Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
tatuška ten je super
normálne ma štvete s tými novými kočíkmi asi skúsim náš ponpknuť na predaj a na leto si kúpime nový
Adka, dakujem. 🙂 Jarna unava, nooo... vela, vela vitaminov, cerstveho ovocia a tak, clovek sa po zime potrebuje nejako nakopnut. Kedysi som o nej citala, ale uz si to nepamatam... daaavno bolo asi.
A uz prikrmovat? Preco, nepribera ti pekne? Ci je nejaka velmi hladna?
no doktorka to formulovala takym stylom, ze je jej dooooost...a ked som jej zapotila ze poslednou dobou si obcas pyta aj 180 rozrobit (co je v konecnom dosledku daco cez 200), tak si musela skoro oci zatlacat... 😅 ale neviem co je na tom divne...sak pre deti od 3 do 4 mesiacich je na krabicke na mlieku napisane ze 180ml rozrobeneho cca 5-krat denne ze by malo byt...? 😕 no som z toho cvok...
jaj tej info o tom kolko spapa nasledovalo po jej otazke ze kolko papame... 😅
Deini tam som ho nepozerala, len som tam volala a že ho maju len centralnom sklade tak ho bude musiet objednat pojdeme ho pozriet.Janka aj ja chcem ten naš predat len dufam že sa podari ved je skoro ako novy, športova čast ani rozbalena neni
a čo že nie si spokojná?
ja som s našim spokojná ale príde mi to také že budem mať len dve deti tak by som chcela zmenu a nie obe v rovnakom kočíku keby aspoň inej farby bol
baby..ja som dnes grogy..kedze maly vcera vecer plakal, tak spotreboval vela energie a papal o pol noci /normalne az medzi 2-3/, potom o pol4 /norma5-6/ a potom sa uz tvaril, ze je vyspaty tak som ho po vyse hodky prehovorila, a spal do 6, kedy sa zobudil so strasnym placom, takze som ho kolisala, zabera strasne silno si ho pritisnut, kolisat sa bud po sediacky..ale lepsie v stoji a nasa uspavanka z pysnej prinzeznej, ale musim ju spievat priamo do uska, pritisnuta na jeho licko..a hlavne nesmiem polozit..cize o 6.45 sme teda este zaspali ale o 7,30 uz rev, ze je hladny..ono by to ani tak nemuselo byt zle, keby som sa po kazdom kojeni ja nemusela ist najest, skusala som nejest, ale rano som skoro odpadavala od hladu a krcov v bruchu..a tym padom kym, nakoji, ulozim droca, najem sa , napijem, WC, a kym zaspim minimalne hodka
no a ked som rano rozbalila maleho, kukam na zadocek..mykoza..cervene s bielimy bodkami...stihol to chytit odo mna..ale pusinu ma aspon cistu..takze nabehnem do lekarne a uvidim ci tu nieco maju..volala som dr odporucila tie kvapky biogaja..no som zvedava, ci to tu najdem
inak je cez den zlatucky
ozaj u sme na plinkach c 4
Ona si to asi spocitala, Adka. Dieta, ked vypije denne viac ako liter UM, potrebuje prikrmy. Zevraj by sa malo zacat prikrmovat vtedy, ked ma dieta viac ako 6kg, vypije viac ako liter UM (neviem ako u dojcenych, moj liter mm nevypije este ani zdaleka) a pekne drzi hlavicku.
