icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

bleelka
7. jan 2010

ahojte kocky,
idem sa pochvalit. dnes mal na starosti cely den malu manzel, musela som na jedno skolenie a od 8.30 do 17.00 ju mal na starosti on a zvladli to na vybornu. predosle 2 dni som odsavala mlieko a mala dnes za ten cas co bola s manzelom vypila 400 ml! Esteze som naodsavala dost, takze im este 90ml zostalo. Normalne som nevedela kolko pije, takze aspon viem, ze celkom dost... uz dzavoceme, tak sa s nou rozpravam 🙂

Uz stvrtykrat ma v puse kvasinky, uz ma to prestava bavit, stale behat k detskej po Diflucan... ani probiotika nezaberaju...

Dalsia vec co ma trapi je, ze od utorka 15.30 nekakala, co je uz 52 hodin! Uz sa vam to stalo? Doteraz mi kakala aj niekolkokrat denne a teraz uz vyse 2 dni nic a ani sa neschyluje ku kakaniu 😒 brusko ma makke a nema ho zvacsene... zeby vsetko stravila? Poslednu stolicu mala moc riedku a tmavsiu, teda uz to nebola horcica, ale skor svetlejsie hnede a trochu hlienove, uz nie zlatozlte 😨 je to normalne? Mate skusenosti?

Inak vas absolutne nestiham, kedze na net sa dostanem tak raz za tyzden ☹ majte sa pekne a dik za radu co s tym kakanim.

strapco13
7. jan 2010

ahojte
my sme boli dnes na kontrole na rehabke a na ortopedii kvoli nozickam..je to lepsie ale este mame prist 7x na cvicenie a elektroliecbu nam zmenili na laseroterapiu..no takze mame o zabavu postarane...ortoped nato povedal..ze co vas tolko prehanaju, ze by stacilo 2x tyzdenne..no tak ma tam nemal poslat..ale nam to neva..radsej cvicit navyse..to neublizi

slovakia..strasne ma tesi, ze to u vas smeruje k lepsiemu..uz pises ovela optimistickejsie..len tak dalej..aspon si prikladom, ze vsetko sa zlepsi..drzim palceky

strapco13
7. jan 2010

miska..ak malej krvaca nostek..tak nasledkom nadchy je sliznica viac prekrvena a skor praska a odsavanie caste to este urychluje...skus jej nostek po osetreni vzdy natriet vznutra...bud klasickym olejom, co pouzivas bezne na varenie, alebo potom su dostupne masticky do nosa...Visita, Vitella, klasicka biela vazelina, alebo kvapky Coldastop..ale u nasich drobcov je najlepsi bud olej, ktory pouziva matka na varenie alebo biela vazelina..ostatne az od roka

bleelka - na tu stolicu sa spytaj detskarky..k tomuto sa neviem vyjadrit

k fontenelke..mala by byt cca v urovni okolia..
ak je vpadnuta, tak je to znak dehydratacie..ak je dieta inak v poriadku, treba dat napit /mliecko, prevarena voda, cajik/ a pockat, ak ma dieta aj ine priznaky..spavost, neklud, vrackanie....ihned k lekarovi
aj je vystupena..je to vazne..ihned k lekarovi..moze sa jednat o zvyseny tlak v mozgu, opuch mozgu, viac mozgomiesneho moku, neuroinfekt....jednoznacne ihned k lekarovi

strapco13
7. jan 2010

my nemame problem so zaspavanim..uz mi chrni v postielke od 19 hod...rad zaspava aj tak, ze ho manzel nosi na pleci po celom dobe..maly sa najprv opiera ruckami o rameno a kukuckuje po okoli..strasne je zlaty..potom si uz polozi hlavku a prituli sa..to vieme, ze za 10 min uz spinka..tak ho manzel nosi este 20 min a sup do postielky alebo do kocika cez den..ja ho tak uspat neviem 😠 😠 tato ma asi pohodlnejsie rameno..ja ho uspavam v kociku alebo sedim na gauci, mam ho v naruci a kolisem sa cela..odmietam ho naucit na to, ze mama bude chodit, aby spinkal..cez den, ked je hore a kukuckuje..tak prosim, nosit ho mozem, ale ked chce spat, tak bud sa vypyta na chodenie a nosenie k tatovi..alebo so mnou na gauci..zatial funguje
ked ho prelozime do postielky, este tam chvilu ostaneme, ci sa nepreberie, ak ano, tak len ho chytim za rucicku, pohladkam na licku, dam pusinku a ostanem takto kym nezaspinka..ked uz je v postielke, som zakazala vyberat ho...nech si nezvyka

zuzu1980
7. jan 2010

strapco, ze manzel ma pohodlnejsie rameno 😀
mm zase skonstatoval ze jemu na hrudi maly nevydrzi tolko co mne, lebo ja mam prsia tak mu je tam lepsie, ze to ma ako vankusik 🙂

ja od dnes maleho budem davat do postielky len na spinkanie, doteraz sa tam casto hrajkal, ale radsej nech sa nauci ze v postielke sa buva a hotovo.

