icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

dixie_chick
14. okt 2010

Ahojte, @timejkaa No s dvojickami to bude podla cinskeho kalendara asi tazko a tak isto ani na krvne testy by som sa nespoliehala 😅 . Podla toho, co som citala, tak 3D sa da robit v 14+0 až 17+0 a 26+0 až 30+0, tak ak ste zvedavi, tak toto mi pride spolahlivejsie 🙂 .

seba1
14. okt 2010

@dixie_chick že keď sú jednovaj., dá sa robiť úspešne krvné testy a pri dvojvaj.sa určuje len čiastočne, napr.dá sa určiťť, či to sú, alebo nie sú dve dievčatá.

seba1
14. okt 2010

@dixie_chick ako sa určuje, či sú dvoj alebo jednovaječné?

krisruska
14. okt 2010

@seba1 no ja som sa zľakla, že sa tu do mňa pusia, keď poviem, že 70 EUR sa mi zdá veľa 😀 😀 Ale keď niečo neušetríme teraz, tak z materskej..... Ja bývam blízko NR, tak 20 km! A rodiť teda v Nitre nechcem, keď si čítam o pomeroch aké sú tam, tak som viac a viac zhrozená! Nechcem mať z pôrodu väčšiu traumu ako je to potrebné. Mám blízko i Nové Zámky, ale tam to nie je o nič lepšie! Rozhodujem sa medzi BA, Piešťanmi, Topoľčanmi a bola mi odpuručená i Banská Štiavnica, len si musím dobre premyslieť, či tam stihneme do pôrodu doraziť, aby som nerodila v aute 😀 , ale keďže prvorodičkám to trvá dlhšie... 😀

seba1
14. okt 2010

@krisruska kto by sa do teba púšťal, nech sa každý riadi svojou peňaženkou! Pre mňa je to dosť, keďže už čakáme tretie. Máme teraz takú situáciu, že musíme zvažovať kam to euro dáme. Ja som tiež počula dobre o Banskej Štiavnici. Ja len tu v BA, aj kvôli deťom, aby nás nechodili ďaleko navštevovaťa u mňa sa to môže už tak rýchlejšie pohnúť a nechcem zbytočné problémy. Ani som nevedela, že v Nitre to nie je dobré s tou pôrodnicou.

timejkaa
14. okt 2010

@dixie_chick ten čínsky kalendár bol len tak pre srandu 😀
no počkám si asi na ten 3D a uvidíme 😀

krisruska
14. okt 2010

@seba1 tak v tvojom prípade chápem, prečo nevymýšľaš a budeš rodiť v Ba. Veď úroveň v pôrodniciach je tu veľmi dobrá! Keby som bola z Ba, tak to neriešim, ale zatiaľ tu len pracujem! O Nr som sa nedočítala nič dobré, dokonca som sa pýtala na ňu i jedného tamojšieho pôrodníka, neodpovedal priamo, vraj či budem spokojná, keď budem mať ružovú izbu, alebo že sa mi postarajú dobre o dieťa. Ako jasné, že dieťa je prvoradé, ale i tá mamička by si tiež zaslúžila riadnu starostlivosť. A tiež povedal, že banskú budú chváliť len do vtedy, dokiaľ sa tam nič nestane, to asi dodal na obhajobu! S tymito pôrodnicami mám poriadnu dilemu, bojím sa, že sa rozhodnem zle a že ak nastanu komplikácie a nebudú mať dobré vybavenie..... už asi špekulujem!
Sestra rodila v Kochu a tam si veľmi chválila, starostlivosť o ňu i odieťa, personál...., ale to už je zrušené, škoda, mala by som o problém menej!!