Janka, presne, tiez mi to pride take, ze ak chcem este vyskusat nejaky kocik, no tak musim teraz, tretie babo uz nebude. 😅
Jani mne sa naš kočik strašne pači každy nam ho chvali že taky pekny ešte nevideli, mame nestror to asi nepoznate tu značku, taky tmavofialovy, kombinovany s bielym a natom su take fialove kvetinky,, tak tetky su z neho hotove... len je tažky a byvame na druhom poschodi vyhat neni tak ho nevladzem vytrepat von a musim čakat na manžela kym pride z roboty a potom až ideme von, tak chcem nejaky lahky, najlepšie s preklapacou ručkou
Tiez lahky (8.6kg), preklapacia rucka: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6176438&tab=2 😉
ženy normálne som uspela u drahého s tým nápadom že ak sa mi podarí predať starý tak vpohode súhlasí s novým len nie drahým no uvidíme ešte používame vaničku a potom to zvážim a keď tak už len nejaký šporťák kúpime a predám všetko spolu autosedačku + vaničku + športovú časť
ja by som teda náš nemenila mne len tá farba vadí (oranžovo-krémová) a kedže je jasné že máme baby tak by som aj ružový kúpila
caterine presne viem o čom hovoríš ja bývam na 5 posch. bez výťahu ale našťastie máme pivnicu aj kočíkáreň tak ho vláčiť nemusím
Mne chyba na kociku otocna sedacka, no a potom mi vadi este priesvitna cast na strieske - ani nie tak mne ako babetku. Ked lezi v sportiaku, svieti mu rovno do oci. Nove Concordy to uz nemaju.
Strapco, chuda Matejko, co sa mu stalo? 😨
deina..ja mam pocit, ze bud sa mu raz za cas sniva nieco skarede...to bolo asi vecer..a rano tipujem, ze mu bolo asi teplo...spal uz vedla mna, klasicky prikryty dekou..lenze keby vstal neskor, tak mame manzelsku postel len mi dvaja útato uz by vstal do roboty/, ale takto, kedze uz v postielke byt nechcel, tak som spala tesne vedla neho..takze tipujem, ze sa trocho ohrial..celkovo mi neznasa teplo...po tatovi...tato mi po dome beha v kratkych rukavoch a kratasoch, maly len v overaliku /teda on nebeha, len sa hrajka/..no aj ja mam telaky, tricko, bunda a este niekedy hodim cez seba deku , co mi je zima..inak mame kurenie tak, ze cez den udrziava 21 a rano a vecer dokuruje na 23
strapco a nemenila si značku plienok? na toto je moc citlivá moja staršia tak či náhodou
a biogaiu majú asi v každej lekárni a stojí niečo okolo 10éčiek ale je dobrá fakt mne ju radili dve dr. na koliky aj pediatrička aj na gastro a mala by sa podávať mesiac každý deň potom 2 týždne pauza a zas ale na mesiac je jedna fľaštička málo
strapco chudiatko maly...ako dlho trvakym sa zbyvite mykozy? to bude asi tym, ze je taky nervozny, ci?
deina vidis to som nevedela...no ked to teraz pocitam tak ten liter +- vypije za den veru...no tak sme asi riadni hladosi... 😕 😅
janka...len som presla na vacsie pampersky...z 3 na 4..nemyslim ze je to nimi..ma to len kolo konecnika, a mna zas palili bradavky, a zhorsil sa mu exzem..to mam za to, ze som sa tiú pred tyzdnom chvalila , ze som sa mykozy zbavila..no tak svina dla o sebe vediet 😠 ..keby len mne..tak neva..ale chuda drobec
kukam po sebe ze pisem ako madar...pardooon...
strapco my asi tiez coskoro zacneme pouzivat vacsie...a to ze do 9 kg... 😕 vtipne...
adka..ja mam take ze od 7-18kg 😅 ..trosku velke rozpatie ale co uz
tak plienkami to nebude
ja mykozu je dobrá jarischova voda z lekárne (neviem či som to napísala správne)
chúďatko malé to ho musí štípať
nech sa toho čím skôr zbavíte
inak neviem, ci ho to stipe..rano kakal, bez tazkosti, s usmevom..aj cez den je inak kludnucky, kym sa neunavi sa smeje, hra, veselo si prdka...len ja som sa nevyspala a nejak neviem zaspat teraz cez den..skusala som, ale nezaspala som
ahojte, tak vcerajsia kontrola na ortopedii dopadla fajn, lavy klbik je uz tak ako ma byt a ten pravy uz je na dobrej ceste, ale perinka nam este ostava na dalsie tri tyzdne a popritom musime cvicit...
