Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
ahojte tak som si pisala na facoobuku tak sme preberali tuto temu a jedna povedala , ked neuzivis dieta tak si ho nemas robit 😠 som zlostna velmi zlostna
Caute kocky, chcem sa s vami podelit o radost, vcera som bola v poradni. Mam krasny zazitok z ultrazvuku, Viktorko pri kazdom ultrazvuku spinkal, ale toto nase drobciatko ma len 6cm ale hybalo ruckami, nozkami, dotykalo sa ustociek, juj krasne to bolo, nadherne bolo vidiet vsetky casti telicka, ocka, nostek, pusku. Nadherne to bolo, doktor ma nechal nadalej na PNke, musim ist na kardio vysetrenie, lebo mam obcas divne busenie srdca, tak dufam, ze to nic nebude.
presne tak baby nerozčuľujme sa, nerobí to dobre nám ani drobcom v brušku 😉 Ja mám tento týždeň bojovný, v piatok Vikinka jedna oslava s kamarátkami a cez víkend ďalšia s rodinou😅 Dnes som jej dala robiť tortu tak som zvedavá ako to dopadne. A poobede idem na nákup mám toho dosť, ale do piatku to hádam zmáknem... Len nech všetky kamošky dojdú nech je Vikinka spokojná.... Jáj teším sa na tú detskú radosť pri torte a darčekoch 😀 ....
Baby, ja som si povedala, ze sa prestanem rozculovat kvoli peniazom, ked som sa dozvedela, ze namiesto 600€ dostanem PNku len 230€ tak som to dva dni nemohla predychat, ale potom som si povedala, ze nech je len babetko zdrave a co sa tyka penazi, tak sa uskromnime a bude dobre. Ja som chcela predebatit so sefom, ci ma nemoze prijat na jeden den do prace aby sa mi zdvyhla PNka na maximum.
Tak si predstavte, tri dni som sa mu nemohla dovolat, poslala som mu smsku, ze s nim potrebujem hovorit, nech sa ozve, a vysledok??? Uplne sa na mna vykaslal a nezavolal. A to som pre neho robila 4 roky, tak reku dikyyyyyy 🙄
baby,ja som pri prvej dostávala rodičovský príspevok aj s prídavkami dokopy niečo málo cez 5000 korún, príspevok pri narodení som dostala 4400 SK, alebo tak nejako...manžel vtedy tiež nezarábal bohvieako,bývali sme v podnájme a prežili sme to...ale tešili sme sa z každého dňa a z našej malej princezničky....tak hlavy hore,zvládneme to 😉
@mirrinka presne aj ja som pri Viktorke nemala nič moc materskú aj príspevok pri narodení sme mali 4400Sk, splácali sme lízing, ale prežili sme, síce skromnejšie, ale tešili sme sa z iných vecí..
@zlatik ja som tiež predýchavala lebo mi nevyšla PN z maxima ale z minima, / to neviem či bude aspoň 180€/ 😖 síce si platím DNP už druhý rok... ale tým že som sa odhlásila z minimana konci júna a v júli prihlásila z maxima ma berú ako nového poistenca, čiže to čo som platila dovtedy sa neráta, akoby som ani nebola... No čo už... Ja som si to trošku aj odplakala, ale už to neriešim.....a dúfam že aspoň materská bude vysoká a ten rodičovský nebude len 190€ 😠 je to nespravodlivé.....
@venika_v no dala som špeci upiecť, uvidím čo z toho bude, potom sem hodím foto, akurát som dnes volala s pani ako by mala torta vyzerať.... ale mali sme od nich svadobnú a bola úžasná, nielen výzorom ale aj chuťou..
No a Vikinka tak tá sa teší z takých maličkostí ako je kvietok, povedala že chce kvietok 🙂 živý. No ale veľmi túži po barbie dome, ale teraz sú také o ničom len steny pár nábytku a 50-60€ 🙄 tak zháňame, hádam do piatku niečo nájdeme.... 🤐
@katuska26 hmm tak na foto sa tesim, mam strasne rada torty a zakusky, aj ked teraz je to trochu horsie, lebo nie som schopna nieco zjest .....
ved prave ze tieto barby veci su take drahe,, ja by som bola radsej keby sa hrali deti s drevenymi hrackami a v lese s kamienkami a tak....
ale tak uvidime
@seba1 To som čítala i ja! Len vôbec neviem, kedy som ju prekonala, lekár len tam medzi rečou spomenul, že som ju prekonala, ale že teraz nám už nič nehrozí. Od 18.som bola pravidelný darca krvi a nebola som na niečo také upozornená, takže si myslím, že som to prekonala ešte v detstve!
Baby riešili ste tu ten rodičovský príspevok, mne sa to zdá strašne nespravodlivé, na jednej strane hovoria, že sa rodí málo detí, ale na tej druhej nevidieť z ich strany žiadnu podporu! Tým, že ženy budú môcť pracovať popri materskej je pre veľa žien možno výhoda, ale ja mám pocit, že tak bude viacej žien prinútenýchnechať doma malé dieťa (v najlepšom prípade u star. rodičov a v tom horšom u cudzieho človek) a odísť do práce, aby sa dokázala uživiť rodina. Ja som tiež po skončení VŠ chcela ísť pracovať, aby som aspoň ten rodičovský príspevok mala o niečo väčší a teraz... som z toho sklamaná!!!