amia
14. okt 2010

krisruska, rozhodni sa tak ako citis a podla toho co ti napovie vnutro. ja som pri prvej dcerke strasne chcela ist rodit do hainburgu a stale sa mi to nejako ,,nedarilo,, vybavovat a vzdy prisli nejake ,,okolnosti,, nakoniec som rodila v ba a som vdacna, ye sa mi rakusko ,,nepodarilo,, vybavit lebo dcerka mala vazne komplikacie po porode, potrebovala rychlo previest do kardiocentra a este ma aj DS takze neviem co by robili tam s nou a kam by ju tam odviezli a vsetko okolo toho, co sa komunikacie tyka...urcite by to bolo zlozite a preto dakujem, ze sa mi to ,,nepodarilo,,

seba1
14. okt 2010

@krisruska Koch sa vraj má znovu otvoriť, ale nikto nevie, kedy to bude. Ktovie koľko by to tam potom ale stálo? Ja si tiež myslím, že netreba ísť za peknou budovou a príjemným prostredím, ak tam nepracujú dobrý odborníci, ktorý sa v prípade problémov postarajú o teba a o bábätko. Ja mám aj tak dilemu, ktorú pôrodnicu si vybrať tu v BA. Chcela som Ružinov, ale kamoška vravela, že nie sú až tak vybavený v prípade komplikácií s dieťatkom, teraz rozmýšlam Antolskú, boli sme tam spokojní so synom, ale to bolo na ORL a aj to mi niektorí neschvaľujú, že to tam nie až tak dobré. Predtým som nerodila v BA, takže podľa toho sa rozhodovať nemôžem.

nadenkaaa
14. okt 2010

@seba1 ja som na antolskej na nedonosencoch robila a koch -nikdy v zivote(nechem to tu rozmazavat ale mali sme odtial pac. ktore urychlene odtial prevazali prave kvoli "nadstandardnej" starostlivosti k nam na antolsku podla mna antolska je najlepsia co sa tyka starostlivosti o dieta v pripade komplikacii

seba1
14. okt 2010

@nadenkaaa no ja som si to trošku aj myslela, či to tam nebolo len nablýskané a to je všetko. Mne sa na Antolskej pozdávalo, aj keď asi každé oddelenie je iné, ale asi niečo je aj spoločné, na Kramároch som mala pocit, že nie som ani poriadne informovaná zo strany lekárov, asi nemajú dosť osobný prístup kvôli tomu množstvu ľudí, čo sa tam vystrieda. Ty si teda za Antolskú, kedy si tam robila? Pozerám, že si zo Žiliny. A koho doporučuješ z pôrodníkov zazmluvniť?

nadenkaaa
14. okt 2010

na antolskej som robila od 1997 do 2008 -september ja som sa do ZA vydala tak preto Za samozrejme vsetko je o ludoch akyh stretnes a kazdy to sudi podla vlastnych skusenosti -ak stretnes 1 debila tak ti to znechuti vsetko a moze to tam byt na neviem akej spickovej urovni 🙂

nadenkaaa
14. okt 2010

neviem asi bud Havaldu alebo dr. Malovu

23lenka
14. okt 2010

tak a dnes mame za sebou prvy ultrazvuk....mame uz 6.04cm.....:) a tesime sa ze sme nasho drobca prvy krat videli 🙂 a uz teraz sa tesime na dalsi ultrazvuk ktory mame 02.12 jupiii a mame uz aj dalsi datum porodu 25.04.2011.....a vy jako dievcata s tymi vasimi drobcekmi....uz vam bruska rastu???Nam este ee ale ze vraj coskoro zacne uz sa tesiiiim 🙂

seba1
14. okt 2010

@nadenkaaa ďakujem. Ináč to musí byť super, budeš mamičkou s takou praxou, to ti určite bude veľkou výhodou.
@23lenka super, že si drobca už videla 🙂 🙂 🙂 , ale na tebe nejako šetria s tými ultrazvukmi 😖

nadenkaaa
14. okt 2010

@seba1 a este som videla rodit aj niznansku a ta rodi dobre-taka kludna a pekne rodila ta matka bola prvorodicka 36 rocna a fakt pekne ju odrodila a nepotrebovala ani nastrih
tazko radit kto je dobry 😅

nadenkaaa
14. okt 2010

@seba1 mozno to az taka vyhoda nebude 😉 uvidime 😉

seba1
14. okt 2010

@nadenkaaa tak hovorí sa, že vlastné je rozdiel, ale keď si predstavím samú seba, keď som sa mala stať matkou prvýkrát a nemala som žiadne skúsenosti s bábätkami, tak to teda musí byť veľký rozdiel, keď ty si pracovala na takom mieste. Som rada, že si mi dala také info, lebo človek sa dozvedá z rôznych strán rôzne veci a tažko sa je zorientovať.

