icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

maahuliena
25. okt 2010

@xenia2734 tie trippaky by sa nemali robiť, stačí že sa napr nezhoduje vek "ms a dieťata" a už su vysledky falošne pozitívne... a amnio už sa robí pomerne bežne...držím palce, nech dobre dopadnu gen. testy 😉

seba1
25. okt 2010

@xenia2734 aj držím, palce, aby sa to dobre skončilo, ako dlho to trvalo od odberu kým boli výsledky?

l81
25. okt 2010

@xenia2734 aj ja drzim palce, aj na nohach 😉 , neboj to dobre dopadne.

pippi84
25. okt 2010

Ahojte,
na porod do vody by som isla hned, lenze skoda, ze to je od nas daleko.
ja si muza k porodu nebudem brat, pojde asi segra, je sestrickou, ma uz porody za sebou, myslite ze tam bude so mnou aj este pred? alebo ju zavolaju az ku koncu porodu?

c.o.l.a
25. okt 2010

@pippi84 so mnou bol manžel od prvej chvíle ako sme prišli do pôrodnice, teda hneď po vstupnej prehliadke. Dali ma rovno sálu, takže sme tam mali súkromie. Keby som bola na vzdychárni, asi by čakal vonku

mnamko
25. okt 2010

Ja som pozerala ceny keď som bola na pohotovosti v Trenčíne,epidurál 200eur
nadštandart izba na jeden deň 20eur,len neviem ako sa to zajednáva dopredu tá izba a tiež neviem kde sa zahlasuje,že chcem muža pri pôrode tiež 20eur.
Ja si radšej kýchnem aj keď sa zohnem aby ma nezabolelo v bruchu

c.o.l.a
25. okt 2010

@mnamko tá izba sa rezervovať nedá, ale pri pôrode nahlásiš, keď máš záujem a ak je voľná, tak ťa tam dajú, ak nie, presťahuješ sa, keď sa uvoľní. Mám info od spolužiačky, ktorá tam bola v septembri.

mnamko
25. okt 2010

@c.o.l.a diky a muž sa tiež nahlasuje až pri pôrode?lebo na knižke je kolonka otec pri pôrodetak neviem či si tam mam napísať ano

tara2
25. okt 2010

@mnamko - otca pri porode si zaplatis este pred porodom a pri prijme to len nahlasis a oni mu daju veci a poslu ho prezliect sa. A do knizky si nic nepis 😉 . S nadstandardom je to v Ruzinove presne tak isto ako pisala @c.o.l.a
@pippi84 - so mnou bol muz tiez hned od zaciatku, ale kamoskynho pustili az skoro tesne pred porodom. Zalezi kolko rodiciek je na sale, ak tam maju klud tak oteckov pustaju hned 🙂

seba1
26. okt 2010

@pippi84 ja zasa chcem mamu, myslím, že ženy by mohli púšťať aj skôr, ale či to tak bude naozaj, to uvidíme. Ty kde budeš rodiť?

xenia2734
26. okt 2010

@seba1 Mne zobrali krv vo stvrtok rano a v piatok poobede ked isla domov sestricka /je to moja suseda/ mi uz zazvonila, nech sa hned v pondelok dostavim, lebo mam zle vysledky 😉

Takze u nas vysledky 1-2 dni 😉

seba1
26. okt 2010

@xenia2734 to, ale musí byť zlý pocit, keď ti to takto podajú, ale pravdepodobne podľa mnohých skúseností to bude planý poplach.Ja som bola na krv v stredu,neviem, či by volali, alebo až na poradni 4.11.

buburka
26. okt 2010

Ahojte baby 🙂 Ja cakam na vysledok krvi, co mi brali v den USG na dow. syndrom (13tt) . Neviem ci pisete o tom istom, asi nie....ale vysledok sa dufam dozviem uz tento stvrtok. Aj ked mi Dr. tvrdila na Usg, ze je vsetko ok, aj tak sa neviem zbavit zleho pocitu ako sa ten stvrtok blizi.... 😖 ... To vecne cakanie na vysledky je hrozne. 😒

pippi84
26. okt 2010

@seba1 ja pojdem do skalice rodit.

kaprik1
26. okt 2010

Ahojte, tak krv už zobraná a teraz budem čakať na výsledky. Sestrička mi povedala, že stačí keď tam prídem o dva týždne do poradne, potom mi ich povedia. Isto budú v poriadku, v to musím veriť.
@xenia2734 tebe držím palce, aby bolo všetko ok. Kamarátka mala úplne zlé výsledky, nechceli sa s ňou o tom ani baviť. Potom pochodila po rôznych vyšetrenia. Hľadala si veci aj na internete a nakoniec sa im narodilo krásne zdravé dievčatko. Hlavu hore, hádam bude dobre.

mamusia
26. okt 2010

Ahojte,tak ja mam dnes poradnu a zajtra by mali byt vysledky z triple testov,no dufam,ze uz by mohli byt dnes 😅

