icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
22. feb 2010

my sme to tu tusim nazvali kura... 😅 no to ju bavi tak dlho len vtedy, ked ju podlozim vankusikom, lebo ma vyssie hlavu a ma lepsi rozhlad... 😅 bez vankusa tak tiez nejak 10 minut... 😕

zuzu1980
22. feb 2010

caterine, presne to co popisujes vyzera ako tichy reflux. my sa s ty tiez trapime, najhorsie to byva okolo 3-4m. nam sa to zhorsilo presne v 3m, o tyzden to ako tak preslo a teraz uz 3 dni zas... maly sa prehyba do mostika, place od bolesti teraz uz aj grcka, asi 5x denne, co pred tym nezvykol... ale zase ked si grcne tak mu je potom lepsie. no a zhorsuje sa to navecer... neviem ake lieky na to mate tam u vas, s tym ti neporadim. zvykne to prestat pri prvych prikrmoch, ja zacnem od ukonceneho 5m prikrmovat a hotovo. aj lekarky som sa pytala a vravela ze mozem, aj ked kojim, ze nemusime cakat az do 6m...ale mas nejaku divnu lekarku...sice ja nas lekar len mavol rukou, s tymto sa nic nerobi pokial babo priibera...liecia sa len tie extremne pripady co prudom grcaju a chudnu...

zuzu1980
22. feb 2010

adka, ze pol hodinu past koniky, to mas super. Nas sa po minutke zacne nudit a prekoprcne sa na chrbat a hotovo. Obcas sice robi lietadielka, vcera sa pokusal spravit stojku na hlave alebo co to bolo 😕 take ze hlava dole, ruky zohnute v laktoch, a zdvihol nohy ako keby do lietadielka, ale zdvihol ich tak vysoko ze este aj vacsinu bruska az po hrudnik mal vo vzduchu, sme sa s mm smiali ze ci tancuje break dance ci co, hehe.

adka_praha
22. feb 2010

😀 a ze my sme akrobati... 😀 zuzu na vas sa netahame... 😀 a terezka preto tak dlho vydrzi, lebo sa nevie pretocit... 😀

zuzu1980
22. feb 2010

adka, ved som sa bala ze si krk dolame pri tom 😀 inac, obcas ma rucicky tak pod sebou ze sa mu nedari pretocit na chrbatik, vedy chvilu trucuje s hlavou v matraci, potom da havu hore, potom zase do matraca, a takto aj 20x... posiluje, hehe

adka_praha
22. feb 2010

😀 teda vytrvaly je betar maly... 😀 ja som dala malu spat bo ju to dovadzanie akosi zmohlo a idem vypit tu super ladovu kavu, co som si nestihla to spanie pred tym... 😅 tolko som sa motala, az sa mala zobudila... 😅

janka1874
22. feb 2010

kukám že nie len my máme doma výmyselníčku 😀 😀 😀 teraz napr. odignorovala spanie no nevadí pôjde okolo 17-tej staršia posádka išla na nákup tak sa ideme trrošku pohrať

tilly
autor
22. feb 2010

adko sa stale pokusa vymysliet sposob ako byt na brusku, mat vysoko hlavicku, aby vsetko videl a zaroven si cucat rucicky 😀

inak, dnes som ho dala na deku, na chrbatiku, isla som na zachod a ked som sa vratila, tak bol na brusku a na uplne inom mieste, tam kde mal predtym hlavu mal nohy a kde mal nohy mal hlavu... neviem ako sa tam dostal 😀 😀 😀 😀 😀 strasne sa mu na tej hracej deke paci taka vcielka, za tou sa stale otaca...

catalin
22. feb 2010

😕 😕 moja dcera spi uz dve hodiny!!! 😕 😕 😕

catalin
22. feb 2010

som sa na nu bola pozriet, spi s rukami za hlavou, nohy prelozene cez seba, cista salamistka 😀 uz len klobuk na hlave zosunuty na celo a steblo travy do pusy a zivot je gombicka.. 😀 😀 normalne neviem co mam robit so sebou, sa nudim.. 🙂

zuzu1980
22. feb 2010

catalin 😀
tilly, to mas inu vrtulu doma, podla toho co pises spravil kotrmelec dopredu 😀 😀 😀

gashtanka
22. feb 2010

Kristepane...dnes sme mali ockovanie...to bol tay des, ze sa z toho musim najprv spamatat.

