Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
penazne suchoty aj u mna 🙄
tiez cakam na matersku ....a otec malej sa este neuvedomil ,ze treba poslat 😝
slovakia,malá Mia je nádherná v tej kožušinke... 😀 obdivujem ťa,byť sama v cudzom svete s takým malým bábom,fakt sila... 😉
to sme isli na pohotovost :DDD diiiik
ja si myslim ,ze vy maminy s viac detmi to mate ovela narocnejsie 😉 uz minule som kukala ,ze tvoji chlapi su jak jeden 😀 😀 😀
caute citam ze ste riesili stolicky na krmenie ,tak uz aj my sa pomalicky po dakych obzerame,len ked tie stolicky su naozaj take strasne drahe a my potrebujeme dva ks.chcem tiez take co sa daju polohovat aby tam mohli papkat uz od toho 4,5-5 mes. lebo teraz ich krmim v autosedackach,ale ked zacneme s prikrmami tak si to nechcem predstavit ako budu tie sedacky vyzerat 😀
baby vy co nekojite tiez zacnete s prikrmami okolo 4 mes.?Lebo ja som chcela radu v teme o prikrmoch a tam ma skoro zozrali ze naco kazit detom zaludok,zevraj do 6 mes. nemaju deti prisposobeny zaludok na prikrmi...tak to som este nepocula,preco by potom existovali prikrmi od 4 mes.?A mam par kamosiek co zacali v 4 mes. a deticky su zdravucke,spokojne.
To ano,su ako jeden...má to nevýhodu,že nemožu nosiť oblečenie jeden po druhom...niekedy by som to ocenila... 😀 Dokonca ten stredný syn je už vyšší od najstaršieho...keby nebolo Erika,tak som najmenšia v rodine... 😀 😀 😀
teda aby som uviedla našu plienkovú story do konca tak na spanie ešte pre istotu dávame ale cze deň sme bez plienky od roku a 6 mesiacov ale na spanie dávem radšej dodnes ale cez deň ju už suchá málokedy nehoda ale v noci ešte často naciká ale to asi bude tak ešte dlho na to sa totiž nezobudí ona dosť tvrdo spáva a dávať sadnúť na nočník sme začali od kedy vedela sama sedieť aj keď nie pravidelne len tak cvične pravidelnejšie sme začali okolo roka a to sme sa pri tom hrali a čítali a podobne teraz už v pohode ide aj na veľký záchod ale to akurát v obchode alebo na návšteve doma je pohodlná na nočník 😀
Ahojte, takm isme už mali tri noci po sebe rovnaké zobudilasao jednej potom okolo štvrtej-piatej, šup ku mne a tahali sme do osmej-super.
no mne už tiež mrch došla aspon si myslím že to bola mrcha bolo to 8 týždnov po porode týžden potom ako mi zaviedli teliesko...a odvtedy zatial nič a to plne kojím.
my sme sedačku dostali takže ja mám tento problém vyriešený polohovať sa nedá ale máme lehátko od fisher prices tak začnem dokrmovať tam.
ozaj kedy začnete s príkramy tie čo plne kojíte?
chruminka, ja zacnem prikrmovat od 5 mesiaca, pomalicky, Mia je uz len na UM a vsade citam ze mozes zacat od 4 mesiacov, tak urobim kompromis a zacnem 5.mesiacom.
my sme zacali davat to bezlaktozove mliecko, mam pocit ze je to lepsie, aj lepsie spi, aj ked noci stale nic moc. ale aj cez to sa prehupneme..len mam pocit ze ju viac zapeka, dnes rano sa pucila hodinu, a nechcem stale rurku pouzivat aby si nezvykla.
kolko tekutin davate babatkam, tym ktore su na UM, okrem mliecka?
a nikto po cisarskom nema skusenost s necitlivou kozou okolo jazvy? dufam ze mi tam nieco nedobabrali... ☹ a ze ten kus brucha budem citit...
