icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mnamko
28. okt 2010

@sonina22 kupsi preventívne ascorutin 2xdene si dajja som to malaa zabralo

petasllov
autor
28. okt 2010

baby, už niektorá cítite pohyby? 😉

brumca
28. okt 2010

@petasllov ahoj 🙂 ja este necitim, ale kedze cakam prve babatko, tak mam este cas 🙂 ale sem tam mam pocit, ze sa nieco v brusku deje 😀 uz sa neviem dockat tych pravych pohybov 😵

pippi84
29. okt 2010

@c.o.l.a v ikea som si vsimla, ze navlecky maju iba na ich typ paplonov.
ja sa tam chystam nakupit postielku, matrac, paplonik+vankusik a jedny alebo dvoje navlecky. zo zaciatku aj tak nedam do postielky paplonik, lebo mame kupeny vak 🙂 vyrazime na nakupy asi okolo vianoc.

nonika
29. okt 2010

@petasllov no ja som prvy kopancek dostala v pondelok, aj ked som si tym velmi nebola ista ale ked sa to opoakovalo tak ma to utvrdilo 😀 ..... a ty ?

janemari
29. okt 2010

@petasllov ani ja nie ale v brusku mam rozne pocity,ale zatial si myslim,ze su to len creva,alebo plyny 😀

brumca
29. okt 2010

ahojte zienky 🙂 chcem sa spytat, ze ako sa vam spava...ja som sa tento tyzden budila v noci aj stokrat 😕 vzdy ked som sa pretacala z boka na bok, som sa aj zobudila...a stale sa mi cosi sniva 🙂

emmaelzer
29. okt 2010

@brumca ja mavam podobne noci....aj ked by som spala stale keby som mohla, ale tie sny....skor by som povedala nocne mory....to tie hormony....

barborkach
29. okt 2010

@brumca ahoj, ja to iste! strasne vela sa v noci prehadzujem, budim, j sa mi skoro stale sniva 😒 mozno to je u mna preto, ze som bola naucena spavat na bruchu, co teraz uz nemozem 😅 no hadam si zvykneme 😉

maahuliena
29. okt 2010

ahojte... tak ja sa tiež stale budim na pretačanie z boka na bok.. a tiež mam nočné mory... skoro každu noc... zo začiatku som mala s toho aj strach a aj nervy.. teraz to neriešim... by ma porazilo 😲 ale je to každučku noc...tiež som bola zvyknutá spavať na brušku.. a teraz ked som si prečítala, že nie je dobre spavať ani na chrbte.. 😕 tak len na tom boku..

barborkach
29. okt 2010

ahojte, tak vcera sme boli s muzom na krvi kvoli tej krvnej jeho skupine a pytali sme sa peco ju chcu vediet ked ja som 0 Rh+. je to preto, lebo ak by bol aj otec krvna sk. 0, u novorodencov byva velmi silna zltacka 😉 takze tak 😉
tiez mi brali krv na triple test, ale vysledky budu mat az o 2 tyzdne...mam si zavolat...ale neviem ci to xcem vediet...co mi to pomoze? ze sa budem stresovat? teraz som uplne pokojna a zmierena s tym, ze bude ako bude, aj tak to nezmenim.. no uvidim..
no a tiez mi dr robil sono, babatko bolo hore, nespinkalo ako vacsinou ked mi robi sono, ale sa chemrilo 😅 je to taaake uzasne, strasne sa z neho tesiiim 😅 😅 😅
no a tiez dva dni dozadu sa mi zdalo, ze som nieco v brusku citila...zda sa mi to zavcasu..ale bolo to take zvlastne! isto to neboli creva ani plyny...no a vcera to bolo take dost intenzivne, asi 3x za den a vecer to bolo uplne neprehliadnutelne 😅 😅 dufam ze je to uz ono!

brumca
29. okt 2010

@barborkach
@emmaelzer
@maahuliena
tak vidim, ze mame rovnake noci...ja sa uz aj niekedy bojim, ze co sa mi bude snivat 😵 ja som zase zvyknuta spavat len na boku, ale nikdy som sa tolko nebudila 😕 ja som citala, ze najlepsie je spat na lavom boku...ale neviem preco konkretne na lavom 🙂 rozmyslali ste aj nad tym kojeneckym vankusom, ktory je dobry aj na spanie, taky dlhy polohovaci? ja uz som nejake obzerala, su rozne dlzky, tak neviem ktory kupit 🙂

emmaelzer
29. okt 2010

@brumca O tych snoch som aj citala, ze je to koli hormonom a psychickom stave tehulky, treba trosku porozmyslat, z coho mate najvacsie obavy.

