Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@blackberry moja poznam tu chut bioparoxu, ale tu horku chut citis len ak ti to "spadne" na jazyk,. takze vdychuj to tak, ze zaroven s nadychom to vdychnes a vojde ti to len do dychacich ciest nie na chutove kanaliky 🙂 vydrzis Bioparox zabera, my ho mame vo vybave vzdy ked zacinaju nadchy 🙂
nas sa ten RP tyka asi najviac, tie co uz maju deti alebo budu mat maju oci zalepene, ved bud im ostava RP vyssi alebo budu mat matersku dlhsiu a vyssiu. len my co sme teho obideme "naprazdno" ale co uz. nastastie prezijeme ved sme prezili aj s prvym a RP 160€ tak teraz ked uz mame zariadene, kopu veci po prvom tak by to malo byt lepsie.
@nunusimi dakujem 🙂 neviem, ta chut sa neda ani popisat, ako keby so benzin vdychovala, ble 😖 ale co uz, presviedcam samu seba, ze je to len vec zvyku, nejako snad vyzdrzim, nic ine mi nezostava.
@zlatik fuha, tu Pn Ti spravilo to, že si mala mať tie 2Pnky.. čo si spomínala? 😕 Bo to je dosť skok... ale .. hlavne nech je babatko zdrave.. a teda reakcia tvojho šefa... no nemam slov.. a za tie odpracovane roky... 🙄 by som čakala, že aspon ten poondený telefon zdvihne 😒 čo sa zlakol 😅 🙄
baby už ste boli na AFP??? 😅
babulky, spomínate ako som hovorila, že mi je fajne? 😅 Tak som to zariekla... 🙄 už 3ti den grckam jak... to ani na začiatku nebolo take 😕 moja mam ma ubezpečuje, že ked budu pohyby.. tak by mali nevoľnosti prejsť.. no neviem neviem 😅 😕
@blackberry hm.. bioparox.. ja som si ho už raz davala.. ale to som nebola tehu a nemala som s tým problem... teraz tiež neviem neviem ako by som to predýchala... nejako to zvladneš.. keby sa dalo zvoliť inu taktiku.... že vstrekneš a zadržíš dych 😅 😅 Skore uzdravenie! 😉
@blackberry dúfam,že už ste sa s tým bioparoxom lepšie skamarátili 😉
@maahuliena to je smola s tým vracaním, snáď je to už len také na koniec tohto obdobia a potom sa to už polepší.
@maahulienka ja idem na tie testy 2.11.tak som zvedava 😔
Čo je zas AFP?baby ja vôbec neviem čo a aké vyšetrenia,toto nikdy predtým nebolo
Ja idem na tripple testy budúci štvrtok, tak som zvedá a poradňu mám až 4.11. Ale chcela by som ísť na utz pri tých odberoch, ale neviem, či mi to doktor umožní! 😕
@maahuliena tie nevolnosti su skvele sprievodny jav tehotenstva :( tiez si ich "uzivam" je mi sice lepsie ako byvalo, uz ma len tak cez den nenapne, ale kazde rano za to ano :( ale len ked treba vstat do prace, asi babo nema rado budik 🙂
@mnamko to je vysetrenie z krvi na vyvojove vady a geneticke predispozicie ci ako to nazvat. nic strasne. ak vyjdu zle hodnoty robi sa amniocenteza (odber plodovej vody) lebo zvyknu byt tie testy aj falosne pozitivne. ale podla mna kto uz ma zdrave deti tak nie je o com... hoci stale sa moze pritrafit, ale to isto nebude nas pripad.
bola som s mamou na blsaku, sla som pozriet saty na stuzkovu, lebo tam maju vsetko pokope, aj sme nasli, len musim stiahnut chlapa aby okukol ci som v nich pekna 🙂 a vybral mi aj farbu. No a jedna pani tam ma stanok, predava kytice na hroby, co si mama kupovala a v stanku ma aj kociky 🙂 tak hned ci budeme potrebovat, lebo som okukovala a ukazala mi par dobrych kuskov, normalne ma teta dostala :D dala mi vizitku, nech popozeram na nete, ak chcete ide o www.vasekociky.sk ze doprava je zdarma. Tak ja uz mam kocik vybraty 🙂 Uz len dockat casu a objednavameeeeee 🙂))
Dnes to vyzera na uspesny den zatial 🙂
@nunusimi, @maahuliena: mňa objímanie zachodovej misy zatiaľ obchádza, dúfam, že som to nezak... 😀 nehovorím, že mi zle nebýva, ja mávam skôr pocit takej slabosti, bývam unavená, často sa zadýcham, normálne mám pocit, že dýcham za dvoch 😀 , takže som asi z tých šťastnejších!
Nunusima a aký kočík si si vybrala, ja s výberom kočíka budem strašný problém!
@mnamko ako pise krisruska musi sa to robit presne v 16tt lebo su na to presne hodnoty ktore v tom tyzdni mas dosiahnut
@krisruska noo vybrala som si zatial
http://www.vasekociky.sk/vasekociky/eshop/1-1-D...
ale mozno to este zmenime 🙂 hlavne su velke kolesa kedze v lete sme na chate a tam treba na kamene a travicku no a siroku sedaciu cast lebo planujeme babo naucit spat v kociku, co prvy od pol roka nedokazal :( aby sme neboli moc obmedzovani, ze teraz j e cas spat tak musime byt niekde kde je postel.....
no a jasne vaha je tiez podstatna, kedze byvame na 3posch bez vytahu a k nasim to mam do kopca, tak nech netlacim zbytocne kg. aj ked, aspon by mi moje zbytocne kg skor zisli 😀
baby ako casto vam robia sono ja som v 12 tyzdni a este stale ziadne sono a som objednana az o dva tyzdne je to normalne?
