icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

dida81
18. jan 2010

Janka- druhé ,nie? Ved prve ockovanie sa robi cca na piaty den.... casto ešte v porodnici. My sme už boli domka a hned na druhy den po prepustení sme isli na ockovanie.
Oddychuj! Ja tiež, no o chvilu sa pojdeme chystat do tej poradne.
My sme mali rusny vikend, v sobotu u nasich do vecera, nedela u svokrovcov do vecera, normelne som bola už večer unavena... /ved sme prisli o 20 hod./
Ale u nas tj pohoda, už som pisala, že malý chodi strasne neskoro spavat.. skor nezaspi ani za svet!

janka1874
18. jan 2010

no to som ani nepočítala 🙂 ja to beriem ž toto je prvé lebo toto si už vychutnáme doma a tieto očkovania môžu spôsobovať teplotu čo tbc nerobí

adka_praha
18. jan 2010

no baby ja sa priserne tohto ockovania bojim... 😒 neviem co s nou budem robit, ked dostane teploty...mam uz kupenu octanovu mast a panadol cipky...hadam to postaci keby co...

datkova
18. jan 2010

Ahojte babenky, chcem sa spýtat jednu vec... nakolko mame všetky približne rovnako mladé deti 🙂) mate už vytvorený aký taky režim? čo sa týka napr. včererného zaspávania, nočneho spinkania atd.... ?? Kolko vám spinkaju detičky v noci? prespia niekomu aj celu noc?

dida81
18. jan 2010

Jani- nova foto 😀 😀

No tej horucky sa aj ja obávam.... vraj vela deti to ma po tomto ockovani.. ☹

deina
18. jan 2010

Matko mal tiez teploty, ale zvladol to dobre, ovela lepsie ako Misko. S Miskom sme skoncili po ockovani v nemocnici s obstrukcnou bronchitidou (podla primara je velmi pravdepodobne, ze to bolo ockovanim - to preto, ze sa ockuju vsetky deti a nevie sa, ci nahodou nemaju nieco s imunitou ako Misko mal), vecer v den ockovania strasne plakal, nedalo sa ho utisit (vraj ked deti tak velmi placu po hexe, boli ich hlavicka). Takze som sa uz teraz toho dost bala, ale bolo dobre, stacil Nurofen a pekne potom spinkal.

Datkova, my rezim mame, to by sa asi ani nedalo bez neho pri dvoch detoch. Maly chodi dost skoro spat, uz o siedmej vecer spi - okolo siestej cvici (Vojtovku), davam ho na brusko, okupe sa a potom napapa a ide do postielky. Chvilku pri nom sedim, kym Misko papa, kedze ten je hlucny a zvykne ho prebudit, vacsinou ale rychlo zaspi. A potom ideme kupat starsieho.

sakura77
18. jan 2010

monkey,to plati aj pre nekojace-po tych 3 mesiacoch padanie vlasov... 😉 ja som pri kikovi myslela ze budem ozaj plechava a to nebola ze cesticka vo vlasoch ale priam stvorprudova dialnica... 😀 takze aj "nekojicky" sa mozu "tesit" 😒 ja idem este rychlo vo stvrtok na melir.lebo ked to zacne,tak nebudem mat odvahu este viac do toho rypat,ale ja uz beriem tu kuru proti padaniu druhy tyzden,tak snad to aspon trocha pribrzdi,lebo to bol brutus teda... ☹
adka,neboj,mozno ze nic z toho mat nebudete,ja sa tiez tym utesujem,kristianko nemal nikdy nic nastastie-akurat bol viac umrncay..ale po prichode domov na spanie som vzdy dala preventivne nurofen-ale ten je myslim od ukonceneho 3 mesiaca az...
datkova,my mame-ale nie podla mojich predstav 😀
teda ja by som chcela aby spinkala od 20-do 8-ale ona nie a nie-mame od 21.30 do 9.,30-dneska az do pol 11 napr spala-inak mame tak ze sa okupka,napapa,chvilku je pri nas a potom sups do postielky-len polozit,ziadne natriasanie,kocikovanie ani nic podobne,ked zacne mrnkat,pridem,pohladkam,pripadne dam cumlik a zas idem... nesvietim,ani nevyberam z postielky uz potom 😉 a papme jeden krat okolo tretej a potom az rano okolo 7-8,ale to spi este dalej potom

