icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
2. mar 2010

tak baby mame za sebou kasicku... 😅 ine psycho... 😀 najprv drobec nevedel co s tym, ale potom az tak nahanala ustami lyzicku... 😀 a kupodivu to neskoncilo ani vsade...len trocha na podbradniku... 😅

kooonecne sa mi maso rozmrazilo tak idem pachat nieco na obed...

tatuska1
2. mar 2010

tak my sme už napapkané a mladá dáma sa rozhodla že si zdriemne ale trošku ju o jednej preberiem a naložím do koča a pôjdeme vonku 😉

caterine
2. mar 2010

no akurat pri vas obedujem..... adka tak to ti super prespinka celu noc, sa ti žije, to len my tak neskoro zaspavame, neviem ako jej zmenit režim, ona sa o pol osmej napapka potom zalomi na taku hodinku niekedy len na 10 minut a potom je hore, tak ešte okolo tej pol desiatej sa napapame a o desiatej by som chcela aby už konečne spinkala, ale včera sa nam to podarilo o pol jedenastej inak mame rekord o pol jednej ja neviem dúfam že sa to ešte zmeni, inak vstavame o pol siedmej takže už sa v noci nebudi, aspom že to.... adka daj potom vediet ako ste dopadli s kašičkou, ozaj nemalo by sa začinat so zeleninkou, predsa len kašička je sladka aby si potom nato nezvykla....

deina
2. mar 2010

Adka, aku kasicku si jej robila? 😅 A to je taak chutilo? Podarena.

adka_praha
2. mar 2010

neviem...zuzu vravela, ze je najlahsie stravitelna ale kazdopadne som mala plan, ze najprv kasicka...a skusala som to a neni to o moc sladsie ako mlieko co mala pije... 😉

adka_praha
2. mar 2010

no isla po tom jak po udenom... 😀 😀 😀 od nestle ryzovu... 😉

caterine
2. mar 2010

adka a kolko toho Terezka spapkala, na prvy krat vam to išlo super, u nas to bude ina sranda si myslim, lebo už tyžden sa snažim dostat do nej ten gastrotuss a nejake zlepšenie nevidim, najprv som skušala s lyžičkou potom striekačkou, teraz sme zasa skončili pri lyžičke, už som sa tešila že si konečne zvykla na tu chut pekne otvorila pusu tak som jej to tam supla, začala to prezuvat a cele mi to vyplula aj so slinkami, takže už sa neviem dočkat ked začnem prikrmovat

caterine
2. mar 2010

tak tu planujem kupit aj ja, len neviem či bude pri tom taka šikovna ako tvoja Terezka, mi ten sirup ked papame tak ho mame všade, niekedy aj nose.... adka kolko toho spapkala dala si jej potom aj mliečko

adka_praha
2. mar 2010

caterine ono ide 1 polievkova lyzica na 40 ml mlieka tak som spravila ze z 80ml, ze si aj ja dam kolko necha...a nechala mi az 3 take minilyzicky... 😅 na fcb som hodila fotky, tam je aj ta lyzicka, ktorou som ju krmila...teda nie uplne ta ista...musela som jej dat do ruky svoju, bo mi chcela moju cmajznut... 😀

tatuska1
2. mar 2010

tak my začneme zeleninkou ale až od 13teho no a potom aj zemiačik pridáme a tak postupne mám už aj kašičky nakúpene od Sunarky tak uvidíme ako nám to pôjde 😉

tatuska1
2. mar 2010

aha adi ty máš také čo sa smliečkom rozrábajú ja mám čo s vodou

adka_praha
2. mar 2010

mlieko uz nechcela...ale som ju ulozila spinkat a za chvilu mrncala ale mlieko nechcela, tak som skusila caj...asi ju susilo...tak zblajzla 60ml caju a buva...hadam jej nebude zle ze kasa a caj...ale zabijem sa ked bola smadna? 😕

adka_praha
2. mar 2010

no my od soboty zacneme s mrkvou...
ale som rada ze sa do tej kase tak pustila...som sa bala ze bude taku strachoprd ako tatik, ze nic nove nebude chciet ochutnat... 😕

caterine
2. mar 2010

no mizim, mala je už hore, to bol mega spanok že 45 minut, nejako začala menej spinkavat, keby aspom večer išla skorej, ale ma na rozume 😠

caterine
2. mar 2010

adka asi to potrebovala zapit predsa len je to hustejšie ako mliečko

adka_praha
2. mar 2010

jj...ved aj janka vravela, ze malej nedavala kasu na noc, lebo potom sa budila a pytala pit co ju susilo...a na noc jej to isto aj tak davat nebudem...sak sa budi len raz a obcas ani to... 😉

janka1874
2. mar 2010

adka super úspech
ale pokiaľ ja viem tak by sa malo začínať zeleninkou nie? a kašičky celkovo smädia preto sa neodporúčajú veľmi večer aby sa dieťa nebudilo na to že chce čajik
a nedávaj jej tak veľa na začiatok pre istotu nie že ju zapečie a potom sa zľakne papať radšej menej a mliečko

