Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ze polace... 😀 palce som chcela napisat... 😀
adka..na rehabku chodime kvoli tomu, ze maly ma stuhnute svaly na priehlavkoch, nic vazne a lebo ma malicky na nohach skrutene pod 4 prst..ale ziastila som ze aj manzel ma skrutene malicky a ked tu boli svokrovci, tak som ich vyzula a zistila, ze vsetci chlapi maju tak skrutene malicky...takze otec maleho ho nezaprie aj keby chcel 😀 😀 😀
zuzu..to je doby napad..ale aku to ma nosnost? udrzi to maleho, nerozpadne sa mi to keby som takto spojila 2 rozne latky..mala by som potom obojstranny 😀
strapco, asi by sa to rozpadlo keby si chcela tou lepkou nieco zosit, s dietatom vo vnutri by som neriskovala. ale na zazehlovanie okrajov je to super, nemusis obsivat.
pockaj, ako myslis 2 latky? akoze 2 rovnake pasy a po okrajoch zazehlit? hmmm asi by sa to dalo...
asi to skusim...obsijem okraje a uvidim
chcem nieco na nosenie..ale satka sa mi zda zlozita na viazanie, tak, ked potrebujem, ci po dome nieco porobit, alebo do obchodu, nechce sa mi vtedy kocik pchat do auta a autosedacka je tazka aj s malym na vlacenie..a tie nosice su drahe, klokanky zas nie su zdrave..tak skusam..ten ring sling sa mi paci
bola som dnes po obchodoch..nikde nepochopili, co hladam, vsade mi len babyvak ponukali alebo satku..o tomto nepoculi 😒 😠
hej tak som to myslela
vsak to je vlastne kus latky a 2 kruhy, to spravis aj doma...
az teraz ma napadlo kuknut o com vravite a co je to ten ring sling ci co to... 😅 a vyzera to ozaj jednoducho... 🙂 nasadili ste mi chrobaka do hlavy... 😅
adka, aj ja som si to len dnes vgooglila, tak som teraz mudra 😀 😀 😀
trochu som sa pozrela o com pisete.
k tym stolickam na papanie. my mame taku co vyuzivame od narodenia. tiez sa pripevni na stolicku je od Fisher Price a da sa zaklonit vlastne viac ako autosedacka. davam pod maleho deku a on si tam lezka, kym mi jeme. takze je s nami pri stole od narodenia. ta stolicka sa da vyzuit vlastne az do predskolskeho veku, lebo sa z nej da urobit podsedak. jasminka vsak je uz vysoka a stolicku nepotrebuje.
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=d...
leo tiez spi v samostatnej izbe. vyspi sa tak lepsie aj on aj my. do postele ho nezvykneme brat, len sem tam ja na kojenie, ked mi je rano zima🙂 ale jemu kojenie poleziacky nevyhovuje skoro vzdy potom vracka 😅
idem pozriet o akom slingu to hovorite🙂
jeej mamacat to je ozaj sikovne... 😀 no len tu to bude stat majland ak to vobec nas ubohy trh ponuka... 🙄
ja taky podobny sling mam. vola sa over the shoulder baby holder🙂
http://www.babyslings.com/
adka ja viem, je to tam u vas blbe ze vsetko je drahe 😔 ja sestre nosim, posielam celu vybavu odtialto prave preto.
mamacat, to je super sedacka. Ja mam cosi podobne ale neda sa to polohovat. Ale na tom principe ze sa to pripevni na klasicku stolicku. Podla mna tie vysoke zaberaju vela miesta a co s tym potom budem robit?
Inac hej, na slovensku su polovicne platy a dvojnasobne ceny 😠 😠 😠
ale zase ludia na svk radsej investuju do kvality aj ked za to draho zaplatia. V USA a kanade este stale vacsina kupuje lacne smejdy, ved ked sa to pokazi tak kupia nove... Vidim to hlavne pri kocikoch, ludia su lakomi kupit drahy kocik, tak rozmlatia 3 lacne kym zistia ze aj tak musia kupit ten drahy 😀 😀 😀
zuzu ona ta sedacka zabarie miesto stolicky a ked mame viac hosti taju musime odmontovat aby bolo miesto pre vsetkych. v prvom byte kde sme mali jasminku sme mali miniaturnu kuchynu tak tam to bolo idealne.
ja som si tie stolicky preskumala a viem este o jednej ktora sa da polohovat uz pre male mimi:
http://www.chiccousa.com/gear/highchairs-hookon...