deina
18. jan 2010

U mna to prislo tiez po 3 mesiacoch. 😝 Vsade su tie vlasy, rozmyslam, ze sa dam ostrihat - ale az na jar, hodim do toho nejaky melir a vitaj teplo. 😅

Ano, Nurofen je od 3.mesiaca, ale ved ockuje sa az od 3.mesiaca - nam zabera vyborne.

Ozaj a celu noc mi maly neprespi, spi od tej siedmej do jednej, druhej v noci a potom je hore este nadranom okolo piatej a vacsinou spime do siedmej, pol osmej (to uz podla toho, ako sa starsi zobudi).

datkova
18. jan 2010

sakura, tak my to máme v podobnom prevedení , len posunuté o 2 hodinky skôr 😀

tilly
autor
18. jan 2010

ahojte, ja som si ring sling objednala, tu z mk od jednej kocky za 30 Eur na zaciatok, ak nas to chyti, tak skusime aj satku...

na ockovanie ideme 9.2. to ideme aj na uska, vy ste uz na uskach boli? lebo mne sa to zda strasne neskoro, ale no ved oni musia vediet, ved oni ma objednavali, najlepsie bolo, ze chceli, aby mal maly cumel... nooo to bude asi problem, lebo on teda na cumle nie je...

odsavacku mam aventku tiez, je super...

od februara chcem zacat cvicit, myslite, ze sa uz da?

adka_praha
18. jan 2010

tilly preco by sa nedalo cvicit????

a na uska??? to mi nejak uniklo...??? nam sluch kontrolovali este v nemocke...a to je zas nejake dalsie vysetrenie, ci to je iba kontrola ktoru uz mame za sebou?????

janka1874
18. jan 2010

áno dida zmena fotky ale nie som moc spokojná nič na nej nevidno 😀 ale inú kde sme 3 lepšiu nemám 🙂

a to očkovanie neobávajte sa dopredu každé dieťa to znáša ináč ale ak my budeme stresovať dopresdu maličké to vycíti a bude plač takže kľud a bude dobre (aspoň dúfam) a keď nie tak sa to bude riešiť vetdy základné info už máme pripravené sme tak kde je problém ke´d tak šup niečo proti teplote na miesto po očkovaní studený obklad a bude dobre 🙂

datkova: uprav si profil lebo máš bábo a zároveň si v 49tt 😀 😀 😀 😀 ale k otázke my už aký taký režim máme ale občas sa nám to ešte posúva ale už aj spinkať večer sme sa skoro naučili tak ako u Sendy a snažím sa ich dávať naraz aby jedna druhú nebudila 😀

datkova
18. jan 2010

Janka už by to malo byt na poriadku 🙂 🙂

janka1874
18. jan 2010

datkova no teraz je to už super a pozerám že aj zmena foto k tomu 😀 😀 😀

tilly aká kontrola uší tiež o ničom neviem nám tak isto len v nemocke kntrolovali a o ničom inom neviem a aké cvičenie myslíš? ak ťa jazva nebolí tak môžeš cvičiť už po 6 týždňoch tak to už máme dávno za sebou 😀 😀 😀
mimochodom aj ja by som už mala začať poriadne poctivo cvičiť som ako slon tlustá

sakura77
18. jan 2010

datkova,no tak to mate fajn,tak by som to aj ja chcela,ale ked mi aj zaspi o tej 20tej,tak ten moj lapaj ju vzdy zobudi,on ide az okolo 21,takze vacsinou zaspi az po nom
tilly,na uska?
😕 nam to robili este v porodnici,o inom neviem zeby sa malo..
krpci obaja spia...mala vonku v kociku,kiko sa tvari ze spia-le uz trikrat vyliezol ze chce cikat

