icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mirrinka
27. okt 2010

@seba1 ďakujem....ona by ho už teraz chcela hojdať na hojdačkách a kočíkovať 😀 ...nevie sa dočkať....zaujíma sa o všetko,o kočík,oblečenie a tak....veľmi sa teší....už aby to bolo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mischeell
27. okt 2010

Ahojte baby. Neviem, či mi budete vedieť poradiť, ale som dosť vystrašená a môj lekár je asi odcestovaný, lebo má od piatka vypnutý mobil, takže sa ho ani nemôžem opýtať. Už pár dní pozorujem, že mám vlhké nohavičky presne v strede, nie veľa, ale proste vlhké, ani nie vyslovene výtok, iba proste ako keby zo mňa pomaličky vytekala nejaká voda. Myslíte si, že mi nemôže unikať plodová voda? Alebo čo to môže byť?

seba1
27. okt 2010

@mirrinka asi dievčatká to tak viac prežívajú ako chlapci, super, to ešte znásobuje radosť, že sa malá teší.

mirrinka
27. okt 2010

@mischeell môže to byť aj prisvitný výtok....ja mám výtok od začiatku tehu,ale biely,a predpokladám,že bude až do konca,lebo aj pri prvej som mala....a vraj je to bežné v tehotenstve,aj doktor mi to potvrdil....podla mňa to nebude plodová voda,neboj sa...ale každopádne je lepšie ak to potvrdí lekár...ak sa veľmi bojíš,tak skús zájsť na pohotovosť nech ťa pozrú....

mischeell
27. okt 2010

@mirrinka ďakujem, lebo doteraz, keď som mala výtok, tak hustejší - proste vedela som, že to je výtok. Ale toto nijako nie je vidno, len proste že mám stále vlhké nohavičky. Uvidím, ako to bude pokračovať, budem sa pokúšať dovolať lekárovi, ak by sa to zhoršilo, tak skočím na pohotovosť určite. ďakujem 🙂

seba1
27. okt 2010

@mischeell nie je to naozaj výtok? Možno je len taký redší, teraz počas tehotenstva sa zvyšuje tvorba sekrétov kvôli zväčšenému objemu krvi v organizme.

mirrinka
27. okt 2010

@mischeell alebo to môže byť aj menší únik moču,to sa stáva dosť často...len žiadne stresy,všetko je ok 🙂 🙂 🙂

mischeell
27. okt 2010

@mirrinka
@seba1 ďakujem vám baby, aspoň trochu ste ma ukludnili. Lebo inak mi nič nieje, ani bolesti žiadnie, iba toto... tak hádam to bude, ako hovoríte.

blcha
27. okt 2010

@seba1 no hematom mam malicky nezvacsuje sa ale ani nezmensuje zevraj to nieje nic az take rizikova nastastie takze je to celkom v pohode ja sa citim super takze to je hlavne no a kedy zacnem citik kopanceky tak to som zvedava pri Eliske som citila v 17tt ale to som bola dost v klude cely den som v roote sedela a teraz lietam kade tade po vonku doma s malou besnime takze uvidime kedy pocitm ale uz sa tesim lebo teraz ani nemam pocit ze som tehotna brucho zacina uz vykukat a nic sa nedeje 😉

anet2212
27. okt 2010

@leanela
@buburka
@mia.k
Dakujem za povzbudenie ale moja obavy sa potvrdili ☹ ☹ ☹ dnes mi volala sestricka a vysledky vysli zle ☹ teraz musim cakat az do buduceho utorka, o 8h. idem na genetiku a tam mi povedia co dalej. Som UPLNE MIMOOOO ☹ neviem co bude dalej ☹ ☹ ☹ ☹

seba1
27. okt 2010

@blcha tak ešte že to nie je rizikove, ale asi lepšie bez toho. Ja som minule pri šoférovaní cítila malé v brušku, asi to bude chlapec - zrejme mal námietky proti môjmu štýlu riadenia auta, chlapi sú takí, však to určite poznáte 🙂 .