strapco13
22. feb 2010

deina..len som skoro zabudla..ak si ty das fenistil..asi by si mala znizit malemu davku, ked kojis..aby nedostal prilis vela..ale porad sa so svojou Dr..ci skor drobcovou..neviem ako prechadza fenistil do MM

catalin
22. feb 2010

gashtanka ani nehovor, mna to caka vo stvrtok, uz teraz mam strach ☹

caterine
22. feb 2010

teraz som prišla z obchodu, skoro ma odfuklo tu je taka kosa....zuzu a vy mate potvrdeny reflux, lebo naša doktorka nas nikde neposiela že ked negcka vela alebo vobec tak to nema zmysel, ale presne to robi akoby mostik a pri papani plače a minuly tyžden bol hrozny, tiež sa nam to teraz tak zhoršilo a večer je to katastrofa pripisovali sme to kolikam ale asi to bude ten tichy reflux. beriete nato aj nejake lieky? manžel dneska kupil ten gastrotus je to volnopredajne liečivo a ma znižit tu kyselinu, je to taky sirupček ked sa jej to bude vracat do krku ta kyselina tak to ma znormallizovat ph a vrati sa je len ten sirup, dneska vyskušame a uvidime, dam vediet je to prirodne z nejakych rias, cez den je inak kludna aj pekne spinka len večer to na nu pride a neda sa utišit aj vtedy robi tie mostiky, aj ja som chcela začat neskor prikrmovat ale budem asi skor keby to pomohlo

kkiki
22. feb 2010

nongolska skvrna je toto nechce sa mi to pisat 😉 http://cs.wikipedia.org/wiki/Mongolská_skvrna ... my mame aj stella aj olino ...

zuzu1980
22. feb 2010

caterine, ked som to opisala doktorovi, tak hned povedal, ze tichy reflux, ale ze pokial babo nechudne (nas pribera takmer kilo mesacne) tak nema zmysel to nejako liecit, ze liecia sa len extremne pripady. Ja mam na to taku vodicku co je aj proti kolikam aj na neutralizovanie kyseliny... neviem ci to pomaha, nezda sa mi... Predavaju sa aj tu vselijake sirupy, ale ked u nas je vzdy par dni horsie a potom sa to zlepsi... Vzdy ked je zle, ako teraz 3 dni, tak uz rozmyslam nad vsetkym moznym aj nemoznym, ale ked ho to prejde, aj zabudnem ze mu nieco bolo...

niektorym pomohlo vysadit vsetko mlieko a mliecne vyrobky lebo babo nevie rozlozit mliecnu blielkovinu a drazdi to zaludok (nie je to alergia na laktozu, len reakcia na mliecnu bielkovinu). Nam to nejako nezabralo, niekedy pijem mlieko a maly je vpohode, inokeny nepijem a trapi sa... fakt neviem. Vsak skus...

gashtanka
22. feb 2010

Catalin> prepac, moja, ja som ta nechcela znervoznit...moja mala dnes proste iba blby den, zacala revat takmer v tom momente, ako sme vstupili do ambulancie. Pred nami boli asi dalsie 3 ci 4 deticky, takze na rad som sa dostala az o hodinu. Mala uz bola kompletne vynervovana, ani na prso nechcela ist, ani na rukach nebola spokojna, proste tak kricat som ju este v zivote nepocula a citila som sa totalne bezmocna a neschopna. Ale to vsetko bolo este pred tym, nez som vstupila do ordinacie...takze ockovanie bola uz iba ceresnicka na torte. To uz som revala aj ja. Totalne to vygradovalo, ked som ju chcela po skonceni toho vsetkeho obliect, takze mi vyslovene odpadla na rukach a od vycerpania zaspala. Ja nechapem, preco to vsetko; k lekarke som isla uplne pokojna, malej som o tom rozpravala uplne v pohode, bude vcelicka, zvladneme to, takze ani zo mna nemala ako vycitit nejaky vnutorny stres ci nervozitu...teraz mi spinka, dala som jej paralen cipok do zadocku, ale je nejaka teplejsia, baby drzte palce...
Catalin, neboj, u vas to urcite bude mat dobry priebeh. Ja som si to dnes zlizla vseto naraz, lebo cele tri mesiace je take dobre dievcatko, ze az nie pravda.

zuzu1980
22. feb 2010

kkiki, myslis take ako keby modra koza? nas maly to ma na chrbte, skoro cele krize mal po porode modre, ako keby modrina... cakali sme ze to prejde, ale nepreslo. Teraz uz je to svetlejsie, takmer to uz nevidiet, lekar povedal ze to casom zmizne... to si myslela?