Prisahám, že sa z tejto krajiny do pôrodu nepohnem! Jak som doteraz cestovala a bola som na to úplne v pohode zvyknutá, tak ma to teraz ničí :/ Takže najbližšia dovolenka budúci rok na Vianoce do Španielska za svokrovcami :/
Osem dní slobody.. Rozmýšľam nad nejakou prijateľnou rozlúčkou so slobodou vo verzii a lá slávime ju traja v jednom.. Nápady? Vypočujem si aj ten najbláznivejší, lebo ja žiaden nemám 😀
ahojte. Vám robili už krvné testy na toxoplazmózu? Lebo mne už jedny testy robili,ale na toxoplazmózu nie,tak neviem,že či mi to vôbec budú niekedy robiť,lebo pokial sa pamätám,tak sa to robí hneď pri tom prvom odbere a ešte raz potom niekedy koncom tehotenstva. Zmenila som lekára a tuna to nejak flákajú,alebo čo.
Inak pre chorých tu dám jeden link na prírodný spôsob liečenia. Určite sa nám to mnohým do konca tehotenstva zíde. 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18850
@timejkaa -.ja som uz tiez docestovala.. naposledy som letela z sk spat do uk pred mesiacom to mi bolo tak strasne zle, ze tie 2 hodky mi pripadali ako cely den. navstivila som kazdy zachod na letiskach, ci v lietadle.. my planujeme az niekedy buduci rok na jesen na sk ...sme dopadli 😀
rozlucka? neviem -moja bola ze sme vymietli s kamaratkami vsetky bary v okoli....ha. to by som ti vsak asi neodporucala.. asi len nieco kludne ako vecera. chapem ze to neni zaujimave, ale ved ty nieco vymyslis. alebo to nechaj na kamaratky, ved vedia ze si tehu. moja bola secret - o nicom som nevedela. 😉
@mirrinka tiež sme na tom boli presne ako ty pri dcérke sme dostali smiešnu jednorázovú almužnu pri narodení dietata a každý mesiac 5000 Sk aj s prídavkami a nejako sme to prežili.momentálne sa myšlienkou čo bude a ako to zvládneme nezaoberám aj tak tým nič nevyriešim, zaoberať sa tým budem až keď to bude aktuálne
Co sa tyka prispevkou na dieta je to na zaplakanie.Pokial su v rodine dvaja tak je to ok,ale co matka ktora je sama z dietom ako ma vyzit z 190€? Ked zaplati byt zostane par eur na zitie. 😠
ahojte kočky 😉
najskôr k tomu RP... je to bieda.. a asi to tak aj bude... tiež ma to nahnevalo... ako nič proti mamičkám, ktoré maju narok na vyšší RP a budu ho poberať aj po novom roku... a čo my?? To je fakt sila. Až som sa zarazila. Nemala som podpisovať žiadnu petíciu, načo... som myslela, že bojujem za všetky mamičky...(teda aj za nas) a nielen za tie čo už poberaju RP... som s toho sklamaná 🙄 veľmi... ale stale nejako verím, že sa to bude musieť doriešiť... ved načo som odvadzala take vysoké odvody.. a podobne. Politici by sa mali zamyslieť, že nemôžu šetriť tam, kde sa šetriť nedá... a ked zrazu najdu peniaze, tak prečo nie aj potom... bud. rok... 😖 ach, sklamana som.. 😔
dnes sme boli na AFP testoch...a mali sme "kratku"poradnu, nakolko sa doky ponahlal na MZ... tak ani sono som nemala robene, ale že vraj maternica krasne rastie a v tehu knižke mam napísané, že zodpovedá 5mesiacu 😕 😅 nemchápem, čo to 😅 .. tak snad budu vysledky v poriadku a potom poradna po dalších 2tt 😉 ale utz až v 20tt 🙂 Už mate niektoré za sebou tripletesty? 😉
@maahuliena zdielam tvoje pocity tiež som si riadne zanadávala načo som podpisovala nejakú petíciu no ale čo už uvidíme ako sa to bude vyvíjať dalej.
ja idem tiež na ultrazvuk až v 20tt už sa neviem dočkat dúfam že sa drobec ukáže a povie nám dokina čo to bude

@pippi84 určite sa to dá zvládnuť,ak o to veľmi stojíš - osobne s tým skúsenosť nemám,ale mám kamošku,ktorá študuje v Nitre už posledný rok,je z Humenného a doma má 4 ročnu a ročnú.... pamätám sa ako sa jej narodila druhá slečna a o dva týždne po pôrode mala skúšku - bolo to náročné ale zvládla to 🙂 samozrejme s pomocou rodiny to nejde....držím prsty,určite to podla môjho názoru nevzdávaj 😉