blcha
27. okt 2010

@seba1 no vidis ty si teraz 17tt to som aj ja citila prve pohyby pri prvom tehu 😉 heej a teda mozno budes mat chlapca a bude pretekar 🙂

buburka
27. okt 2010

@anet2212 - neblazni...to mi je strasne luto, ze vysledky nie su dobre ☹ , ale do utorka, este nesmies vesat hlavu!!! este nic nie je stratene!!!! Verim, ze su to hrozne nervy, ale teraz sa hlavne snaz zachovat chladnu hlavu a nervy, aby si mimi neublizila zbytocnymi nervami. Daj nam vediet ako to dopadlo v utorok. Drzim palce!!!!!!!

seba1
27. okt 2010

@anet2212 naozaj nevešaj hlavu, veď tieto vyšetrenia sú toľko krát falošne pozitívne! A zasa keď sú dobré, narodí sa dieťatko s downom. Nemusí to ešte nič znamenať. Vraj stačí keď ti dr.zle vypočíta tt a už to vyjde zle.

barborkach
27. okt 2010

@anet2212 NEBOOOOOJ SA!!! to ze vysli zle este nemusi znamenat, ze je to fakt take zle!!!! mnohokrat takto iba zbytocne vystresuju maminku...vazne sa nestresuj, tomu malinkemu to urcite nerobi dobre! bude ako ma byt!!! niekomu vychadza vsetko dobre a napokon sa babo narodi chorunke..poznam viacero pripadov, kedy sa dr mylili! naozaj! neber to tak, este to nic nemusi znamenat! verim ti ze si mimo, aj ja by som sa bala, ale tym ze stresujes si nepomozes, nemysli na to, este stale to moze dobre dopadnut! drz sa!!

anet2212
27. okt 2010

@buburka dakujem, ale je to strastneeeeee, akoby sa mi svet zastavil, viem ze este nic nieje stratene, ale mam 2 krasne zdrave deti a nechapem preco teraz nieje nieco v poriadku, kde som spravila chybu? ☹ Strastne ma to zaskocilo, verila som, ze mna sa to tikat nebude a predsa ☹ ☹ A to cakanie je hrozne, mali by to dr. riesit hned, ved mozno je babätko ok a teraz s tymi stresami ... mu nejak ublizim ☹ ale ked to sa neda ani ukludnit, ja chcem ale slzy mi stekaju ... juj ani pisat sa mi neda ☹ ☹ ☹

seba1
27. okt 2010

@anet2212 hlavne si to nedávaj za vinu sebe! Možno keď ti slzičky trošku vyjdú, trošku sa ukludníš, aj to je niekedy dobré. Aj ťa chápem, aj mne by nebolo všetko jedno.

anet2212
27. okt 2010

@seba1
@barborkach DAKUJEM VAM KRASNE!! Ja viem, ze nic nieje este stratene ale uz je tu podozrenie a vsetky tie vysetrenia co ma cakaju... a nehovoriac o stresoch, nervy mam v kybli ☹((((( dr. mi povedala, ze vyledok je 1: 90 neviete niektora co to znamena, je to asi dost velka pravdepodobnost ze???? Povedzte mi prosiiiim pravdu, chcem vediet pravdu na com som

buburka
27. okt 2010

@anet2212 - verim, ze je to tazke ☹ Dychaj z hlboka a snaz sa UVERIT, ze to este nie je stratene!!!! Mozno ak mas doma sumive magnezium, tak by neuskodilo ho vypit trosku na nervy...citala som vela clankov o tom, ze tie krvne testy nie su spolahlive, najma ak dietatko nezodpoveda velkostou vypoctom ktore urobil tvoj Dr. V utorok ti na genetike povedia urcite viac a isto spravia este nejake vys. ktore by tvoje obavy mohli vyvratit. Mozno to az take zle ani nie je...mozno su to len hranicne vysledky, ktore nic neznamenaju. A este je tu popripade amnio......Nesmies robit dopredu zbytocnu paniku...vysledky su sice zle, ale je tu tolko prikladov, ktore jasne hovoria o tom, ze to nemusi aj zle dopadnut!!!
Hlavu hore. 😉

