Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
no ryzovu kasicku som jej kupila minuly tyzden...ja som sa do nej stihla uz naviest... 😅 dobra je... 😀 a najprv testnem cez tyzden to a od soboty skusim tu mrkvu...uz sa "tesim" ako to bude vsade... 😅 a adamko je sikulkaaaa... 😀 my sa sice tiez dostaneme do sedu ale odkvicneme bud do strany alebo sa nezastavi a to ju my lapame... 😅 a kasa v nose? 😀 😝 no fakt sa uz "tesim"... 😅
adka,ides uz na prikrmy?
ja som rozmyslal ci uz,od 4 tiez zacnem ,ale uvidim ako bude na tom s mlieckom,zakial jej bude stacit tak budem davat len a potom by som zacala az od 5 mesiaca..teda ak sa nejak moc nerozje,pamatam si ze kikovi uz mlieko nestacilo,tak som od 4 mesiaca prikrmovala,ale sofinka sa zatial zda ze este vydrzi
a kiko ked zacal papat ako prvu mrkvicku tak ten mi hned "zožral" cely ten malinky pohar- a ze dajte najprv lyzicku....
😀
😀 😀 😀 ja to necham na malej...kolko zje tolko zje...zaklad aby aspon ochutnala... 😅 ak bude v tomot po tatkovi tak bude na mlieku do 18-ky... 😅 sakura doktorka vravela, ze mame zacat... 😕 a potom to tu deina vysvetlila ze dako ked ma mimi 6 kg a vypije viac ako liter UM, ze nastupuju prikrmy...no tak uvidime...
ozaj sakura, co mas za mlieko teraz?
tak ja sa na prikrmy vobec netesim, s domcom nam to vobec neslo, on zacal tak normalnejsie jest az ked isiel do skolky a aj teraz mavame take obdobia kedy skratka neje... potom ma zas "zracie" obdobie, ale mama mi stale nadava, ze je strasne chudy, mne sa nezda, ale je pravda, ze na rebrach sa mu da hrat...
adka,stale BEbu 1HA,len som skusila klasicku a pohroma,takze sups naspat
kiko zas zjedol vsetko co som mu nalozila vzdy-teda kym si nezacal uz sam rozkazovat-ale to az tak v 2 rokoch zacal vymyslat
tilly to nic...si myslim...pokial neni chory alebo chorlavy tak je to ok...moj bracho bol a teda este stale je vyzla...teda teraz uz je z neho chlap ale ked bol decko, tiez mu bolo vidno vsetky rebra...a pri tom jedol...
a ked to kupujes za taku palku, to nedostavas na recept??? 😒 skoda... 😕
nie,lebo to nie je alergia ,ale mame mat novu lekarku od marca,tak skusim to u nej...
mi hovor,okolo 115 euracov mesacne..no ale co uz,ked nemam to "zadarmo" v sebe sakra
adka, inac vsimla som si ze lyzickou musim ist dnu do pusy, takze pockat kym otvori ustocka a az potom...lebo ked dam len k pusinke na jazycek, tak chuda nevie co s tym a ide to vsetko vonku. Este si to nevie poposuvat dozadu. Ale ked lyzicku supnem uplne dnu tak ju cuca ako flasu 😀
som zvedava co ty napises, ako terezka papala... taaaka zaaabava 😀
my sme skusali mlieko tak ale to pekne vtieklo do pusinky kedze je tekute... 😅 no veru som aj ja zvedava... 😀
fuj je mi akosi soufl... 😝
adka, to fakt? mliecko z lyzicky spapala? lebo ja som tu kasu najprv spravila moc riedku, bolo to fakt len zahustene tekute mlieko, a to mu vytekalo von. Tak som pridala kasu, nech je to hustejsie-stale tekute ale take uz kasovite- a to lepsie spapal. sranda ake je kazde babo ine 😀
spapala ale podarilo sa nam vyliat ked sa trepala jak trubka...a to mlieko nase blbe je lepkaveeeee... 😝 a vytekalo?... 😅 potesi...ja to mam nacvicene celkom ako do nej mlieko dostat koli tomu vigantolu...naprv to tiez tieklo kade tade ale uz som to akosi bud ja vymakla alebo malinka sa uz naucila...alebo jedno s druhym... 😀
Ahojte babenky,
aj ja som sa už dávno neozvala tak zase niečo napíšem. Máme sa celkom fajn akurát v noci malý spravil rekord zaspal o ôsmej a vstal ráno o siedmej a to bez papania!!!! No som len žasla a to som už od pol štvrtej čakal so zarobeným mliekom že kedy vstane - zvykne tak okolo pol tretej a on teraz nič tak som zvedavá čo túto noc ale si nefandím že sa to zopakuje no ale dobre padlo spať celú noc aj keď sem-tam som bola hore.