ja z vlastnej skúsenosti viem akurát toľko že my sme začínali mrkvičkou a každé jedlo teba dávať tak 2-3 dni a sledovať reakciu t.z. stále rovnaké jedlo (nám to síce znie tak blbo že chúďa to isté má papať ale ono zatiaľ bábo iné chute nepozná len mamino mliečko poprípade UM takže im to nevadí že jedia 3 dni rovnaké) ale u niektorých až po 3 dňoch vybehne alergická reakcia
a ešte mne dr. odporúčala preto zaínať zeleninou lebo ovocie a iné veci sú značne sladšie a potom je problém dať obyč mrkvu lebo to nechú 🙂 (ja som sa aj tým riadila tak uvidíme ako nám to pôjde pri Viki)

adka_praha
2. mar 2010

ved to mas jedno ci zelenina alebo kasa...vravim, ze ta kasa neni nejaka sladka, ze v podstate taka ako mlieko...a aj mrkva je sladka... 😅 o tom pockani par dni viem koli moznym alergickym reakciam...a teda zajtra dame menej...a uvidime...ale hadam ju nezapecie, bo su v tom aj dake probiotika...aspon tak to pisu na pixli... 😅

janka1874
2. mar 2010

adka čajík za kašičkou to si dobre urobila aspoň jej to trošku zriedi 🙂 a neupchá ju
mimochodom ktoré chcete hodte mi mail do IP pošlem vám takú dobre prehľadnú tabuľku čo a ako dávať ja to mám doteraz na chladničke vytlačené

janka1874
2. mar 2010

no idem vstala mi Viki 🙂

tilly
autor
2. mar 2010

😀 maly mi zaspal na rukach, tak sa nemozem moc hybat, cize ani varit a upratovat

idem porobit veci do robotky 😝 nechce sa mi 😝

quinny buzz vymyslam, ale uz ma to trosku preslo

deina
2. mar 2010

Annag tiez pise o prikrmovani, aha:

http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...

Ja mam trosku dilemu, ci ist podla kalendarneho veku alebo biologickeho, su na to dva nazory. Jeden, ze cakat na 6.mesiac korigovaneho veku, druhy, ze to nie je potrebne, lebo traviaca sustava sa vyvija od narodenia, uz kratko po narodeni predcasne narodene deti papaju mlieko a nie nieco ine.

strapco13
2. mar 2010

catalin..mozes..na 1 liter vody 1 caj. lyzicka soli

na margo pletenia vrkocov: prisla mi raz do ambulancie taka celkom slusna ciganska rodina..mama, babka a 2 slecny..jedna asi 10r, druha kolo4--mamicka mi dala 3 detske karticky poistencov..kukam..2 dievcenske a 1 chlapcensku...no pomyslela, som si, ze asi chlapca nechali doma...tak sa pytam tej mladsej..podla karticky ty budes asi..nejake zenske meno som povedla..a ta mala s vrkocikom a ruzovou maslou mi hrubim ciganskym hlasom povedala ..nie, ja som marko

no moj drobec si zmyslel o jedno nocne krmenie naviac..super..nielenze sa nevyspim ale ani sa nezbavim vyjedania chladnicky...ma vycucia do poslednej kvapky energie..som sa po prvom nocnom /to navyse/ kojeni nenajedla..vsak som predchvilou vecerala a pri druhom som ledva stala, krce v bruchu a triasli sa mi nohy..tak som o 4 rano zjedla banan, jogurt..to som planovala skoncit..ale este som muslea zjest rohlik s pastetou..az potom mi zaludok dovolil ist spat..no a este som vypila asi pol litra tekutin..o 7 po drobcovych ranajkach som sa znovu klasicky najedla, lebo zas bol hlad..asi pupocna snura funguje..ked je maly hladny, je aj mama hladna

strapco13
2. mar 2010

adka..ty mas doma inak sikovnu kocku..ja uz vidim, ze ten nas zababre cely dom 😀

jankla..ved hod rovno sem tu tabulku

deina
2. mar 2010
janka1874
2. mar 2010

strapco neviem to dať sem jedine že ju celú z wordu skopčím ale až večer teraz som sama na obe nestíham momentálne sa s tým hrať 🙂

janka1874
2. mar 2010

juj a prišla som sem oznámiť že už sa pretáčame aj na druhú stranu zatiaľ len na bruško ale občas sa podarí aj nazad 😀

catalin
2. mar 2010

slany roztok vyrobeny, nos vycisteny 🙂 🙂 dakujem babenky 😉

moje dieta zaspalo, takze mam 45 minut, aby som rychlo nieco navarila, dnes len rybka na pare a zemiacky opekane..vcera bolo kuracie na smotane s kolienkami, predvcerom zapekane spagety so spenatom, syrom a smotanou..to len tak pisem ak neviete co varit 😉

slovakia13
2. mar 2010

janka
mala aka sikulka 😉

ja chcem zacat s prikrmom az v 6.mesiaci ,sa mi zda skoro teraz 😕
baby ja som tak leniva 😝 vobec nic sa mi nechce 😅

adka_praha
2. mar 2010

bohatstvo...debilne maso...som vytiahla a tooolko sliach tam bolo, ze zostala polovica z povodneho mnozstva... 😖 ale bolia ma ruky z toho...sa tie slachy drzali zubami nechtami toho...

je baby a nenavidim strihanie nechtikov malej na nozickach... 😠 vcera som si vsimla ze ma uz trocha dlsie nechtiky na nohach tak ze ideme ostrihat...prve som strihala palce a potom sa mi podarilo este na jednom odstrihnut necht a to mi trvalo pomaly 15 minut a potom som to vzdala... 😅