barborkach
27. okt 2010

@anet2212 neviem co to znamena, skus niekde pohladat... neboj sa...podla mna tieto testy, to by ani robit nemali...ved co ma prist to pride!!! a ak je babo chore, tak aj tak to nezmenime...ja s tym stale tak podvedome ratam, ze nemusi byt vsetko v poriadku...a vies, keby aj nebolo, urcite to zvladnes!!!!! nedostanes na plecia viac ako to co zvladnes! vzdy treba ratat aj s tou druhou moznostou, ze nie je vsetko ok...ale u teba este nie je nic potvrdene, neboj sa!!!!! a nestresuj! ved tymto malemu narobis chudatku...neboj sa!!! vsetko bude dobre, len ten prvy moment je zly...rataj s hocicim, ale vsetko sa da prekonat, neboj!!!!!! velmi drzime palceky!!!!!

maahuliena
27. okt 2010

ahojte kočky 🙂

@anet2212 už som to tu spomínala. Moja znama mala tiež zle vysledky, museli ich opakovať, tie vyšli už o nieoč lepšie. Potom jej povedali, že to može byť, že ona ma termin neskor(podla sona- robilo to týžden) a oni udavaju termin vždy podľa ms.. a teraz ma krasnu a hlavne zdravu dcerku. Viem, že je to na nervy... ale naozaj v konečom dôsledku, genetika može byť uplne ok. Teraz som čitala jedna marcovka mala 2x zle triplaky a išla na amnio a ma ta jej potvrdila zdraveho chlapčeka 😉 Držím palce.

Chcela som Vas kočky prisť "pozrieť" aj včera, ale bolo mi tak na... že sa ani nedalo. Pred dvoma dnami ma začal znova zub bolieť, ale tak ukrutne, že som nevedela celu noc spať, bolo to včera pred poradnou. Tak som fičala na paralene. Davala som si tak 1tbl za den.. vždy 1/2 tbl a potom dalšiu.. hlavne navečer... Ráno som ešte stihla ku zubarovi.. a nejak to tam "zaplatal amalganovou plombou" už ta bolesť nebola taka... potom som mala fofry utekať na bus, aby som stihla do Blavy. ešteže muž ráno nechal doma auto, tak som mohla rýchlo vybehnuť k zubarovi. Včera sa ešte stala nehoda na R1... tak sme sa vliekli z NR do BA skoro 2 hodiny. Som myslela, že ma šlak trafí. Zub ma ešte stale bolel, ale myslela som, že už to hadam prejde. Rýchlo som vybehla na Kramare ku obvodnej.. a potom utekala do poradne (bola som obj o 11tej ale so sestričkou sme sa dohodli o 12tej, ale ani to som nestihala... našťastie doky mal dlhýý deň. Tak som išla z Petržalky ešte na Kramare do roboty. A to som už bola totalne unavená. A ešte sa mi podaril "husarsky kusok" zabudla som vystupiť na zastavke pred kramarmi... tak som musela šlapať takým kopčiskom... ach, to bol hrozný deň. K tomu som ráno vracala do 7mej 3x a doma ešte kým som neodišla na bus... Večer som prišla až o 18.30 vlakom, taka zničená, že aj moj muž sa čudoval ako vyzerám.. ☹ Úplne bez energie... k tomu zub bolel stale. Už som chcela aj dnes ku zubarovi. Ale v noci ma prestal boliesť a dnes už mam klud. Dokonca som sa fajne vyspala, nabrala energiu 😎 Včera som aj pravdepodobne pocítila "prvý" kopanček.. ale neviem či to bolo ono, kedže unava bola silnejšia... 🙂 Ale Vám poviem.. takyto "naročný deň" by som si želala aby bol až porod 😅 🙂

