icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

cipuska_
21. jan 2010

dobré ránko , my sme dnes vstávali už o pol siedmej sa na mna vyškierala ,tak som musela vstať ale zato teraz už buvá,
babsy máte niektorá problém že vám dáva hlavičku len na jednu stranu ? my bojujeme už Tri týždne, všetko jej dávam na opačnu stranu podkladám ju ked ju držím za líčko tak jej obrátim celu hlavu....už má aj hlavičku troška zležanu a tá hlava sa jej vždy sklzne do toho preležaného, teraz sa nám začalo trošku dariť a už sa tolko nerozčuluje, myslíte že jej ostane ta hlavička taká čapatá?

davate rotavírus? my asi dáme síce je to pálka ale zas kebysme mali byť v nemocnici tak si tam hlavu trieskam že so mjej to mohla dať...

sakura77
21. jan 2010

dobre ranko!!!
my noc desnu,vcera poobede sme boli v detskom centre,krpci tam ziapali tak sa zobudila a cely cas bola hore,kopu ludi okolo nej,tak bola z toho taka vykolajena ze do polnoci sa nemohla ulozit...potom papala az o pol6 a teraz dospava
baby,ze skola...ja by som sa teraz nenaucila ani ň veru-a hlavne ze by sa mi nechceloooo 😀 a ake skoly si robite?
gabika ja si objednavam od tejto babule ID 20224 - a platim az ked jej to dojde,lebo nie vzdy vsetko maju-a som spokojna zatial 😉
strapco inak to mate uplne nas rezim
😅 akurat sa to spanie snazim posunut na skorsiu dobu ale nie a nie zatial..
a vcera sme boli v poradni takze mame uz 5080g ,vysku neviem,nemeravaju,musim ja a hlavicka 39
🙂
cipuska,ja idem dat proti rotavirusom tiez 😉 a hlavicka sa este da "opravit" len treba polohovat a striedat strany 😉

didiana333
21. jan 2010

Caute,cipuška aj my polohujeme,aj v kočíku aj v postielke ho uložím vždy na jednu,alebo druhu stranu.Už si na to zvykol...sice aj on sa už prekrúti po nejakom čase tak ako chce,ale trvá mu to...tak sa bude krutit a vzdychat,že vždy skončí na chrbátiku...a hlavičku si už sám otočí,na ktoru stranu chce...
U nas bola noc taká vyrehotaná...ked sa zobudil o tretej,že je hladný,tak od smiechu aj flašu pluval... 😀 taký bol podarený,a potom v pohode zaspinkal ako vždy...
My už večer tiež sami zaspávame,niekedy ešte popestujem po papaní chvilku a potom si už kecá a kope...a sam zaspinká pekne.

cipuska_
21. jan 2010

sakura ja chhodím na mechatroniku
my sme boli včera tiež na poradni,mala ma 4630g, za posledný mesiac pribrala len pol kila, mne sa to zdá málo ale Dr. hovorila že je to ok....

kessy11
21. jan 2010

ahojte,
drobec zaspinkal tak aj ja možem niečo popísať, my proti rotavirusom nedávame, dáme iba povinne a hotovo, ja mám strach z vedlajších účinkov očkovaní tak preto len to čo sa musí a hotovo 😖
my už mame celkom dobry režim aj cez den zvykne byť hore dve hodky a potom chrapka 1 hod alebo 45min. a znova a ked je hore vydrží hrazdička, lehátko, koš s hrkalkami a tak.
hlavičku máme aj my zo zadu zležanu lebo tiež sa mi pretočí na chrbátik ako on chce ale ukladáme na bočik aj striedame strany ale moc to nepomáha.
...aj do kočíka dávate na bok???? to sme este neskúšali.
...my mame poradnu až 9.2. ale doma sme sa vážili a mali sme 5570g a 62 cm, hlavička teraz neviem ale na poradni 29.12. bola tušim 39cm.
...baby máte niektorá už podozrenie na zúúúbky??????
my strašne slintáme, nechce dudlík iba palček a šucha si horne dasienka ale nemá ich nejak naliaté alebo tak, uvidíme, dneska sme kakali na riedko tak dúfam že to neni nič vážne....

adka_praha
21. jan 2010

ahojte...
kessy to s tym slintanim a podobne to akoby si nas opisala...ale my sme mali vcera aj zvysenu teplotu 37,3 (samo ze uz po odcitani)...len teraz neviem, ci nemohla byt z toho, ze sa pajedila...sice ked som jej ju merala tak uz bola nejakych 15 min. v klude ale neviem...viete poradit, o kolko sa zvysi teplota babatka, ked sa hneva???

