Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ja fairy-special pre babetka bez avivaze
deina, tak vy ste mali dnes party? bola aj totra? mnam dala bysom si taku dobru cokoladovu.... 😀
deina...pisala som, ze zatial neplanujem kupovat stolicku..potom ked bude cas, tak urcite kupim
nasmu Matejovi hluk nevadi..od malicka sme ho ucili, ze u nas ticho nebude 😀 😀 ..vecne je aspon telka pustena, alebo Riki /nas pes/ steka..lebo ked maly spi, tak chceme jest a pes chce tiez nase jedlo 😀 😀 ..ale hlavne, ze maly nema problem zaspat
Nasmu vadi Misko, pri nom sa fakt spat neda. 😝 Pusa sa mu nezastavi...
Torta bola, no jasne, taka ovocna, jogurtovo-ovocna. Akurat sa nou napchavam. Mnaaam...
slovakia..tak mozno pomoze, ked sa prestanes kontrolovat 😅 ..ale nie neriskuj...tak budes pouzivat rurku, kymsa to neupravi..kamoska musela skoro pol roka pouzivat a mala ma uz 6 rokov a vobec nema problemy s kakanim, takze nemusis sa bat navyku
ja pouzivam Lovelu a avivaz Silan senzitiv..ten co ma babetko na obrazku..maly nema problem
aj ja chcem cokoladovu tortu 😀 😀 ..ja chcem hocico sladke 😅 😅
a ja pouzivam avivaz silan senzitiv. Z prasku to nemame. nemyslim si.
Deina nerob chute. 😝 😀 Dam si aspon pribinacka 😀
slovakia..skus napisat annag..je to laktacna poradkyna tu na koniku..mozno ti poradi..je dobra
idem zobudit maleho..napapame sa a opkupkame
papa
Juj, ale velmi sladka je, viac uz nemozem... asi z nej zabalim aj mame, aj svokre, podelime sa.
Nuz a vcera sme boli vonku s kamoskou, vecer v kaviarni posediet, to bolo taaake dobre, dobre padlo po dlhej dobe. A ona je bezdetna, slobodna, takze sme kecali o knihach, praci, filmoch, kamaratoch a pod, ziadne deti. Toto musime robit castejsie, odkedy mam dve deti, ledva sa dostanem von.
ja som tiez cokoholik,boze a nemozem 😝 😨
strapco
toho sa bojim aby si mala nezvykla,ale aj segra mi povedala ,ze ju nemam nechat trapit a davat rurku
no my akosi mame posledne dni problemy s kakanim...oplakavame to...sice nie dlho (do 10-15 minut hotov) ale bez placu to neni...ale uz som si tu vydedukovala odpoved ze cim viac cajiku, tym sa bude lepsie kakat????? (akosi posledne dni caj odmieta...aj sa jej ho snazim nanutit ale ho po mne pluje akoby som bola daky poslanec... 😅 ) vydedukovala som spravne????
ze cokoladova torta- baby ste mi chute narobili... 😀 ale ani ta co deina ma ba ma neobisla... 😅 boze ja som zavisla na sladkom... 😲 snazim sa obmedzovat a celkom sa mi to zacina darit, ale keby som mohla tak vyjem cukraren... 😅
ženy nebláznite ja chcem začať nejako chudnúť a vy tu o sladkostiach píšete
ahojte kocky, dnes som nejako nestihala pisat...
aj my sa neradi obliekame, aj ked uz je to lepsie ako zo zaciatku. Adamkovi najviac vadia rukavy 😝 niekedy spolu riadne zapasime... A tiez zvykol strajkovat po kupani pri utierani a hlavne pri obliekani, ale aj to uz je lepsie.
Zaujimave, ze vyzliekanoe mu nevadi 😀 😀 😀
Rovnako ako strapco, uz ho neulkudnujem, radsej rychlo obliect aj s troskou kriku a potom je uz dobre.
Dnes som mu kupila novu zimnu ciapku, lebo z tej co doteraz nosil uz vyrastol. Musim ho odfotit, taky je chutnucky !!!