s tymi lacnymi kocikmi. myslim ze vacsine ludi tu postacia take tie kociky od Graco, kedze vela nechodia po vonku. investuju skor do lepsich autosedaciek ako u nas. (kedze tu viac jazdia autom) v mojom okoli je aj dost drahych kocikov. ale aj tak si myslim ze je ine kupit si tu kocik napriklad Bugaboo za $600 ako dat za to 900 Euro u nas... (minule niekto predaval pouzity Bugaboo tu na MK za 900 Euro!!! skoro som odpadla).
ja som sestre uz odtialto zobrala 3 kociky! 🙂 jeden normalny Valco, jeden bezecky Bob Ironman, a teraz dvojickovy Graco😔 hociktory z nich by tam urcite predala za viac ako sme ho tu kupili my.
ja mam tiez 5 kocikov. a velmi ma laka kupit si este jedem. LOL🙂
Tak ja mam doma jedneho dvojrocneho chalaniska v plienkach. 😅 Nejako ma to netrapi, niezeby som neskusala, aj celkom pekne vydrzal v slipoch bez nehody pocas leta, lenze on mi ani za svet nesadne na nocnik - ci uz teraz alebo aj ked bol mensi, to je jedno, nesadne tam. Musela by som ho lamat, aby tam sadol, normalne ze mostik spravi nad nocnikom. 😀 Na zachode mi raz obsedel, to bol strasne prekvapeny, kam som ho posadila - ked sa ako tak prebral z toho prekvapenia, spustil este vacsi rev ako s nocnikom a bolo po skusani na wecko. 😝 Tak ale on sa raz chyti, chcem skusat na jar, ked bude opat lepsie pocasie, ze mu dam slipy a tentokrat uz na to bude hadam rozumnejsi. Zatial take, ze posadim ho a on obsedi nehrozi.
My mame tuto stolicku: http://www.babymarket.sk/index.php?page=view&co... (vo farbe vanilkovo-hnedej) Nic extra, ale je perfektna, velmi stabilna, co som teda ocenila, lebo maly je sidlo, hocikedy sa tam postavi alebo ked sedi, hodi sa dozadu a nic, stolicka drzi. 🙂 Ale teraz ju uz velmi nevyuzivame, rad sedi za stolom.
mamacat, mne sa nezda ze by u nas do autosedacky viac investovali, proste kupia taky kocik co uz je aj s autosedackou, za 150 $, a staci to. Ale su to take hrkalky a zaroven aj velke a skarede 😝
A tie stolicky tiez tolko stoja ze az, a pritom taka blbost. Ja som tusim stolicku ani nemala a prezila som 😀
Mne sa inac zda dost vela veci zbytocnych, vsak nepotrebujeme vsetko. Hlavne ked si predstavim ze takmer 3 mesiace v lete budeme cestovat, a na slovensku ani v tunisku nebudeme mat ani postielku, ani stolicku ani polovicu inych veci. Len vymyslime nieco kde sa bude buvat a okupeme sa aj vo vani, potom este nejake oblecko a koniec. Berieme samozrejme kocik a autosedacku. Ked bez ostatnych somarin 3 mesiace vydrzime tak naco ich kupovat, a tiez ked ich budeme mat doma tak tie 3 mesiace ostanu nevyuzite 😉
inac k tym stolickam, este ma napadlo ze som niekde citala radu, ze kupovat stolicku bez toho opieratka na nohy, aby sa deti nepostavili. Zdalo sa mi to rozumne. Ked som okukovala stolicky tak som vzdy vyzvedala ci sa to da odmontovat a nie vsade sa dalo.
zuzu normy na autosedacky v usa su ovela prisnejsie ako na slovensku kde vlastne iba donedavna autosedacky sa ani velmi nepouzivali. (povinne sa stali iba nedavno). takze oni vsetky zodpovedaju normam. aj tie lacne su velmi bezpecne. ja mam skusenost s nimi aj tu aj tam, takze viem porovnat.
a kupovat kocik s autosedackou to je prakticke pre tunajsi zivot ako isto vies. a nie vsetky taketo kombinacie su lacne, ci skarede 😉
stolicku samozrejme nemusis kupovat mozes dieta krmit bud tak ze ho budes drzat na rukach alebo niekto iny ti pomoze. deti zacinaju prikrmy este pred tym nez dokazu same sediet takze nejaku podporu urcite potrebuju. poviem ti len ze je to bez nejakeho sedatka dost tazke. a narobi sa s tym velky neporiadok. ked pojdete v lete tak tvoj maly uz bude sediet tak budes ho moct niekam posadit a tak krmit.
dobre ranko!
