icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

smajka
20. okt 2010

@emmaelzer - ak sa mozem spytat -na ake aktivity chodite? ja vymyslam co by este maleho bavilo. moj samko je extra aktivny a nic nedokaze robit dlho. chodili sme aj na music class, ale po dvoch classes ho to prestalo bavit a nechcel sediet v kruhu s ostatnymi a behal tam po celej triede...
ja rozmyslam, prenho nad gymnastikou, alebo niecom takom - co ho unavi a bude bavit. na trampoline vie super skakat, len vsetko tu robia od 3 rokov, tak musime prezit zimu... 😀
dufam ze ti neva, ze ta stale niecim otravujem, nepoznam tu nikoho s podobne starym dietatkom 🙂
a este jedna - chodite do pre-school al. nursery? alebo rozmyslate nad tym? ja uz ano, lebo sa mi zda ze maly sa so mnou nudi, tak mu to prospeje. asi od januara by mal zacat chodit do nursery.

kitu
20. okt 2010

@mischeell aha dakujem tak tomám ešte času...

sonina22
20. okt 2010

@maahuliena to mas pravdu asi aj ja zacnem uz pomaly

zlatik
20. okt 2010

Baby, tak je mi lepsie, volala som kamoske - gynekologicke, poradila mi Magne B6 a kludovy rezim, ze mozno tym podrazdenym zaludkom utrpela aj maternica a je nekludna. S Viktorkom sme si pospali dve hodinky a je mi omnoho lepsie aj ked zasa ma trochu pobolieva v bokoch, ja som uz jak hypochonder 🙄

seba1
20. okt 2010

@maahuliena bolo by fajn, že by došlo na tvoje slová a máš už taký komplexný zoznam, alebo len čo ťa napadne? Ja som si vždy zvykla taký naozaj poriadny, mala by som si všetko poriadne skontrolovať čo mám a čo treba.
@mirka7582 musím sa dokopať.

seba1
20. okt 2010

@krisruska ešte by som mu mala aj honorár zaplatiť 🙂 . Máš to dosť hrozné u gyn. a teraz, keď ide zima to nie je dobrá perspektíva 😒 .
@kitu nejaký zoznam, dokonca taká téma tu na koníkovi je - o tom, čo treba pre bábätko, treba dať do vyhľadávača

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
maahuliena
20. okt 2010

@seba1 ja som prave taky zoznam čo pre babatko treba pozerala... kedže mam dvoch synovcov.. a k tomu som detska sestrička... tak zhruba viem, ale len zhruba 😀 ... určite to budem musieť spísať, aby som vedela čo ešte treba 😅 😉
@dominika1988 myslím, ak sa na to cítiš, kludne začni vyberať... a hľadať, pripadne kup... my budeme mať doma už v piatok aj kočík... postielku nam napr. spraví švagor(to sme sa dohodli , že stačí po novom roku)... a nejaké vecičky máme doma (idem dať do albumu malu časť 😀 ) ostatné kupime tak možno pred vianocami... 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
maahuliena
20. okt 2010

@dominika1988 🙂 už som to spomínala... poznam viacere maminky, ktoré si zaobstarali kočík po 3 mesiaci ... a jednak aj korunky a postupne... aby toho naraz nebolo veľa 😉