u nas sa odporuca davat prikrmy kojenym od ukonceneho 6 mesiaca a nekojenym od ukonceneho 5 mesiaca, ale viem ze davaju niektori aj skor
no my sme zas prerevali rehabilitaciu ☹ ☹ nebavi nas to uz...tak dufam, ze pondelok koncime
je to blbe..lebo v case kedy by mal spinkat, musi cvicit ☹ ☹
zuzu..zohnala som si tu pasku...to nebol problem..no ale neviem zohnat tie kruhy...neviete poradit..obehala som galanterie aj zeleziarstva v galante a jedine kruhy co mali boli v priemere 3 cm..co je krpate, alebo neboli kovove 😠 😠 a o ring slingu ani nepoculi..o ak tie kruhy nezozeniem, tak budem musiet z netu objednat hotovy..len som chcela usetrit..lebo mam doma 2 take pruhy latky..co sa mi doteraz na nic nehodili..dostala som ich daavno od jedneho uja a len som ich skladovala..a na toto by sa tak hodili
baby nepredbiehate trosku..nocnik, stolicky na krmenie?? ved nase deturencie sa este ani neprevracaju 😀 😀
ale kukla som vsetky linky co ste tu dali 😀 😀
catalin: ja som sice rodila normalne, ale ja mam tiez necitlivu kozu na casti brucha... mozno to bolo tym, ze sa mi pri porode musela porodna asistentka "hodit" na brucho... ale uz sa to zacina upravovat 😉
strapco: nieco pre teba 😉 ja som si objednala odtial satku, tak ak chces tak priobjednam aj tie kruhy a nejako sa dohodneme... tu satku mi este neposlali, tak by mi to hadam vedeli pribalit 😉
strapco: link som zabudla prihodit... tehudemencia pretrvava 😀
http://www.branakdetem.cz/krouzky-na-ring-sling...
catalin aj ja si cítim jazvu tak čudne...akoby ten kusok tela nebol moj...myslim,že je to normálne,po čase to prejde.Aj ked som si to kremovala,tak som to skoro ani necítila.Ale jazva je krásne zahojená,aj dokina mi ju pochválila.
ok..ked sa to bude dat piobjednat, tak objednaj..posli mi potom do IP cislo uctu..ja poslem penaze a ked Ti dojdu, tak mi to posles..budemer vdacny
ked uz mas tovar na cester, tak si to objednam sam
sakura, tak to je sila s tym prispevkom 20 000. Ja som ho podavalaq v ten isty den a povedali ze az o mesiac to poslu . vsak musia mat nejake stanovene lehoty podsla zakona nier? To akoze kazdy urad prace to ma inac? 😠 V Senci su asi lenivy aby to dali vtedy kedy maju a kludne si to prelozia o mesiac. 😠
Catalin, to necitlive brucho som mala pri Miskovi, ale neviem ti povedat, ako dlho to trvalo. Uz sa nepamatam. Ale preslo to, pri Matkovi som to uz nemala (obaja su cisarskym).
Babyyy, ja som tak ohucana. Boli sme vonku na prechadzke a ako sme prisli domov, Misko reval a hucal az kym spat nesiel. Mna z neho niekedy porazi. On je normalne taky dobry pokojny chalanisko, ale ked ho to zdrapne, moje nervy. Dnes to u nas vyzeralo hrozne, rev ako o zivot, podla mna ho poculi az na siedme, aj po zadku dostal, nepomohlo (ale aspon sa prebral), teraz uz spinka.