zuzu,nas kiko veru sedaval od 8 mesiaca uplne v pohode -samozrejme ze sa nepytal 😅 ale ked som ho tam posadila sedel,"cital" knizku alebo sa s niecim hral a vacsinou aj "nieco" urobil-aj ked urcite nie vedome-to az casom,ale sediet tam sedel-na fotke ma 8 a pozri ako stastne sa tam tvari 😀
https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...
ale jasne ze ked tam aj sedi od 8 mesiacov,neznamena ze sa ti v 10 tich bude pytat-ale ma aspon ten navyk a aj to je fajn,pytat sa zacal asi tak okolo 20 mesiacov
no a do roka a pol bez plienok-no su deti ktorym sa to podari-napr ja 😀 ja mam uz fotky na prvych narodeninach bez plienky veru-ale ja som bola extrem,v 7 mesiacoch som uz chodila v 1 pol rozpravala uplne 😅
no a chalani su este troska lenivejsi v tomto,ale bodaj by sa podarilo teda,kamoske sa podarilo v 16 mesiacoch ze sa jej pytal-ale to cvicili riadne teda -a zalezi od dietata,musi to citit sam proste
no apodla "kniziek"tak do 3 rokov by sa malo zacat pytat a byt cez den bez plienok a do 4 rokov aj bez nocnej plienky-az potom to zacne byt "divne" -takze koooopu casu mame 😀
hegi,materska mi este nenabehla,ale ten prispevok k narodeniu-a to som si len v piatok podala 😕 plus ten prispevok na starostlivost o dieta co som si vybavovala kedze kiko este nema 3 roky-tak to uz mi nabehlo vcera-ale to posiela urad prace a matersku socialne -tej to dlhsie trva
tak by ste neverili ale my stolicku pouzivame doteraz,si neviem predstavit ho sediet pri stole normalne,musel by mat nieco podlozene,takto tam pekne sedi,ten pultik uz mame dole,tak je pri stole normalne jak aj my,vysku si nastavim aby to mal akurat-no len je do cca 15-16 kg a kiko ma prave 15,takze nam to tak akurat vyjde,on z nej vyrastie a sofinka dorastie 😅
:
ach jooo,mrcha mi dosla.... 😒
Achojky,
taká som napálená na tú soc.poisťovňu že až. Tak som po 9 pozerala účet a ešte stále nič s tou materskou. Kočíkovské (tých 4000 aj niečo) sme dostali ešte v decembri a ten príplatok k príspevku (tých vyše 20 000) čakám teraz, podarilo sa mi odovzdať papiere ešte v decembri len dúfam že nebudú robiť cirkus lebo sa im nepáčilo že sa dr. pomýlila a opravila dátum ☹, no pindajú do všetkého ako keby z vlastnéno vrecka mali platiť.
No ale proste peniaze nie a nie prísť už som z toho zúfalá a napálená že až!!!!!
Sakura,
ja mám mrchu od druhého týždňa ako sme prišli domov a ešte stále som sa jej nezbavila aj keď to už len špinenie ale lezie mi to poriadne na nervy a okrem toho ste tu viaceré písali o podprde tak aj tá mi lezie hore krkom že furt ju musím nosiť sa cítim ako keby v kuse oblečená (čo je aj pravda)
hegi,no,mne aj minuly mesiac prisla az 16-teho...teraz mi prislo tych 20 000 vcera-podavala som si to len teraz v piatok,tak som to este ani necakala veru,tak aspon nejake prijemne prekvapko 🙂
No ja ked som mala mlieko,tak som v podprde aj spávala...lebo ked som ju nemala,tak som sa zobudila vždy v kaluži mlieka...a bola mi zima... 😀 Závidím vám,že nemusíte nosiť podprdu,ja musím od 13 rokov,lebo tie moje kyble by ma stiahli k zemi... 😀
sakura
kukla som maleho ako nocnikuje 😉 😵
didiana 😀 ze kyble...to je nespravodlive,sak daj sem trocha 😀
slovakia,no,bol podareny jak tam sedel a ked nieco "vykonal" tak bol aj veru poriadne vyteseny z toho 😀 no ale vidis-na serbli v 8 mesiacoch- a v noci plienku stale mame 😒
a kojis ked dosla? ja mam take mrchovske citaky uz tyzden ,tak cakam 😝 neznaaaaasam ju mrchu
didiana
ja som vzdy tuzila po vacsich 😵
No musím uznať,že u mužov to malo velký uspech... 😀 ale inak su velmi nepraktické...tie moje podprdy by Erik mohol nosiť ako klobúk... 😅

no to je dobre s tymi rucickami... 😀 terezka chyti moje polace, kazdy do jednej ruky a snazi sa tahat do sedu, alebo sa snazi ich ozuzlavat... 😅