my tie rotavirusy asi dame...predsa len crevna chripka neni sranda....viem u seba...ja vtedy zvyknem povymetat dlazky... 😅 bo akonahle mi pride aj na vracanie, idem k zemi... 😕 😅

inak na to, ze som sa isla vcera z malej zblbnut a pripravovala som sa na katastrofalnu noc, tak asi chudatko moje dospavalo, bo sa mi ju podarilo o 3/4 na 10 uspat a spala do 5. do rana, napapala sa a zobudila som sa az o 9. rano na to, ze si brble v postielke a zaas pcha do ust ruky...tak odrazu rukavicky druhe, bo hentie zas jak huby nasiaknute... 🙄 a nezabudla som na D-cko ajked som vstala neskor... 😀 az som na seba pysna... 😅
chvilu sme sa pohrali a teraz driemka...ale bez dudla to neide, takze ked vypadne, tak revy...ho strasne duta....zeby bola nervozna???? napapala sa dobre...

inak kessy ked vytiahnes malemu rucicku z ust, chce ti cumel? nasa ho vypluva, zazera po mne akoby som jej daco zle spravila a potom spusti revy kym si netrafi zas ruku do ust... 🙄

chruminka
21. jan 2010

dobre ranko
zuzu aj u nas bol naposledy u dr. taky asi 3 rocny certisko,rozobral tam skoro celu cakaren a hadzal kluce,len somm cakala kedy poletia do nasho kocika a matka ho mala uplne na haku a on ju.Sme len mm pozerali po sebe 😅 , no vsak uvidime buduci rok ako to tam daju nase do pucu 😝

cipus my bojujeme s otacanim hlavy u Alexie (preco mam pocit ze toto dieta ma vsetko? 😒 ) od narodenia,ona sa strasne vytaca doprava a my sme sa jej snazili vzdy hlavu otocit dolava,len ona ma v tom krku taku silu!Uz ako par tyzdnova my odtlacila vankus ked som ju podlozila a tak som jej aspon raz za den drzala 10 min nasilu hlavu v lavo,ale bol to boj ja som musela strasnu silu vynalozit,lebo ona tlacila spät.Aj v postielke sme sa ju snazili polohovat,ale teraz je to uz nula bodou otoci sa ako chce...to by som zasa pri nej musela stat a drzat hlavu,tiez ju ma trosku zdeformovanu,zevraj su dake cviky na to tak sa spytam na neurologii ked tam pojdeme.
dokonca ju davam cez den tak aby mala kolotoc vlavo,ale ona je potvora,bud otoci len oci alebo sa na chvilku otoci a ked zaspinka zasa je v pravo 😠

ozaj vcera sme ich vazili a merali takze Alexia 5100g a cca 61cm a Viktoria 5400g a cca 62cm

adka_praha
21. jan 2010

jeeej chrumi to sme uz velkiiii 😀

chruminka
21. jan 2010

adka zeeee? 😀 oproti tym 2000g a 45cm 😉

adka_praha
21. jan 2010

no ved... 😀 boze tie deticky taaak rastu... 😅 az mi je clivo za tym ked bola terezka take mrne co sme si domov doniesli... 😅 dnes ked sa natiahla tak som len oci vyvalila aka je uz veeelkaaa... 😅

sakura77
21. jan 2010

tak aj my slintame,myslim ze to zubky nie su,lebo ked si precitate dozadu,vacsina bab pisala ze im to robia,takze to maju proste take obdobie 😉
ja sa tiez crevnych virusov desim,zazila som s kikom,hruuuza 😒 a toto sa poda iba na lyzicke,takze ziadne trapenie navyse
no a o certiskach v cakarni nemusite dvakrat hovorit-mam doma nazivo 😀 okolo tych 2,5-3 rokov to je desne obdobie,neposluchaju ani za nic,vcera jak sme boli v tom centre tak tam mal este dalsich dvoch kamosov v jeho veku,no to ste mali vidiet,mohli sme si aj hrdla vykricat a niiiic-to je proste to obdobie negativizmu a mozeme sa aj rozkrajat... 😉 takze to ze si ich mama nevsimala,poznam,lebo ona to uz ma tak bezne ze to ani nevnima 😀 -ale jasne ze to sa da pochopit az ked si to "odzijete" na vlastnych,potom uz taketo veci budete brat uplne inak,ale samozrejme vsetko s mierou ....
adka apreco davas rukaviky malej?skrabe sa ?

