali kosom kvoli tebe, no ale pockaj !
Adkaaaa, Adamko je volny, beriete?
Deina, ja ked som potratila, tak som pred tym 3x bila na pohotovosti, ale ked uz som vedela ze je po vsetkom isli sme este raz na pohotovost, uz som bola kludna. Bola tam taka mlada doktorka, tusim este studentka, ked mi oznamovala ze je po vsetkom, tak mala slzy v ociach, este ja som ju ukludnovala ze ved to je ok. No a ked som dosla domov, tak uz to na mna dolahlo a bulila som tyzden... Ale vopred takto niekoho odsudzovat... chuda dievca, v 21 tt... ☹
ahojte, tak aj ja sa pridávam k menším žienkam, mam 163cm a 56kg, pred tehotenstvom som mala 50kg, pri pôrode 66kg, v pôrodnici som nechala 11kg a doma som ešte 1kg nabrala, a to brucho, no des 😖
Chcem sa opýtať mamičiek, ktoré len dojčíte, chcú vam detičky piť z fľaše? Lebo môj Tomáško vôbec z fľaše nechce piť, akože mi to ani nevadí,keďže len kojím ale potom keď bude starší, tak to nebude vadiť? alebo ho naučím rovno na pohárik?
Tak ja to mam tiez s tym MM len tak-tak kolko krat ked odsavam tak normalne zmykam Ku koncu uz len rukou ostriekavam co mi osavacka len bradavky ponatahuje a potom to mam jak stuple z kopacky 😝 😠 ☹ niekedy odsajem ledva 100ml z oboch po 4 hodkach a v 5minutovych intervaloch chodim dostriekavat do flase aby som mala aspon 130ml- akoze brutus 😒 UM mam doma ale zatial som odolala aj ked niekedy uz som mala namale ze mu dam ked som s placom odsavala ☹ Juj tak ma decka nasrali 😠 Alexej doniesol poznamku uz neviem kolku Furt volaco raz sa nahana, potom sa chnape, teraz si zabudol ucebnicu AJ uz druhy krat 😠 Hlavne ze sa ho vzdy vecer pytam ci ma vsetko a jasne ze ma! A vcera bolo rodicko tak som mu prizvukovala nech sa chova zodpovene, no a prd 😖 Tak varecha mala robotu 😨 A Dominika si za peniaze od babky kupila zas peracnik ci tastiska ci co to je! Hlaven ze ma asi 4-5 drbnute pod stolom a len to tam zavadzia! 😠 Same haraburdy furt to len triedim a furt je toho viac 😠 Sak budu jarne prazdniny za vrece im blbosti vyhodim! A este aj ten hajzel moj otec vyhral 650eur nech sa s nimi zadrhne 😠 😠 svina JUJ som sa musela vyspovedat nehnevajte sa ze vas obtazujem svojimi starostami 😕
ahojte, my sme tiez uz po ockovani, o nasledkoch radsej neuvazujem.... zatial je len mrzuty, asi ho to boli, ale bol hrdina, len trosku zaplackal...
Baby co ste sa vsetky niekam vyparili? 😕
ja som tu 😉
Aj ja som uz tu. No den blbec, Ukule. 😒
Deti mi uz spinkaju, cajik mam pripraveny, uz je na "ohrievaci", odsavacka tiez pripravena... 😝 Ja by som este rada vydrzala, ale neviem, neviem... aspon do toho 6.mesiaca, potom ma to az tak trapit nebude.
Zuzu, veru, 21tt. Neviem, o co presne slo, mozno sa jej uz placenta zacala odlupovat, ked jej potom tak rychlo robili cs, strasne mi to bolo vtedy luto a lezala hned vedla mna, okolo nas baby, ktore mali kazdu chvilu porodit (boli sme na "vzycharni"), nevedela som, co jej povedat. 😔 Najlepsi bol podla mna lekar, ten k nej prisiel, takmer nic nepovedal, len ju po pleci pohladil, to bolo podla mna to naj, co vtedy mohol spravit. Celkovo mam take skusenosti, ze muzi, nech su aki su niekedy, ze, nedokazu byt taki kruti ako zeny. Zeny vedia byt hrozne. Asi pred rokom tu bola jedna tema o dievcati, ktoremu synceka spackali pri porode, chuda maly zil par tyzdnov len na pristrojoch (mozgova smrt) a ako na nu niektore zenske utocili, som nechapala. Ze ako moze byt niekto tak kruty ako tie zeny, to bolo hrozne (lebo ta mamina je silna osobka, drzala sa statocne, aj ked ju to velmi bolelo, tu bolest bolo citit viac menej len medzi riadkami, podla niektorych vraj nesmutila dostatocne).
Mne sa tento kocik este stale paci: http://www.babymarket.sk/index.php?page=view&co... Manzel uz zacina byt nalomeny, konecne mu tam dali aj cenu - a dobra, bala som sa, ze bude ovela drahsi. Ale mam dilemu, budeme potrebovat nejaky lahucky sportiak, lebo ked dame do kufra Concord, ine tam uz nedame. Brala by som vsak otocnu sedacku, aby ju mal aspon jeden kocik... ale tie nebyvaju lahucke. Tak si to musim rozmysliet... a su uz drahsie, samozrejme.
Deina a nepáči sa ti peg-perego uno? Ja som z neho na vetvy,ten sa mi páči,ale len minuloročná kolekcia,nová nie,lebo tam maju skarede farby...najkrajší je čierny...
http://www.kocikovo.sk/product/peg-perego-uno-811/
Vidam ho v meste, ale bohuzial sa mi nepaci, mne by tie male kolieska zavadzali, kebyze prehodim babo tvarou ku mne. Preto ja radsej otocnu sedacku ako prehadzovaciu rucku. U nasich mame tento kocik: http://www.haberkorn-kinderwagen.at/indexE.php?... a velmi zle sa mi s nim jazdi. Mozno je to ale len zvyk, tazko povedat... Inak farby ma pp pekne, pp si by som brala kebyze nechcem spojenu rucku.
baby ze sa vam to chce zase kociky kupovat .... ja mam po stelke niekde v pivnici bugynu a dufam ze neo mi vydrzi dlhooooooo ....

deini, ja keby si dala nieco lahke, tak skoncim tam kde som bola. ja radsej nic, ako volaco male. by som si prebrala chutove bunky a bola by vyzieracia party kazdy vecer... ja sa proste tak neviem ovladat, ja bud vsetko alebo nic 😉