icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
17. jan 2010

strapco, no neviem co je teda tomu mojmu, lebo kaka normalne. Aj ked dnes mu pri prebalovani usiel prdik a to zlte (sice len par kvapiek) vystreklo na vsetky smery, ako z rozprasovaca 😝 😝 😝
Niekedy takto vymyslaked si potrebuje odgrgnut, aj ked zrovna nie je po jedle... ale fakt neviem. Hadam sa z toho vyspi.
Inac uz sa zase rozpapal, konecne papa normalne tak ako pred tym, po 3-4 hodinach plnu davku. Hura!

cipuska_
17. jan 2010

Ahojte, my smetiež dnes nemali najlepší den hlavne teraz večer bola akasi mrzutá a nakoniec zabuvala aj bez kupania..
ja som celkovo pribrala 18kg, 8 som nechala v porodnici a čo som doma som schudla len 2!!!
hrozné a to pplne kojím ja neviem prečo mi to nejde dole, a to sa ani neprejedam moc, tak normálne a čokoládu nejem, sem tam niečo sladké....achh jaj hádam to pojde dole lebo budem musieť vymeniť šatník, lebo väčšinu nohavíc mám len na kočíkovanie (zapnem ich len po stojačky ale nesadnem si v nich 😀 )
strapco čo sa týka natiki ja som si dala teliesko a mliečko mi to nejako neovplyvnilo aspon sa mi nezdá...

gabika11
17. jan 2010

zuzu, tak to mas super, ze odsavas len tri krat denne, a este do zasoby, ja sa bojim, ze akonahle by sonm odsala, tak mu to dame z flasky, tak zelniveje a uz si necucne, a ze prestanem skor kojit kvoli tomnu, ze odsavanie je menej stimulujuce. Alebo sa mylim? 😉

strapco13
17. jan 2010

zjedla som celu konzervu salka 😅 😠 😠 nepovedzte to mojmu manzelovi 😅

zuzu..tak neviem..nie je nejake blbe pocasie u vas..mozno mu chyba vyvetranie sa

cipuska_
17. jan 2010

gabika nemyslím si že raz za čas to nejako uškodí, ja tiež oodsávam a zamrazujem a par krát sme dali aj z flašky (hlavne ked chodím na skúšky)a malá tahá stále dobre.....ale z flašky smejej dali iba asi 5-6 krát.

gabika11
17. jan 2010

a ja som riadne nachadena. Zacala s tym Kajka, a potom si to podelila so mnou.
Ta satka ring sling znie zaujimavo, ale ta cena. A ja k sitiu nemam ziaden vztah, neviem ci by som to zvladla.
Dnes bol strasny den, s malym som nebola na prechadzke, lebo s kajkou teraznechodim, tak pospaval po hodkach a zaspal az okol piatej siestej a spi este stale v kociku. U malej sa prejavilo ziarlivost, ked som kojila maleho posediacky, tak tam sibrinkovala s nohami, ze som mala co robit aby ho nekopla do hlavicky a ked som ho nosila na rukach, tak sa mi vedala na nohy a pokusala sa ma pohryzt. HUncutka jedna, a robi to prave vtedy ked som najnemohucnejsia a nemozem skoro nic robit, och 😒

gabika11
17. jan 2010

Znama chvalila flasky Tommy Tippee, ci ako sa to pise, jej maly je tiez plnekojeny a okrem cicika nechcel z nicoho pit vodu, tak ma toto, a jedine z toho pije, lebo to upne napodobuje prsnik. Ja mam este od kajky aventky, ale su hrozne, hlavne tie nasadky pre vacsie deti, tie tvrde, tam z druhej strany vedelo vyteka tekutina, ked to obratite...

zuzu1980
17. jan 2010

strapco, ved som ho supla na balkon, a vrieskal ako pavian. Teda asi 10 minut bol tisko a spokojny, a zrazu plac. Tak neviem, nebolo to zimou ani vzduchom, aj vo vnutri je taky mrzuty. Asi to bude pocasim 🙂

gabika, mne sa zda ze prave odsavacka zvysuje tvorbu mlieka...aspon teda u mna urcite. Vsak babo tolko nevytiahne, tak sa tvorba znizi na jeho spotrebu. Ale ja ked odsavam do poslednej kvapky, a v pravidelnych intervaloch tak aj moje telo produkuje mlieko ako hodinky. Akurat ze tie intervaly medzi odsavanim sa snazim zvysovat. Lebo ked som skusala odsavat menej, nie uplne do prazdna, tak sa mi akurat zapalovali prsia. Takze takto sa aspon pokusam znizit to mlieko, lebo uz fakt neviem co s tym...

zuzu1980
17. jan 2010

gabi, este k tej flaske, vsetci vravia ze nedavat flasu lebo je to pre babo jednoduchsie a uz nebude chciet prso... a teda ked je to jednoduchsie tak preco mu to neulahcit? Hlavne ked je to flasa materskeho mlieka, nie UM... Ale nie kazdemu ide to odsavanie tak lahko ako mne, je tu aj tema o odsavani a tam sa kocky teda riadne trapia...

