icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
11. jan 2010

jaj... 🙂

zuzu1980
11. jan 2010

sisinka, chudatko risko, dufam ze uz je mu lepsie po tom vsetkom...

janka, aj mne sa zda ze uz nikto takmer nekoji... ja uz len odsavam a davam mm, este som nedokrmovala, mlieka mam viac ako dost, odsavanie je rychle, 3x denne a mam zasoby este aj do mrazaku. Tym padom aj viem kolko maly spapa, a krmit moze aj otecko 🙂

takze u nas je to s papanim nejako naopak, prvy mesiac stiahol 120-150, niekedy este pytal ale nedavala som viac ako 150. Potom vydrzal tak 3-4 hodinky. Teraz papa menej a castejsie. Papa len okolo 90-110, ale za to kazde 2 hodiny, niekedy aj po hodine a pol, hlavne vecer. Ale v noci spinka 7-8 hodin vkuse, tak sa nestazujem. Cez den mi to nevadi ze casto papa. Aj kvoli refluxu je to takto lepsie, ze menej a castejsie.

zuzu1980
11. jan 2010

Babulky, pozdravuje vas Juliette. Nestiha pisat, Samko dava trosku zabrat, ale maju sa dobre. 😉

strapco13
11. jan 2010

ja stale kojim 😵 😵 😵 uz neodsavam..len do zasoby mam 2 Avent pohariky v mrazaku..postupne ked imuplynie trvanlivost tak budem striedat
a este koji ajkaag ale nestiha sa ozyvat

adka...ten nalez je uplne v ramci normy..bez decentralizacie...znamena ze : nie je to mimo stred...pravdepodobne s to tyka ulozenia klbnej hlavicky v klbovej jamke

strapco13
11. jan 2010

sisinka..rodicia vacsinou horsie znasaju operacie deti horsie ako samotne deti..nastastie

co sa tyka oblecenia...mam v tom hokej..mam 2 zimne overaly..jeden je od 3-6 mesiacov a je vacsi ako ten druhy od 6-9 mesiacov 😕 😕 my este oblecieme bodicka 56, a niektore 62 su nam len tak-tak 😕 a uz sme mali oblecene aj 68..a ked porovnam ich vedla seba tak az taky velky roziel v tom nie je.
no a kupila som malemu spaci vak do 9 mesiacov..kamoska mi doniesla iny z Anglicka tiez do 9 mesiacov..no ked ten budeme nosit este mesiac, tak budem rada 😅

strapco13
11. jan 2010

zuzu..mas uz mrsku?blbe 😝 😝
inak nam tiez obcas pukaju klbiky..a tak som sa na to chcela spytat ortopeda a zabudla som

dnes na rehabke som sa predbehla 😀 😀 ale aj tak tam predomnou zas vykecavala s niekym, takze sme cakali 3/4 hodky..aspon, ze maly mi to prespal v naruci a tiez prespal laseroterapiu, takze okuliare dnes nedostal

nas drobcek ma tiez silne nozky..ked je na brusku a opiera sa mi nohami o ruku, tak sa dokaze posunut dopredu..zachvilu bude lozit 😀 😀

ja asi tiez nejak poriesim antikoncepciu..inak sa ma drahy asi nedotkne 😀 😀 aby som neotehotnela teraz hned..takze finale musime zatial vynechat 😀 😀

moj manzel sa na mna hneva, ze maly place, ked ho obliekam von..ze ho trapim...tak dneska som mu hodila overal a ciapku, nech maleho vychysta on...maly reval rovnako..tak drahy uz drzi hubu a krok..jednoducho nas drobec neznasa obliekanie na von a ciapka je katasrofa..len ju zbada, uz krivi usta 😠 😠 vlastne cokolvek, co mu musim obliekat cez hlavu je vzdy pre nas skuskou

strapco13
11. jan 2010

maly sa hrajka na deke..bucha do hraciek o sto sest a keca s nimi 😵 😵 😀 😀 je rozkosny

strapco13
11. jan 2010

a zrejme zase trpim samomluvou 😀 ...ako sa to povie po slovensky 😕 😅

slovakia13
11. jan 2010

strapco
moja mala o tom istom ,ma moru z obliekania 🙂
inak je strasne nervna cely den....