uz druhu noc nam robi mala cirkus, zaspi v pohode okolo desiatej a potom sa po hodine zobudi a robi cirkus do jednej-pol druhej do noci, ide ma porazit a neviem cim to je..aj vcera cez den bola mrzta, neviem ci to nema suvis este s ockovanim, sme ho zvladli bez teploty ale mame doma nervacika, strasne sa zlosti... 😒
tak uz mame aj rotavirus ... baby co ste to davali aj bola nejaka reakcia ?
ahojte, denia, mne sa ten flyer tiez celkom paci, ale momentalne sa mi nechce menit kocik, neviem, ktory by som dala prec... 😅 a dala som si usit nanoznik a podlozky do oboch kocikov, tak teraz ich nevymenim 😀 😀
este dufam, ze do konca marca vydrzime vo vanicke a potom sa uvidi... len teraz to mam tak dobre zadelene, ze jeden kocik mam cistucky do nakupakov a auta s adapterom na sedacku a druhy spinavy (kolesa) do terenu a na korcule a na bezne denne prechadzky... takze fakt neviem, ktory by som dala prec... a zas mat doma treti (vlastne piaty, lebo dva mam este dominikove... ) kocik, to uz by sme asi mohli pristavovat dalsiu garaz... lebo mame dvojgaraz a zmesti sa mi tam akurat tak moje auto, lebo je tam 5 bicyklov (domco ma tri), kociky, hracky a kraviny...
ahojte baburky, tolko budete s tymi kocikmi vymyslat, ze zacnem aj ja mojho draheho ukecavat, ze suuurne potrebujeme novy 😀
strapco biogaja je super, my uz sme jednu flasticku vybrali, teraz mame pauzu, davala som to malinkemu kvoli brusku a refluxu, a musim povedat ze na bolenie bruska, hlavne vecerne zabrala 100 %ne a na reflux nam tiez pomohla a maly teda este prdelku od mojej mykozy vyhadzanu nemal klop klooooooooooop, takze urcite vyskusaj
ahojky§
tak koonecne mam za sebou tu megakopu pradla ozehlenu,uz som to odkladala tri dni,no ale co z toho ked uz sa susi dalsia 😠
aj tu je dneska hnusne,doobeda sme boli troska na nakupy,si viete predstavit,ja ,kocik a upistany Kiko,no hotova pohroma 😀 ale dala som ho ostrihat prvykrat tak origos v kadernictve-inak ho smikam ja masinkou na pol cm-tak keby ste ho videli jaky vyteseny sedel v tom kresle,chvilu sme museli cakat,tak to tam vsetko okomentovala obkecal,no sme sa na nom narehlili teda a nakoniec skonstatoval:no pekne si ma ostrihala teta" a mohlli sme ist spokojni domov 😅
tatus,kocik mas uz doma?
inak aj mne hrabe s kocikmi, len co zapnem net tak uz vycumujem co je noveho?neviem ci aj sportovu verziu mojho stihnem vytiahnut,lebo tiez sami pacia uz vselijake ine 😅 a to som si este schvalne brala vanicku inej farby ako sportovy aby ma neomrzel no a uz ma to laka zas.... 😅 a este mam aj sportovy po kikovi...
strapco,plienky 4????? 😕 🙂 ja som len teraz zacala 3 aaj to by mi bodli este take ze 2,5 keby boli 😀 😀 sa nezdate..... 😉
kkiki,ja som davala rotavirus a kurat sa tak dobre pos*ala potom ,inak nic 😉
carmen,juuj,tak som drzala palceky aby ste uz boli bez tej perinke,bambuliatko male...no tak ale radsej teraz,ako by mal byt potom nejaky problem....a to musi mat stale,cely den?
ahojte kocky 🙂
mne sa vcera drobec sam posadil, som skoro odpadla 😕
akoze nie uplne z lahu, ale sedel na mne a bol oprety o moje brusko asi tak ako v autosedacke, asi 45 stupcov... zrazu ho zaujali nozicky, tak si sadol a 5 minut kukal ze co o je, ani si neuvedomil ze sedi... ja som to vobec necakala, kedze sa vobec nikdy nepritahoval za rucicky, ani teraz sa nechce, hned sa pusti... a zrazu toto. Vecer som to ukazovala manzelovi, urobil to iste ale najskor ho bolo treba niecim zaujat a sup uz sedel 😀
deina podla toho co pises ze kedy prikrmovat, my uz sme mohli aj v 2m, uz mal 6kg, hlavu drzal hadam od narodenia a viac ako liter vypil urcite. Potom papal menej a teraz zase 7x po 150, takze zase viac ako liter.
