icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

ukulelembo
29. mar 2010

Zuzu: no tak moju kamosku by asi dali zavriet jej mala bude mat 2 roky a este ju v noci koji 😉 😨

ukulelembo
29. mar 2010

dobru noc zenusky 😔 som grogy 😔

zuzu1980
29. mar 2010

strapco, ta s osemmesacnym babom v nemocnici, to bolo na slovensku (teda v cechah...). Tu praveze vsetky koja. Teda aspon u pediatra v cakarni mamicky stale koja... inac neviem, nepoznam vela mamiciek s babatkami.

To nocne spanie neviem od coho zavisi, lebo len nedavno som malemu dala 50 ml MM co som potrebovala este dorazit a potom kym som vymenila flasu a dala UM tak uz viac nechcel, a vtedy tiez potiahol 9-10 hodin, vpodstate hlany, ale nevadilo mu.

zuzu1980
29. mar 2010

kocky, prave som kuk predpoved pocasia, u nas ma byt cez vikend 30 C. Normalne leto! Minuly tyzden snezilo... 😀

deina
30. mar 2010

Dobre ranko. 🙂

My sme mali super noc, maly sa raz zobudil, najedol a hned odkvacol a spal do siedmej. 🙂 Normalne som vyspata, co sa mi davno nestalo, ale potrebovala som to veru. Asi vedel, ze mi je vselijako, tak ma nechal oddychnut si.

Kkikki, myslim si, ze doktorka ti dobre hovori, vacsina deti naozaj nepotrebuje prikrmy uz od 4.mesiaca, 5. az 6.mesiac uplne staci. Samozrejme, su deti, ktorym uz vtedy mlieko nestaci, ale vacsine staci a mlieko je velmi dolezite v tomto veku, aj preto sa odporuca pridavat prikrmy az po mesiaci (1.mesiac zelenina, 2.mesiac maso alebo ovocie a 3.mesiac ovocie alebo maso, nie som si ista poradim), aby sa nenahradili hned niektore davky mlieka. A sama vidis, ze mu nechuti, tak ma este cas. 😉

Aj moja kamoska este v noci koji (dvojrocnu dcerku) a v nemocnici sme mali mamicku, ktora kojila 4-rocneho chlapceka - na tu by co povedali?

tatuska1
30. mar 2010

dobré ránko babule!!!!!!!vyspinkanéééééééé?????bol spl ale nepocítila som to spali sme pekne a mala by aj bola dlhšie spinkala len som ju o druhej musela zobudiť na ATB a už som jej aj mliečko rozrobila,pekne sa napapkala a spinkala do pol siedmej.napriek tej hnusnej chorobe je Ninuška zlatučká už zase spinká je unavená moja krásna.
s tými príkrmami no to je fakt pravda kadé dieťa je iné a ináč mu vyhovuje to podávanie príkrmov,napr.naša nezje ani veľa mlička čiže tie príkrmi jej ani tak nechýbaju a ani mi nezje veľa tak po troške dávame,zeleninku na obed a poobede ma aj výživku alebo čerstvé ovocie, večer zase striedam raz kašu a raz mliečko-kašu len na lyžičku z fľaše nechce.

didiana333
30. mar 2010

Čaute kočeny!!!! No u nás zase krásna noc,aj ked bol spln...malý spal až do pol siedmej,teraz zalomil zase.
Ked sa zobudí,dáme kšičku ryžovu...už pračka perie,idem pogabať...pekný den,babule... 😀 😀 😀

miska2220
30. mar 2010

catlin-ano je to maly talianko 🙂 ...zatial...chcem mu vybavit dvojite obcianstvo tak potom bude len s polovice...aj ked priatel je proti, asi sa boji aby sme mu raz nezdrhli na slovensko keby sa nahodou nieco medzi nami stalo...jemu pas netreba staci len nieco take ako obciansky a to mam za 1 den vybavene...mi ideme zaciatkom maja,tesiiiim sa nenormalne...zostaneme ale len 2 tyzdne ☹ lebo priatelovy by bolo smutno

miska2220
30. mar 2010

no deina dvojrocneho kojit este ako tak ale 4 rocneho 😕 😝 to je uz prehnane

miska2220
30. mar 2010

no chrumi neviem...ono nebyvaju len rozmaznene deticky ale aj mamicky...a to som ja 😅 maly dobre vnoci spinka,cez den kde ho polozim tam zostane,no co si mozem viac zelat? a ked dostane take fazy ze ho boli brusko alebo nieco...a nie a nie ho utisit tak som uz hotova

miska2220
30. mar 2010

zuzu unas tiez minuli tyzden snezilo,brrr 😝 v nedelu snezilo,prsalo a svietilo slnko zaroven...ale veru ani teraz to na 30 nevyzera ☹ 🙄