strapco13
7. jan 2010

pridala som fotku spacej polohy na tatkovi..ako nazornu ukazku 😀 😀 😀

no zas to vyzera, ze kecam sama so sebou 😀 😀 😀 ..aspon mam istotu, ze ma niekto pocuva 😅

miska2220
7. jan 2010

baby ja prvykrat vyrazam zajtra domesta 😎 😎 😎 tak sa tesim ako vezen na priepustku 😀 konecne do civilizacie...priatel ma velmi nechcel pustit ale poterbujem si nohavice kupit na krstiny lebo vsetko je mi male...stale nosim tehotenske rifle na gumu vpase 😖 moj bude celkom sam zmalym a dnes musi skusit prebalit 😅 ...a viete co? vobec sa nebudem domov ponahlat,nech si skusi co to je 😉 ked jeden sa stara a druhy si beha kadetade

strapco13
7. jan 2010

nas tato ma velkostou hrudnika dobieha 😀 😀

tiez davame drobca do postielky len na spanie..len niekedy, ked ho potrebujem na chvilu zabavit, kym sa ja oblecem tak ide pod kolotoc a ten natacam, kym sa ja nevychystam, nezbalim maleho, popripade nenajem za pochodu

to je asi najlepsie..potom drobec vie, ze ked je v postielke a nehra kolotoc tak ma spat

a som rada, ze mi odpovedas..aspon nekomunikujem sama so sebou..este by prisla schiza

miska2220
7. jan 2010

strapco ja som tu...ale uz budem musiet hned aj koncit lebo sa krpcek opet prebudza..mila fotka...aj tvoj zaspava za pochodu?

strapco13
7. jan 2010

miska..jasne nechaj ho dlhsie sameho..nech vidi o com je materska dovolenka... a vyhovor sa na veeelkeee zastupy ludi, co saleju pre vypredaje 😀 😀 😀 a hlavne si kup na seba viac ako len jedny nohavice...teda pokial ides s priatelovou penazenkou alebobo kreditkou 😀 😀 😀

strapco13
7. jan 2010

miska..za pochodu takto zaspava len na tatovi,,tatovi prospeje ked sa nachodi a trosku schudne 😀 😀 😀
na mne takto nezaspi ☹ ..teda mala by som sa tesit, aspon sa nenachodim cez den 😀 😀 , vnoci ho uspavam poleziacky..a je mi jedno, ze zaspim niekedy skor ako on..vsak keby nieco, tak ma zobudi

miska2220
7. jan 2010

no jasne strapco,viem co sa patri 😀 😀 😀 on dokonca chcel aby som isla na krst vtych tehotenskych riflach len aby som nikde nesla 😠

strapco13
7. jan 2010

miska..v tehotenskych rifliach sa na krst chodi len vtedy ked, ked je niekto tehotny..ved preto su tehotenske..tak povedz chlapovi, ze bud nech kupi nove nohavice alebo urobi dalsie baby a bude sa starat o jedno uplne sam...uvidis kolko nohavic Ti rad zaplati 😀 😀 😀

miska2220
7. jan 2010

oki padam,tentokrat si dal Dominik len 20minutovy spanok ☹

miska2220
7. jan 2010

dobru nocku vam vsetkym prajem 🙂 a mozno opet dobru zurku 😉

strapco13
7. jan 2010

dobru miska..a hlavne kludnu 😉

zuzu1980
7. jan 2010

miska, len si pekne uzi, ostan v meste dlhsie, povedz mu ze meskal autobus (tusim si spominala ze nesoferujes?)

strapco, my mame tie postielky uplne vymenene. Tu velku v spalni pouzivam na prebalovanie a tiez pod kolotoc ked ho potrebujem zabavit. V obyvacke mam cestovnu postielku z ktorej neskor bude ohradka na hranie, a tam buva, cez den aj v noci. Asi tak o mesiac ho budem musiet ucit buvat v spalni, lebo cestovna asi bude mala, neviem kolko kg unesie. Ale kedze drobec uz pekne zaspava a taha celu noc, tak nevidim problem. Doteraz ho mm uspaval v obyvacke aby som ja mohla ist skor spat, ale teraz uz Adamko zaspava prvy tak je to vlastne jedno.

miska, skus ho este uspat, mozno potiahne dlhsie...

strapco13
7. jan 2010

najprv sa snazime aby pekne spali v postielke v spalni, za chvilu tu budeme riesit ako naucit drobcov spat samych vo velkej posteli...potom aby boli vobec vecer doma a spali sami v posteli...a potom aby uz konecne vypadli z domu a spali sami a lebi s niekym inde 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

didiana333
7. jan 2010

Teda,maminy,vidím,že dnes zase píšete odušu... 🙂 U nás ked malý zaspí,tak si vybavím poštu na nete a šup do vane a do postele...tieto vaše nočné písačky obdivujem...ja zalahnem a som mrtvá...a preberie ma len Erikov hlad... 😀 😀 😀 Kolko mlieka vám drobci vypijú pred spaním? Mna malý prekvapuje už tretí den,po kupkaní vypije vždy 150ml...ale cez den iba 80-100ml. Vaši krpčekovia kolko?