bola som na tom ockovani-podmienky des.samo musela som zobrat malu ,kopec starych chorych ludi do toho ja s malou,kocik som musela nechat na recepcii....mala cely cas na mojich rukach....vobec nebolo kde odlozit veci v jednej ruke som zachranovala dudel v druhej tasku .....sestra ,ze nech si malu polozim na tu studenu zem 🙄 co som odmietla ,tak mala na rukach do toho som musela vyzliect rameno aby mi to ohla pichnut,no poviem podmienky jak v stredoveku a ze vyspela Velka Britania 🙄 🙄 😠

a uz prisla pozvanka aj na ockovanie pre malu ,tak cakam s cim ma prekvapia

a idem vas precitat

slovakia13
11. jan 2010

a este antikoncepcia tu je zadara a stale mi vynukuju tu do ramena na 3 roky,tak neviem....ja som s chlapmi skoncila a vyhlasila celibat 😉

barborrkaa
11. jan 2010

natalia tiez neznasa obliekanie a hlavne tu ciapku.vzdy sa ukludni az v kociku.a s tymi operaciami je to naozaj strasne,nechcem to uz nikdy zazit....Timejku mi operovali na srdiecko a boli to najhorsie dni mojho zivota,este terz mi idu slzy do oci...nastastie to ponbozko zariadil tak,ze natalka tu chybu nema....ja sa tiez chystam si dat predpisat antikoncepciu,ale kedze som este nedostala,tak neviem na kedy sa mam objednat...ale uz sa na nu strasne tesim 🙂 🙂

didiana333
11. jan 2010

Ja som antikoncepciu vyriešila doživotne... 😀 Pri cisárskom som si dala urobiť sterilizáciu... 😀 😀 😀
slovakia,ty si skončila s chlapmi,ja som skončila s deťmi... 🙂 Myslím,že tri su fakt tak akurát pre mna.
Mne už mrška aj skončila...prišla tretieho,bola dosť silná a už je aj po nej...takže si naplno užívam mojho drahého... 😵 😵 😵

kessy11
11. jan 2010

ahojte tak konecne mám trošku času, dokupkali sme malého a mm ho akurát dokrmil a odgrgávajú tak môžem trošku popísať, my sme včera krstili, viem trošku neskoro ale predsa, malý to zvládol na jednotku, len ja som mala problém je už dosť ťažký a stáť s nim na jednom mieste bol pre mna zaberák 😀 😀 😀 ma potom aj ruka bolela fest, inak je zlatunky docela dobre spávame, pekne sa hrá pod hrazdičkou vydrží aj hodku a nedá sa vyrušovať 😀 😀 😀 a este vie dosť dlho vydržať v takom pojazdnom koši mu tam ponaťahujem také tie hrkálky čo sa naťahujú na kočík a on si hrká a hrká.
..neviem kto sa pýtal kolko ml vypiju detičky čo sú na UM, tak mi pijeme 120 ml každé 4 hodky, niekedy 3,5h a v noci je to individuálne včera si zasa prespal lebo zaspal o 7 a spal do polnoci tak si to posunul celé 😀 😀 😀 😀 skúšali sme aj 150ml lebo nad ránom už si pomrnkáva skorej akoby mal ale grckal nám tak sme sa vrátili na tých 120ml,
..ja už som mršku mala a bola ok, antikoncepciu by som aj ja poriešila ale tbl.nechcem ani za svet ani nič čo je na podobnej báze tak nám zostávajú kondomy čo mi tiež moc nevyhovuje ale lepšie ako nič 😖 😖 😖 😖 😖 druhé síce chcem ale úúúúúúúúúúúúúúúúrčite nie teraz 😅 😅 😅 😅
...obliekanie ako tak vieme prežiť ale čiapka je horor, rukavice nenosíme a ked už je v kočíku musím otvoriť dvere aby cítil vzduch inak sa tam trepe tak že nemôžem ani fusak zapnuť 😉 😉 😉
...podarilo sa mi pár fotiek prihodiť...a máme nejaký album aj s detičkami ako nám rastu alebo len ten jeden ked sa narodili????

kessy11
11. jan 2010

oprava my pijeme-nie mi 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐

tilly
autor
11. jan 2010

teda baby, vá tak dobre spia deti v noci? náš aďko stále poriadne nespí, síce nekoncertujeme, ale že by sme sa vyspali...

