icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

leanela
11. okt 2010

@nunusimi podla mna je perfektny, doposial som vzdy nieco nasla co mi prekazalo a to som hladala aj v drahsich verziach, musim mat autosedacku aj v protismere, Lea sedela do roka otocena tvarou ku mne ked bola mensia a bolo tu super a je vraj aj nejaka studia ze male deti ktore maju kontakt s matkou sa castejsie usmievaju a su stastnejsie 😵 ved takych 8 mesacnych drobcov okolie este tak nezaujima a co ich zaujme si obzru aj ked su otocene k mame 😀

seba1
11. okt 2010

@mirrinka ako dlho treba ten čaj piť, stačí niekoľko dní? A koľko šálok na deň? Syn začína kašľať.

leanela
11. okt 2010

sportovu cast nie autosedacku 😀

seba1
11. okt 2010

@leanela ja som to počula skôr na fyzický kontakt s matkou.

leanela
11. okt 2010

jasne to je tiez dolezite, raz to davali v reflexe ze ake je dolezite aby bol drobec otoceny k mame ale myslim uplen male deticky asi do toho roka

seba1
11. okt 2010

@leanela no ja som mala oboch synov od cca 6 mesiacov otočených od seba a bolo to úplne v pohode, nepociťovala som to ako nevýhodu, veď ma inokedy stále mali na očiach a boli vysmiaty od ucha k uchu.

leanela
11. okt 2010

@seba1 takze to nevies porovnat ake by to bolo keby boli otoceny k tebe, ja si to neviem vynachvalit do tvaricky jej v zime nefukal studeny vietor a mohli sme komunikovat spolu i pocas predadzky, ked som jej dala trebars piskotu do ruky videla som ci je vsetko ok. Ale je to samozrejme individualne.

seba1
11. okt 2010

@leanela máš pravdu, ja to neviem porovnať, samozrejme ak je dieťa otočené k matke, má to výhody, ale ja som to nebrala ako závažné kritérium pre výber kočíka.

leanela
11. okt 2010

@seba1 a aky si si vybrala resp. ktory sa ti paci?

seba1
11. okt 2010

@leanela ja som teraz naklonená pre Demu Flamenco, nájdu sa určite aj lepšie kočíky, ale ja chcem príspevok pri narodení skôr obetovať na pupočníkovú krv

leanela
11. okt 2010

to je super napad, idem omrknut kocik

leanela
11. okt 2010

@leanela vyzera dobre, tiez stale uvazujem nad odberom pupucnikovej krvy je to strasne drahe ale bojim sa aby som potom niekedy pripadne zamietnutie tejto moznosti nelutovala. Este to musim poriadne zvazit

leanela
11. okt 2010

no super uz pisem aj sebe asi idem spat 😀

seba1
11. okt 2010

@leanela ja som tiež skoro minule, ale som sa potom zbadala, my už sme tú krv pri mladšom absolvovali, mám pocit, že by som si to potom vyčítala, keby sme do toho nešli

kaprik1
11. okt 2010

@mirrinka takýto kočík budeme mať aj my, ale čiernej farby. Ešte sme nekúpili, ani asi tak skoro nebudeme,ale je super. Hlavné pre mňa je , že má polohovateľnú opierku chrbátika aj vo vaničke. Obidve naše dievčatá mali reflux, tak bude isto tento. Výborne sa kočíkuje

leanela
11. okt 2010

@seba1 je to dobre rozhodnutie urcite ano, ja bezim dobru noc papa

seba1
11. okt 2010

@leanela dobrú!

mirrinka
11. okt 2010

@seba1 stačí tie tri,štyri dni...ja som svojej dávala ráno,na obed a večer po jednej šálke..... dúfam,že pomôže aj vám 😉

seba1
12. okt 2010

@mirrinka díky, dnes vyskúšam

krisruska
12. okt 2010

Ahojte prajem krásne dobré ráno, včera som musela náhla odísť, tak si vás idem dočítať! 😀

@maahuliena ďakujem za včerajšie privítanie. A čo sa týka tej PN a vzdialenosti do práce..no asi ma vieš najlepšie pochopiť. Také dlhé kaž. cestovanie je strašne únavné, uvidím do kedy to budem zvládať ja!

diwa
12. okt 2010

@krisruska ahoj..ja som prekonala toxoplazmozu,ked som mala cca 14 rokov,ale bola som na nu riadne preliecena,cize tam by uz problem nemal byt.snad.uvidime podla krvnych testov 😉

mnamko
12. okt 2010

Ahojky,pozerali ste správy vraj mi čo porodíme budúci rok budeme dostávať 190eur a tie čo teraz dostávajú 256eur im ostane tak to je teda spravodlivé pre pracujúce.

seba1
12. okt 2010

@diwa
@krisruska že vraj,kto toxo prekonal, teraz to už nemôže počas tehotenstva dostať a práve to by bolo pre bábo najhoršie, dostať to teraz, takže kto prekonal, to je dobre

leanela
12. okt 2010

@mnamko to mi hovor taka som nastvana, neviem naco som dala podpisovat harky aby tie co este poberaju 256 dostali co im patri a my sme asi tie co fakt porodia v nespravnom case 🙄

mnamko
12. okt 2010

@leanela noale čo sme mi iné odvody odvádzali,fakt mám aj ja vo všetkom smolu

pippi84
12. okt 2010

@mnamko tak to je uplne na prd s tym rodicovskym
ja sa teraz rozhodujem , ci mam pokracovat druhy stupen VS, nakolko sa vela plati, neviem ci to zvladnem.
je to externe, ale rozhodujem sa uz asi tyzden
ste tu niektora, ktora ste studovala popri detoch? da sa to zvladat?

leanela
12. okt 2010

ja som studovala ale len pri praci externe, je to podla mna individualne zalezi co studujes kde ci to mas daleko a ako casto v tyzdni ci mas doma niekoho kto ti obcas postrazi dieta a tak. Mne by sa uz nechcelo ale ked to nesprvis teraz potom mozno uz nikdy vzdy bude nieco co ti to bude posuvat na "potom"

leanela
12. okt 2010

vtedy som este nemala deti

diwa
12. okt 2010

@seba1 hej hej..ja mam o tom nastudovane az az,lebo mi to vtedy dost skomplikovalo zivot,cize som uz odbornik na toxoplazmozu :D ale aj tak mi pre istotu zobrali krv,aby odsledovali hodnoty..

riamim
12. okt 2010

Je to veľmi nespravodlivé s tým RP, ale treba bojovať ďalej, ja som už toľkým politikom napísala... Ale aj keby nám hneď nechali 256 eur, je to tak strašne málo!!!
Ja by som chcela byť na rodičovskej dov. čo najdlhšie, ale obávam sa, že si to nebudeme môcť dovoliť. Celé tri roky určite nie, o tom ani nesnívam, ale keby sa mi podarilo aspoň do roka a pol - do dvoch... 😒