Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Ahojte. Tak boli sme dnes na tom sone, dr. bol velmi zlatyyyy vsetko nam vysvetlil a velmi precizne popozeral miminko aj na 3 aj na 4 D, krasne sme ho videli, juj tie rucicky nozicky.... aj nam zakyvalo 😀 Uz bolo vidiet aj pohlavie (teda mne aj manzelovi sa zdalo ze vidime vajicka 🙂 ) ale nespytali sme sa ☹ Hlavne sme chceli vediet ci teda bude ok, alebo je tam naznak DS ☹ No a zevraj vsetky rozmery su v norme a ma aj nostek vyvinuty co teda je taky znak ze by nemalo mat keby bolo chore, takze nas trosku upokojil a utesil, ze to bude ok 😀 Aj ked istotu nam 100% nedal, no uvidime co nam povedia na genetike v utorok, ale pevne verim, ze miminko je uplne v poriadku! Dakujem este raz vsetkym co mi drzali palce a povzbudila ma. VDAKA!!!
@blackberry Dakujeeeeeeeeeeeeeem.
@pippi84 no nieje este nic iste ☹((( ale ako taku nadej nam dal, len ci hovoril pravdu, lebo mi povedal, ze som na pokraju zrutenia aby som sa ukludnila, a mozno sa nam bal len povedat pravdu ☹ ale tak dufam, ze to bude ok. Uvidime v utorok na genetike.
A ono je to jeden zo znakov, ze deticky co maju DS nemaju vyvinutu nostekovu kost a to nase ma 😀 ale som len 16tt a povedal, ze ono sa to vsetko este ukaze. Dalsim znakom su male koncatiny, tie mame zevraj v norme. Neviem presne co znamena ze v norme ale tak hadam sa to uz nezmeni jedine k lepsiemu 🙂 A ziadne rastepy alebo ine abnormality nema, takze ostatne by malo byt ok. No pevne verim, ze pod srdieckom nosim zdravucke babätko!!! Uz aby bol utorok a nech vieme zas cosi nove, toto cakanie je nazblaznenie ☹(((( Ten dr. povedal, ze tieto testy by mali zrusit, zbytocne len stresuju!
@blackberry dakujem, to cakanie, ta neistota ... to je cosi strastne!!!!!! Pokym neuvidim svoje dieta neuverim! ci v dobrom ci v zlom. A to som si chcela konecne toto tehotenstvo vychutnavat ☹ no da sa to??? Uz koncim s detmi, 3 a dost!!! Uz by som to nezvladla.
@barborkach Barborka vdaka, fakt si ma potesila, ja som lezala tiez vystreta, ale naboku, strasne som sa prelakla, ale ked si prezila to iste, tak hadam to bude ok.
Ja som si dnes kupila prve tehotenske leginy a tricko, no do toho tricka by som potrebovala pribrat aspon 20kg, take mi je velke 😒
@anet2212 Anet, nie na genetike doktorka len vypisuje dotaznik, pyta sa ta na zdravotny stav v rodine, rodicov, surodencov a tak. Vysvetli ti co a ako. Nic viac. Mne sa to zda skor ako nahananie peniazkov, Lebo tolko co povedia, tolko vies aj ty - obycajny smrtelnik. To iste ti povie tvoj gynekolog, to iste sa docitas aj na nete a tak.
Len jedine ona vypisuje doporucenie na amnio. Ale to uz je na pacientke ci ju podstupi, alebo nie.
Odtial som isla na sono a tam na sone uz mi dali termin.
😉
@xenia2734 aha, moja dr. mi nic viac nepovedala, ze tam mam ist o 8hod. Myslela som, ze mi budu brat krv, robit vysetrenia, sono... aby sa aj oni aj mi usvedcili, ze nieco nieje ok a az potom poslu na amniocentezu :-/ Takze vravis, ze nic s toho mi robit nebudu len tie papiere vypisem? A kde si bola ty?
@anet2212 Anet, prosim ta, len zachovaj klud, uz som pocula o desiatkach pripadov, kedy vysledky na DS vysli zle, mali sme teraz cerstvo tento pripad v rodine, svagrina bola z toho uplne mimo, ani sa nepochvalila ze caka babetko kvoli tomuto podozreniu na DS a pred troma tyzdnami porodila zdraveho chlapceka.
