icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
21. jan 2010

adka, to potesi 😠

nam teda mohli aspon oznamit vopred ze voda nepojde, vsak som cely den nemohla ani hajzel splachnut 😠 , kua !
uz som chcela zacat rozmrazovat sneh co mame na balkone, je ho tam po kolena ! 😀 😀 😀

adka_praha
21. jan 2010

no tak hento fakt nasere... 😠

boze ja neviem co mam za blby zvyk sa vrtat v cudzich temach... 😠 a vzdy ako natruc tam hned odrazu narazim na nieco desive a smutne... ☹ a vzdy si vtedy poviem, ze chvalabohu ze vsetko dobre dopadlo a mimi je tu s nami...

zuzu1980
21. jan 2010

adka, tak sa nevrtaj, len to cloveka zbytocne rozhadze ☹

ale priznam sa, aj ja sa niekedy vrtam 😉

zuzu1980
21. jan 2010

jaj, ale teraz si mi nasadila chrobaka do hlavy. aj chcem vediet co si citala, ale aj nechcem... sama neviem...

adka_praha
21. jan 2010

no ved si poviem ze nebudem ale aj tak ma vzdy nieco napadne, tak idem kuknut a vzdy odrazu daco take...akurat dnes som si povedala, ze idem kuknut februarovky a chcechtnut sa na tom, ako sa gulkaju a zaspominat ako sme my fucali a neskutocna smola a nestastie ich obchadza... 😢

zuzu1980
21. jan 2010

no, asi nevydrzim a idem aj ja kuknut... budeme potom revat spolu

adka_praha
21. jan 2010

ja uz som si porevala...ale kludne sa pridam znova...niekedy mam pocit ze tie splasene tehu hormony a demencia mi ostali, len brucho akosi zmyzlo... 😕

zuzu1980
21. jan 2010

adka, to su zase ine hormony co s nami lomcuju po porode. ja tiez niekedy revem ani neviem preco. asi uz len tak zo zvyku 😀 😀 😀

adka_praha
21. jan 2010

fuj som tu skoro zradnika dostala... 🙄 terezka spustila take vreskoty piskoty a to cely cirkus len koli cumlu... 🙄 ja som z nej uz za posledne tri dni normalne na prasky...

zuzu1980
21. jan 2010

😀 😀 😀 ja len cakam ako sa drobec zobudi. na brusku este nespal, teda len raz sa prevratil ale vtedy som ho tusim zobudila ja... tak teraz cakam co bude. 😕

adka_praha
21. jan 2010

no ved ona rada spava na brusku...ale teraz posledne tri dni nema rada nic... 😒 dufam, ze ma len nejake zle obdobie a ak by to bola nedajboze nejaka choroba, ze sa to chytrucko vylieci a budem mat doma zas moje krasne usmievave spokojne babatko...

a pocujem hrkalky... 🙄 ak si mysli slecna ze budem s nou celu noc hore, to nech si vyhodi z hlavy...uz dost co nadranom budeme tajtrlikovat aby sme jej moc odobrali... 😖 no to bude ina groteska...zajtra podam spravu... 😅

zuzu1980
21. jan 2010

No, ja uz som zrusila kolotoc nad postielkou, aj vsetky hracky. Lebo len na to cumakoval a nespinkal. Teraz som zaviedla system ze v postielke sa spinka a hotovo. Ziadna zabava 😀

adka_praha
21. jan 2010

ja som ju bola kuknut a ako sa zas sponovala tak do toho drgala, tak som ju chuda obvinila nepravom... 😅 ale nespi nejak tvrdo... 😒 ale za chvilu asi aj ja zrusim vsetky hracky okolo...ale kde pripevnim potom kolotoc to veru neviem...

zuzu1980
21. jan 2010

my sme na kolotoci zlomili klucik na natahovanie, tak uz je nam zbytocny...

