Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@mischeell nie si jediná..ja som si pozrela ešte niekoľko ďalších videí a to bol taký prúd sĺz.. A drahý prišiel z tréningu, pozeral asi 10sec so mnou a rozplakal sa tiež... A to je chlap 😀
@maahuliena 🙂
@zuzana0204 aj ja gratulujem 🙂 a ďakujem.. moje nanešťastie sú dvojvaječné, takže to nemám také jednoznačné s pohlavím, ale o to je to väčšia sranda 😀
@mnamko ten duphason sa može brať aj do 20tt.. zaleží ako doky naordinuje... tak byť tebou zavolam aspon sestričke, že či dobrať alebo si isť ešte predpisať.
No može byť že maš maternicu nižšie.. resp može tlačiť na mechur aj na krčok... tak preto ten pocit bobolievania..
ahojte dievcence 😉 my celkom rastieme..dnes sme mali byt na poradni ale napokon nic z toho lebo som odcestovana u nasich... 😒 pojdeme buduci tyzden, skoda, tak som sa tesila...
inak ani nic nove, trosku sme podrastli achceme ist domkooov!!!! 😨
@23lenka - ahoj lenka. paracetamol je to iste ako paralen u nas. ked pojdes do lekarne - urcite ti da paracetamol. mne dal 500, tak si davam len polku, ked ma boli hlava a staci mi to. mozno ti daju aj nieco od hrdla, mna to zatial obchadza, tak som si na hrdlo este nic nepytala. inak v boots lekarniach su zvycajne velmi priatelsky - aspon tu u nas 🙂
seba1 ano da to zabrat ale da sa s tym naucit zit, ona je teraz na urovni 2rocneho dietata ale to vsetko sa da zvladnut, nevymenila by som ju za nic na svete 😵 je to taky smejko a nase zlaticko 😵 najvaci problem je u nas este s integraciou aj ked ja mam stastie a malu mi bez problemu vzali do skolky , co jej velmi pomaha a som za to vdacna. Najhorsie je, ze niektore deticky s DS maju vela zdravotnych komplikacii a Dorotka nachytala asi vsetko co dietatko s DS moze mat, prve 3 roky zivota sme boli stale v nemocnici, okrem operovaneho srdiecka ma operovane oblicky, choru stitnu zlazu a asi najhorsia bola leukemia, ked mala mladsia dcerka 2tyzdne musela som skoro na rok od nej odist s dorotkou na onkologiu a to bolo natazsie obdobie v mojom zivote, domov sme chodili na dva dni raz za mesiac...ale vsetko sme zvladli a hlavne Dorotka 😵 a teraz som si povedala, ze konecne si snad uzijem dietatko ako babenko kedze sa mi to pri mojich babulach nepodarilo. Snad uz bude len dobre a hlavne aby bola Dorunka uz len zdrava.
@maahuliena - monika - a ostatne kocky co uz maju vysledky testov - gratulujem. ten pocit je krasny.
@amia - chuda ste si spolu uzili. zelam ti aby si si uzivala miminko tak ako tuzis - urcite si to zasluzis 😉
@amia prežili ste si svoje, želám vám teda hlavne veľa zdravia a už len pekné obdobie bez komplikácií, keď si toto všetko vydržala, musíš byť veľmi silná žena! Ja sa obávam, či by som podobnú skúšku života tak zvládala ako ty, ale ako sa hovorí boh človeku naloží na plecia len toľko, koľko uvládze a ty si toho príkladom.
dakujem vam moc, zvladli by ste to ine by vam neostavalo, clovek v sebe v takych situaciach najde vela aj to co by si sam o sebe nikdy nemyslel, mama vydrzi viac ako clovek 🙂 ale netraba nato mysliet , treba mysliet pozitivne a vsetko bude dobre, mnamko 🙂 keby si videla aka som ja bola predtym netrpezliva 🙂 a nikdy by om na seba nepovedala, ze by som nieco take zvladla, nikdy nevieme ako sa zachovame v situacii pokial ju neprezijeme.