sonina22
20. okt 2010

@kitu no mame rovnaky problem ja tiez neviem co treba nakupit ale asi taka zakladna vybava ktora je na nete je ze 1. Oblečenie
• • bavlnená čiapočka č. 50/56 - 2 x
• • pre zimné bábätko hrubšia čiapočka - 2 x
• • detské body alebo košieľky č. 56 – 3-4 x
• • detské body alebo košieľky č. 62 – 3-4 x
• • dupačky alebo tenké overaly č. 56/62 - 5-6 x
• • mikina, kabátik alebo svetrík - 2-4 x
• • rukavičky proti škriabaniu
• • pre zimné bábätká hrubšie rukavice
• • pre zimné bábätká teplá kombinéza
• • ponožky – 2-3 x
• ? pletené topánočky – 1-2 x
2. Základné potreby
• • biela perinka (klasická zavinovačka) – 2 x
• • vložka do perinky
• • detská deka
• • podbradník (protislinkový, menší) – 2 x
• • látkové plienky (pod hlavičku, na odgrgnutie, do poštoliek a pod.) – 20-30 x
• • v prípade, že budete používať výlučne látkové plienky treba zvážiť zostavu nohavičiek a plienok.
• • jednorazové plienky New born – 1 x (netreba zbytočné zásoby)
• • ortopedické nohavice (poštolky), veľkosť 1, 2 – 2 x z každej veľkosti
• • bavlnené žinky na umývanie zadočku a genitálií – 2-3 x
• • zaoblené nožničky na nechty alebo klieštiky
• • odsávačka hlienov(odporúčame pripojiteľnú na vysávač)
• • lieh na čistenie pupčeka
• • vata alebo gázové štvorčeky 5 x 5 cm
• • teplomer
• ? vatové tyčinky
• ? mastička proti vetrom (napr. Pupík)
• ? cumlík
3. na spanie
• • postieľka alebo kolíska, kôš
• • matrac
• • plachta – 2 x
• • hniezdo do postieľky (užitočné proti prievanu, svetlu, vypadnutiu cumlíka ...)
• ? vak na spanie (nedá sa odkopať)
• • zo začiatku netreba paplón ani vankúš, bábätko je v perinke, neskôr vo vaku na spanie a v chladnejšom počasí môže byť prikryté dekou
4. na kúpanie a prebaľovanie
• • vanička (zíde sa odkladací priestor na mydlo) alebo prebaľovací pult s vaničkou alebo kýblik
• ? lehátko do vaničky
• ? teplomer do vody
• • osuška alebo tetra pleny – 2-3 x
• ? žinka na umývanie
• • detské mydlo
• • olivový (mandľový) olej
• ? vlhčené obrúsky na zadoček
• • krém proti zapareninám (Rybilka, Jekorisova masť, značky...)
• ? kefka na vlásky
• • prebaľovací pult alebo podložka
5. Pri kŕmení z fľaše, odsávaní
(netreba vopred)
• • dostatočne veľký hrniec na sterilizovanie fliaš alebo sterilizátor
• • fľaša (jedna na čaj) – 2-3 x
• • odsávačka na mlieko
• • kefka na fľaše a kefka na cumeľ
• • ocot na dezinfekciu fliaš
6. na prechádzku a cestovanie
• • kočík + pršiplášť + taška na rúčku
• • fusak (podľa ročného obdobia)
• • autosedačka – vajíčko
• ? zavinovačka do autosedačky (pre zimné bábätká)
• ? jednorázová cestovná prebaľovacia podložka
7. Užitočné doplnky
• ? šatka na nosenie dieťaťa alebo babyvak
• ? polohovacie lehátko - poslúži aj keď je dieťa staršie, má výhľad
• ? baby alarm - vysielačka, cez ktorú počujete dieťa keď plače
• ? babysense - sleduje dych dieťatka spiaceho v postieľke
• ? vankúš na dojčenie
• ? mušle na ochranu bradaviek a zberače mlieka
• ? polohovacie valčeky
• ? ohrievačka mlieka
• ? sterilizátor na fľaše a cumle
• ? cestovná postieľka
8. Inšpirácie pre 2 deti (krátko po sebe)
• ? kiddy board
• ? závesná kolíska

a teda gratulujem ku babtku ked sa Vam to takto dobre podarilo 🙂 🙂 🙂

mirka7582
20. okt 2010

@seba1 😉

janush
20. okt 2010

neviete mi niekto poradit kde su v BA dobre kurzy na cvicenie pre tehotne? 🙂

23lenka
20. okt 2010

@smajka no ale ja planujem ist na SVk az ked drobcek bude mat ale rok....neviem uz sme sa tak bavili s mojim...ale to je este v buducnosti takze moc tomu nevenujem rec...no a ved podla mna je jedno kde zena rodi nie???Ci myslis ze u nas lepsie???No to s tym ze sa ti vracia chut do jedla ti zavidim...ja jedine co mozem zjest je detska vyziva a ovocie zelenina....to jedine vo mne zostane a este detska krupicna kasa to tiez 🙂 prisaham ak zjem nieco ine hotovo 😖 ...uz len nech to prejde a budem rada...