nam sa nejak posuva poobednajsi spanok na vecer, sa mi to nepaci. Ale teraz ho tazko budem nutit poobede dlhsie spat, ked ho pali zaha, budi sa chudatko po hodine s placom, neda sa vobec polozit do vodorovnej polohy, tak co s nim. Som rada ze spinka. Ale je ako taka zaba, rozvaleny na bruchu, aka sranda 😀

adka_praha
21. jan 2010

hehe tak ho cvakni... 😀 nas to grckanie zas preslo...a dokonca ani nema porebu odgrgavat... 😨 ju mozem aj hodinu drzat na odgrgnutie a nic...ani neskor sa nepyta...rozmyslam ze dame madrac naspat do vodorovnej polohy...sa hrozne kotula dole ked sa natahuje (terezka)... 😅

adka_praha
22. jan 2010

idem spat...okolo pol piatej treba zas vstavat koli tomu cikaniu...dobru nocku... 😉

zuzu1980
22. jan 2010

bru noc,
ja cakam kazdu chvilu manzela z prace, vecera je hotova, drobec sa urcite zobudi hned ako sadneme k stolu... no co uz...

slovakia13
22. jan 2010

dobre ranko 🙂

baby ja iba v rychlosti vobec vas nestiham spatne precitat,sorry 😔
chcem sa spytat aj vasi drobci maju biele na jazycku? myslim ,ze mame zabu ale tu ma odbili,ze ked papa zabu nemoze mat 😠,ze to ma z mlieka a kukli malej do pusy iba tak aby sa nepovedalo ☹ 😢
mala je strasne nervna a uz uplne odmieta dudel-teda predtym ho tiez nemusela,ale aspon trosku ho dudlala

adka_praha
22. jan 2010

ahojky... 🙂

slovakia ja ti s hentym nepomozem... ☹ ja som nic take nemala, ani netusim, ako to vyzera...

a odber mocu: budik 4,30
papanie
umyvanie a saaaamozrejme popri tom curanie 🙄 (2 minutky keby bola trubka pockala)
takze sme sa doumyvali, dali ten trapny sacok a nalievali cajom... 😅 ale nakoniec som prisla na to, ze najlepsi sposob ako babatko donutit cikat je, ze ho budete vytacat... 😅 😀 no ale to som zistila dost neskoro na to aby mm nestihol ani jeden spoj do prace... 😅 tak meskal....som zvedava ako to vysvetloval... 😅

jee a mala zblajzla skoro 100ml caju...ono to asi preto nechcela pit lebo ja koza som jej davala caj stale z tej istej flasky uz od narodenia....teda neide o flasku ale o cumel... 😅 a cumel mal slaby prietok samo pre novorodenca a este to bol nejaky blbec ze +znizeny prietok...a kedze jej to islo taaak tazko a pomaly tak si zrejme myslela ze ja ta mozem vies co s tym cajom... 😀 no povedzte, neni som uz magor???? 😕 a po akej dobe mi to az cvaklo... 😨

ajkaag
22. jan 2010

ahojcek slovakia, na stranke u laktacnej poradkyne annaq su nejake obrazky k zabe, kuk sem:
http://dojcenie.files.wordpress.com/2009/12/yea...
a ked tak jej skus napisat, ona Ti rychlo poradi, mne da sa povedat zachranila dojcenie, lebo bradavky som mala uz take ze skoda hovorit (malinky je sikovny od narodenia) ale inak cumlik odmieta aj nam, ale to skor kvoli tomu, ze objavil pästicky, nie je to aj u Vas tak?

janka1874
22. jan 2010

Ahojte
skôr som sa sem nedostala
k naušničkám my sme dávali rovno v nemocke keď si to maličká až tak neuvedomovala teraz by som jej to už nezvládla dať prepichnúť už si toho dosť uvedomuje a bolesť je rovnaká tak sme to urobili aj pri Sendy a nemali sme našťastie ani s jednou problém 🙂

deina
22. jan 2010

AHojte. 🙂 Rano sme boli vymrznut vonku, to este slnko nesvietilo (teraz je krasne), zima bola riadna, ale dobre bolo. Matkovi je najlepsie, len co sa kocik pohne, spi si v teplucku na vzduchu, no tomu je ale zit. 😅 Len Misko mi nejako nie a nie zaspat, este stale v postielke rozprava, pritom chodil vela, pri mne chodi len peso. 😨 Idem ho kuknut a skusim ho este raz ulozit.