Pri Miskovi si pamatam, ze tie prikrmy boli tak, ze nekojene deti uz mohli od 4.mesiaca a kojene od 6.m, teraz vraj sa to trosku posunulo a nekojenym sa davaju prikrmy od 5.mesiaca. Babo by si malo vediet same dobre drzat hlavicku, bez problemov, otacat ju, malo by vediet sediet s oporou, vypit viac ako 1l UM denne a mat viac ako 6kg, ak si to dobre pamatam. 😀
strapco, poslem im mail, nech to pribalia, dam ti potom vediet 😉
ahojte
stolicky na krmenie ? mam story. kupila som pre sasku pred osmimi rokmi pouzitu ale taku ozajsku, co nova stoji pat litrov za 1800 v sekaci. predala som ju potom kolegovi mm za 800 a mm ju teraz dovliekol od neho naspat bez toho aby som to vedela za 20 E.. no svanda. ze prachy treba tocit 🙂
kocky, ktore plne kojite - ak by som chcela malu prikrmovat vecer - vycicia uplne vsetko a papa nekonecne dlho - kolko jej mam toho dat, ako odhadnem kolko si cucla a kolko jej este chyba ? ci myslite, ze vypluje ked bude mat dost ? 🙂
odchadzam.. pekny den vam zelam, idem na klzisko s prvackou a druhackou, nastastie doprovod maju zo skoly, tak len podat korcule .. na klzisku som este nekojila, dnes to bude prvy raz 😀
Monkey, to je dobre. 😀
Myslis, ze jej nestaci, ked jej chces dat um? Kolko ti potom spinka? Podla mna, ked jej aj zarobis viac ako je v navode, ona si vypije kolko bude potrebovat.
monkey: nevzdavaj to s kojenim, skus napisat annag, nech nieco poradi... skusila si malej striedat pocas papania prsniky?
inak s tou stolickou je to podarene... som sa zasmiala 🙂
Ahojte mamulky 🙂 Tak mi sme maly vcera desny den šimonko ho cely premrncal 😖 spal len v meste v kociku, musela som mu len brusko masirovat a chrbatik suchat aby sa mu vygrgalo, normalne som pocula jak mu hrmoce v crevach 😒 o 23 som si konecne urobila akoze obed a len co som zacala jest tak sa zobudil 😠 a konecne zaspal az o 0:30 a 3:30bol uz hore a o 6 zasa az do 7:30 buntosil a potom sme do 10tej este zaspali ☹ Asi by som exla keby si este nepospim 🙄 A vcera mali šimonko a aj Sakurina Sofia 2 mesiace 😅 maly ma nejaky divny sposob ako to oslavovat 😕 A my sme mali vcera s MM 10 rokov co sme sa dali dokopy 😵 mi to pripada ako keby rok ubehol A ja som bola 4.1. podat tu ziadost na kocikove a v stredu uz som mala penize na ucte, ved mne hovorili ze 10teho mavaju uzavierku tak MAYKA nechapem jak to ze ti ich este neposlali, asi by si tam mala skocit 😒 A Didiana ani tebe pridavky neposlali na ucet 😨 to co tam maju za bordel na tych vasich uradoch 😠 A mne materska tiez chodi na ucet az 16teho, to ktora uradnicka truba vravela ze 9teho 🤐 A ktej velkosti poprsia ja no comment:pred tehu 70 DD a teraz 70 G 😕 a zohnat taku velkost, veru aj som si poplakala ☹ ked nikde nemali a cez net su drahe a bohvie ci pekne sedia A byt bez podprdy ci vo dne ci v noci-mozem snivat 😔 😔
sloveso s tvrdym ,,y" mi sibe oprava-,,mali" 😝
Asi vsetky variite 😉 ked tu nikto nie je 😨 a malinky mi zasa vzlyka na pleci a aj Espumisan dostal a aj tak mu v brusku ločka
Tak mne uz nabehla teraz materska akurat som pozerala- mam SLSP
ukulele: u nas zatial pomaha vela vela cvicit nozickami (pritlacat k brusku) a Sab Simplex
Chuda maly. Neskusala si vynechat nieco, co jedavas, zeby mu mohlo vadit? Kravske mlieko, citrusy, cokolada, niektorym vadi cerstve pecivo...
Ja kukam kociky, nevarim. 😀

Tá soc.poist už hnevá aj mna...čakám na peniaze jak na spasenie a nič...ani len prídavky na deti neprišli...ani ten chruňo výživné neposlal...no brutal suchoty peňažné mám... 😠
Ja som tie doklady na maleho podavala už v dec a ešte stále mi nič neprišlo....