kkiki
7. jan 2010

strapco presne tak .... a led nam donesu domov nejaku babenku a len nam sucho oznamia ze bude u nas spat 😀

zuzu1980
7. jan 2010

strapco 😀 😀 😀 😀 😀 😀

didi, nocne pisacky su u mna o 6 vecer, ja uz som o pol noci mrtva a spinkam 😀

strapco13
7. jan 2010

didiana..neviem, ja plne kojim, takze nemam sajnu kolko vypije...ale je stale vacsi a vacsi, takze asi dost

baby..ktore plne kojite...kolko vam trva jedno kojenie? nam doteraz 15 min ale posledne 2 dni sa 10 minutach tvari, ze ma dost, prsnik mam takmer prazdny..ak ho donutim este cucnut, tak to vyvracka ale vacsinou sa jeduje, ze naco mu pcham prsnik do pusy, ked uz ma dost 😅

zuzu1980
7. jan 2010

no, ked mi taky 15 rocny spratek nahuci ako ma nenavidi, tak este len potom bude sranda 😀
nasi chalani nam aspon domov nedojdu tehotni 😀

strapco13
7. jan 2010

zuzu..ale dojdu s tym, ze sa bud musia zenit, alebo zebude treba platit alimenty 😀 😀

kkiki
7. jan 2010

myslim ze ked nasi vyrastu tak uz sa tak moc nebude zenit a vydavat .... a ked tak mozno velmi neskoro ... ale bude to sranda ... my sa doma smejeme ako bude oliver bonzovat stellu ked sa bude bozkavat dole pri dverach 😀 😀 😀 😀 😀 a ona ho bude podplacat aby cusal ... inak u chalana sa vobec nebojim ked pride toto obdobie, ale u stelly sa desim ... boze boze ochranuj nas 😕

mayka
7. jan 2010

Ahojte damy,

nestiham vsetko docitat.
My sme mali dnes uzasny den. 2 x cez den dlho spinkala a konecne sa podvecer miesto placu uskrnala. Po kupkani som ju dala do kolisky, zhasla svetlo, zapla kolotocovu hudbu, pichla dudel do pusy a dieta v momente zaspalo. Bez uspavania a placu pri vypadnuti cumlika.

Inak tie hnacky co ste tu pisali aj my mame. Niekedy dost riedke hovienko mame. Vraj je to stravou co my papame ale tak ja uz fakt neviem co mozem jest. 😒 Uz som tak obmedzena ze az. A dnes som riskla kebab s kapustou a v pohode prezili sme to. Tak trosku kapusty asi neuskodi. 😀 Ale pre istotu mala trosku zapalenu ritku.

Ozaj robila som prieskum plienok .Tesco zlte, Babylove, pampers a hugies a zatial nam najviac vyhovuju pampers. No a zvlastne ale mne ten cenovy rozdiel nevysiel az taky velky. Mozno zato ze my pampers kupujeme v Metre tak asi tam maju lacnejsie alebo co.

adka_praha
7. jan 2010

hehe baby to co tu zas rozoberate?... 😀 no ja si pockam az na to obdobie ale isto by sa mm rad pripojil do tejto debaty... 😀 ten sa chytal za hlavu este ked terezka nebola na svete, ze puberta a nech si nedovlecie domov nejakeho fetaka 😀

dida81
7. jan 2010

Čaute kočandy 😀 😀 😀 ,
som tu dlllho nebola, tak ešte oneskorene stastny nový rok, nech nam drobci robia len a len radost! 😀

My sa mame fajn, aj my obcas nespime, obcas klídek... kojime len, zajtra mame poradnu, som zvedavec kolko vážime a meriame.
pápá, čitkam vas, no nestiham už reagovat,,, (ked je tu clovek pomenej)

adka_praha
7. jan 2010

mayka ako vychadzaju v metre pampersky? po kolko? by som mm vyslala nech nakupi...teraz neviem ale daju sa aj take ze huggies tam kupit, ci iba pampersky...som si to nikdy nevsimla a teraz sa tam osobne nedostanem kedze tam nepustaju deti... 🙄

zuzu1980
7. jan 2010

Joj, keby sa nam zadarila dcerka neskor, tak tu si mm vezme do parady! Sex az po svadbe 😀 😀 😀 Aj bozkavanie az po svadbe 😀 😀 😀 Aj frajer az po svadbe 😀 😀 😀 😀 😀 😀

My sa najviac bojime tetovania, tu u nas je kazdy jeden clovek potetovany. Ja som jediny exot co nema ani len malicky obrazocek niekde ukryty. Hlavne mm tetovania neznasa, takze ak nase dieta dojde domov pomalovane tak ho vydedime, tak to bude vesele 🙂

No a este dufam ze nebude gay, lebo tu je kazdy druhy chlap gay. Sice ich mam rada a vsetko, aj moj najlepsi kamarat je gay, aj moj manager, aj polovica kolegov... ale rada by som vnucata mala 😉

Boooze ake veci ma trapia... 😀 😀 😀