strapco13
22. feb 2010

mongolska skvrna sa vyskytuje u deticiek tmavsej pokozky...je to akoby modrina na krizoch, len to neboli..je to akoby materske znamienko
zuzu ty mas maleho miesanca..tak preto
vraj najneskor v puberte to vymizne
tak nase rande dopadlo dobre 😀 😀 maly neplakal, slecna to tiez zvladla..a mali sme spolocnost..zase zdrhol susedov pes, tak sa s nami prechadzal..takze sme okupovali uzke dedinske chodniky pekne sparovani 😀 ..2 kociky s babtkami, 2 mamicky a 2 psy

catalin
22. feb 2010

gashtanka, tak som zvedava na moju, ona je totiz ina hysterka 😀 takze ked place tak ze mi reze bubienky tak ostavam pokojna, uz som si zvykla 😝 len co ludia naokolo...tak snad to zvladneme, ja sa bojim hlavne toho potom, snad nebude teplotovat..

zuzu1980
22. feb 2010

strapco, podla toho co sa pise na nete, tak aj v severnej afrike je to vzacne, skor sa to vyskytuje v azii, a tiez u madarov... no a ja som polovicny madar, tak asi preto 😀

strapco13
22. feb 2010

zuzu..ja som to na nete pochopila..ze belosi v severnej afrike..tak teraz neviem...ale to ze si polmadar to tiez vysvetluje..ale skor som myslela ze cez tmaveho tatu...no co..kazdy den sa da naucit nieco nove

mne sa pri ockovani pacil drobec...este mu nic nerobili..len lezal a neobliekala som ho a sestricka si chystala injekcie..tak kukal na nu a na mna,.zrazu asi pochopil ze sa nieco chysta a taak ukazkovo otrcil spodnu peru a potom spustil krik...dopredu tusil, ze sa chysta zrada..dovtedy vsetko OK

zuzu1980
22. feb 2010

strapco, ano, co ine by bolo v severnej afrike? cernosi to nie su, su to arabi, sice trosku tmavsi (niektori uplne bieli) ale patria medzi belochov. v podstate je to indo-europska rasa, cize aj indovia su vpodstate belosi, hoci su riaaadne tmavi 😀

strapco13
22. feb 2010

zuzu..nam v tunisku hovorili ze tam ziju arabi a cernosi..berberi..a arabovia.taky dvojaky..ze jedni su taky vysoky mohutnejsi a druhi typ su taky drobny utly...tak nam klamali??? a kto bol potom ten cernoch s kym som sa fotila..ze vraj povodny obyvatel 😀

zuzu1980
22. feb 2010

nooo, cernosi tam ziju taki co tam studuju z "afriky" (oni v tunisku sami seba za "afriku" velmi nepovazuju, hehe). Berberi su ti povodni obyvatelia, z juhu, ti su taki tmavsi, skoro az cierni. Arabi su bieli alebo hnedi. Ale cernoch je cernoch, to spoznas, nielen podla pokozky ale aj podla crtov tvare. Nie vsetko co je tmave je cernoch 😀 😀 😀 (vid nasich tmavsich spoluobcanov, ti tiez nie su cernosi 😀 😀 😀 )...

kkiki
22. feb 2010

no strapco my nemame ani madarov, ani cernochov, ani aziatov 🙂)) patrime do toho mini percenta bielych v europe ... ale co viem je to z mojej strany lebo ma to aj stellka aj ja som mala a aj otec co mi babka vravela 🙂))) tak to tipujem na tejakych turkov davno davno ... oliver ma na zadku taku velkosti prstu na zaciatku to bolo dost silne teraz je to uz menej ... stellinke to zmizlo tak do troch rokov ....
zuzu jo aj adam je mongol 🙂))))) hahahahaaaaa 😀

zuzu1980
22. feb 2010

kkiki, si si ista ze nie si madar? ja sa otvorene priznavam ze som 😀 a manzelova babicka bola tusim z turecka... takze hej, mongoli sme vsetci do jedneho 😀 😀 😀
inac, to by aj fini museli mat toto, nie? ked aj madari to maju...

kkiki
22. feb 2010

http://www.tokyo-med.ac.jp/genet/msp/examples.htm ... mame na lavej strane zadku velkost D 😀 😀 😀

kkiki
22. feb 2010

zuzu a mozna maju ... to oliver je teraz jak fin ... bledak s mongolskou skvrnou 😀 😀 😀 urcite nemame madara v rodine , to viem isto ... ale turek by aj mohol lebo mojho otca otec bol az zlty a tmavy 🙂)) no co ti ja vim, ale ak budu mat stella a olino imunitu a zivotnu silu ako moj tata, babka a ja tak pane boze ... inak sa vravi ze ked sa vyskytne cisto u bielych tak ze naozaj maju tuhe zdravie ....
zuzu tak na kone a ideme brazdit plane 🙂))