Čo sa dokrmovania týka tak síce neviem koľko presne vážime (4.3 máme ísť do poradne aj na očkovanie) ale myslím že okolo 7,5 kg určite a papáme Nutrilon Extra tak 900-950 ml za deň z čoho len na zaspávanie má 240 ml som skoro odpadla keď si pred 1,5 týždňom začal toľko pýtať...najskôr spapá 180 ml potom odgrgne a ešte stiahne 60 ml ale to takým štýlom ako keby pred chvílkou ani nejedol a potom buď zalomí alebo ho uložím do postielky a sám pekne zaspí (čomu sa mimochodom po tom skoro 1,5 mesačnom večernom vrešťaní strašne teším). Takže ja začnem o mesiac dokrmovať a o ďalší mesiac keď už bude na prvé lyžičky zvyknutý tak prejdem na krabicové mlieko.
Deina,
dodatočne všetko naj-naj-naj a aj Matejkom želám veľa zdravia hlavne. Pýtala si sa na večerný režim. Tak aj my sme na tom podobne ako Sakura, ja mám na starosti Nathana a ocko Gabiku o 19,15 keď idem kúpať malého tak sa aj malá prezlečie do pyžamka a kým ja ho krmim po kúpaní tak oni si čítajú rozprávku potom ke´d ja uložím malého tak ešte sa rozlúčim s malou a najneskôr do ôsmej pol deviatej spia obidvaja.
Inak čo sa ešte spánku týka tak my vstávame okolo 6,30 - 7,00 a prvý krát zalomí okolo 9tej na 20-30 minút a potom okolo 12tej takisto na max 20 minút. Potom už spí len v kočíku od 15,00 do 17,30 keď ho zobudím aby najneskôr do ôsmej spal.
Tak zatial tolko z noviniek, držte palce na očkovanie a inak zajtra máme krštiny sa teším jak blázon že sa doslova "nažerem".
hegi 😀
krabicove mlieko???
mne tak vcera mala prespala ale teda ked mi rano zazvonil budik a doslo mi ze sak mala hore nebola v noci, som sa skoro dolamala co som sa zlakla ci nam dycha alebo co a dorutila som sa ku postielke a ono to len peknunko spinkalo... 😀 je to veeeelmi prijemne, ked spis celu dobu bez zobudenia... 😀
hegi a ked tolko "zbucha", nezvracka ti malinky???
Áno adka krabicové mlieko, pri malej som síce dlhšie ťahala s Nutrilonom ale myslím že pri Nathanovi nebude treba lebo on ak príde na chuť normálnemu jedlu tak už bude mať mlieko len ako doplnok takže v tom piatom mesiace už prejdem na krabicové lebo toho nebude toľko papať.
A aj ja žasnem ale on vôbec nevracká a to vlastne ako od jeho 3. týždňa sme začali zahusťovať s Nutritonom ten Nutrilon tak prestal grckať a on nikdy nezje viac ako čo potrebuje proste ak je hladný tak bude nespokojný dovtedy kým mu nedáš a potom je kľudný a aj v klude zaspí. Takže v podstate nestačí že papá Nutrilon extra ešte má aj sýtejšie kvôli tomu Nutritonu no proste on je straaaaaaašný hladoš. Aj cez deň papá každé 2 hodiny 150-180 ml od siedmej do tretej (zvyčajne to vychádza na 3 max 4 krmenie) a potom keď ho zobudím o pol šiestej tak ho len nakojím takže aj preto je taký hladný pred spaním.
aaaaaa drobec sa zobudil... 😀 no teda ozaj je to hlados... 😀
aj mne ho doniesli z prechádzky takže idem, ale sa zase ozvem
No hegina neviem...nebojíš sa alergie??? ja som deckám krabicové mlieko začala dávať až po roku... 😨 😨
ahojte, baby ktore este cisto kojite, od kedy sa nas tykaju prikrmy...