Co sa tyka toho vankusa, ja ho mam, velmi mi pomohol, ked som bola uz v 3 trimesti, a opierala som sa o neho, je sice velmi velky, a vytlacali sme manzela s postele 😀 ale fakt pomohol...teraz sice neviem, ako to bude fungovat, ked vacsinou spim s dcerkou.....

brumca
29. okt 2010

@emmaelzer dakujem za info ohladom vankusa, ja s nim veru nemam ziadne skusenosti, ale mame dost velku postel, tak sa zmesti aj manzel aj vankus 😀 a aku mas dlzku vankusa? videla som s dlzkou 150cm, 170cm a aj s 190cm 🙂

katuska26
29. okt 2010

ahojte tak vankúš už zháňam aj ja a neviem sa rozhodnúť ktorý, chcem ho pre seba na ležanie, spanie, potom na kojenie bábätka, pri Viki som ho nemala ale veľmi som ho chcela len som ho nikde nenašla, určite super pomocník, mať ho už vtedy nemala by som problémy s chrbticou.

anet2212
29. okt 2010

@maahuliena ano mam, krasne sme malinke videli aj nam zakyvalo 🙂 teraz ma objednal na 2.12. kde nam spravi aj dvd. Ono ma to trosku upokojilo, ale povedal, ze si isty nieje a ze radsej mam ist na amnio ☹ a to ma zase dost zneistilo ☹(( Ja viem, ze az pokym neporodim a neuvidim svoje dieta, ze je ok tak nikomu neverim, vzdy budem mat ten pocit ze nieco nieje ok ☹(( Ale tak snazim sa verit, ze to bude dobre, aj ked je to veeeelmi tazke.
@xenia2734 takze nic moc ☹ myslela som, ze aspon zopakuju tie testy, no takze sa uz mozem pripravovat na amnio ☹(( ty si uz rozhodnuta ze ides?
@sonina22 dakujem pekne, a verim v to aj ja 🙂

timejkaa
29. okt 2010

Tabletky na spanie určite nie, čo? Lebo ja som už zúfalá, vôbec nespím, maximálne dve-tri hodiny...

brumca
29. okt 2010

@katuska26 ahoj 🙂 ani ja sa neviem rozhodnut, ktory vankus kupit, zatial sa mi najviac pozdavaju tieto:
http://www.maderna.sk/katalog/product/7545/
http://www.noseniedeti.sk/obchod/vankuse
http://www.svetmamiciek.sk/produkty/vankus-rela...

kazdy ma inu dlzku a neviem, ktory vybrat

katuska26
29. okt 2010

@brumca presne aj ja som tieto pozerala, ten prvý sa mi pozdáva, asi ten si objednám, už by sa mi zišiel, keď ležím na boku tak si podkladám pod bruško perinu 😀

barborkach
29. okt 2010

@brumca
@katuska26 nevedia co by za tie vankuse pytali, vsak je to obycajny vankus len v inom tvare, nic svetaborne! a ze 24e, no nehrozi.,.mn sa to zda brutal prehnane, a to len preto ze je to na stranek pre mamicky...myslim si ze nieco podobne najdete aj v supermarketoch a nebude to o nic ine...ja si podkladam pod seba obycajny vankus, nemame ten standardny rozmer, ale tie uzke vankuse a myslim ze mi rovnako dobre posluzi.... mozno neskor si dam taketo nieco usit za par eur...