Slovakia, moze to byt zabka. Ak u vas na to nic nemaju, skus taky domaci babsky recept, sodu bikarbodu zmiesas s vodou a praskovym cukrom a tym jej to budes vytierat. Ci pomaha, neviem, neskusala som, nam na to doktorka dala tabletku. Este na to zvyknut davat gencianku, ale to tam asi nemate.

catalin
22. jan 2010

slovakia, my mame zabku, uz sme vyskusali vselico, najprv nam dali daktarin gel, ten je volne predajny aj v UK, skus ten, vytierat pusinku 4x denne, nam pomohol len na kratko, ale davaj si to aj na bradavky, alebo na bradavky este canesten, ten tiez kupis bez receptu. potom sme skusali gentian violet, ale to sme si dali poslat zo slovenska, lebo tu v Irsku sa to uz nerobi, neviem ako v UK, potom aj soda bikarbona, ale to bolo dost drasticke a nakoniec som si dala poslat zo slovenska Diflucan tak snad ten uz pomoze..

dida81
22. jan 2010

caute maminky,, 🙂

mam jednu otazocku.. možno ste to tu už preberali,, 😅
tie babatka, co len kojite- davate im aj cajik? Ja obcas feniklový, ked mam pocit, že ho trapi brusko,,, no mne to Dr. neodporuca... co vy?
Ak davate, aky? dakujeeeeeeeem 🙂

kkiki
22. jan 2010

baby ja som tak rada , minule som tu pisala, ze by som chcela tu stolicku pre olina uz odnarodenia aby tam mohol sediet ... tak vcera som bola s mamou v kike a pozeram taka ze chicco polly magic ... krasna cierno biela ku kuchyni 😀 no tak som pozrela cenu 159euracov sa mi to zdalo moc, ale haraburdy stoja niekedy o 50 eur menej ... ale nechala som to tak a ze pozriem na internete ci nenajdem lacnejsiu ... nenasla som 180 a 170 vsade ... tak som tam dnes sla a ze ci este maju na sklade, ze nemaju, ale keby chcem tak mi tuto daju za 140euracov .... tak somrada, mam co som chcela a este aj usetrila ... vydrhla som ju oprala to na lezanie pre babatko a mozeme s olinom varit ...

no tu je link http://www.chicco.sk/index.php?page=product&id_... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 boze ked sa stary vrati z lyzovacky bude len prevracat ocami 😀 😀 😀 😀 😀 on ked zdrhne ja som jak vcela ...

slovakia13
22. jan 2010

baby dik
skusim kupit ten daktarin gel,ked ja neviem ci tu existuje soda bikarbona 😕 tu su uplne mimo,som strasne vytocena k celkovemu pristupu,napr mi sme videli pediatra iba ked sa mala narodila a teraz chodime k normal .dokimu 😝
ten canesten mam aj doma ked som ako tehu mala mikozu myslite ,ze mozem pouzit aj ten? nemozem najst pribal.letak
inak nechapem ,vsetko sterilizujem a aj tak 😝

slovakia13
22. jan 2010

boze my,gramatika moja 😀

catalin
22. jan 2010

slovakia, soda bicarbona existuje - bicarbonate -alebo kupis v polskom sklepe, a ten canesten mozes pouzit, ale len na svoje bradavky. co vlastne sterilizujes? ved kojis, nie?

didiana333
22. jan 2010

slovakia,to nieje žiadna vážna infekcia,neboj.Je to uplne normalne u kojenych detí.Len by sa to nemalo rozšíriť až do hrdielka.Aj Erik to mal,ked bol kojeny,ale odkedy sme na um,tak už to nemáva vobec.Nám dávala dokina tabletky,ktore sa rozpustili vo vode a tým sa to vytieralo na gáze.Volalo sa to tuším nizoral.A tie deti to vobec necítia.tá žaba je len taký nános z materského mlieka...

janka1874
22. jan 2010

dida ja tiež dávam občas aj čaj áno dr. to moc neodporúčajú lebo že potom môže začať odmietať prsník a podobne no ja som dávala aj staršej a aspoň potom nemala problém piť aj niečo iné ako veľa iných detí čo čajík popri kojení nedostávali tak preto to aj teraz robím aby som sa potom nemusela trápiť že odmieta piť z fľaše

a dávam taký od hipp na spokojné bruško alebo tak nejako sa to volá čostý feniklový jej nerobil moc dobre pri kolikách a teraz som ho ešte neskúšala