sissi, to je mi ľúto 😢

janka1874
11. jan 2010

my zato dnes koncertujeme jedna radosť na nervy sme už z toho jej večerného zaspávania

kwatka
11. jan 2010

aj ja len kojím, len neviem dokedy, lebo prsia sa mi zdajú čím ďalej tým mäkkšie a mäkkšie.
My sme dnes mali uspávanie bez revu, ale zato som ho skoro hodinu nosila na rukách, ach jooo, už nech mame 3mesiace 😒

barborrkaa
11. jan 2010

my uz spinkame.mala by sa zobudit az medzi 3-4hod.islo to nastastie bez placu....baby,dala som fotky aj timejkine aj natalkine.co myslite,podobaju sa?

kkiki
11. jan 2010

oli uz spi, ale on sa este zobudi a potom zaspi az o pol noci ... stella uz zaspava a ja mozem skonstatvat, ze dnes sa citim ako tazna kobyla ... som si zas navymyslala ... inak nechapem to ... nezerem, furt nieco robim, lietam hore dole ... olina stale na rukach ... este ze uz poriadne drzi hlavu, tak vsetko spolu ... som jak jednoruka ... no ale nechapem to ze ziadne kila dole .. stale na mne 10 visi ... cim to je ... 😠

strapco13
11. jan 2010

kwatka..ja mam tiez ovela maksie prsniky..ale maly vydrzi cez den 3 hodky a v noci potiahne aj viac bez jedla..tak si myslim, ze staci..a navyse priberame jedna radost, jedine v noci sa mi strasne naleju, kedze maly robi dlhsie pauzy
je to tym, ze uz sa mi prisposobila tvorba mliecka potrebam maleho..a tiez uz mlieko mi netecie hned, ale malxy musi chvilu tahat naprazdno, kym sa mliecko spusti..to potom citim v oboch prsnikoch, ze sa spusta mliecko
takze ak ti vydrzi maly aspon 2 hodky cez den a vnoci viac nejest, a priberate dostatocne, tak si nerob starosti, lebo malemu to uplne staci 😉

strapco13
11. jan 2010

barborka..dcery ste robili cez kopirak??? 😀 😀 😀

ja sa na nocne spanie nestzujem..maly uz spi asi hodku, snad ako vzdy potiahne do 3 a potom do 7..kojenie a prebalenie a uspanie nam trva maximalne hodku ale vacsinou menej 😵 😵

cez den spime pomenej, ale po kojeni sme vacsinou 1,5 hodky hore, potom si pospime vacsinou polhodku az hodku, jedine po obede trochu dlhsie, ani ked ideme von tak to nepotiahne dlhsie, ale neva..budime sa cez den vacsinou na hlad alebo vypadnutie dudla 😀 😀 ..pokial sa ale zobudime skor ako treba papat, tak neplaceme..ale sa smejeme 😵

gabika11
11. jan 2010

ahjcek, janka, aj ja este plne kojim. Ale prvu polku noci stale psinkame, a potom ked maleho presuniem z kocika zdola do postele sa zobudi vacsinou a odvtedy zacneme cucat, tak zaspavame vedla seba a ja sa potom budim a ked ho chcem prelozti vedla na vankus sa zobudi alebo najlepsie, uz ho ani tam nestihnem az do rana dat, lebo ked kojim, on zaspava, a potom zacne kukuckovat zrazu s tymi svojim i okalmi krasnymi. Takze som grogy.
Musime poriesit ti spanie, nech maly spi vedla mna v jeho postielke, v ktorej zatial este spinka Kajka. A asi si ho budem brat k sebe, ked bude chciet jest, i ked pri kojeni aj tak zaspime vedla seba.

strapco13
11. jan 2010

gabika..mne jeden cas zacal zaspavat pri kojeni a potom chcel kazdu chvilu..no nepcilo sa mi to..bola som tiez grogy..tak som to riesila..som ho nasilu budila kym nevypil dost, aj za cenu placu ...potom sa riadne napapal a spal dlhsie..a upravilo sa to 😀 😀 trvalo nam iba dve noci upravit mu to..aj ked doteraz ho musim niekedy zobudit, lebo viem, ze sa nenapapal dost..vacsinou to riesim prebalenim..to ho zobudi..len vzdy dufam, ze po dokojeni nezacne kakat a budem musiet prebalovat zas 😀 😀
takze ho skus zobudit..ak nezaspis teda skor ako on 😅

dida81
11. jan 2010

Ahojte maminy,, 🙂

Janka- aj ja zatial len kojím. Jakubko iné ešte zatial nepozná a dufam, že ani dlho nebude poznat.
Neodsavam, tiež sa mi mliečko robi tak akurát pre jeho potrebu. Pekne priberáme, v piatok na poradni sma mali 5150 g. 😀