A kolko zien malo dobre vysledky a nakoniec sa babetka narodili s DS alebo rastepom.
Ak by si vedela ze je chore, chcela by si ho tiez nie?
@zlatik ja dufam a verim, ze vsetko bude ok, ale vies, tie stresy to sa neda ovplivnit ☹(( ja sa snazim byt v pohode ale to sa proste neda ☹ stale mi behaju rozne myslienky hlavou ☹ A pravdu povediac, neviem ako zareagujem ked mi potvrdia ze bude chore ☹ Uz mam 2 zdrave deti, aj dievcatko aj chlapceka, neviem ci sa zvladnem postarat o take dieta ☹((((( Nad tym radsej nerozmyslam co keby... verim, ze bude zdravucke!!! 🙂
@seba1 jaj ci ti bude fajn 😀
@maahuliena mne doki povedal ze o take dva tri tyzdne ze uz budem citit pohyby 😀
@blackberry aj mi mame na budici tyzden volat za vysledky dufam ze v utork tam bude dokina ,llebo chodi pondelky iba a to je sviatok 😒 tak neviem ci az ten dalsi tyzden sa nedozviem ci sme v poriadku
@blackberry Chcem ti (aj ostatným maminám) poradiť, že ak si budeš kupovať paplónik do postieľky v Ikea, majú iný rozmer ako štandard, pasujú na ne len ikeácke návliečky. Z Ikea tiež odporúčam nepremokavú podložku na matrac, nie je to obyčajný igelit, taká akoby pogumovaná látka a dá sa to normálne prať v pračke. Ja som ju používala pre seba posledný mesiac pred pôrodom, a dobre som urobila, lebo plodová voda mi odtiekla v noci v posteli a nezničila som si úplne nový drahý matrac. Teraz má podložku malá v postieľke.
@mnamko ano volam sa Aneta 🙂 tiez sa mi to meno paci .-D Mne krv brala tento tyzden v utorok a stredu mi volala ze su zle vysledky ☹ no co si strasneeeee. A dnes sme boli u ineho dr. ktory spravil 3 aj 4D sono vsetko vysvetlil a dal aku taku nadaj, ze miminko je ok 🙂 A teraz mam ist na tu genetiku buduci utorok a ano do TN. ☹
@c.o.l.a super, dakujem za radu, tu nepremokavu podlozku tiez urcite zoberieme. Ano Ikea je v tomto specificka, ze ma aj "svoje" rozmery paplonov a vankusov aj pre dospelych, nielen deticiek a tym padom aj obliecky. Ja by som skor chcela z internetu objednat nejaky pekny detsky bedding set a ten mi je relativne jedno aky je rozmerovo, lebo to neni klasicka perinka s oblieckou, ale taka hrubsia prikryvka. Daco uz pospekulujem 😉 Dakujem za rady, idem este postudovat tie matrace 🙂
Takze moje vysledky triple testov dopadli dobre,tak som velmi rada a drzim vsetkym babenkam palce,nech je vsetko ok.
Musim este reagovat na @c.o.l.a ohladne nepremokavej podlozky,tak my ju mame tiez,este sme ju ani raz nepouzili,asi az ked bude mala spavat bez plienok a nemoze sa hlavne davat pod hlavu bo neprepusta vzduch,cize male babo by sa mohlo zadusit,ak by sa nostekom zatlacilo o matrac a vacsie babo cestuje po celej postielke.....
@blackberry co sa tyka paplonika,tak asi tak od 3 mesiacov sa Ti babo zacne uplne prehadzovat a hyba,cize odkopavat,ja odporucam spaci vak,ktory je fakt bomba,bo je babo v teple a neodkope sapopripade v zime nato mozes hodit este paplonik,aj v Ikey maju fajn spacie vaky 🙂
@mnamko ano, ale ze oni hned po odbere to posielaju niekam (asi do TN) a hned ako zistia ze nieco nieje ok tak volaju tvojej gynekologicke a ona to da potom vediet tebe. Ja este vysledky nemam, ani gyn. ze ich maju v TN na tom genetickom kde idem v utorok. Takze ked ti odoberu krv, a sestricka ti nezavola na druhy den alebo o ten dalsi tak je predpoklad, ze su ok 🙂 a ty si mas zavolat alebo pre ne prist o tyzden. (teda tak to bolo povedane mne).