chruminka
30. mar 2010

dobre ranko aj my sme mali ako vzdy skvelu noc,jezibabky este driemkaju
stymi prikrmami je to urcite individualne,je to v podstate o tom ako su deticky zrele na prijem tuhej stravy.
My sme zivy priklad,mame dve deti v rovnakom veku,Viktoria tej mliecko velmi chuti a v podstate aj staci (vypije cca kazde 4h 210ml cez den) a s lyzickou ma este trosku problem,trosku horsie nou papa aj prehlta horsie tuhu stravu,u nej by som mala este asi tak tyzden dva s prikrmami pockat,ale zato Alexia,ta pri piti mliecka uz dlhsiu dobu vymysla,vykruca sa vypluva ho,klokta si....niekedy papa lepsie niekedy horsie,ale lyzickou papa ovela lepsie ako Viktoria krasne otvara pusu a prehlta (u nej je problem, ze mi lyzicku vyraza nohami 😀 ),ona sa celkovo strasne dakam vo vsetkom ponahla a potom to vyzera akoby chuda Viktoria strasne zaostavala.
Viem ze deti sa nemaju porovnavat,ale ked to mate denne na ociach tak vam to neda.

chruminka
30. mar 2010

miska ja si myslim ze keby som mala len jednu bola by strasne rozmaznana,lebo by sme robili co by sme jej na ociach videli 😅

caterine
30. mar 2010

Ahojte babule, ako vyspinkane???? ja už som z tej mojej malej hotova, neviem ako jej posunut ten režim, aby isla skor spavat, včera sme zaspali o pol dvanastej 😠 😠 , ma porazi . Papame o pol siedmej a potom ešte o takej pol desiatej papa a to mi odpadne pri flaši, pospi si asi 20 minut a je akože vyspata, neviem ju nijako ani prebrat, takže to že jej nedovolim zaspat nehrozi...... Deina ten Miško je podareny tak som sa zasmiala na nom, u nas to bude asi podobne s tym papanim, odmieta všetko na lyžičke asi si musi zvyknut...... inak neviem či už mam davat prikrmy lebo mala mi moc mlieka nespapa max. tych 150ml ale aj to nie vždy........ Adka k tym exemom ja si to skušam na noc natierat nivea kremom sos čo som kupila malej, trocha to stipe, ale zlepšilo sa mi to trošken

caterine
30. mar 2010

chruminka že vyraza nohami, no to musi byt zaujímave 😀 😀 , teraz už viem čo možem čakat aj od tej mojej vymyselničky, aj mala vymyšla s mliekom presne toto robi, vypluva dudel najprv sa tvari že čo ja mam ist papat a podobne ale potom sa napapa, minuly tyžden toto zase robila, včera papala ukažkovo, neviem čo sa stalo, už sme si tušim o tomto aj pisali v nejakej teme, alebo sa mylim 😅

chruminka
30. mar 2010

catarine ano uz sme sa o tom pred mesiacom ci aj pred dvoma bavili.Ja uz to neriesim,mam pocit ze je to ten skryty reflux,alebo proste to robi ked jej to nesadne moc do bruska,ked je hladna ako vlk tak papa bez mihnutia oka jedny dychom ,predbehne aj viktoriu a po dojedeni reve ze este chce 😅 ,takze ked chce chce ked nie tak nie,nenutim ju ale musi potom vydrzat a pockat do dalsieho papania spolu s viktoriou ja nie som ziadna ich otrokyna aby som behala len okolo ich papania,moja zasada je ked sa papa tak sa papa ked nechces nechaj tak ale ine neodstanes 😉

caterine
30. mar 2010

no aj ja si myslim že je to ten tichy reflux, len nam ho nemali ako potvrdit, boli sme aj na vyšetreni, na sone ale slečinka ani tam nechcela papat, normalne mi aj tam vytlačala flašu a spustila rev a to 4 hodiny pred tym nejedla, aj ten doktor hovoril že každe babo hned spapa celu davku čo su take hladne že to sa mu este nestalo, tak nam nemohli spravit to vyšetrenie ked nebola napapana, no čo už... tiež to neriešim pred tym som sa stašne stresovala že nechce papat, ale ked je hladna spapa a ked je taka prispata rano a večer vtedy spapa všetko čo je vo flaši tak to využivam a zarabam jej viacej 😉 chrumi dobra zasada, od hladu neumrie a behat stale s flašou pri dvojičkach si neviem predstavit, takže papat naraz asi musia, lebo inak by si ich asi cely den len krmila 😅

janka1874
30. mar 2010

ahojte
tak už viem ako to u nás funguje keď je celý mesiac 2 dni nespíme a potom keď je spln tak sa to znormalizuje hurááááá

janka1874
30. mar 2010

jaj žienky Viki má dnes 5 mesiacov, ale to uletelo neskutočne rýchlo

caterine
30. mar 2010

my sme mali vcera, ide to strasne rychlo 😉

tatuska1
30. mar 2010

jéj jani e 5 mesiacov fúúúúúúú letí to neskutočne tak janula Vikinke všetko naj a ceterin aj Nelinke 😉