este stale nic nejete?lebo ja uz neviem co by som jela, ved nic nemozem...bojim sa aby ho nebolelo brusko...
bambolina, nas sa prikrmy tykaju od ukonceneho siesteho mesiaca, aj doktorka vravela, aj sa to vsade pise, aj u starsieho som to tak riesila a teraz v jedenastich ma 160 cm a 50 kil, takze tak... 😀
ja jem skoro vsetko, akurat striktne nie zeleninu, ktora nafukuje, lebo brusko nas trapilo teda hodne
ano aj nas, este obcas aj trapi,ale je to ovela lepsie, len nech je mliecka dost do siesteho mesiaca... 🙂
no baby ako terezka vyzera ako by sa s mackou pobila... 😖 sa jej nechtik zlomil a ako spinkala a budila sa (to si zvykne smotrat po tvaricke) si doskriabala nos...no ako vyzera ako po nejakej barovej bitke... 😅 a neverili by ste ale zvladli sme nechtiky ostrihat same (nemala moc dlhe ale ked uz som mala noznicky v rukach...a same ako ze nejedla u toho na rozptylenie...mi sedela na kolenach a zula zatial zapastie-moje 😀 )...a za odmenu na mna na konci hodila peknu tycku... 😕 😝
adka 😀 😀 😀
no mne sa dnes dari ☹ 😠
bola som vonku a som taaakkaaa nasraata 😠 😠
sla som na postu..poslat blahozzelanie mm tete..doobeda som nebola schopna...pobede maju otvorene od 14-14,30..bola som tam 14,28 a oni akurat zatvorili, rychlo zdrhli a potom som ich videla rehlit sa za zavesom 😠
to som este predychala..ved nic nove, ze ma na poste naseru...tak som sla kupit do lekarne biogaju..no jasne nemali..tak sa pytam, ze ake probiotika pre 3 mesacne, lebo mame mykozu..poradila mi, ze nutrolin B..poznam tbl pre dospoelych..znovu som sa jej spytala, ze od kolkych mesiacov..ze od narodenia....pridem domov, nakrmim drobca, prebalim ho..idem studovat letak..ze do 6 mes nepodavat 😠 😠 ..ja v pondelok pojdem do lekarne aj jej tu flasku asi otrepem o hlavu..keby som si to vsimla o pol hodky skor, tak som mohla brnknut mm nech nieco v meste kupi..ale uz bol v garazi ☹
no nic, zajtra by ma mal prist kuknut brat, tak mu nakazem nech donesie
strapco to teda "potesi"... 😖 az mna to nahnevalo... 😠 ...niektori ludia su fakt vidlaci... 😠
strapco straaasnni su niektori ludia a hlavne ked sa to takto nakopi v jeden den...
ja som vcera isla za Davidkovou ucitelkou do skoly, tak som to tam strihla v ramci prechadzky, vytrepala som kocik hore schodmi a teta na vratnici mi vravi, ale tam nemozte s kocikom 😀 no faaakt srandisti niektori jedinci, ja som ju zabila otazkou preco? a potom ma pustila, no ale s tetami za zavesom nespravis nic, kravy ta kravy ☹
skus bracha poslat do lekarne k nemocnici, ta je asi najlepsie zasobena, alebo potom ta pri medicinskom centre, mm priniesol biogaju z BA 😒
strapco, ze pol hodinu otvoreni, a to vzdy otvoria o 10 minut neskor a zavru o 5 minut skor... svine jedny postarske !!!
lalalatralalaaaaaaaaaaaaaa....no jedine stastie ze dnes mi je oproti vcerajsku uz lepsie, bo by som asi strielala...dnes sme zajtra same doma boh vie dokedy (pred chvilou mi prisla sms ze pride neskorsim spojom, pri tom o pol stvrtej byva uz doma) a zajtra ide vraaaaaaaaj drahy moj niekam niekomu pomoct na stavbu...jeziiiiin baby no keby nebol kon tak sa asi uhlodam nudou...

sakura, u nas zase taka zahada... kukala som v obchode na mlieka, 2 znacky, rovnako velka krabica na vysku aj obvod (som to prikladala k sebe ci su rovnake) a v jednom 650g a v druhom 780g... cena rovnaka... aj vahovo sa mi zdali rovnake... tak toto nechapem