pippi84
20. okt 2010

@dominika1988 ja mam plnu postel veciciek, ktore mam aj od sestry po detoch, nieco som aj pokupovala sama, ked boli vypredaje a teraz sa tesim, ze nemame aspon vela vydavkov. kocik uz mame sportiak, ale chcem este hlboky tak cca do 200eur, vanicku, postielku, paplonik ...
autosedacky mame tiez.
ostatne ani velmi nie. mame toho dost. deky maju krasne v ikei 😅

seba1
21. okt 2010

@pippi84 na tie deky sa tam chystám aj ja, ale až po kúpe kočíka, ten zas až po určení pohlavia - červený -dievča a zelený-chlapec 🙂 . Autosedačku vajíčko máme, len sme ju požičali, ale sme sa dlho nevideli s tými, čo ju teraz majú, tak dúfam, že ju niekde nezapatrošili, lebo dieťatko majú už asi dvojročné - veľké na takú sedačku. K tomu zoznamu - ja som nedávala rukavičky proti škriabaniu, ani sa mi nepáčia bábätká, čo vo vnútri majú rukavičky, sem tam sa poškriabali, ale to len máličko, podľa mňa lepšie keď si spoznávajú ručičky. Vak na spanie sme používali až po zavinovačke, v tej aj spávali a je výborná na polohovanie dieťatka, striedala som pravý a ľavý bok a v tej polohe aj zostali, za chrbátik vankúšik na podopretie. Vak stačí kúpiť aj neskôr, kľudnejšie bábätká to ani nepotrebujú. Podbradníky som tiež veľa nepoužívala, skôr som podkladala plienku aj som s ňou utierala pusinku, mne príde, že mať častejšie podbradník môže byť pre bábätko nepríjemné. Stačí až potom pri jedle. Prebaľovaciu podložku mám, nikdy som si na ňu nezvykla, prebaľovali sme na manž.posteli a podložila som zasa bavl.plienkou alebo papierovou podložkou pre istotu ak by nastalo kakanie(to sa aj neraz pri prebaľovaní stalo). S octom som nikdy nedezinfikovala, vždy prevarením. Pod plachtu som si ešte kúpila gumovú podložku. Deky podľa mňa sa aj dve uživia, ale dá sa dokúpiť aj neskôr. Čo sa týka hniezda, také celopostieľkové bráni dobrému výhľadu na bábätko v noci z postele a naopak ráno vás bábätko nevidí a môže byť nekľudné, ja som mala len také čiastočné - na tie tri strany, ktoré nie sú smerom na mňa. To sú moje skúsenosti, niekto môže mať úplne opačné 🙂.

seba1
21. okt 2010

Ešte ma napadlo, mala som aj krabicu um.mlieka pre istotu, ak by bol akútny problém s mliekom, nakoniec sme nepoužili, kojila som oboch (19,21 mes.) a použila som to potom pri príkrmoch, aby sa využilo, ja som zo svojho nevarila. A to lehátko je výborná vec!

fitny
21. okt 2010

Čaute, veru tak, mám čo robiť a pri tom ma baví aj moja práca, takže som niekedy večer úplne KO!
Poradťe mi prosím, ohľadom kočíkov, ja som teraz stratená v tom obrovskom výbere! O dvojičkovských kočíkoch viem všetko, som 100% vyštudovaná, ale teraz je to iné 😀
Ja mám termín 9. apríla, ale uvidíme ako bude 😵

fitny
21. okt 2010

mnamko, s detičkami je to tak, že nikdy nie je vhdoný čas, ani vhodné obdobie, vždy je niečo dôležitejšie a tak., ale mladšie už nebudeme, takže buď čím skôr, alebo už nikdy, lebo človek si postupne zvyká na pohodlie a na to, že deti už vyrástli a väčšinou už nechcú ženy začať od znova, tak sme do toho išli a uvidíme ako bude, nejak to zvládneme 😀

