icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

strapco13
29. mar 2010

janka..poho..uz mi tu vselijak skomolili moj nick...povodne som si myslela, ze sa neda skomolit..ale uz som vyvedena u omylu 😀

zuzu1980
29. mar 2010

ozaj kkiki, az teraz som si uvedomila ze olino je o mesiac mladsi ako nas adam, tak asi je fakt eset trosku skoro, pockaj aspon do 5m, ak chces tak aj dlhsie...

kkiki
29. mar 2010

zuzu ved toooo ... ked nechce tak nechce ... sak pribral odminula 800g ... tak tak

adka_praha
29. mar 2010

strapco ved nemozu stale priberat cez kilo za mesiac... 😉 to co by sme mali za medvedov doma... 😀 (uz sa na take ani pomenovanie macik nehodi 😅 )...
baby kukam to showdance na jojke, ale totalny prepadak je to podla mna...najprv zlyhalo vysielanie, takze maju sklz cca45 minut a zacinali od znova...a vobec...cakala som od toho viac, takze som priiiserne sklamana... ☹

strapco13
29. mar 2010

adka..ja viem...vsak som si ho vazila aj doma..takze az taky sok to nebol..len som nasla tabulku, ze ,aju priberat teraz tak 500-600 g mesacne...co sme teda dobre pod...to je tak 2x tolko, co sme pribrali my...ono je to aj dobre..aspon vynosi oblecko

catalin
29. mar 2010

caute baby,

na mna zase nieco lezie ☹ odkedy mam po cisaraku, moja imunita sla do r..i 😖 fakt ma len trochu ofukne a hned mam hlavu jak balon, v krku ma skrabe, z nosa mi tecie...no nadsena som...ani pusinkovat moju malu nemozem 😖 dnes uz si ma tak obzerala ze co sa na nu furt nelepim 🙂 sa snazim ju nenakazit 😒
vy uz riesite prikrm? ja si este mesiac pockam, zatial citam literaturu...tam pisu ze prvy mesiac zacat so zeleninou, vzdy po 3 dnoch menit druh, potom mozno kombinovat, ked nieje ziadna zla reakcia..dalsi mesiac pridat ovocnu davku, postupovat ako pri zeleninke..dalsi mesiac masko, a dalsi mesiac jogurtiky a mliecne vyrobky a nakoniec chlebik a mucne vyrobky..ale nikde nespominali kasicky..ale tie uz sa daju od 4 mesiacov..
ja som vcera jedla banan a mala ma pozorovala, otvarala pusu vtedy ked aj ja, tak som si dala trochu bananu na prst a dala jej ochutnat, prva sekunda...kysly vyraz tvare ale potom usmev od ucha k uchu 😀 tak snad jej ten elan vydrzi..

a chcela som reagovat na prispevky ale uz neviem co a ani komu 😖 no co uz, matka na materskej... 😖

adka_praha
29. mar 2010

som rada ze to beries pozitivne... 😀 no som zvedava ako na tom budeme my...v stredu ideme na davku rotarixu tak neviem ci nam uz budu robit aj prehliadku alebo co...som zvedava... 😀 zajtra malu zmeram ako sa vytiahla... 🙂 a rozhodla som sa, ze exem neexem a bolest nebolest, zajtra malu kupem ja...aspon raz... 😅 potrebujem to... 😅 😀 idem buvat tak bruuuu... 😉

chruminka
29. mar 2010

baby vy ste to stymi prikrmami zobrali dako hupom supom,my sme zacali ked mali jezibabky ukoceny 4,5 mes. s kasou na obed a od ukonceneho 5 mes. sme zacali zemiak teraz mrkvu a zajtra skusime ceketu,teraz maju zeleninku na obed ale zatial zjedia ,len kazda asi 30ml (davam im to z avent poharika a dnes tam mali nieco cez 60ml mrkvi spolu) a hned potom vypiju tak 100-130ml mlieka.
Kasu sme presunuli na olovrant teraz po posune casu cca o 17:00h.
Akurat som hladala rady ohladom prikrmov na nete a vsade pisali ze ovocie je dobre zavadzat az cca po 3-4 tyz. od zacatia prikrmovamia zeleninkou a ze je vhodne dat najprv mäsko a az potom zaviest druhy prikrm na olovrant ovocie.
Ale ked vam to deturence pekne papaju tak preco nie,kazdy si najde aj tak asi ten svoj rytmus.
Nam zatial staci ta zeleninka na obed a kasicka na olovrant a asi tak za tie dva -tri tyzdne skusim pridat mäsko k zeleninke(poradim sa este asi s dr.) a potom uz presunieme kasicku na noc a olovrant bude ovocny.Som zvedava ci im to bude chutit.
A ozaj ja im davam kasu este z flase,predca len dve deti naraz krmit lyzickou je zaberak a staci mi zatial obed,flasa je pre mna pohodlnejsia a oni sa tiez nestazuju 😀

