Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahoj tinika, vitaj 🙂
myslim ze vsetky novembrovciatka pekne rastu a priberaju 😵 niektori uz aj 6kg maju 🙂 (tusim pomaly uz aj my)
niekto sa pytal na ten rotavirus. my sme ho jasminke nedavali (ani nam ho neponukla doktorka). leovi sme ho dali, kedze bude viac medzi detmi. to ockovanie sa dava oralne a je to vlastne proti crevnej chripke.
leo ma zacal strasne kusat do bradavky. tiez sa mi moc vrti ked papa a je trochu nervoznejsi. podla toho co som citala moze to byt z toho ze mu mlieko malo tecie alebo prave naopak ze moc rychlo a snazi sa ho s tym zahryznutim pribrzdit... tak si mozem vybrat🙂
jaj a este som chcela, ze jasminke sme zacali davat prikrmy od ukonceneho 5. mesiaca. chcela som pockat do tych 6m, ale uz som jej nestacila s kojenim. furt chcela papat 😔 (leo bude asi taky isty 😅 ) my sme zacali s nemliecnou ryzovou kasou ktoru som zamiesala s materskym mliekom.
ahojte...
no chrumi drzim palce aby sa malinka naspat rozpapala...
baby inak ked ste riesili ceny UM, co nepoviete svojim pediatrom, nech vam ich daju na recept????????? nasa dokina nam ich pise a vychadza to nieco malo cez polovicku povodnej sumy... 😉
inak ja stolicku kupovat neidem...nevidim dovod...my sme tiez nic take nemali...a ak by som predsa len kupovala, tak taku tu drevenu, co sa neskor bude dat rozlozit na ten maly chutny stokcek so stolickou... 😀
tiez sa nechystam prikrmovat skor ako od ukonceneho 5. mesiaca...a mozno aj neskor, kedze sme isli na svet o 3 tyzdne skor...
a catalin ja si jazvu tiez tak divne citim-necitim...a podbrusko zatial tak isto...akoby bolo este stale akosi ochrnute alebo ako by som to opisala... 😅
booooze jak tatar pisem...ze stokcek...stolcek som chcela tresnut... 🙄 😅
zuzu dakujem
ahojte,
trošku vám "nakuknem" do temy - ja mam tiež "novembrovciatko" - sice si vas citam, ale nejako som nestihla sa zapojit, lebo nieto kedy 😉
chcem vsak trosku poradit chrumi -
chrumi - aj nasa Baska, čo bola B, nam takto strajkovala s jedenim - a inak bola ovela "bezproblemovejsia" ako A Matus - ten mal chudak reflux, 2tyzdnovy bral ATB kvoli E.coli v mocu - ale ten vypil o tretinu viac ako Baska.
Ja som ich kojila iba 6 tyzdnov,ale aj s prikrmovanim - a ked to porovnavam s tymto mojim cvrckom - tak o kojeni pri dvojickach by som ani nehovorila ☹ - skor to bolo prikladanie.
Proste aj Baska vypila max. 100-120 - a aj to na 3-4x... ja som to robila tak, že som mala postielky vedla seba, a držala som im flasky, potom neskor som ju Matuskovi tak podložila plienkou a on si naozaj velmi rychlo chytil ruckami - teda skor pridrziaval a venovala som sa Baske - proste som do nej tlacila, kym tu flasku nevypila.
Ja som si aj zapisovala, kolko kto vypil, v akom case - no a MAtus stale vypil viac - napr. v 2 a pol mesiaci Matus vypil cez den spolu 740 ml mlieka a Baska 520 ml-kazdy den to bolo ine, ale ten rozdiel tam bol.
Ked ti pekne pribera, tak skus postupovat tak ako ti radila Zuzka - lebo to, aby si ju zabavila nadlhsie, aby bola viac hladna a vsetko vypila naraz - nato asi nebudes mat ani cas, ani ruky 😉
a s prikrmamy - ti radim pockat, nasi boli normalne donoseni 38tt - vahy 3100 g a 3050 g, tiež som bola nedockava a dala som prikrm v 4 a pol mesiaci - a bola to karastrofa - hroko tazko som do nich dostala 1-2 lyzicky.
po tyzdni som to vzdala, aj na radu jednej laktacnej poradkyne, že v dnesnom svete alergii sa niet kde ponahlat-pockala som mesiac-a to už bolo ine kafe.
baby, takze ani vy si necitite jazvu a okolie? ja tiez nie, taky pas od pupku po jazvu vratane jazvy, je to taký neprijemny pocit..
Ahojte tak zase pekne spime celu noc 🙂 no a materske mliecko uz nemam skoro vobec. Aj v noci ked sa napapa, za hodinku je hore a chcel zase a vypil 90 um. Uz je tam len taka nejaka voda asi len.
