Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
ahojte baby a čo je s našou tabuľkou? Som ju tu nenašla, robí ju niekto? 😕
@nunusimi presne to lehátko by som si aj ja zaobstarala, pri Vikinke by sa zišlo, no keď som súrne potrebovala šupla som ju do vajíčka autosedačky 😅 , ešte nejaké čiapočky by som doplnila, zavinovačku , no som zvedavá aké bude počko v apríli, ja našťastie až na konci by som mala porodiť, tak by som si mohla vystačiť aj s dekou, no uvidíme, možno ešte bude kosa 😨
Ešte ja som veľmi využila odsávačku mlieka, keď som šla do pôrodnice nechala som ju doma, ale manžel mi ju musel priniesť, veľký pomocník 🙂
Ahojte,
pred pár dnami som este aj ja pozerala tu nasu tabulku v Timejkinom albume,ale asi ju dala preč lebo nebola doplnená...
@nunusimi
@katuska26 dakujem že nám radíte! 😵 ciapocku v apríli este asi budeme potrebovat...a aky mate nazor na rukavicky aby sa babo neposkriabalo?Niekto tu písal,ze sa jej to moc nepačilo,pravdu povediac ani mne sa to nepaci ale ked treba tak treba...a este @nunusimi prečo uvazujes nad tym,ci budes balit babenko nasiroko?To sa nemusí ked nie sú problemy s (tušim) bedrovymi klbmi?Písem tu ako antitalent 😀
Idem varit baby,dnes karfiolovú polievku a mam chut na bryndzové halušky 🙂
@garnelia - ahoj. mnaaam - bryndzove halusky 🙂
ja som tiez maleho neviazala nasiroko, ani som o tom nevedela a nikto mi to nepovedal. ale viem ze vacsina mamiciek viazu. ja nebudem ani teraz, malemu som ziadno neuskodila 🙂
a ani perinku sme nemali, maleho som balila len do deky. 🙂 na slovensku sa to vsak inak berie... a tu to nikto nerobi .len som ti chcela dat vediet, ze ak nebudes, tak sa podla mna nic nedeje.
@garnelia čiapočku určite aj na doma aj na vonku, novorodenec si nevie regulovať teplotu tak v apríli určite aj doma nejakú bavlnenú vonku bavlnenú a na ňu nejakú teplejšiu, balenie na široko sa odporúča u nás, ja som balila aj Viki a bude zo začiatku aj druhé, mali sme super kĺbiky, ale keď sa odporúča tak určite nie pre nič za nič. 😉
Obedík mňaaaam milujeme s Viki halušky, hneď by sme si dali.... 🙂 ja mám fazuľku navarenú, tak mám dnes veget, zajtra chcem lievance robiť 🙂
@garnelia ja som písala o rukavičkách, že moji chlapci ich vo vnútri nikdy nemali, podľa mňa sa aspoň lepšie zoznámili s ručičkami, nejaké sme dostali (také tenké) v súpravičke, ale potom sa už len povaľovali v skrini, lepšie podľa mňa dokúpiť potom, to nie je problém. Aj keď v apríli ich možno použiješ skôr na von, ešte môže byť všelijako s počasím. My budeme mať dnes šošovicovú polievku a rezance s makom-mám ho plnú špajzu.
@smajka ja som až do kontroly dávala poštolky, môj brat mal s tým problémy, aj manžel mal, síce nie s bedrovými, ale aj tak. Takže ja nad tým nešpekulujem až kým na UZV neoveria, že je to OK, budem baliť.
@garnelia to balenie na siroko sa nerobi nikde na svete len u nas. a nie su az take presne studie o to, ci to vobec ma vyznam. Len z mojho okolia: my sme balili na siroko len na noc, aj to cca mesiac, max dva, potom prisli horucavy, tak som bola rada, ze je len v plienke. na 6m u ortopeda nas davala dr za vzor, ze ake krasne jadierka, vzorove... kamoska detto. maleho nasiroko zabalila mozno 5x dokopy. Neter balili nasiroko vkuse, narodila sa na zimu, tak im to prislo ako cast oblecenia ze jej je teplejsie. Na 6m Dr krutia hlavou, ze este to nie je ono, nech davaju dalsi mesiac.
Nemyslim, ze je to balenie pomohlo resp. nepomoholo. Klbiky sa dovyvijaju aj bez toho. Tak preto uvazujem 😎
@katuska26 jasne ze ciapocku treba ved som to pisala ako sucast oblecenia 🙂
rukavice nam netrebalo, maly sa neskrabal, strihala som nechty 🙂
bryndzaky - MNAM! zeby sme si spravili na veceru?? maly miluje skvarky 😀
Rukavičky sme aj my len na vonku používali doma vôbec, ale je to na každom, záleží aj od dieťatka, naše nebolo nikdy doškriabané ale sestrina malá riadne 😀
A ozaj baby, album s tabuľkou som zmazala nedopatrením, do nedele večera bude updatnutá..