caterine
30. mar 2010

dakujem tatuska, čo malinka už jej je lepšie.... čitala som že včera ste skončili až na krčnom, hadam ATB zaberu a Ninka sa skoro vyzdravi

bambolina
30. mar 2010

ahojte, neviem o com sa pise, tyzden som bola s malym u sestry, nebol cas na internet...
my spavame hrozne, najnovsie chce zaspavat len na rukach...a to aj tri krat za noc, ja uz nevladzem, naozaj...on plakat neprestane...co mam robit...mam ho nechat plakat?ale on ani u mm nechce v noci ani vecer byt...asi som ho rozmaznala kym maval tie koliky, zvykol si ze ked place, nakoniec ho vzdy zoberiem...ale moj chrbt to uz vazne nevladze, ma 8 kil, 70 cm...poradte prosim 🙂

tatuska1
30. mar 2010

caterine zdá sa mi lepšie len ten hlások nemá ale znáša to dobre akurát som volala doktorke tak vo štvrtok sa máme prísť ukázať a hádam jej tie atb začnú zaberať a čoskoro bde fit moja bambuľka

didiana333
30. mar 2010

bambolina,neskušala si uspavať v kočíku cez den? My sme si maleho tak zvykli... 😅 cez den zaspava len v kočíku a ked sa večer dostane do postielky,tak vie,že odtial už cesta na ruky nevedie... 😀 😀 😀 chvilku si ešte pokecá s ručičkami a s kolotočom a potom sám odkvecne... 😀 😀 😀

všetkým päťmesačným oslavencom všetko naj-naj... 😵 😵 😵

caterine
30. mar 2010

tatus držim palec, si neviem predstavit u tak maleho babena že nema hlas, chudatko.... bambolina to ti neporadim aj naša sa chce nosit na rucha ked zaspava ale neni to take kriticke ako u vas ona až tak neplače a moj mm ju vie lepšie uspat ako ja lebo on jej spieva take hovadiny čo si vymysla a jej sa to asi pači alebo čo, a teraz som ju začala učit zaspavat tak že si k nej lahnem do postele našej, niekedy tak zaspinka ale inokedy pomože len to nosenie na rukach.... a k tym kilam , my mame už vyše sedem kilov a nevladzem na chrbticu a z toho mi často strpavaju ruky, ale musim to nejako vydržat

tatuska1
30. mar 2010

caterine ďakujeme no je to take blbé keď sa ku nej ozývam a ona by tak chcela odpovedať a nejde to ☹
aj ja tak robím že sa okupká,napapá a hajde do spacieho vaku a na našu postel ľahnem si k nej alebo mm a ona sa trošku pohrá alebo len pozerá ale miluje keď sa zaborí tvárou o môj vankúš a tak hneď zaspí.
a keď nemá svoj deň tak ju vezmem na ruky kým sa neutíši a potom ju pložím na postel našťastie tie hodinové revy pred spaním pominuli klop,klop hoci niekedy pred večerným papkaním cirkus musí byť 😀

chruminka
30. mar 2010

tak mi sme uz napapany ,prebaleny aj sme sa trosku zahrali teraz zahajili svoj doobedny 30 min.spanok ,takze si idem rychlo spravit kavu,mam cca 20 min.

didiana aj nase baby-jezibaby si zvykli cez den spat v kocari,je to aj celkom pohodlne pre mna 😉

tatuska a nebudu to uz tie zubky aj nase su viac umrncane a uplakane a dost placu aj tak bolestivo z nicoho nic

vsetkym oslavencom posielame pusinky

miska2220
30. mar 2010

bambolina-to mas teda tazke,nezavidim...mi sme tiez zo zaciatku len na rukach uspavali,potom vkociari niekedy sme dokonca vybrali kosik a tak sme hojdali a vecer sme s kosikom preniesli do postielky,posledne tyzdne ho uspavam tak ako didina...niekedy sa zacne vyškierat z postielky aby na nas zaposobil a aby sme ho vybrali znova von 😀prefikany 😀 potom si len keca ,obcas krici a zaspi tak...vcera dokonca plakal asi 5 minut a ja som trpla ci mam ist zanim alebo nie a naraz ticho...zaspal 🙂 cez den ma ale tiez problem zaspat,bez prechadzky...vies ako ho uspavame? inhalujeme ho( lebo je stale prechladnuty ) a jeho ten zvuk upokojuje a tak rychlo zaspi...tak vyskusaj aj ty nieco take ,mozno kolotoc je prenho slaba kava ,mozno potrebuje co vydava iny zvuk...vyskusaj 😉

miska2220
30. mar 2010

takto sa aj sam inhaluje 😀