dakujem este raz a ja teda dufam, ze u bude platit - do tretice vsetko dobre 🙂
cicusa kde si ma tu vypatrala 😀 😀 😀
@amia to si zvedava, vsak? Mam tu v tejto teme kolegynku, Macku z Jisky.....vsak maahulienka? Obcas si tu precitam, ako sa Macka ma, velmi jej tiez drzim paste, ze sa to konecne podarilo 🙂
Riusik, normalne si mi naladu urobila....sa tesiiiiiim, ze bude chlapcek a este viac sa tesim z Dorunky, ze uz je v skolke, snad sa aj mne podari Davida integrovat, mam to slubene, tak v marci podavam opat prihlasku 🙂
Keby si ty vedela, ako v poslednej dobe casto na teba myslim a ze cinknem ti a potom mi vzdy do toho daco pride..:(
cicus drzim paste nech sa to podari 🙂
ja to poznam, vzdy do toho nieco dojde... ja tak volavam v poslednej dobe stale 😀
volaj kludne ked budes mat aspon 5minutiek 🙂
baby ďakujeme,som vyžmýkaná pfúúú detičky dali zabrať 😅 ale hádam sa im páčilo, oslava dopadla dobre, zajtra pokračujeme rodinou a končíme v nedeľu 😝 .... Potom pridám aj nejaké foto, idem si oddýchnuť lebo od 6 rána som na nohách....pekný večer prajem 🙂
@amia RIUSKAAAAAAA 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 netaraj!!! mozno si ma pamatas z mmb ako barborkuk 😉 tak dorunka a tery idu mat braceka???? jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, veeeeeeeeeeeeeeeelmi sa tesiiiiiim!!!!!! a to srdiecka ti to prajem, nech si to vazne uzijes!!! zasluzis si to!!!! jeeeej, tak to je prekvaaapko 😅 😅 😅 😅 😵 😵 😵 😵 pozdravujem babulienky nadherne!!! a aj ich braceka 😉
@smajka pojdem skusit zajtra....pretoze dnes som cely den spala...ani do prace som nesla radsej....no sak to su priatelsky vo viacerych lekarnach....ja som zazila viareco sestriciek v lekarnach.....takych milych 🙂) no jaa som si aj myslela ze paracetamol je to iste ako paralen...vies ale som trosku nahnevana ze ked je ti nieco tak ti tu daju na vsetko paracetamol alebo igalgin...to je vsetko....no ja len dufam ze sa babatku nemoze nic stat ked mam chripku...:( tak sa bojim...lebo raz som potratila ked som bola chora ale to moje babatko bolo este embrio...teraz uz je vecsie tak hadam to zvladneme...tak sa drz a bud rada ze ta to zatial obchadza....🙂) a nejake vitaminy beries???
@amia Amia, skladam pred tebou pomyselny klobuk, si top mama, ze si toto vsetko zvladla. Neviem si predstavit kolko sily, odvahy, lasky a coho este treba nato, aby toto clovek dokazal s dietatkom prekonat. Ja som pri kazdej Viktorkovej banalnej chorobe myslela, ze sa mi zruti svet 😖
@23lenka - ahoj. to mas pravdu - tu davaju na vsetko paracetamol 😀
ono je tazko radit s liekmi. ja pokial by mi fakt nebolo az tak zle ( teplota...), tak by som to radsej nejako vydrzala na cajikoch a tak.. ale ak mas teplotu a je ti naozaj blbo, tak by som urcite dala paracetamol. teploty su nebezpecne pre miminko.
ja beriem pregnacare, odkedy som vedela ze som tehu. brala som ho aj pri samkovi a bola som spokojna. midwife mi ani folic acid nepredpisala - vraj pregnacare ho ma dostatok. ty nieco beries?
prajem ti aby si sa rychlo vyliecila - hlavne aby si sa prestala strachovat o malicke - bude v poriadku. 😉
@smajka nie nie ja nic neberiem pretoze ja vobec nic neviem...s midwife som bola iba raz a teraz za necely mesiac ma prist ku nam...tak by som sa jej chcela spytat na par otazok...lebo ja vobec neviem co mozem brat co nie...vies ja som nebola pripravena na tehotenstvo....🙂 trosku ma to zaskocilo...ale nelutujem to 🙂 babatko je zazrak 🙂 no a to co beries ty kupim normalne v lekarni?A to ti odporucila aj midwife....???A moze to brat kazda tehotna zena???Vies ci nahodou to nie je nejako vyhradene...mam asi vela otazok 🙂
@amia aj ja skladám klobúk dolu pred tebou ako maminou a máš krásne detičky 🙂
jáj baby ďakujem za gratulácie pre Viktorku, večer v posteli mi povedala že mala krásny deň a že zo všetkého najviac sa jej páčila torta a výzdoba 🙂 tak som bola taká šťastná...... ona je taká vďačná... 😵
Prikladám fotku Vikinkinej torty.... 🙂
@amia krasne si to napisala, clovek ak sa ocitne v takej situacii, tak urcite najde velku silu bojovat, tomu verim.
dievcence su velmi kraaaasne 😵 ty si obdivuhodna zena a urcite aj stastna, ze ich mas, zelam vam vela zdravia, radosti a stastnu rodinu, ked k vam pribudne treti cloviecik 😅
@23lenka - ahoj. su normalne dostupne v kazdej lekarni - v drogerke. teraz ich tusim maju v boots 3for2. maju tam aj lacnejsie, ale tieto mi boli odporucene od kamaratiek. uzivat ich moze kazda tehotna zena. robia dokonca aj vitaminy - ked sa zeny este len snazia a tiez ked kojis. a tebe midwife 1x nedala papiere o tom co by si mala jest ? ani o vitaminoch ti nevravela? lebo oni to zvycajne hovoria hned ako prve. mala by si urcite brat nejake vitaminy, ktore obsahuju folic acid - kyselina listova, alebo folic acid tabletky. a urcite sa popytaj midwife ked pride.
kludne sa pytaj,mne to neva, rada poradim ak budem vediet. 🙂

to pobolievanie mám aj ja ale viac ma trápi bolesť v pošve ako keby mi to chcelo občas vypadnúť,asi mám niššie maternicu a tlačí mi to dole,neviem
Neviete dokedy sa berie duphaston a ascorutin?mne už sa míňa a neviem či si mám ísť vypítať,lebo pre papier na PN si idem až na konci mesiaca,nechcem zas začať špiniť,
ja som varila zemiakovú kašu ,vysmážaný karfiol a uhorkový šalát
ja budem mať pri pôrode muža