strapco13
29. mar 2010

adka..a neskusala si si potriet ten exem nejakym detskym kremikom na zapareniny..najlepsie s panthenolom a zinkom, alebo skus excipial lotion...ten sa celkom da na exemy, len trosku stipka, kvoli jednej latke, co obsahuje..ale napr maly sa nestazoval

chruminka
29. mar 2010

niekto sa pytal ze ako ich krmim tusim miska,no najrychlejsim moznym sposobom 😵 , obe dam do stoliciek dam si ich pred seba a z jednej misky jednou lyzickou sup raz jednej raz druhej sup sup sup a potom poutierat rychlo tu spust (rychlo lebo obe zacnu revat hladne sme hladne sme!!!) potom jednu z prava jednu s lava ja v strede flase do papuliek a papame mliecko.Ide to sikovne,chce to len prax 😀

catalin ja som s tou imunitou po porode najeko podobne,staci ze ma vonku prefukne a uz citim hrdlo,upcha sa mi nos.....popr. to chyti mm a deti a hotovo stale dokola riesime sople 😝

catalin
29. mar 2010

my sme boli v piatok na poradni, Mia ma 6.6 kg, od posledneho vazenia 17/2 ked mala 5.7 kg, pribrala 900gramov..a ze uz mi odporuca zacat ju prikrmovat, lebo kedze vstava na mlieko aj v noci tak jej zrejme mlieko uz nestaci..a ja na nu, ved ma len 4 mesiace...ja neviem, tieto zeny tu, keby mohli tak davaju normalne jedlo od narodenia...to ze 6 tyzdnovemu dietatu davaju kase na noc, aby ju celu dieta prespalo...to mi pride "trochu" divne..mne sa normalne panenky pretocili...

a konecne mame pas pre Miu!!!! sice ho este nedrzim v rukach ale uz je vytlaceny a na ceste k nam..to im trvalo, 3x mi vratili papiere, stale im nieco k tomu chybalo ale konecne sme im poslali vsetko..

adka_praha
29. mar 2010

excipial ma veru nenapadol...skusim este aj tu niveu na zapareniny, ale nedavam tomu moc sance...viem ze pred tym ked som to mavala tak som na to mala akusi kortikoidovu mast a este aj s nou to liezlo dolu pomaly 2 tyzdne... 😝 no des...ale vzdy to mam iba na pravej ruke...na lavej som nikdy nic nemala... 😒 no idem ja...este treba spravit poriadok s tekvicou...som teraz vecer malej este zeleninu robila, tak to treba zmixovat, nahadzat do misticiek a sup do mrazaku, nech amme zasoby, lebo sa pomaly ale isto minaju... 😉 a potom spat...daco na mna lezie... 😠 a mm to nie je... 🙄

ukulelembo
29. mar 2010

ahojte Tak ja vobec nic nestiham prisaham vacku ani vlastny tien Adka na ten exzem si skus natierat bravcovu mast najlepsia je origos domaca 😉 ked som robila v nemecku mala som uplne rozozrane rmedzi prstami z chemikalii a spinavej vody z riadov tak mi sefka poradila bravcovu a cuduj sa svete ruky sa mi zacali hojit 😉

ukulelembo
29. mar 2010

Adka a to bolo hic jak svona a nosila som pod gumennymi rukavicami este bavlnene co mi to tak mokvalo ☹ ale to bolo len horsie lebo koza nedychala ale ta bravcova pomohla na 100%

chruminka
29. mar 2010

inac tie exemy su so stresu,ja to tiez mavam a tiez mi kozna na to vzdy dava kortikoidovu mast,ale teraz som to uz davno nemala naposledy pred laparoskopiou sa mi to vyhodilo a ked som otehotnela tak sa mi to pomalicky stratilo aj bez maste

ukulelembo
29. mar 2010

no ja som to mala len ten polrok co som makala v DE v kuchyni 😒

strapco13
29. mar 2010

ukulembo, adka..rany sa daju aj ocikat, pokial nie je zapal mocovych ciest...stredny prud mocu..nerobim si srandu

adka..ked to mas len na pravej ruke..nenosis hodinky alebo nejaky naramok..alergia na kov..tie su hnusne

chruminka
29. mar 2010

ukulelembo zaujmave ze sa mi to tiez prvy krat vyhodilo v DE ako som tam robila au-pair z tej vody a cistiacich....odvtedy sa to so mnou vlecie 😠