bambolina
18. jan 2010

Ahojte maminy, pamatate si este na mna? 🙂 ja vas citam, ale odpisovat nestiham, mame doma takeho maleho generala , ktory veli a ja mestiham..vyzaduje strasne vela pozornosti...ja ked tu citam ake rezimy vsetky mate a ze spite skoru celu noc, sa nad sebou zamyslam ze kde som spravila chybu...stale mame problemy s kakanim, kakame len za pomoci trubicky, a chcem sa opytat kolko krat denne davate espumisan, pripadne infacol?
Riccardo che byt stale na rukach, ani v kociku neprespi viac ako hodinu, takze ja zehlim a vsetko robim s nosicom a sest apol kilovym chlapom v nom....chrbat si uz necitim, a este aj vecer zacal novu modu, ze odmieta aj tata, ani osprchovat sa nemozem bez revu, uz mi z toho sisi...ratam dni a dufam, ze tretim mesiacom sa to upravi...inac je hrozne mily, krasne sa rozpravame usmieva sa ockami ustamia ide sa zblaznit od stastia...a tie koliky su hrozne, kukulik moj, neviem mu pomoct...
co sa tyka vahy, desat dni po porode som bola na svojej povodnej, teraz mam o dve kg menej, ale som taka strhana, manzelovi sa to nepaci, ze to vidno, ze ze to nie je prirodzene schudnutie...asponjedno pozitivum ma to kojenie aj pre mna....
mate krasnych drobcov, kukam v albumoch...pridam neake foto aj ja...pekny dnik prajem 😉

tilly
autor
18. jan 2010

hej, tie uska, co vacsinou robia v porodnici, len ruzinov je taky super, ze tam sa treba objednavat tri mesiace dopredu 😠

bambolina, akurat minule som na teba myslela, ze si sa dlho neukazala...

sakura77
18. jan 2010

bambolina,juuj,tak snad sa to zlepsi coskoro a 6 a pol kilo hovoris?tak to mas co nosit teda 😉 koliky aj my este mavame,ale nastastie uz len obcas a omoc kratsie,tiez ratam dni do tych 3 mesiacov,snad to prejde celkom..espumisan davam kedy ma napadne,momentalne ani nemam,dosiel mi a zabudla som kupit,ale moze sa davat myslim pri kazdom papani,neskodi to nijako
tilly,to vazne? no co uz narobis,vsade je to ine..

janka1874
18. jan 2010

no super tilly fakt to majú "dobre" zariadené

mimochodom zajtra v dámskom magazíne na STV budú hovoriť a ukazovať nosenie deti v šatkách 😀 😀 😀

monkey3
18. jan 2010

fakt, ja som si myslela, zetie vlasy padaju kvoli kojeniu.. tak ono to je z porod 🙂

baby pre porovnanie ako davate vitaminy? vigantol 2 kvapky denne a kanavit 3 kvapky raz za tyzden - ja. ale v brozure z porodky pisu inac.. ?????????????????

sakura77
18. jan 2010

monkey,my mame davat vigantol 2 kvapky denne a kanavit uz len 1 krat mesacne 2 kvapky -do pol roka
ja sa z toho picnem,co sa uz vazne nemozu zhodnut?? 😕

monkey3
18. jan 2010

janka1874 preco ti nejde album ? chcela som pozriet tvoju malu, oni su s nasou Tami podobna vahova kategoria .. 🙂 🙂 🙂
boli u nas v sobotu kamosi a mala spala v spalni. kamoska nakukla a hovori : no chvalabohu ze som kupila 6-9, ale tusim som mohla aj 9-12 😀 😀 😀

monkey3
18. jan 2010

no, mozno mi to dr hovorila, ze kanavit po case inak, ale asi mi to uslo, asi jej zavolam

sakura77
18. jan 2010

baby ,tiez vam blbne koň?mne kym nacita stranku,tak aj kavu vypijem dovtedy...