No teraz kazdy den sme na korculiach. Stellke to uz ide vyborne, uz sa aj uplne sama korculuje na klzisku 🙂)) ale mna to tiez velmi bavi, normalne mam svalovicu, tak mam dobry pocit aj sama zo seba. A olinko aspon krasne prespi vonku.
kkiki a kam chodite korculovat, my do vajnor
caute... 😀
my sme boli dnes v metre nakupit plienky... 😀 a sak sme isli ako keby sme 5-torcata mali... 😀 haluz... 😅
malu sme strcili krstnej tak sa bavili... 🙂
a kde ste vsetky??? 😅
ja dnes mrchu dostala... 😀 koooooooooooooonecne... 😅
tilly neviem aleja tn problém nemám ja cítim jazvu úplne normálne aj zmeny počasia na nej pozorujem ak sa teda mení počasie desne to svrbí 🙂
ahojte! tak my sme mali teraz od 16-tej revy,neviem co sa dialo,ale nechcela papat a sponovala sa jak o zivot,teraz zalomila-no pred vecerom,to bude asi blba noc... 😒
adka,malinka sa o kolko skor narodila? ja som sa pytala na to mlieko-na predpis moze byt predcasne narodenym(aspon tie 2 tyzdne skor) alebo ak ma niekto v rodine alergiu na mliecnu bielkovinu,inak vraj nie,lebo ze oni to potrebuju mat podlozene...tak neviem...
ahaa-teraz citam ze o tri tyzdne-takze preto mas na recept bez problemov,my sme boli len 10 dni skor-takze to sa rata ako riadne donosene
jaaaaaj, zaujimave... 😠 my sme isli o tri tyzdne skor...
no sakura a teraz necitam pozorne ja... 😅
ahojte
kkiki-neboli ste dnes nahodou v Tescu na kamennom dnes okolo 10-11 doobedu?
ahojte,
aj my máme mliečko na predpis a nie sme predčasne narodený, normálne nám predpisuje nutrilon comfort bez problémov, máme nárok na 12 plechoviek na mesiac🙂)))
..viem iba že v porodnici nám dali bebu ha a dr.nám vysvetlila, že pokial ani jeden z rodičov nie je alergik na to mliečko HA nám nemôže predpísať a ponúkla nám nutrilon comfort kt. nám sadol ako uliatý🙂)))
a inak už sme doma sme boli krásne 4 dni u našich a bolo super sa flákať po meste a postretávať spolužiačky a kamošky a proste ludí, nie sa len pozerať na hrdzavé brány, staré babky a štekajúcich psov ☹ ☹ ☹ ☹
čo už, nevadí budeme chodiť častejšie 😀 😀 😀 😀
sakura ono to hlavne záleží od lekára ak napíše že to dieťa potrebuje tak vraj sa to dá no ja neviem my sme to nepotrebovali a uvidíme ako to bude teraz môj prvotný plán je zatiaľ ako u Sendy aspoň do 6 mesiacov a potom sa uvidí tak snáď nám bude šťastie priať 🙂
ahoj
tak my pre zmenu mame kakacie problemy 😅 kazde rano a vecer revy.....teraz sa vykakala po 4 dnoch,za pomoci rurky .to iste bolo aj v stredu ,tiez pomocou rurky.ja uz neverim ,ze sa vykakame normalne 😔 .stolica je na zaciatku husta a potom uz iba taka voda 😝 nerozumiem tomu....baby co mozem robit 😅 kukala som na nete ale nic som nenasla
tilly ... stellka chodi dva krat do tyzdna zo skolky na korculko a teraz sme od stvrtku v pn a chodime na pesiu zonu 😀 je tu super klzisko postavene ... no a v blave asi na dzurilu budeme mame to najblizsie ....
pudo ... nebola som ja 🙂 jedine zeby som mala klon .... az zajtra sa vraciame do ba ...
Ahojte ,
tak my uz spinkame. 🙂 Sice to chvilu trvalo ale zda sa ze uz nasa slecna sniva. 🙂
Baby ja neviem ci aj vy mate taky prblem ale nasa Terezka je super ale nenavidi obliekanie. Strasne pritom krici a velakrat jej slzicky tecu. ☹ Nechapem preco . AJ sa ju snazim zabavit, aj ju mojkam vtedy ale nic mi nepomaha. Proste reve jak pavian. chuda male. A po kupani ani nehovorim, ked ju mam nakremovat leb ma velmi suchu pokozku detto. Neznasa akekolvek obliekanie a akekolvek "skraslovanie" kremikmi.
