Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@nunusimi vo vascine slovenskych nemocnic je 2D sono a robia z neho normalne vsetky merania ako aj na 3D. z 2D tiez davaju foto a 3D podla mna je to, co niekto vola ze 4D 😉 aspon moj nazor
baby nieco taketo som nasla na nete:
3D ultrazvuk predstavuje zobrazenie plodu v trojrozmernej projekcii. Je to teda trojrozmerné zobrazenie statického obrázku plodu. Ak sa 3D zobrazenie uskutočňuje v reálnom čase (čiže akési 3D zobrazenie v pohybe) hovoríme o 4D ultrazvuku. 4D ultrazvuk teda umožňuje sledovať pohyby a správanie plodu v trojrozmernom zobrazení.
pokial viem tak ten ultrazvuk je vlastne rovnaky, a 3D vdaka technologii domodeluje ten plasticky rozmer, podla toho co je napisane vyssie 4D sa povazuje vtedy ak sa ten trojrozmerny plasticky objekt zaroven na zaname pohybuje. Cize nie len ze na zazname uvidite ako sa z 2D "vymodeluje" 3D a otacaju to kurzorom ale, ze sa to pohybuje tak ako sa pohybuje dieta.
No a inak teoreticky aj z 2D mozete mat zaznam... mozte si aj sami nasnimat obrazovku no...
dufam, ze nezavadzam
@nadenam to je super spravička 😵
ja sama som zvedavá.. čo bude s tým RP... lebo nech sa nehnevaju... ale "tymto" rodinám nepomožu, ale skôr ich môžu rozvratiť (neplati pre silne rodiny 😅 ) lebo ked nie su korunky, tak su v rodine hadky...a ked napr manžel nebude mať pracu( modlim sa, aby mal) tak neviem čo bude... to bude ais ťažké.. tak ja v kutiku dufam, že to tak nebude 😉 a že sa zamyslia, ked bude bude štrajk 🙂
ja som bola kočky na kožnom... celu noc som nespala, čo ma to tak svrbilo ☹ tak som sa rozhodla, že idem do prace(do BA) a dam si spraviť hepatalky...a ostatne odbery.. a že pôjdem na kožné..odbery boli všetky negatívne, chvala Bohu,... ale kým som sa dostala na kožne prešla som celu Blavu, išla som z Kramarov.. potom antolská a potom mickiewicova, nakoniec tam bola super dokyna... tak som vyfasovala kopu mastičiek a aj dithiaden.. že to mam len miernu reakciu a teda prednison zvyšiť na 2dni a potom už len znižovať... došla som o 17 tej, unavená, hladná... hruza 🙄 ešte že mam skveleho mužíka.. hned sme frčali na večeru 😀 tak teraz si spokojne oddychujem, uf, ale to svrbenie, neprajem nikomu 😔
@blackberry jej, no vy ste tiež narastli 😝 😵 super...že aj NT je ok 😉
aha tu je vidno aj tie rozdiely 🙂 pisu aj o tom kedy je to otacanie.. a kedy pohyb.. no ale ved to vidno
to inak moj lekar je taky "sikovny", ... ako som citala tak mnohi lekari teda nepekne zneuzivaju precitlivelost mamiciek a pytaju si za obrazok z ultrazvuku 5 eur, .. co sa mi zda teda fakt odveci. Lebo som bola na beznej prehliadke sono prsnikov, ale uz som bola tehotna prave, a tak som sa spytala ci oni vidia aj babatka, a mila zlata sestricka/alebo lekarka aj ked mi povedala, ze to by teda nemali a mala plnu cakaren terminov tak mi pozrela a urobila aj fotku gestacneho vacku a to bez slova ani som sa nemusela pytat.. (samozrejme to trvalo pol minuty, vobec sme nezdrzovali rad ludi).
nechcem zavadzat ale som presvedcena, ze ten papierik stoji prd makovy..
tak som bola zvedava co moj doktor, a on, ze odfotte si to s mobilom :D, ale sak pohoda, v podstate je to dobre odfotene no.
@penn to platenie za foto je individualne..tiez sa mi to nepaci, ale tak niekde ako som citala zeny platia aj za sono 😕 a za urcenie pohlavia ze 7eur... 😖 traaapne..je to o ochote...
a k tomu 3/4D- podla tohto je potom 3D film vlastne 4D zobrazenie 😀 😀 😀 no skratka je to tak nestastne zauzivany vyraz
@maahuliena pocuj preco si si davala robit hepa? vsak to sa tyka len mamiciek vo vyssom stadiu ked mimciatko tlaci na pecen, vtedy to suvisi s tehu, nie? teda aspon co som pocula...mozno sa mylim 😉
@barborkach no vo vynimočných pripadoch to može byť aj skôr počas tehu. A kedže v minulosti som mala dosť važne problemy s pečenou (kvoli srdcu) tak som sa trošku bála, či ich nemôžem mať predsa len zvyšené...