Kakame nastastie sami, neviem inac co by som robila, lebo u nas sa trubicky nepredvaju
ahojte - uz mi nejde spat...
my tiez bojkotujeme obliekanie, hlavne posledna faza - overal... ale to maju asi vsetky deti...ked vyjdem na chodbu a nesiem ju vo fusakotaske, tak uz mozem zacat pocitat 10..9...8...7. a do 0 spinkame
inak neviem, ale ten kto vymyslel kocik a autosedacku by mal dostat Nobelovu cenu za sirenie pokoja 😵
kkiki - neva, my sme uz v Ba, tak potom dame niekde stretko 😉
zuzu - prave my skypovala rodina z Toronta, vraj sa im velmi oteplilo a maju pocasie ako v marci
- ja periem v lovele , absolutne ziadne avivaze - to je podla mna cista umelina (vsak je to jeden z najtazsie rozkladajucich sa produktov a okrem toho mi hrozne avivaze zapachaju umelou vonou). Ale u rodicov sme prali aj v Persile a uplne pohoda...
- co sa chudnutia tyka, ja vazim ako pred tehu... jedinym mojim stastim je, ze nemam rada sladke, takze cokoly a pod. ma vobec netrapia... ale zas milujem syry, takze tuky su vyrovnane 😝 .... ale to kojenie je zazrak na metabolizmus... mam pocit, ze naposledy, co som tak vyjedala bez nasledkov bolo v puberte 😀
- ozaj, ked ste uz riesili stolicky... neviete ako dlho moze byt babo v hojdacom kresielku? my davame Tami do neho dost casto, lebo je tak vyvysena (kvoli refluxu) a miluje hojdanie... ma sice gulaty chrbatik, ale aj tak vyzera, akoby sedela
ahojte, zas vas nestiham ☹
janka, aj ja este plne kojim 🙂
a uz som na povodnej vahe, takze mojich 17kg co som nabrala pocas tehu je uz chvalabohu fuc, v porodke som s malou nechala 8kg a zvysok postupne odisiel...nestiham sa poriadne najest, lietam okolo malej a kojim + pravidelne prechadzky a je to 🙂 ale telo treba spevnit, ostala som mlandrava, ale ked mne sa taaak nechce cvicit + ani cas nemam na to poriadne... takze uz to nie je to co byvalo... 😒
ockovanie sme zvladli s opuchnutymi nozkami a mierne zvysenou teplotou, ale chvalabohu to trvalo do 24 hodin, takze pohodka...
zuzu, ty len odsavas? vraj by sa to nemalo dlho, ze sa porusuju bradavky a lahsie prenikne infekcia... maly sa nechce prisat alebo preco nekojis?
majte sa pekne
ahojte!
bleelka,teda poklaona,17 kg dole za 2 mesiace,to si frajerka!!! 😀 ja co som dala v porodnici dole,to mi aj ostalo,zvysok stale na mne-ale zas ja stale vyzieram-a prechadzky vacsinou riesim ze dam maliu na terasu v kociku-lebo zas na to najdlhsie spanie mi aj kiko spi,takze prechadzka nehrozi...
a o mlandravosti sa radsej ani envyjadrujem,fuuj,huspenina cislo na zadku 😒
my tiez obliekanie nemusime.ale vacsinou zalomi uz jak zapinam fusak-este ani v kociku nie je 😀
my noc dneska s malou fajn,spala do 10.15-papala o 2 a o 7 mej-ale za to kiko jajkal celu noc ze ho boli brusko...neviem co mu bolo 😒
stolicku si aj ja neviem vynachvalit-ako som pisala my pouzivame doteraz,mame polohovaciu opierku,aj celkovo sa da vselijako prisposobovat vyskovo a tak,je tam taka vlozka pre najmensie deticky,upinacie pasy, moze sa dat pultik dole a je teraz prisunuta k velkemu stolu v jedalni-a sedel tam hned ako sa naucil ako tak sediet-nie uplne nakolmo samozrejme,tak polosed ,tu drevenu co sa da potom rozlozit mame u nasich-ale tak tam uz az ked pekne sedel,kedze sa neda nijako polohovat a nie su tam pasy-ale lepsie jak nic ze ano 😉
no nic,idem dovarit obed a zas tlacit do seba 🙂 peknu nedelu zelame
teda bleelka, gratulujem, aj ja chcem 😅
no, budem sa musiet viac snazit, pohybu mam dost, len ta zravka 😔
my mame dnes 3 mesiace, waw !
ako rychlo to leti...
pudo, hej teploty ako v marci (-2 C), ale tato zima je velmi mierna, najmenej bolo -15, ziadne take ze -25...
bleelka, super k tomu chudnutiu. Ja tiez z 18 kg som 6 nechala v nemocnici a 9 kg som schudla za 3 mesiace, ale ide to tazko, fakt bojujem s kazdym kilom... este 3 !!!