23lenka
14. okt 2010

@seba1 no to tu tak funguje vies ja som v UK....a tu prvy ultrazvuk robia az po 11tyzdni...ale to newa konecne mam moju malu dusicku na mieste 🙂 a tebe sa ako dari s drobcekom 🙂???Uz si mala viac ultrazvukov???

seba1
14. okt 2010

@23lenka sa mi aj zdalo, ale až potom som si spomenula, že žiješ v UK, ja som mala 3-4 UZV, brucho už mám obrovské, už asi 2 týždne nosím tehot.nohavice a všetci si mysli, že rodiť budem už zanedlho 😀 😀 😀, ináč sa máme OK, bábo si tam super lebedí v brušku, má tam miesta a miesta, súrodenci predpripravili 😉.

nadenkaaa
14. okt 2010

@seba1 nemas za co 😉
baby inak ja po nociach vobec nespim a stale ma boli brucho 😖 stale mam pocit ze miesto zaludka mam kamen 😖

23lenka
14. okt 2010

@seba1 fuuuuhaaa tak to mas dietatko uplne pod kontrolou po tolkych ultrazvukoch 🙂 heeeh no to tak byva u zien viac rodiciek brusko je ze vraj skor ako u prvorodiciek...tak ja uvidim kedy mne to moje vykukne 🙂 a ako stare deticky mas??

seba1
14. okt 2010

@nadenkaaa bolí ťa to v oblasti žalúdka?
@23lenka hej, tak to býva, Maťko má 9, Jurko 6

nadenkaaa
14. okt 2010

@seba1 ano v oblasti zaludka a je jedno ci sa najem alebo nie

seba1
14. okt 2010

@nadenkaaa to som ešte nepočula, poraď sa s gyn., to je zlé, že sa nevyspíš ☹ .

nadenkaaa
14. okt 2010

zajtra tam idem tak uvidim co mi povie 😔

krisruska
14. okt 2010

@amia, @seba1 je jasné, že dieťa je pre mňa prvoradé, ako pre skoro kaž. matku! Len teraz, kt. je tá pôrodnica, kt. je na všeto pripravená a v prípade komplikácii, vie správne reagovať na vzniknutú situáciu!?
Koch už otvárajú asi rok a nechcem sa spoliehať na to, že ho otvoria do môjho pôrodu! Nieviem presne koľko platila sestra za celý pôrod, ale mám pocit, že to ešte vtedy bolo okolo 10 000 - 15 000 Sk. Ale ak si chce niekto vybrať svojho lekára, tak sa vraj platí okolo 170-200 EUR (to som len počula). Keď si človek priplatí, tak sa k nemu úplne inak správajú, je to smutné, ale je to tak!!!

krisruska
14. okt 2010

Inak ja som tiež o Antolskej čítala dobré ohlasy! A čo sa týka bruška, už začína poriadne vykúkať a to ešte ani v práci nevedia, že som tehula, stále to odkladám, kedy im to poviem 🤐 😀 Ale už by som sa mala odhodlať!

riamim
14. okt 2010

@nadenkaaa Ja mám niečo podobné, ja mám pocit, že mám celý žalúdok ako keby stlačený, hlavne, keď sedím. Ako keby mi to brucho rástlo smerom dovnútra a nie von... 😅

dixie_chick
14. okt 2010

@seba1 Malo by to byt u jednovajecnych takto:
Môžu vzniknúť tri varianty:

- každé z dvojčiat má svoju placentu a svoje vlastné plodové obaly (blany),
- obe dvojčatá majú spoločnú placentu, ale každé má svoj vlastný plodový obal,
- obe dvojčatá majú spoločnú placentu a vyvíjajú sa v jednej spoločnej dutine, čiže majú spoločný plodový obal.

V druhom a tretom pripade lekari vedia, ze ide o jednovajecne, nie som si ista, ci to vedia zistit aj v prvom pripade, ked dvojicky vyzeraju ako dvojvajecne.