adka_praha
21. jan 2010

no dokaze sa nechutne skrabnut a ma vecne studene rucicky... 😒 snazim sa jej ich nedavat ale ked uz je studena, tak neni na vyber...a na spanie jej ich hlavne davam, bo ked sa budi, tak si vecne po tmaricke zmoli a to by malo fatalne nasledky...by vyzerala akoby sa s mackou pobyla... 😕 😅 teda nemyslite si, ze jej nechtiky nestriham- striham ale staci aby boli len kulilincek vacsie a uz funguju ako ziletky... 😒

cipuska_
21. jan 2010

Chruminka presne ako píšeš, naša ma hlavu stá.e na lavo, jaju dám celu nabok ale ona tolko bojuje až sa zošuchne a dá ssi hlavu ako chce ona, hračka aj kolotoč všetko dávame napravo, ale moc nezabera nacvilku sa pozre usmeje a pretočí, no preoste má ma v paži.teraz tiež uspech pol hodinu spala na dobre strane zobudila sa uškerila sa na mna a pretočila na svoju tka je vykruten jak paragraf telo do prava a hlava do lava...no čo už..

naša tiež slintá trošku ale ruky si nedáva do ust vobec asi neobjavila, aj sa vám už zahánaju po hračkách na hrazde?

tatuska1
21. jan 2010

chruminka ty si ma normalne rozosmiala ta predstava ako sa tvoje dve krasavice don pustia no ma po chlebe 😀
inac chrumi ta pani sa mi neozyva o ten kociar ☹
mate krasne vahy super priberaju my ideme poobede na poradnu som zvedava kolko vazime.
u nas noc no do tretej ok potom nie a nie zaspat ☹ ale o siestej zalomila do pol deviatej aspon ze tak stihla som si poupratovat.
adka aj nasa si žužle ruku to je take mile ale nevie to zlata moja ale chce ručku tak ja jej ju necham 😀 mm jej ju raz vytiahol a ona chudinka taky srdcervucy plac spustila

adka_praha
21. jan 2010

cipuska no nasa to tam fackuje jedna radost...to pocut ine tresky z izby... 😅 ale este ju rucicka neposluchaju tak ako by chcela, tak sa obcas stane ze miesto trafenia ciela si streli po hlave... 😅

sakura77
21. jan 2010

cipuska aj nasa sa snazi veru chytit-ale vacsinou si da sama sebe "na bendžo" 😀 ale snaha sa ceni,nooo 😅
my sme tiez uz mali jeden riadny skrabanec cez pol tvaricky veru,chuda,v noci si to urobila a tak zvreskla,som vyletela jak raketa,chudatko 😒
a linetka ,kde si ženo? 😅

adka_praha
21. jan 2010

no mm urobil tiez tu osudovu chybu... 😀 a ja som stihla len poznamenat, ze to si nemal robit a uz to tu bolo... 😅

adka_praha
21. jan 2010

no ved sakura my sme mali uz zo tri take tenke ale dost hlboke skrabance... 🙄 sa divim ze jej neostali jazvy po nich...teda ten jeden este trocha vidno skoro ako jazva ale pomaly to mizne... 😒 ine kamikadze je to moje dietko...

janka1874
21. jan 2010

ahojte dnes ste nejaké akčné na ráno vlastne sorry už je skoro obed 😀 😀 😀 ja to mám dnes trošku popletené Viky totiž v noci bola hore skoro každú hodinu tak som si s ňou ráno trošku pospala a teraz som ich obe dala spať tak som zvedavá do kedy sa bude spať nech mám trošku aj pre seba navarené máme tak vegetím

kessy11
21. jan 2010

no jasné že ked vytiahneme rúčku tak sú jedy a dudlík sa tvári ako keby mu niečo strašne dávam, až ho napína sem-tam, ale ked zaspáva a mu ho pridržím tak cumle ale iba ked zaspáva inak nie, ruka je lepšia a on si presne s palčekom chodí po horných dasienkach 😉
nechty máme aj my ostré a hlavne ich musíme strihať aj dva krát do týždna rýchlo rastu, katastrofa ale rukavičky neznesie, chytá nervy, naštastie-klop klop sme mali len pár neškodných škrabančekov 😉

chruminka
21. jan 2010

adka nasa alexia sa skrabe od narodenia,najprv sme davali rukavicky,ale dako sa ich naucila davat dole a hlavne to bol boj im ich dat,taky rev bol pri tom...proste rukavice neznasaju,tak sme s tym po par tyzdnoch prestali ,Alexia je sice tiez doskrabana ale co mam s nou robit nechty jej striham pomalicky kazdy druhy den ale ona si ide stale s tymi rukami do tvare a ked je nervozna tak si ide akoby oci vyskrabat

tatuska nechapem mne sa vzdy ozvala do dvoch troch dni pisala si jej cez mimibazarar? skus jej napisat este raz mozno to zblblo a nedostala to,lebo mne prisla strasne seriozna.