Ale velmi sa este netesim, skusala som si nohavice co som v pohode nosila v 4 mesiaci tehu a nezapnem ich !!! Ale ja som zacala priberat az v tom 5 mesiaci, tak asi preto...
no, ja odsavam prave kvoli tej infekcii, v nemocnici ma prinutili odsavat ked mal maly zltacku, a odsavacka sa tam nedala sterilizovat tak som schytala infekciu. Mesiac som o tom ani nevedela, len to priserne bolelo, tak som cim dalej tym menej kojila a viac odsavala (paradoxne odsavanie nebolelo). A potom som z toho mala tolko mlieka ze maly uz prso ani nechcel, len sa dusil, tak som skoncila len pri odsavani. Uz len 3x denne po 23-30 minut a mam este aj do zasoby. Zo zaciatku ked som casto odsavala tak mi to liezlo na nervy, ale teraz mi to vyhovuje, asi aj viac ako samotne kojenie (aj ked neviem to az tak porovnat...)
ste sa bavili o stolickach .... ja urcite ano aj teraz by som uz kupila, ale taku tu co sa da naklanat pre babo aby tam len tak v pololeze bolo ... niekto tu aj taky link daval ... ja som casto v kuchyni ... volam to moje utocisko 😀 a teraz ho tak mavam v auto sedacke na kocikovom podvozku. tu drevenu co sa da neskor prerobit na stolcek, by som uz nechcela ... stale mi potom odtial stella utekala ... ked bola na vysoko velmi nepohodlne sa na tom sedelo ... teraz pekne velka plocha na jedenie a hranie a pohodlne sedenie ...
tak ak mate niekto dobry tip poslite link ... dikes 🙂
dnes mame s drahym vyrocie 🙂 ake je to mile 🙂 velmi ho lubim a taka som stastna za tento nas zivot 🙂
ozaj baby pisalo sa tu dost o vahe kolko priberaju nasi drobcekovia .... a kolko vam narastu za mesiac cm ?
caute babule,
kedy sa ja polepsim a budem sem castejsie chodit??? 🙂 🙂 asi až ked budem mat PC po ruke a to ked kupime laptopik 🙂))
Vidim že pisete o sladkostiach, ja som tiež na tom ako pudo že nemusim sladke ale sem tam sa mi zažiada taka energeticka bomba ked kojim...Vahu už mam povodnu ten kolotoc okolo malej je za vsetky cvicenia ale brucho je riadne mladrave🙂))
Obliekanie je ako kedy raz strasny plac inokedy ok ale najhorsi je overal...
Baby možes nechat malu na balkone aj 2 hodiny ked mi tam teplomer ukazuje 5 stupnov a predtym bola vonku 2 hodky???
no zuzu vweru rychlo to leti vy už 3 mesiace, my sme mali vcera 2 mesice ....
ahojte
nas drobec dnes vstal hore ritkou..od rana mrzuty, aj chvilamo plakal, nic sa mu nepacilo, nebol uplne hrozny ale prvy krat bol takyto..ale 2 dni nam nekakal..uz som sa bala, ze budem musiet riesit rurku ale potom sa okolo obeda uplne bez problemov vyslovene dosr.l, ale tak ze plna plienka, rovnaka davka bola este dokoy po nohach a chrbte 😀 😀 😀 ...a potom ked sa vyspinkal vstal opat ako nase zlaticko, vysmiaty, hrajkal sa, ziaden plac
takze nezavidim tym, co maju problemy s bruskom..lebo dnesne dopoludnie bol len slaby odvar z toho co tu spominate, ako sa deti trapia, ale bolo mi ho tak strasne luto, lebo na nom tak bolo vidiet, ze mu nieco je a nevedeli sme co
dnes som skusala provizorne ho uviazat do satky..stichol a len odtial kukuckovala a nezne si hovoril aguuu, aooo, aj
takze urcite si ten ring sling usijem..som zvedava, ci sa meliske podari zohnat tie kruhy...maly bude strasne vdacny a bude posielat pusinky...ked sa nepodari..posleme pusinky aj tak, lebo hodila ten link a objedname si
strapco ake kruhy??? ja som Ninku dnes skusala dat do nosica ale už bolaz rela do postele tak mrncala ale satka je asi lepsia....