Aj ked je pravda ze zo zaciatku som bola nestastna ze nemozem kojit, natrapili sme sa teda statocne. Ale takto nam to teraz yhovuje.

Ale asi len pre to ze je zima a trcim doma. Keby bolo leto a chodievali by sme casto vonku a na niekolkodnove vylety, asi by som radsej kojila normalne, neviem si predstavit odsavanie... uvidim ked budem mat druhe babo, ze ci ostanem pri odsavani alebo budem kojit.

zuzu1980
17. jan 2010

kocky, kde ste, uz spinkate?

gabika11
17. jan 2010

zuzu, ja som tu, len som bola na FB. Mam plnynos, to sa mi bude super spat teda.

gabika11
17. jan 2010

zuzu, tak to mas supis, ze to tak funguje. Musis mat dobru odsavacku, lebo ja mam dve pozicane medely a na jednej musim drzat vypinac lebo nefunguje, tak to nie je pohodlne a tak druha netaha nejak dobre, ale snad je to tym, ze som do toho nedala baterky?

mayka
17. jan 2010

Ahojte babulky,

tak som vas docitala. Trosku to trvalo teda. 😀

Co sa yka odsavania, tak ja neodsavam ale pln kojim a mam mloecka tak akurat. Ale chystam sa narobtiz si zysoby ale neviem ci mi to pojde s tou odsavackou. Ked som mala vela mliecka aj tak mi to trvalo a slo tazsie po kvapkach. Tak neviem ci sa mi vobec teraz podari nieco odsat. Zajtra to vyskusam. Myslite ze mozem to mliecko aj zmiesat ked sa neodsajem naraz do flasky?

zuzu1980
17. jan 2010

mayka, mozes zmiesat, jasne.

gabi, mam medelu elektricku, daju sa dat do nej aj baterky, ale neskusala som to. A je tam aj piest na rucne odsavanie ale to mi voooobec neslo, ani kvapka. Ale zase niekomu to rucne viac vyhovuje, to je velmi individualne.

Ja som takto zlenivela s tym odsavanim, uz sa mi potom nechcelo kojit a trapit sa s tym ... 😠 Ale asi pri druhom budem kojit a naucim aj na flasu aby pripadne mohol krmit manzel ked si potrebujem odskocit...

strapco13
17. jan 2010

mayka..ja mam odsvacku avent rucnu..som max spokojna, zo zaciatku to bola nutnost kazdodenna, pred aj po kojeni..teraz uz len ked potrebujem zasoby do mrazaku..ma 2 avent pohariky a planujem ich striedat, ked uplynie trvanlivost
mozes zmiesat..mne hovorili, ze mozes 24 hodin zbierat do chladnicky a potom to zmrazit, pricom sa rata den, ked si zacala..len nesmies zmiesat teple so studenym

odsavanie pravidelne zvysuje tvorbu mlieka...kolko odsaje, tolko sa vytvori

ja som ale strasne rada, ze kojim..je to skvely pocit ked vidim ako sa drobec pricucne..len keby to nebolelo, ked mi natahuje bradavku, ked pekne saje tak neboli..ale on mi ju niekedy tak natahuje..a kedze mi mykoza nechce zmyznut, tak vtedy mam sslzy na krajicku

strapco13
17. jan 2010

zuzu..ako maly..zobudil sa uz vysmiaty?

zuzu1980
17. jan 2010

strapco, zobudil sa s placom, dala som si ho na brusko tak hned zase zabuval, chudatko moje. Ale u mna na brusku mu bolo dobre, len som potrebovala vyvesat pradlo, tak sup naspat do postielky. Ale taky je zlaty ked sa ku mne prituli a viem ze mu je fajn, lebo zjavne ho nieco trapi...

zuzu1980
17. jan 2010

strapco, neuveris 🙂 zobudil sa, napapal sa, 4x strelil do plienky az to mal za usami, a hned bol vysmiaty. Mala si ty pravdu. Inac fakt su ako cez kopirak ti nasi dvaja huncuti 😉

inac v postielke sa mi pretocil z boka na brusko, som zirala ! Ale dobre sa mu tak spinkalo 🙂

adka_praha
18. jan 2010

ahojte... 🙂

zuzu vy ste aki sikovni... 😀 a my lenivi...skusam terezku davat na brusko a zabavat hrackami a cim kolvek za cim sa pozera, aby dvihala hlavku a ona si ju len nadvihne, kukne sa a asi usudi, ze to neni nic take koli comu by sa mala namahat a hlava kicne nazad... 🙄 obcas po kupani sa predvadza ze aha co dokazem a to jej ide vteda taaak pekne a inokedy sa mozem aj do kocky poskladat a nic... 😅