cipus potom ked budem mudrejsia co s tou hlavickou tak ti napisem,ale k neurologovi ideme az 2.2. dovtedy budeme bojovat proti veternym mlynom

pred chvilou tu za mnou taky rev z postielky a vykriky ,nakuknem ze co je a jezibaby sa na mna skeria 😀

idem ich trosku pozabavat,lebo sa asi nudia opice male

adka_praha
21. jan 2010

fuuuha na jojke je brutalny film... ☹ az mi husia koza naskakuje...teda nie ze by sa tam vrazdilo, ale proste mi to mava s citmi...

cipuska_
21. jan 2010

no my máme škrabance skoro stále, jeden sa zahojí adruhý si spraví, dávala som aj rukavičky ale naučila sa ich dávať dole, a dosť mi škrábala prso ked sok kojila, a ano sa hi snažila pridržiavať tak som mala doškrábané prso...tak som jej začala dávať na kojenie ponožky na ruky 😀 má ich síce až po lakte ale aspon neškrábe.....

pudo
21. jan 2010

jeeeej - chrumi ake ste uz velke...som si mrkla album. ale baby sa moc nepodobaju,ci ?

Adi - my slintame a pchame si ruku do pusy stale... ale cumel O bodov... odmieta od narodenia

Tilly - my sa s didkou uspavame v puse posledne 3 dni 😉 a dnes som ju mala pri sebe tak aj celu noc, len nebola nacucnuta, iba ked sa prebrala... my nevieme normalne dnu zaspat, iba v von v kociku
A ozaj - som si aktivovala clenstvo v BIPA, lebo uz ma vsetky plienky serinkaju...raz ich prekaka zozadu, raz spredu - existuje nejaky plienkovy skafander?

Zuzu - ja som si predtym citala, ze ste mali reflux...ale ja ze to bolo len chvilkove a potom to hned preslo... som si myslela, ze sme tu jedine, ktore sa s tym trapia... ako sa to prejavuje teraz u Adamka?

tilly
autor
21. jan 2010

zuzu, vediete 😀

inak k tym deckam, to je des, niektori rodicia dovolia detom vsetko, potom to tak vyzera, su lenivi dat si tu namahu nieco zakazat, potom su to hnusni spratkovia, ktori za vsetko hystericky jacia...
nehovorim, ze moje decko je anjelik, je to riadny cert, tiez ma tendencie si vynucovat veci revom, ale vtedy ma taaak nasr, ze koniec... ja som zas opacny extrem 😅 😔 vsetko zakazujem... 😔
najviac mi prekazaju deti, ktore behaju po plnych restikach, to si uplne ziada problem...

no, prvy denny spanok za nami...

adka_praha
21. jan 2010

nam rukavicky nevadia a aby ich nestriasla tak ich nedavam pod rukavi ale na rukavi... 😀 sice aj tak sa jej to obcas podari ale co uz... 😅 nam nevadia rukavicky ale rukavi...a najnovsie aj vsetko na hlave a cez hlavu... 🙄 doteraz sme s tym problem nejaky nemali ale teraz no hrooooza... 😕 😅

sakura77
21. jan 2010

no,nasa to tiez neznesie,mam co robit aby ich mala aspon vonku v kociku,tak tiez davm na overal az,tak napevno ,aby to nestiahla...
pudo,ze plienkovy skafander 😀 no,nam to zatial v plienke vydrzalo pokope vzdy 😅

tilly,no joo,.aj my tam mame jeden "pripad" - behal na motorke -takej tej odrazacej a vkuse narazal do druhych det,tak som sa uz nasrala a hovorim mu este raz naburas nejake dieta tak ti tu motorku odlozim!!!no a vies co on na to? rozbehol sa a nabural do mna!!!! 😠 😠 takze asi tak...a to som si myslela ze uz horsi ako moj nemoze byt nikto 😀 ale moze....

pudo
21. jan 2010

Sakura - Kiko je expert, darmo... 😉 ...a cochvila to bude double...najblizsie oblecie Sofi do motokarskeho a hajde na preteky...

janka1874
21. jan 2010

tak som Vás úspešne dočítala my zatiaľ neslintáme no rukami rozhadzuje že hrúza ale zatiaľ sa nejako neudrela má to vyrátané 😀 😀 😀

na poradňu idme v pondelok (25.1) tak som zvedavá čo všetko nám budú robiť či už aj očkovať no uvidíme a ja nedávam nič navyše len povinné očkovania

chruminka
21. jan 2010

tak jezibaby driemu,ja som si spravila kafco a idem sa mrknut na zehlicku,lebo sa mi zaniesla vodnym kamenom a nejde para,ale uz sme ju cistili octom tak idem mrknut ci to zabralo....keby ste videli tu kopu co ma tu caka po piatich dnoch bez zehlicky,vsak mi to je tusim uz po pas 😅

pudo musim dat dake nove fotky,lebo tieto su uz tri tyzdne stare,len neviem kedy sa k tomu dostanem,mozno aj dnes poobede ked budu deti spat