Ja som mala manzela pri prvom porode,ale tiez ho pustili dnu,az ked ma dali na salu a pichli mi epidural,sama som bola asi 2 hodiny. Aj teraz ho chcem tam mat,je to velka podpora a hlavne mozeme uvidiet nase dietko spolu 😉

@mnamko zartujes,ze epi uz stoji 200 eur? 😲 Ja som rodila tento rok a mala som ju za 100 este....a pocula som,zevraj sa zvysila na 140,ale zeby uz 200?Alebo v kazdom meste je to inak? Ja teraz velmi uvazujem o porodnom gele Dianatal miesto epi,no malo zien ho ma skusenych,no zevraj urychluje porod o 30%,zena sa nenatrhne a dieta celkovo lahsie prechadza porodnymi cestami - teda ak nebudem nahodou rodit cisarom.......

fiona
26. okt 2010

Ahojte, aj ja mam termin okolo 13 aprila 🙂)

mnamko
26. okt 2010

no fakt tam bolo 200eur,to som si povedala,že som odrodila dve bez epidurálu syna koncom panvovým,tak za tie peniaze si radšej zaplatím tú nadštandart izbu.

mamusia
26. okt 2010

@mnamko fatal!Ja som platila za nadstandard izbu 66 eur na 4 dni to vyslo,som zvedava,ze kolko sa to zvysi vsetko este,bo uz teraz sa to zvysilo + este dph ide hore od Noveho Roka,no des,aby si clovek pozicku bral,ked chce rodit 😀

seba1
26. okt 2010

@buburka tebe by ešte raz mali brať krv asi o týždeň o dva. V tehot.knižke to zapisujú na tú stránku, kde aj krvnú skupinu pod názvom prenatálna dg.I.trim (to si asi mala teraz) a II.trim.triple test - to ťa čaká.

anet2212
26. okt 2010

@maahuliena ano maleho som rodila ako prvorodicka do vody, a bolo to fajn, ale prvorodicka nevie co a ako, je zo vsetkeho vystresovana ... a sestricky ti nebudu moct pomoct ked uz napr. nebudes vladat. Ako druhorodicka uz vies co a ako, a porod je ovela rychlejsi, takze skor odporucam druhorodickam a viac. Ja som malu chcela tiez do vody ale v Bojniciach, absolvovala som vsetky mozne vysetrenia, dochadzala som z Dubnice kazdy mesiac a pred koncom mi povedali, ze tam porod do vody dlho nemali a skor ma od toho odradzali lebo sa oni bali ☹ Tak som to nechala radsej tak, nechcela som riskovat, a mozno som dobre spravila, lebo bolesti mi zacali o cca 9hod. rano a o 11h. uz bola na svete 🙂 dr. musela bezat aby stihla zachytit hlavicku 😀 Ale porod do vody je dobry, teda aspon cez leto ked je hic, voda ta ovlazuje, citis sa ako doma vo vani 🙂 a ta voda bolesti utlmuje ale zase asi to dlhsie potom trva. No isto najdes vela clankou o porode do vody a potom sa rozhodnes.
A ja som pred 5.rokmi platila za nadstardnu izbu 1000 sk na den ale muz nemal stravu, tu si musel chodit kupovat, ale stalo to za to 🙂

seba1
26. okt 2010

@mnamko ja som teraz čítala, že na Antolskej v BA je epidurálka za 106,.-. Tých 200.-je fakt nejako veľa.

buburka
26. okt 2010

@seba1 - dakujem za vysvetlenie 😉 Poradnu mam 8.11. tak asi vtedy budu brat aj tu krv na triple test 🙂 Po 1 vysetreni sa trosku upokojim a uz je tu dalsie a dalsie cakanie na vysledky.... 🤐 to cakanie je strasne pre mna. No a potom , ze treba byt v klude a neznepokojovat sa 😒 to sa ale lahko hovori...nie? 😉

seba1
26. okt 2010

@buburka nuž hej ľahko, ale aj tak treba byt v klude a neznepokojovat sa 🙂 . Treba myslieť pozitívne 😉.

buburka
26. okt 2010

200e za epidural ?? 😨 to sa mi zda velmi prehnane 🙄

augustovka
26. okt 2010

Ahojte tehulky,tie co uz citite pohyby citite ich kazdy den?ja som maleho uz citila a teraz uz 4 dni nic tak mam docela aj strach ☹

mnamko
26. okt 2010

@augustovka neboj to ešte nemusia byť pravidelnépohyby,skús trocha potrepať bruchom.

mia.k
26. okt 2010

@augustovka každý deň ich necítim,lebo sa na to nesústredím práve vtedy keď nespí a vymýšla. Bábo sa stále nehýbe a možno práve vtedy keď sa hýbe si v pohybe ty,alebo práve niečo robíš a nevnímaš to. Takže nič si z toho nerob.

anet2212
26. okt 2010

@mia.k ty uz citis pohyby?

mia.k
26. okt 2010

@anet2212 ano,už asi týždeň. 🙂