strapco s tym mocom som to uz aj ja pocula 🙂

ukulelembo
29. mar 2010

nacisti 😠 😀 aj s ich spulmitlami 😀

ukulelembo
29. mar 2010

baby Meliska ma dve ,,ss" v nicku ci jedno Poslala som jej IP s jednym a neviem ci jej to dojde 😖

catalin
29. mar 2010

adka, moja znama mala hrozne ekzemy a nic jej nepomahalo...potom jej jeden liecitel odporucil nech pouziva vlastny moc a natiera to s tym. a pomohlo...ale ta predstava... 😝

strapco13
29. mar 2010

ukulembo..vsak jej posli aj tak aj tak..ale mam pocit, ze s jednym s

catalin
29. mar 2010

vidim ze tocime o tom istom 😀

zuzu1980
29. mar 2010

strapco, to ocikanie skusa moj drobec, ani rany na rukach nemam... m mu vysvetlit ze ma uz nemusi ocikavat 😀 Ale uz si konecne odvykol od cikania do vody pri kupani, lebo to bolo pravidlom kazdy vecer, uz som bola zufala...😀

ozaj, aj nas Adam v 5m pribral za mesiac "len" 400 g, nevraveli ze by to bolo malo. Tiez si myslim ze nemusi stale kilo priberat, vsak kde sme?

Catalin, to je fakt uzasne ze davat kasu ked sa ti v noci budi na mlieko, vsak ma len 4 mesiace... to ako moju kamosku zdrbali lekari v nemocnici ked bola s 8 mesacnym synom, ze preco ho este v noci koji (1x za noc), ze nie je normalna... nuz co...

Podla mna sa tie prikrmy nedaju natabulkovat na kazde dieta rovnako. Vsak kazde papa inak, kazda mamicka si musi najst svoj system. Treba dodrziavat nejake hlavne zasady ale ostatne zalezi na dietati (teda podla mna). Napriklad Adamovi kasa nerobila dobre, iba zeleninu mu 2x denne nechcem davat, tak dam poobede ovocie. (skusim teraz ovocie s kasou, co to urobi). A na noc mu davam len malicko mlieka, spinka lepsie ked nema plny zaludok. Uz potiahol aj 11 hodin vkuse, a bolo jedno ci na Mm alebo na UM. Takze kasu na noc zatial nezvazujem vobec.

strapco13
29. mar 2010

zuzu..11 hodin v kuse..by mi praskli prsia..alebo by aspon popustali a mala by som mliecny kupel...sice ked papa okolo pol8 z jedneho prsnika, potom kolo 2 z druheho a kolo 6 zas z prveho..tak ten sa vlastne dostane na rad po 10 hodkach...to uz mam ale kamen miesto prsa
si ma ukludnila, ze ani adamko uz tak nepribera..tak sme potom OK..uz som rozmyslala, ze brnknem len tak Dr, ze co a ako
ina podpora kojenia je tam u vas 😠
ja tiez neuznavam, dat kasu malemu, len preto aby spal...ak je rano usmiaty tak naco, ine by bolo, ak by rano mrncal, bol unaveny..tak to hej...a najhorsi dovod je, ze dat kasu aby sa mama vyspala...to mozme dat rovno novorodencovi 😝

miska2220
29. mar 2010

no chrumi,poklona 😉 obdivujem ta...casto ked som s mojho -podotykam velmi poslušného chlapčeka unavena tak si pomyslim na teba...

catalin
29. mar 2010

tu kazdy rozprava o kojeni, velka osveta, ale irske zeny si same priznaju, ze im je lepsie ked dieta prespi celu noc, ked si spokojne mozu vyjst do baru, dat si par pint a cigaretky...no co uz..ale nemozem ich hadzat do jedneho vrecia vsetky...na druhej strane nepoznam jednu co by kojila, a to som bola v praci obklopena zenami...

ja mam niekedy taku chut si zapalit...prestala som pred otehotnenim a nevratila som sa k tomu...ale niekedy mi srdce pisti, ked mi kava vonia pod nosom, ze vylozit si nohy a spokojne si zapalit...ale bojujem s tym pokusenim... 😕

miska2220
29. mar 2010

catlin gratulujem k pasu 🙂 tak sa ide domov? 😉

catalin
29. mar 2010

ide sa domov miska, 25.aprila to isti, a este spekulujeme ze pojdeme este skor... 😉 nech si nas babicky uziju
ty uz si vybavila dominikovi pas?aky bude mat? to bude maly talian?

chruminka
29. mar 2010

zuzu vsak ano kazdy musi vediet co drobcovy robi dobre a co nie

miska neboj nic aj ty by si to zvladla keby si musela,ja stale teraz hovorim ze s jednym babom by som sa normalne nudila 😉