katuska26
21. okt 2010

@fitny ani ja neviem aký kočík, je ich veeeeľa, ako mám nejaké typy, páčia sa mi trojkolky aj pri Vikinke som mala, v zime sa mi s ním parádne chodilo... Inak daj si do pasu že si tehu 😉 Mne sa páčia značky jané ale ročník 2009, casualplay, quinny, no ešte nemám vybratý ten top kočík..... dávam si čas do konca roka sa len obzerať 😅

seba1
21. okt 2010

@fitny chceš kupovať hlboký alebo kombináciu? Tri a lebo štyri kolieska, budeš ho musieť aj vynášať hore schodami alebo nie? Veľké kolieska alebo malé? Pevné alebo otočné koleska? Ja chcem ľahký, lacný, štyri kolieska nie veľké a asi kôli cene nakoniec skončíme pri kombinácii. Asi dema flamenco, ale naživo si ho pozrieť ešte len pôjdem.

katuska26
21. okt 2010

@fitny presne si to vystihla s tými detičkami súhlas 😉 🙂

fitny
21. okt 2010

V novemri sa sťahujeme do rodinného domu, takže nosiť ho už nebudem, nie ako pri dvojičkách... 😝 ...asi chcem kombináciu, kolieska by mohli byť nastaviteľné,nech je ľahký šikovný, vhodný aj na dedinu, o počte kolies som ešte nerozmýšľala 😀

seba1
21. okt 2010

@fitny presne, aj kamoška presne takto váha a ja by som tak chcela, aby sa rozhodla za, aby sme mohli spolu kočíkovať

seba1
21. okt 2010

@fitny teraz sú kolieska aj väčšie otáčavé, vhodné aj do horšieho terénu, ja chcem ľahký aj preto lebo ho budem skladať a dávať do auta aj niekoľkokrát denne a aj často cestujeme k rodičom, tak by mal byť v poskladanom stave nie moc veľký, nech sa ešte zmestí batožina pre piatich 🙂 .

mnamko
21. okt 2010

Ahojky,tak ja som včera prvý krát vracala ,takma bolela hlava že až,nespala som do druhej vnoci ,potom som už rezignovala našla som acylpirín a dala som si štvrťku,ale mám pocit že dnes nebude zas dobre,akokeby chcela bolieť zas.,asi ma včera niekto uriekol keď som bola v obchode tak zahládzajú u nás ludia na moje brucho ako keby som spáchala zločin,
@sonina22 fúfa tolko vecí treba,kde ja to dám,budem musieť niečo vymyslieť v tej našej izbičke 3x3m,

mischeell
21. okt 2010

@mnamko fúha, acylpirín? radšej si kúp paralen, ten môžeš aj celý...ja mám tiež hrozné bolesti hlavy, aspoň trošku to ten paralen zmierni 😉

mnamko
21. okt 2010

no snáď štvrťka neuškodila,ja som fakt bola zúfala a doma nič okrem acylpirínu a ibalginu.

barborkach
21. okt 2010

ahojte, ja som sa dnes konecne vybrala do poradne, mala som tam byt uz minuly tyzden 😲 😀 😀 😀 videla som aj malicke, riadne narastlo!!! 😅 vysledky vsetky ok, tak sa veeelmi tesim!!!! akurat som sa vas xcela opytat, tiez musi dojst na krv aj vas muz na potvdenie krvnej skupiny??? ci to len preto ze mam nulku?? nemate niekto skusenost, pocula som nieco, ze niektore mamky si musia pichat nejake protilatky ci co ale neviem vobec o co ide....
@mnamko ti ludia su fakt sibnutiiii.. 😢 😠 😠 😠 😠 vobec sa tym nezatazuj a tes sa s bruska!!!!

blackberry
21. okt 2010

@barborkach tesim sa, ze ti to dobre dopadlo, ja idem zajtra a vzdy mam den predtym obavy, aby vsetko dopadlo dobre, ale to je asi normalne 🙂