monkey3
18. jan 2010

toto mam z mk:

Preto sa dávajú dve kvapky, lebo sa ráta so stratami pri podávaní. Vigantol sa zásadne dáva spolu s mliekom, žiadne kvapkanie do úst. Dôsledky zlého podávania sa zistia až neskôr, rachitída predsa nevznikne za pár dní. Pediater povie, koľko kvapiek. My dve denne okrem víkendu. Podáva sa prvý rok a potom ešte do troch rokov v zimnom období. Kanavit sa podáva LEN dojčeným deťom do 6 mesiaca(prvý mesiac jedna kvapka týždenne, potom jedna kvapka mesačne). V UM sa K vitamín nachádza.

volala som teraz so sestrickou a potvrdila mi davkovanie vigt 2 kv. denne, kanav. 3 kv. raz za tyzden. no pekne.

sakura77
18. jan 2010

no vidis,my sme na UM a mame davat kanavit raz mesacne...tak ja neviem potom...ale sak to uz je len 4 krat do 6 mesiacov 😀 tak sna to neuskodi nejako...jj,uz aby to bolo,tych 6 mesiacov,uz sa tesim na jar,jak budu vyčumovať z kočikov 😅

ukulelembo
18. jan 2010

Ahojte mamulky My sme cez vikend chodili po navstevach tak som vas stihla ledva precitat 😒 A mi mame tiez davkovanie Vigantol 2kv. denne ale Kanavit nemame vobec a to len kojim 😖 Aj na poradni sa ma pyta len ci Vigantol davame a o Kanavite ani slovo 😨 ZAjtra tam asi zavolam ze ako to vlastne ma byt A aj moj kon je nejaky spomaleny 🤐

smileko
18. jan 2010

Ahojte, citam vas casto, ale neprispievam casto do diskusie. My mame Vigantol 2 kvapky denne a Kanavit (ak je dieta dojcene) takto: v 1. mesiaci 1 kvapka tyzdenne, v 2. mesiaci 1 kvapka za 2 tyzdne a v dalsich mesiacoch 1 kvapka v mesiaci. Co som citala, tak kazdy pediater uzivanie Kanavitu dava inak.

catalin
18. jan 2010

no caute baby,

my tiez vigantol papame 2 kvapky denne, a kanavit ze nemusime, ten bol podany este v porodnici, a kedze sme na UM tak je to vyriesene.

inak, mam pocit ze nasa Mia sa lepsi,zacalo to ked ukoncila 6.tyzden, takze asi bude cosi pravdy na tom sestonedeli, noci su stale zvlastne, budi sa kazde 2 hodky, najprv vypije svoju obvyklu davku 120ml, a o 2 hodiny je znova hore, ale vypije len 20-30 ml, uz som aj skusala jej nedat nic, len ju hladkat a uspat znova, ale ona tych svojich 30ml chce, a potom pekne zaspinka, cez den mi spi od 10 do 12 a potom od 1.30 do 3.30 a obcas okolo 5 zalomi na 3/4hodiny. takze parada. ked je hore, uz neplace tak casto, ani sa nechce nosit po rukach, pekne sa hrame pri hrazdicke s hrackami, kecame si, kopkame, a potom ked zacne mrnkat, vezmem ju hore do postielky, polozim ju, pohladkam a pockam a ona zaspi tak do 15 minut sama.takze sa velmi tesim, ze sa upokojila, asi fakt mala problem zvyknut si na tento svet plny vnemov.
aj koliky este mavame, ale tym ze vyrastla a zosilnela, uz vie tu bolest lepsie znasat a aj to rychlejsie odozneje. takze sa tesim ze sa zlepsujeme a cakam na ten 3. zazracny mesiac, ze vsetko toto pominie ako slubuju..

slovakia13
18. jan 2010

ahoj
u nas posledne dni horor,mala sa nemoze vykakat a je strasne nervna .chudatko.baby vcera som uz bola v koncoch .....teraz zaspinkala,tak sa vytesujem a konikujem 😵