@nunusimi tie kociky su pekne, tolko farieb 😅 ani by som sui nevedela vybrat 😕 sa mi zdaju skoro rovnake, len farebne prevedenie ine. doma este kazdy jeden popozeram.
zatial mam vyhliadnuty tento
http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s...
a tento mame doma :
http://www.maderna.sk/katalog/product/5468/
@pippi84 no tak to je smutne ja som sice uz lezala tri krat v nemocnici pretoze som krvacala a tam mi urobili sono 3 krat ked ma prijimali ale mesiac uz sono nemam
kamoska sa cudovala a vravela ze ako je to mozne ze ona uz mala aspon 5 za sebou aj s fotkami tak ja tomu nerozumiem a podobne krv mi nebrali dokonca ani raz v nemocici a az u lekara ked som prisla treti krat z nemocnice po PN v com to je 😅 😅 😅 😅
kedy mas presny termin
caute kocky, s tou potvorou Bioparoxom, sa snazime nejako spolu vychadzat, lebo citim, ze mi pomaha 🙂 len ma stve jedna vec, vcera ma doktorka vypisala na PN, a ja trdlo som jej mohla povedat, ze mi nemusi vypisovat PN, ze si zoberiem dovolenku... Bola som tam ku koncu pracovnej doby a ked som sa spamatala uz tam nikoho nebolo. Tak so jej dnes volala, ci je to mozne zmenit, tak povedala, ze uz to nahlasili na socialku, kurnik sopa...Nedala mi ani vychadzky a potrebujem ist do skoly zaniest nejake papiere a pri mojom stasti sa stavim, ze mi prave vtedy pride kontrola.. Nastvana som sama na seba...
Idem dopĺňať tabuľku, keďže mám konečne vlastný počítač, takže pridám to čo mám v IP už teraz a potom píšte až máte nejakú zmenu alebo sa chcete doplniť, až ste nezačali nejakú robiť druhú 😀 😀
@nunusimi Ja som už stihla prekutrať tú stránku, ale so mnou to bude asi ťažké. Som asi príliš náročná. ja by som chcela taký, čo bude mať vaničku dostatočne vysoko, pretože som dosť vysoká, nech sa nemusím krčiť 🙂 , chcem aby bol ľahký, skladný do kufra auta, aby sa mu dala otáčať rúčka.......a farbu by som chcela zelenú 😀
@sonina22 Ja som mala doteraz 5 x sono, 2x to bolo na začiatku, kedy sa potvrdzovalo tehotenstvo, pretože mám PCO, tak som nevedala čo a ako! ja musím tiež teraz čakať na bud. kontrolu, kt. je o mesiac!
@katuska26 Katka, odpovedam az dnes. Tak to je sila, ze ta beru ako noveho poistenca, ja som bola natom, ze ked si zvysis, tak vsetko pokracuje dalej ale musis si platit tu zvysenu sumu 6 mesiacov aby sa ti pripadna PNka vyratala uz z vyssej sumy. Ja uz nechapem vo vsetkom musi byt nejaky hacik. A ja som si tiez poplakala, ale co uz 😒
@zlatik vieš ja som bola tiež v tom radila mi tak kamarátka, ktorej to vyšlo z maxima aj PN, no čo už, ženská mi povedala že si mám prečítať rozhodnutie, je tam napísané že poistenie musí byť nepretržité, čiže nemôže byť že jeden deň sa odhlásiš a na druhý prihlásiš... Inak sa to nedalo spraviť, mala by som z minima, lebo som si menila z minima na maximum. Ako možno keby som dala zmenu, ale to by sa mi rátalo z maximálnej mzdy z minulého roka.
No aspoň jedna výhoda, keď som teraz na Pn nemusím si to platiť... až keď pôjdem na RD tak potom si budem pokračovať.... veru všade je nejaký háčik 😒
Tak ja som bola dnes na kontrole, všetko je v poriadku, hematómy zmizli, takže od pondelka šup do práce! Aj sa tam už teším, ale keď si predstavím to ranné vstávanie o pol šiestej...
Maličké som pekne videla na monitore, stále sa mrvilo, hýbalo ručičkami, doktorka ho ledva odmerala. 😀
Na AFP idem 3.11., toho sa trochu bojím, keďže v mojom prípade (krvácanie, hematómy) je vysoké riziko, že výsledky budú skreslené. 😒

@maahuliena pekne si to povedala ohladom toho RP, presne moj nazor 🙂
Ja som sa dnes napokon vybrala k doktorke, nadcha je uz ako tak pod kontrolou, ale zacala som citit priedusky. Dostala som Bioparox, lokalne antibiotikum.... 4x4 vdychy. Tak som prisla domov, ze si dam... to je tak hnusneeeee (a ja teda znesiem hocico) strekla som prvy krat, natiahlo ma, druhy krat, ze to nemoze byt horsie.. bolo a po tretom vdychu som bezala na zachod vracat, neviem, a toto tyzden? To sa neda...ale hovorim si, nevzdam sa, po 4 hodinach opat ..hm... nic sa nezmenilo. Nad nicim inym teraz nerozmyslam, len, ze za 3 hodiny znova a ako to vydrzim. Toto je skutocne najnechutnejsia vec aku som v zivote citila 🙄 neviem ako to vydrzim 😔 Drzkajte sa aspon vy, aby ste boli zdrave!