leanela
27. okt 2010

@anet2212 presne tak nevesaj hlavu, svagninej tiez vysli zle vysledky, pod normou a poslali ju na amniucentezu zatial len caka na vysledky ale vraj jej doky povedal ze to vyslo zle koli nizkej vahe a vyssiemu veku 34 a robil jej nejake merania na uvz a to bolo v poriadku. Takze cakame co bude ale podla mna to bude dobre aj tvoje aj jej vysledky 🙂 , presne tak kolkorat sa stane ze babo sa narodi chore aj ked su dobre vysledky takze to nieje az taky smerodajny ukazovatel.

maahuliena
27. okt 2010

a ešte som zabudla napísať, ako si ja veselo grckam, tak som stihla schudnuť. Takže od začiatku tehu som pribrala len 1kg 😅 😒 a nevoľnosti stale pokračuju 😅 😔

leanela
27. okt 2010

ja som v noci tiez citila drobca 😵 je to krasne, dcerka trosku plakala tak som sa zobudila a citila som ho je to uzasne krasne famozne uz sa nanho tesime a sme strasne zvedavi na pohlavie 😀

maahuliena
27. okt 2010

@leanela 😵
mne včera v robote tipovali kolegyne dievčatko 🙂 ale sa čudovali, že aké už mam veľké bruško na začiatok 5mesiaca 🙂

mia.k
27. okt 2010

@anet2212 je mi lúto,že ti vyšli zlé testy,ale ešte sa nestresuj,lebo ako píšu aj ostatné,ešte stále je šanca,že to bude dobré.Vyčkaj do utorka,a potom budeš múdrejšia. A ak by si chcela predsalen vedieť,že čo tie hodnoty znamenajú,prečítaj si tému tu na MK o zlých výsledkoch AFP. Tam sa tiež dozvieš,že kolkým babám vyšli tie testy zlé a bábätká sa im narodili zdravé. Hlavne nezúfaj,ešte nie je nič stratené.

anet2212
27. okt 2010

Dakujem vam vsetkym za pekne slova, fakt viete aspon trosku dvihnut naladu a upokojit, este raz vam dakujem!!!!
A potesila ma jedna sprava, manzel mi vybavil u sukromneho dr. 4D sono 🙂 a uz zajtra mam prist 😀 Dufam, ze miminko bude pekne vidiet a hlavne dr. zisti ako tak ci je to ok alebo predsa len nie, juuuj, nech uz je zajtrajsok 🙂

mischeell
27. okt 2010

@anet2212 prečítaj si, čo zažila táto baba a ako to dopadlo..je to pozitívny príbeh: http://volnycas.nanicmama.sk/tehotenstvo/ako-to...

mia.k
27. okt 2010

@anet2212 supér,že ideš zajtra na 4D,nemusíš sa aspoň toľko dlho zmárať v neistote a na 4D je to oveľa lepšie vidieť. Tak už len dúfať,že všetko bude v poriadku. Budem ti dražať palce a daj zajtra vedieť ako ste dopadli.

anet2212
27. okt 2010

@mischeell idem citat 🙂
@mia.k ano, aj mna to potesilo 🙂 aspon jedna pozitivna sprava, uz sa tesim aj mam velky strach, ale isto lepsie ako cakat do utorka a este potom dlhsie. Moja dr.. nieje bohvie aka a tento dr. je super, bola som u nho na 4D pri malej, spravil na dvd aj s hudbou, povedal pohlavie a ze je vsetko ok... tak som zvedava co mi povie zajtra a uvidim aj drobceka a asi aj pohlavie 🙂 no len dufam, ze to bude ok a aspon nejak ma povzbudi a upokoji. A jasne, dam vediet.