a kde ste vlastne vsetky???? nebodaj vonku...my tu moc dobre pocasie nemame, tak asi budeme dnes doma, maximalne pri otvorenom okne... daco sa o mna pokusa, tak nechcem riskovat, bo by to aj terinka dostala isto... 😕

sakura77
18. jan 2010

ahojte!no toto,kde ste mamulky?hadam este spite? 😅
sofinke sa vecer nejak vobec nechcelo spat,zalomila az o 22 ale potom sa napapala az o 4 a spala do 9.30 a ked dojedla,zalomila zas a este spi,tak som si poupratovala,dala prat,pustila umyvacku,navarene mam odvcera,takze vegeeet
muz mi volal rano este zo skolky ze kristianko robi bengal,ze nechce ostat v skolke a vrieska ako pavian ze chce ist domov 😖 tak neviem co sa deje,minuly tyzden chodil uplne v pohode- a ta otazka ze: a mam ho zobrat domov teda radsej?"-no chapete? to moze len chlapa napadnut ze ano 😀 hovorim reku a keby som aj ja bola v praci tak co akoze,zoberiem si dovolenku,za to ze mlademu sa nechce byt v skolke??? 😕 to su napady teda...tak som zvedava ako ho nakoniec presvedcil...
a zacala som s nocnym "odlpienkovavanim"-ale chodim v noci za nim a davam ho cikat,tak uvidime ,ci to bude mat nejaky efekt,ale bolo by nacase uz..

monkey3
18. jan 2010

caute, baby.

mam pre kojace, ktorym este nepadaju vlasy cerstvu info od kamosky: vlasy zacnu padat po tretom mesiaci veku dietata .. mne uz padaju 😠

stala sa mi taka vec, ze ta ista kamoska mi ponukala baby vak - novy, jej dieta ho neznieslo, ja ho potrebujem, lebo mala je tazka a mna boli chrbat, ale uz som si objednala z ineho zdroja - ak by ste mali zaujem, preda ho isto lacnejsie ako by ste kupili novy - je krasny, modro biely kockovany taky so sponou s viacerymi moznostami polohovania dietata..

adka_praha
18. jan 2010

sakura no mas to s malym zaujimave... 😅

😀 bambulka sa zobudila...ju pocujem ako si tam brble daco... 😀

janka1874
18. jan 2010

Ahojte
monkey lepšie správy pre kojace nemáš 😀 😀 😀 a to som sa tešila že mi zatiaľ vlasy nepadajú

dida81
18. jan 2010

Ajojte,, babulky prosim vas, vy tu mate skoro vsetky staršie deticky ako nas Kubko... kedy je druhé ockovanie? My mame 7 týždnov, dnes mame poradnu a chcem vediet, ci nie nahodou dnes? Dakujeeeeem 😅

Monkey- ja som sa už utešovala, že waw 😀 nepadaju mi ani vlasy 😨 ... tak čakáme, paráda...

adka_praha
18. jan 2010

dida my ideme na ockovanie 2.2. 😕 to budeme mat v podstate presne dva mesiace...

adka_praha
18. jan 2010

oprava!!!!!3 mesiace!!!! 😅

dida81
18. jan 2010

Tak to dnes asi nebude... to mame ešte časík,,, 😉 Diky Adka
😉
Videla som, že niektoré ste na povodnej váhe.. závidíííím.. ja ešte plus 5 kg mi zostalo ☹ .. co už.. ale ani sa neobmedzujem v papani... som hladna, ked dokojím... ( dobra vyhovorka, že? ) Ale nie, fakt..
Tých 5 kg mi mi ani až taaak nevadilo, no to brucho.... makké... 😖
Sned aspon do leta niečo so sebou urobím...

Co sa týka odsavania, ja som to ešte nikdy neskusala... teda raz v porodke, no bolelo ma to ,, tak som sa na to vykaslala... ale koncom februara ma manžel 30 rokov a chceme s kamosmi oslavovat vonku.. no budem musiet poriešit zásoby mliečka...

janka1874
18. jan 2010

dida tak ako adka písala na 3 mesiace je prvé ja uvidím ako to bude u nás lebo na poradňu máme ísť 25.1 a 3 mesiace budeme mať 30.1 tak uvidíme ako to urobí naša dr. ale predpokladám že nás rovno zaočkuje

janka1874
18. jan 2010

ja mám dnes ťažký veget navarené máme deti spáce uložené na spánok no mladšia už spí cca 30min. síce by bodlo žehliť ale kašlem na to oddychujem dnes už mi ten kolotoč ide na nervy fakt

adka_praha
18. jan 2010

no veru aj ja by som mala zehlit...a sa mi nechce...pockam kym malinka zaspi...si tam otlka takeho plysaka hrkajuceho a ohromne mu cosi vysvetluje... 😅