Cauko, dnes sme mali poradnu, vsetko je v poriadku a podla slov doktora je to ucebnicove tehotenstvo 🙂 aj vsetky vysledky som mala uplne v poriadku a buduci stvrtok si mam zavolat na vysledky druheho genetickeho testu. Drobec bol veseli, nahanal si rucky, mame aj video, takze teraz musime povinne ist na tour de family, lebo kazdy chce drobca vidiet. Tesime sa velmi 🙂 🙂 🙂 Najblizsie o 4 tyzdne aj na morfologicky utz. Krasny dnik vam prajem!
@garnelia Halusky sme mali vcera na veceru, mnaaaaaaaaam 😉
@blackberry Gratulujem a teším sa s tebou, že je všetko ok. Ja idem do poradne až v stredu, po 4 týždňoch, tak s auž neviem dočkať, aj keď mi možno dr. sono robiť nebude.
Dnes ráno som ležala na posleli a dvíhala malú zo zeme hore a nejako sa mi natiahla ľavá strana brucha, som mala taký blbý pocit, tak dúfam, že je všetko v poriadku. Inak sa cítim v pohode, čo sa tehu týka, akurát ma trápi nádcha, plné dutiny a bolesť hlavy ☹ 😝 . Ani vonku som nebola, keď je taká kosa a fúka vietor, lebo by sa mi to ešte zhoršilo.
Bryndzové halušky budem robiť cez víkend, už máme doma doma všetky ingrediencie... mňáááám, sa na ne moc teším
ja som tiež rukavičky malému nedávala,hneď ako sme prišli z pôrodnice som mu ostrihala nechty. A lehátko odporúčam aj ja. Náš malý strávil od tretieho do siedmeho mesiaca väčšinu času v lehátku,keďže mal reflux,tak sme ho nemohli ani na rukách moc pestovať ani nechať plaziť len tak po byte,takže sedel v lehátku a negrckal tolko.
@blackberry jeeej, tak supeer 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 same dobre spravy tesim sa!!! 😉
@blackberry aj ja gratulujem super správy 🙂 len tak ďalej 😉
@c.o.l.a dakujem velmi pekne 🙂 nemaj ziaden strach, vsetko dobre dopadne i ked ja viem, teraz sa lahsie hovori pricom aj ja som mala vcera obavy, ale to je asi normalne. Myslim, ze by si si nemala nejako poskodit tym natiahnutim... drobec je dobre chraneny, len si si nejake vaziva mohla natiahnut. 🙂 Daj si magnezko.
@barborkach
@katuska26 dakujem kocky, tesim sa, bodaj by to tak bolo u nas vsetkych az do konca!
ahojte, ja som dnes tiez bola v poradni, dr mi robil aj sono a zatial to vyzera tak, ze mame dievcatko.🙂 Babo bolo cely cas krasne otocene k nam a bolo velmi aktivne, 🙂
@barborkach
@l81-tak vam gratulujem ze vsetko tak dobre dopadlo..ja idem hned po dusickach druheho...snad aj nam sa tak krasne ukaze a budeme vediet co to je 😉 😉
@drobec490 kujeeem 😉 jooooj, aj ja by som uz xcela taaak vedieeet 😅 😅 😅 😅 😅
ahojte ja som tu nejaký čas nebola o akej tabulke tu je reč?
k tým rukavičkám ,ja som malej tiež nedávala a neškriabala sa a ona rada spoznávala svoje pršteky .
každým dnom viac a viac cítim pohyby drobčeka teda to tam robí riadne saltá , dokina mi hovorila že budem pri druhom skôr cítit pohyby ,ale že už tak skoro to som nečakala 😵
@barborkach no sak manzelik uz je tiez nedockavy a ja tiez...a pocuj si sa nepytala doktora ohladom tej krvi?
@drobec490 no ono to bolo tak 🙂 , bola som na poradni a tam mi vravi ze ma prist otec dietata na krv na potvrdenie krvnej skupiny..tak ja som myslela ze to chodia vsetci tatovia 😉 az ked som bola doma som zistila ze nie 😨 ale neviem preco teda ma ist ked s mojou krvnou skupinou by nemal byt problem podla toho co som citala...mam tam ist presne o tyzden v piatok, tak povyzvedam 😀

@smajka no sak to hej ale si zase rada vypocujem co zeny zazili....niektore dobre skusenosti niektore zle...no ale aspon nebudem prekvapena 🙂 preto sa niekedy vela pytam :D no tak ja neviem isto ci to boli pohyby nie som si ista 🙂 nechcem to tvrdit na 100% ale bola by som rada keby som ho citila 🙂 castejsie... a uz mas take chutky striedave???Ja nic ja som sa dnes vazila a este som aj schudla dalsie 2kg....heeeh...ale to sa otoci verim tomu 🙂 pekny vecer prajem