katuska26
29. okt 2010

@barborkach presne tak, ale pri Viki mi to strašne chýbalo pri kojení som si podkladala obyčajný vankúš, no nebolo to ono, doplatil na to môj chrbát a povedala som si že pri druhom si zaobstarám na 100%.. Viki som kojila 14 mesiacov a dieťatko je váha, určite si to zaobstarám. 😉 už len to že to ja využijem pri tehu a ťažkom brušku a potom pri kojení sú pre mňa super investované peniaze, teraz pri druhom dieťatku viem čo je pre mňa dôležitá kúpa a toto určite je 🙂

pippi84
29. okt 2010

@brumca
@katuska26
@barborkach
@maahuliena
.... ja som si myslala, ze som jedina, ktora ma divne sny, kazdu noc. nikdy predtym som sa nebudila. mohli aj tanky padat 😅 este nastastie nechodim v noci po dome na WC ( zatial vydrzim do rana )
taha ma brucho cim dalejviac, rastieme rychlo, sa nestiham ani divit 😉 spavam na chrbte, od malicka na bruchu, tak sa mi zle spi. vzdy jedna ruka hore a budim sa casto na to, ze sa mi neprekrvuje ruka a potom ju masirujem ☹
dakujem za super stranku, co sa tyka toho vankusa, som vsade videla len mensie. parada, aspon viem, co mozem pytat od jeziska 😀
ten co ma maderna sa mi paci najviac. aj cena je najlepsia. mam dobre skusenosti s tym obchodom, rychlo to dovezu. (sme od nich brali sportiak )

barborkach
29. okt 2010

@katuska26 tusim ten maderna nie je ani plneny niecim specialnym, gulickami alebo tak, aspon to tam nevidim..ja si myslim ze rovnako dobre posluzi obycajny tvrdsi - teda viac naplneny vankus podlhovasteho strihu...ved to je len moj nazor 🙂

pippi84
29. okt 2010

@barborkach ja som pozerala v tescu a stal 22 eur a asi o polovicu mensi 😒
moj muz tiez hovori, ze kupme si latku a molitam a do aprila si takych usijeme aj 20 😀 no ale nechce sa mi to.
je to dost penazi, ale zase na inych veciach budem setrit, napr. ako : ja nepotrebujem prebalovaci pult, zda sa mi to nebezpecne, budem si prebalovat na posteli a na podlozke pod pacienta, baldachyn tiez nepotrebujem, len ochranu okolo hlavicky atd ...

seba1
29. okt 2010

@barborkach no to som ešte o tej žltačke nepočula a my sme komplet celá rodina 0 Rh pozit.a naši ani žiadnu žltačku nemali ani jeden.
Naše bábo sa hýbe riadne, cítim ho už tento týždeň fakt často. Inak už sme u našich, ale sú moderní, takže sa možem aj odtiaľto koníkovať 🙂.

smajka
29. okt 2010

ahojte. to vam s tym spanim- nespanim nezavidim. ja som z maleho po celom dni taka hotova, ze vecer doslova odpadnem a zobudim sa az rano. to sa vacsinou zobudim len koly tomu ze mam v bruchu krce - co musim tak na wecko...

timejkaa
29. okt 2010

Asi neuveríte čo je v štádiu dokončenia keďže sa konečne nemusím kvôli ničomu naháňať a mám kľud... Keď sa vám pomenili termíny, alebo čo, tak hláste až keď ju dám na net, lebo je vás tam celkom dosť na hľadanie v pasoch...

katuska26
29. okt 2010

@barborkach všetka sú plnené EPS guličkami, vďaka ktorým sa dá ľahko tvarovať,mám doma taký malý vankúšik tým plnený, nedržia sa v tom roztoče čo v obyčajnom vanúši áno. Je na každom či si ho kúpi, ja ho chcem 😉

drobec490
29. okt 2010

ahojcek...ja uz tiez rozmyslam nad tym vankusom dost dlho a kamoska ho ma a poviem vam je to fakt super..a dost jej hlavne pomohol pri kojeni🙂tak sa popozeram po ineternete ale zatial co mi naslo tak dost neuveritelne ceny 😒

seba1
29. okt 2010

@sonina22 ja si tam tiež chcem pozrieť obliečky, len musím premerať veľkosť, lebo fakt nemusí sedieť, uvidím, možno kúpim aj samotný paplón, lebo ten, čo mali chlapci bol taký, že sa neprispôsobil dobre telu.
@maahuliena čo sa týka rozprávok, pozerajú všetko, len nemám rada tie akčnejšie, ale ja im veľmi filtrujem, čo môžu pozerať, začali s krtkom a teraz sa im veľmi páči Alenka v ríši divov.