jasné v 3.trimestry je to najpravdepodobnejšie... lebo babatko tlačí na pačeň... davala som si ich aj kvoli tomu, lebo ma svrbelo cele telo.. a nie len ten vysyp čo mam... ale našťastie ma lekárka ubezpečila, že toto nemá vplyv(ta aler. reakcia) na babatko..lebo telo vylučuje len histamín, nie iné látky.. tak preto antihistaminika(dithiaden)
@barborkach a ešte to svrebenie može byť aj, ked su zo žlčníkom problemy...tak som si dala urobiť všetky testy a su ok.. tak aspoň možem byť kludna 🙂
@barborkach no ze sa nehanbia, ja tiez platim bezne za ultrazvuk, na beznej prehliadke, pri tehotenstve, som si zaplatila nejaky pausal no co uz.. ale poriadne neviem nakolko je moj lekar statny, ale zas na tolko aby nebol statny to by som asi ovela viac platila
no to 3D/4D ja si tiez myslim, ze to je len tak nazvane. ale hmm pozri si tie spodne videa na tom linku, aj 3D mozes mat zanam/film, len babatko sa nehybe iba lekar otaca ten model na obrazovke akoby kurzorom.. a pri akoze 4d sa to babatko hybe same, ako napriklad zvatla pusinkou 😲
@barborkach barbi aj mne sa paci dorotka, mozno ked budeme mat viac dievcatiek 🙂
@penn ja neplatim u svojho dr ani na odbornych vysetreniach nic...iba za foto som platila.. ale bola to moja vec lebo som ju xcela...jasne a este raz budem platit za nejake vysetrenie srdiecka, to ma upozornili..
ja idem na 3D a dostanem zaznam s pohybom, klasicke video.. 😀
@penn ja som xcela zoju, tu mam ale az stvrtu v poradi, no muza musim ukecat 😀 😀
@maahuliena no nech si hlavne uz ok, drzim palciaky
@barborkach no vidis, super 🙂)
@maahuliena Tak len pekne oddychuj a naozaj máme šťastie, že máme už jeden poklad v podobe starostlivých mužov doma🙂 Nech mastičky zaberú a svrbenie rýchlo prejde!!! 😅
ani ja som zatial za nič neplatila,ani za fotku čo mi spravila gynekologička,keď mi robila poradňu za môjho doktora
Mirrinka som z Humenného.. a ďakujem, ste všetky veľmi zlaté🙂
to fakt? aj ja som z Humenného,teda z dediny v okrese,ale pár mesiacov už bývam v KE 🙂 🙂 🙂 🙂
@maahuliena no vero, volaky je drobec velky 🙂 si uzijem 🙂 tebe uz nevolnosti ustupili?
ozaj este som vam chcela dat vediet ohladom toho bowlingu.... nezabudla som sa spytat 😀 . Doktor povedal, ze vo vseobecnosti ak nemame nejake velke potiaze a nie som ani rizikova nemal by to byt problem. Spominal, ze ma mnoho pacientok, kt. cvicia velmi aktivne pocas tehotenstva, tak ako aj pred nim... Proste treba skusit a ak by nastali bolesti v podbrusku, treba prestat, lebo je to znamenie, ze to neni ok a dat si magnezium. Skoda len, ze som sa zabudla spytat ako je to so zubarom a injekciami na umrtvenie... skusim pokukat tu na MK.
ahojte kocky ako sa tu mate babetka rastu 🙂 ja som mala rusnu noc manzela boli zaludok tak pravidelne o 4sme hore a ja od 2ruhej lebo tak chodim cikat dnes vnoci ma dako bolelo spodok bruska 🙂 ale chvala bohu ked som sa vycikala tak bolesti presli 😅 .
tak ahojte, včera som bola na poradni, povedali mi výsledky odberu krvi , že PAAP-A: 1,87(norma je od 0,5 do 2) a free-beta hCG: 39,8 - tu normu neviem, ani som nenašla a výsledky mám okomentované len, že dobré, neviete aká je norma? Ináč ok, na UZV som aj sama videla, že bábo je väčšie, rastieme, len gyn. mi vravela, že tt je o niekoľko dní menej ako od PM, ale mne sa zdá, že to meria len tak, že nastaví na UZV odtiaľ potiaľ je bábo a to potom zmeria prístroj, ale to asi moc presné nie je. Na triple test mám ísť asi za 2 týždne.
@maahuliena dúfam, že svrbenie ustupuje
@nadenam fajn, že máš dobré správy 🙂

@c.o.l.a to vazne??? hadam nie, naco to tam platim???? 😒 😒 tiez to nesledujem, ale platim poctivo.... no ako toto je system 🤐