So spánkom je to horsie, nikdy nezaspi skor ako o pol noci... ☹ sice potom taha dopoludnia,, ale aj ja s nim... kedže zaspavame o jednej v noci... (samozrejme s prestavkami na papanie a prebalovanie)
Cez den spi len v kociku na vychádzke a obcas len také 20 minutovky..nie je spachtosko...

Deina- svokru s Miskom som stretla už asi 3x v meste .. aj dnes... zeleny fusak, že? Už ich aj poznam... xexe... 😀 😀

Sisinka- držte sa!

mamacat
11. jan 2010

ahojte. leo mi prespal v noci rekordne 13 hodin. teda 10 vkuse a potom po kojeni este dalsie 3. ALE aby som sa z toho az tak netesila upchal sa mi kvoli tomu mliekovod na jednej strane 🙄 nenavidim ten pocit, zacinajucej sa infekcie. ma to strasny rychly priebeh, v jednom momente zistim ze mam hrcku v druhom ze ma boli cele telo a ide na mna horucka. ale uz s tym mam skusenosti. tak sa musim vykurirovat.
viem ze s tym mate niekto problemy aj tu? (deina?)

inac aj ja plne kojim.

ukulelembo
11. jan 2010

Ahojky mamulky Aj ja som este plne dojciaca Dnes sme boli na poradni meriame-55cm a vazime 4160g od poslednej poradne pribral šimonko len 400g 😕 tak za dva tyzdne mame dojst na prevazenie 🙄 Ale podla doktorky je vse ok reflexy, fontanelka, aj jej maly porozpraval aooo, agooo, ze na dva mesiace pekne komunikuje 😀 😀 len koniky sa nam tazi past 😒 a ta hmotnost-ale to sestricka mala pindy, ze ci mu davam jest dost a ci mam dost mlieka, a ze ho mam nechat pit az dovtedy kym sam prso nepusti alebo na nom nezaspi 😠 😠 ale to by som potom len grcky umyvala a prala 🙄 ma nasrala- som si pripadala jak asocialka co nedava jest dietatu - jak ta puca dnes v telke 😠 chudak malinky chlapcek 😢 do plynu s takymi rodicmi, ale kocar mala novy 😠 Sak som aj sestricke ,,vysvetlila" ze hladne dieta asi tazko spi 4 a niekedy aj 6 hodin v kuse 😠

mamacat
11. jan 2010

ukulelembo, nic si z tej sestricky nerob. ked je tvoj simonko spokojny, a zjavne nie podvyzivovany tak urcite je v poriadku. hlavne nech ti cika a kaka,a nema pery poparskane od dehydratacie🙂 to by si si ale vsimla🙂 ta sestricka si neviem co myslela 😔

barborrkaa
11. jan 2010

strapco13 ... 😀 😀 😀 😀 asi tie muzove geny 😀

ukulelembo
11. jan 2010

Mamacat - podla mna je maly naj naj ok pery ma jak medom natrete 😵 Vies pre do mnou tam boli asi dve dvojmesacne babetka asi 6,5kilove 🤐 tu sestricku sem tam aj doktorka zahriakne 😅 ach tie rastove tabulky 😖 aj ja ked som mala rok vazila som iba 7kg a som uplne ok aspon myslim 😀 aj ked som bola prvy krat tehu pribrala som len 3kg a Alexej mal 3,3kg a je zdravsi ako deti tych co pribrali podla tabuliek 😵

ukulelembo
11. jan 2010

uz pisem jak lolo ,,predo" mnou Sak som si potom radost urobila 😅 bola som po troch mesiacoch u kadernicky 😅 😅 aspon uz vyzeram zasa ako clovek 😀 na chvilu aj ked mi to skratila viac ako som chcela 😕 Drobec uz polhodku spi idem sa pridat 😵 Dobru noku vsetkym 😔