A do kelu ale stale mame vyrazky cervene na hrudniku. A trochu na rukach. Nikde inde ale tam sa toho nevieme zbavit.
mayka...kremiky mozme..ale obliekanie je des a o ciapke ani nehovorim..totalne to neznasa..az v kociku sa ukludni..a obliest do teleho overalu je katastrofa...som skusala vzdy po vrstve ho ukludnit...nezabera mojkanie, proste nic...tak ho rychlo naobliekam do vsetkeho, co som planovala a potom ho viem rychlejsie ukludnit..ale citim sa teda mizerne, ze maly place a ja ho len obliekam a neukludnujem..ale zistila som, ze to nema vyznam..len to predlzujem, ked sa ho uprostred snazim ukludnit..ale aj tak sa citim hrozne ☹ ☹
a svrbia ju tie vyrazky..mozno reakcia na prasok..alebo potnicky..s tymi netreba nic robit
slovakia..a co si papala ty..to vyzera, ze malu zapieklo
ked citam kolko stoji UM tak som strasne rada, ze kojim...sice toho pozerem dost ja, ale furt je menej 😀 😀 ..neviem sa dojest do syta..stale mam pocit, ze som sa najedla malo, ale objektivne si viem zhodnotit, ze som zjedla obrovsku porciu, tak aj ked mam pocit, ze by som este jedla...len rozumom si hovorim, ze staci 😠 😠 uz aj tato hovori malemu..pozri, co mama robi, zase papa 😀 😀
my tiez zatial neplanujeme stolicku na krmenie..uvidime ked zacnu prikrmy a bude uz sediet..ak budeme kupovat, tak asi tiez taku, co sa da rozlozit na stolicku a stolcek, jak pisla Adka
strapco, tiez skusam vselico ale stale je to rovnake. A tak s kruti a zatina paste ze som rada ak sa mi ju vobec podari obliect.
Ako zistim ci ju svrbia vyratzky? Ma to na hrudniku tak tam sa nedoskriabe. Neviem. Nevyzera to ako potnicky. su malinke a cervene ale nie su to potnicky . Periem v lovele. A ak by bola alergicka tak asi by to mala vsade nie?
mayka aj my sa neradi obliekame, síce neni to nič strašne, väčšinou chýtame jedy až pri overale a čiapke a inak v pohode ale tiež neukludnujem ked spustí skorej, rýchlo obliect a šup do kočíka a kým si ho este upravím v kočíku už musia byť otvorené dvere aby cítil vzduch a vtedy zostane kludny a ja si v pohode zapne fusak a deku popravím a tak, ako zacíti vzduch a zimu je to ok.
..kremikovať sa môžme, ale zo začiatku nám pri kupaní tiež vyvadzal teda hlavne po ked sme sa už utierali a potom sme došli na to že náš pánko potrebuje extremne teplo v izbe ked sa oblieka tak som zdvihla ohrievač zo zeme a mám vyložený hore na skrinke a teplo z neho sála rovno na malého a on sa teší a jaší, ja som total mokra ked skončíme ale hlavne že on je spokojný 😀
..výrážky bud prášok alebo ako strapčo píše potničky, sú len červené alebo majú aj také hlavičky tie vyrážky???
....slovakia my sme síce len na UM, takže u nás je pre kakanie dôležité množstvo čajíku, potom hlavne vystihnut kedy sa mu chce a pomáhame s cvičením nožičiek aby sa lahšie tlačilo a dávame na bruško aby sa črevka pohli 🙂
mayka..ak by ju svrbeli, tak by bola nervozna a akoby sa to snazila skriabat..len to sa naozaj tazkourcuje..ale ak je kudna, tak ju to urcite nesvrbi
skus bepanten alebo SOS krem od nivei
A coze nechcete kupovat stolicky na papanie? 😅 Ja si neviem predstavit, zeby som Miska nekrmila v stolicke - teda teraz uz ano, sedi pekne za stolom a necha sa krmit (lenivec, skusa aj sam, ale co sa bude namahat, ze?), ale ked bol mensi, bolo to pohodlnejsie. Takto bol cely od mrkvy len on a ja nie. 😀
Rev pri obliekani tiez poznam a robim to asi tak ako Kessy, rychlo sups do kocika a na chodbu a zachvilku je dobre, zalomi, len co sa kocik pohne. 😅 Ale kym sa teda pohne, pocuju ho urcite az na siedme...
Dnes sme oslavovali Miskove narodeniny a chuda malinky (Matko), kopec ludi tu bolo a on spustil taky strasne lutostivy plac ako sa mu to nepacilo. Taky nestastny plac. Ale bol aj unaveny, dnes Misko nespal cez obed, potvora mala, a samozrejme nenechal spat ani Matka. Ten by bol byval spat, lenze ako mam umlcat toho starsieho? Pocut ho na cely byt. 😠
baby dakujem. tie vyrazky maju semtam aj hlavicky ale vacsina su drsne a suche. Myslim ze ju to nesrbi.
a aky prasok pouzivate vy? davate aj avivaz?
revy pri obliekani aj u nas...
strapco
uz naozaj kontrolujem co jem ,pijem kolko sa do mna zmesti....jem susene slivky-mna zacalo prehanat ,ale chudatko mala je o tom istom .bojim sa aby to nebol nejaky bacil,ale farba je zlto oranzova a to je ok....
deina
ja tiez ked mam navstevu ,tak mala je ovela nervoznejsia,vela energie...

ahojte, tak ja som nakoniec tiez novembrovka 🙂 ako sa maju vasi drobci? priberaju? papaju? kojite alebo prikrmujete ako ja