Ja som vcera skusila prvy krat dar ryzovu kasu s mojim mliekom, to bola zaaabava. Ono je velmi tazke dat lyzicku do pusy ked si tam zaroven snazi napchat podbradnik. Rocickami sibrinkoval, polovicu som vyliala, cosi skoncilo aj v nose 😀 ale nakoniec pochopil co s tym a asi 1-2 lyzicky spapal... tazko povedat... krmila som tak po stvrt lyzickach. A veru 2x som mu dala kasu a ani raz potom negrckal, po mlieku grcal po kazdom, este aj z vody raz grckal. Tak dam dnes zas
Adka, uz sa tesim co tvoja terezka povie na prikrmy... inac zaujimave ze u vas sa zacina zeleninou, u nas jednoznacne ryzovou kasou... to je vraj najlahsie stravitelne... to som vedela uz pred tym ako som otehotnela, az potom z konika som sa dozvedela ze u vas fici zeleninka... vsak co, zatial dam kasu, potom zeleninku, vsak je to jedno...
baby, co blaznite s kocikmi? ja som naschval taky kupovala aby som nemusela menit, bude na zimu aj na leto a hadam aj pre druhe babo 😉
sakura, ake mile u kadernicky, zlaty musel byt, a ako ju pochvalil 🙂
strapco, u vas su nejako inac tie plienky cislovane, u nas je c.3 od 7 do 13 kg, na tom teraz ficime my... ale my zaciname od nuly, vy tusim od jednicky...
zuzu,vidis ,si mi pripomenula,aj nasa chce strasne silou mocou sediet,len co je troska viac v sklone ako uplne nalezato,tak hned sa dviha,ale teda riadne,bud chce sediet alebo si vstupila do svedomia ze je vypasena a cvici brusaky 😀
a dneska som isla vytesena z lekarne,lebo co kupujem mlieko je 400g za 11,59 a teraz v novej lekarni som zistila ze byva aj 900g a za 18,59 no a nekup to..ja nechapem preco mi to tie telce v lekarni kde chodim nenavrhli-teda ani som ho nikdy predtym nevidela take velke balenie..a este aj zakaznicku kartu s 10%zlavou,takze este lacnejsie ma vyjde,tak som rada,lebo to 400g vydrzi 3 dni 😠

ahoooojte... 🙂
baby (deina a bambolina) prajem vam vseeetucko najsamlespie... 😉 😀
strapco to si skopirujem... 😀 😀 😀 riadne hlody padali... 😀
my sme boli vcera u doktorky...nam kazala prist ak by terezke prasklo to po ockovani tbc, ale akosi som nepochopila, na co sme sa tam trepkali, ked skonstatovala, ze este to bude hnisat (co mi bolo da sa povedat jasne ze to nezmizne okamzite) a ze to mame dalej natierat framykoinom (to mohla povedat aj do telefonu)... ale mame zacat od buduceho vikendu skusat davat mrkvicku, o par dni zemiak a potom o par dni petrzlen...no to bude haluz...na tu mrkvu sa teda fakt "tesim", kedze tak krasne farbi... 😒
na mna daco lezie... 😖 od vcera poobedia mam desne ztuhnuty krk, hlava ma boli a citim hrdlo, ale to neviem ci neni zo vzduchu alebo od uzlin...vecer som mala zvysenu teplotu teda ale cely clovek ma bolel ze som ani malu skoro nedvihla...katastrofa... 😝 😖
inak co je vlastne jarna unava??? da sa to nejako potlacit??? na mna to priserne vplyva... 😝 (mozno aj tym to moze byt)