tie kruhy su na nosic ring sling...je to ako satka, ale viaze sa to cez kruh, takze je to lahsie a nemusis dieta do toho tolko namotavat 😅
kukni napr.sem: http://www.noseniedeti.sk/obchod/ringsling
dik strapco...no vyzera to super len aj tak mi to je teraz nanic ked je zima aktualne je to od toho maja...hrazna zima br nech už je aspon jar
ja to chcem len tak po dome..ale aj ked musim vybehnut do obchodu alebo k lekarovi s malym..vtedy sa mi nechce vtrepat kocik do auta a autosedacka je mi tazka len tak v rukach vlacit...nam sa neda autosedacka pripevnit na kostru kocika ☹
takze len tak prehodit cez bundu, dat maleho dnu a nakupit alebo vybavit lekara, jasne, ze ked potrebujem ist k lekarovi ja , tak musim zo sebou brat autosedacku alebo kocik, lebo vtedy nemam kama dat maleho, kym mna budu vysetrovat
strapco, dnes si mozu nasi drobci ruku podat. Fakt, neviem co mu je, taky je nervozny uz od rana, tiez par krat plakal, co sa teda nestava... Dala som ho na hraciu deku tak len tak unudene mrzuto pozeral, ani sa neusmial... len zazera ako keby sme mu vsetci liezli na nervy alebo co. Chcela som ho dat aj na balkon spinkat do autosedacky, chvilu bol ok, ale potom taky krik spustil, cely bol fialovy, nedal sa utisit hojdanim tak som ho musela vziat dnu. A nie ze by prestal, ale pokracoval koncert... Nakoniec som ho supla do postielky a tam uz spokojne zabuval, uz je nauceny ze v postielke sa spinka tak ho staci polozit a je dobre.
Dufam ze sa zobudi a bude zase ako pred tym, lebo neviem ci mi ho niekto v noci nevymenil 😠
kkoperni vitaj, ze sa ukazes !
ja so satkou ja vonku nemozem ist, lebo by drobec zamrzol. A taky naobliekany by sa tam ani nezmestil... Doma ho nosit nemusim, lebo bud spinka alebo sa tisko hra na deke, tak kludne mam cas aj upratat aj navarit, aj konikovat 😀
V lete uvidim, mame nosic, ale mozno by bodla aj satka...
zuzu..moj bol mrzuty, lebo mal plne crievka a este to bolo daleko k vytlaceniu von..teda taku davku este nedal 😀 😀 tym padom sa nevedel ani hrat ani nic lebo sa nevedel s tym hybat ale vytlacil, potom unaveny zaspinkal, tlacil asi pol hodku, ale nastastie bez placu, len sa zapucil a uz bolo v plienke, potom v nohaviciach, potom aj na chrbte...to by asi pretekla kazda plienka... a ked sa zobudil bolo uz dobre, zas nas vysmiaty
my nosime maleho na rukach po dome, nie preto, ze by bol nekludny, ale on je strasne zvedavy tak mu vsetko ukazujeme 😀 😀 ..napr...tato ho nosi..vzdy ma najdu v chladnicke a hovori malemu..a ha mama zas tlaci do seba aby bolo mliecko 😀 😀 😀
baby, tie co kojite a dali ste si predpisat antikoncepciu..nie su zmeny v tvorebe mliecka alebo jeho chuti..ide kojenie bez problemov aj potom?
zuzu..do satky sa zmesti aj naobliekany, lebo to si prisposobis..len si neviem predstavit, ze by som ho tou dlho satkou naobliekaneho este doma omotavala, alebo vonku..to by ludia tu na dedine cumeli
preto sa mi paci ten ring sling..je to ovela jednoduchsie...prehodis ho cez seba,das dnu maleho a ides a na nete som videla tak zaviazany ze maly sedi pekne pred tebou ako v satke..tak som ho tak skusila dat doma a malemu sa to strasne pacilo
ale je pravda, ze tu nie je taka zima ako u vas
a satku si neviem predstavit vlete..vtedy mi je teplo aj v tricku, nie to sa este namotat do satky

Ja Lovelu a davam aj avivaz, tiez Lovelu. Ale pri Miskovi som pouzivala klasicke mydlo, poradila mi ho kozna, ze je este jemnejsie ako Lovela, staci trosku nastruhat na pradlo - on maval casto podrazdenu pokozku, ale teraz uz nie, uz je dobre.