@xenia2734 nie, nie.. neužívam.. ja už som sa dosť najedla hormonov... dufam, že aspoň na chviľku bude kľud. Inak vysledky amnio su 99%.... tak je to take, že stale je tam to 1%... ale to je už naozaj zanedbateľne... tak držím palce, nech to dopadne na vybornu 🙂
@anet2212 tak už maš 4D za sebou.. myslím, že lekár by ťa nezavadzal... ak by bolo nieoč v neporiadku, povedal by to...a ak su všetky merania v norme.. tak si myslím, že by si sa mohla trošku upokojiť (aj ked je to strašne ťažké a stale na nervy) Treba proste veriť, že to bude zdravnke, presne tak ako si písala a nepripušťať si inu možnosť 😉
@anet2212 Nie, iba sa doktorka pytala, my s muzom sme odpovedali a ona to pisala. Potom nam to dala podpisat. Vysvetlila nam nejake veci a dola nam odporucenku na sono. Som myslela, ze aspon na podrobny morfologicky poslu, ale nie. Bolo to obycajne sono, par minutove. Zmerali zakladne miery, hlavu, stehennu kost atd pre porovnanie, ci sedi velkost babetka s dlzkou gravidity. Potom mi povedali, ze mam prist 12.11. na amnio. Ja som si myslela, ze aspon ma poslu najprv k nejakemu dobremu odbornikovi na podrobne sono a nech sa potom rozhodnem. Ale nie.
Ja som bola v Nitre. Moja gynekologicka ma tam poslala k Mudr. Barošovej a ona ma poslala tam v Nitre na gynekologiu. A tam na mieste, kde robili to sono,tak tam ambulantne robia aj amnio. Potom ma tam niekam ulozia na dve hodiny a pozru ci je vsetko O.K.
Povedali mi, ze je to podobne odberu krvi. No tak som zvedava, lebo ja som z toho max. posrata. Mne je neprijemne aj lezanie na chrbte, lebo sa citim ako keby som mala zavazie na bruchu a pritom to babetko je este malinke. Potom mi je z toho zle. Nedobre sa mi tak lezi. A neviem si predstavit este pichanie do toho. 😉
@seba1 nejak sme sa dali na tu ikeu aj ja som bola no nic som moc nekupila ale len maju krasne obliecky na perinku do postilky nejaka novinka a krasnu neutral deku tak urcite sa tam oplati
dlho som tu nebola takze ja nic nove akurat mam vytok zlto hnedy a nijake znamky zapalu a moj gynekolog povedal ze to nic nie je ale moc sa mi to nezda a aj ja mam obcasne pobolievanie v podbrusi
asi to bude ok dufam teda pekny vecer
@sonina22 Dakujem, pekne. A kvoli comu beries ????? Mas znizenu funkciu stitnej ????? Mne nasli protilatky proti stitnej. Povedala, ze zatial boli hormony v poriadku, ale pre istotu ich nasadila, aby nam stacili aj v neskorsom stadiu tehotenstva. Ja mam ist na kontrolu az niekedy 18.1.2011.
Dufam, ze bude vsetko o.k. Som v 17. tt a este som kludny tyzden asi ani nemala. Najprv zamlknuty plod, ma strasili s interupciou, potom stitna zlaza, teraz Downov a musim ist na amnio. Stale nieco. Dufam, ze uz tolko stacilo a uz to bude vsetko O.K.
🙂

@maahuliena Ano, nasadili mi L-Thyroxin 50, raz denne rano - dnes som zobrala prvu pilulku. Aj ty uzivas?????
Ja som dnes bola v NR na genetike. Odtial ma poslali na sono. Dostala som termin na amniocentezu 12.11.
Bojiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim sa. Robia to v NR, takze nemusim ist do BA. Robili Vam to niektorej v Nitre??????
Bola tam jedna mamicka predo mnou, ktora mala 3 deti a hovorila mi, ze ona bola dva krat na amnio a vysledky jej vysli O.K. a dietatko sa jej narodilo s razstepom pery.
No uvidime. 🙂