Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@barborkach ja mám tiež krvnú skupinu 0+, aj manžel, a žiadne odbery mu nerobili. Linda síce mala žltačku, ale nie až takú silnú, pustili nás domov normálne po 4 dňoch. Čítala som, že silná žltačka je vtedy, ak má dieťa opačný Rh faktor ako matka, čo bolo aj u nás. Aj tak sa tá novorodenecká žltačka nedá nijako dopredu ovplyvniť, tak neviem, načo to vlastne robia.
Ahojte,,,aj ja mam termin 15.aprila. Doteraz som mala same problemy...najprv som krvacala v 9tt, už som myslela, že koniec mojho tehotenstva, ale naše babo je silne, tak vydržalo 🙂 potom za týždeň na to hematom 😖
No a teraz som krvacala v 15tt a takto pred týždňom som sa vratila zase z nemocice, našťastie bábo všetko vydržalo 🙂
Dnes som mala aj vysledky AFP, vyšli negativne, tak konečne po dlhom čase všetko v poriadku. Lebo okrem krvacania som sa dva mesiace nemohla predýchať z nádky a chodila som len po dr, a nakoniec mi povedali, že mam tehotenské soplíky, zmena hormonov atď...tak som bola stale v strese a chorá...
No a teraz si konečne užívam tehotenstvo 😉 konečne bez soplíkov 😎 bez krvacania..ale v posteli a uležaná 😅 ale mesiac nevyleziem z postele, tak som sa rozhodla, aby som konečne na čas prišla do poradne, ktorú mam 22.11. lebo doteraz sa mi to ešte nepodarilo ☹
Tak sa k vam hlasim a dúfam, že ma medzi seba aprilovky pustite a zapíšete do tabulky 🙂
@pippi84 tak to ti závidím, že nechodíš v noci na WC, ja idem niekedy aj 2x, a to sa snažím večer už veľa nepiť. Asi už mám zlenivený mechúr, lebo od prvehó tehu chodím v noci na WC skoro pravidelne, predtým vôbec. V noci chodím pozerať malú, keď zaplače, a hneď mi treba ísť ☹ . Keby som spala vkuse celú noc, tak možno aj vydržím do rána.
Ja stále spávam na bruchu, zatiaľ ma nič netlačí, aj pri prvom tehu som tak spávala do 5. mesiaca a malej sa nič nestalo. V poslednom trimestri sa odporúča spať na ľavom boku preto, lebo na pravej strane vedie nejaká cieva k bábätku, ktorá zabezpečuje prísun živín a myslím aj kyslíku, tak aby sa to nestláčalo a neobmedzoval prietok.
Bez prebaľovacieho pultu si to neviem predstaviť, asi by som prišla o kríže. Stačilo mi, keď som príležitostne prebaľovala alebo prezliekala na posteli a išla som umrieť od bolesti. Ja som mala už dlhé roky problémy, tak si musím dávať pozor. Inak ak nechcete kupovať prebaľovací pult, rovnako dobre poslúži aj menší stôl, ktorý neskôr možete ešte využiť. Ja som si dosť vecí kupovala na nete, niektoré aj použité a tým som dosť ušetrila.
Včera nám prišiel domov veľký balík - vanička a vajíčko na náš šporťák, tak som sa vytešovala 😵 😵 😵 . Po 10 min. som to pekne krásne zabalila naspäť do krabice a uložila na povalu. Už sa neviem dočkať, keď bude to malé stvorenie spinkať v kočiari.
Ahojte! 🙂
Možno sa vám to bude zdať čudné, ale neviem si spočítať, kedy budem v 5. mesiaci. Teraz som 16tt, matematicky to teda vychádza tak, že keď ho skončím, mala by som začínať 5. mesiac. Ale keďže tehotenstvo trvá 40tt - to nie je 9, ale 10 mesiacov, takže ako sa to vlastne počíta?
Tie týždne chápem, od poslednej menštruácie, ale mesiace k tomu mi nesedia... 😅
@riamim odporúčam ti stránku www.tehotenskakalkulacka.sk, tam hore si zadaj dátum poslednej menštruácie a automaticky ti to vyhodí, v ktorom si mesiaci aj týždni.
Tak už som to našla. Počíta sa to na lunárne mesiace - a tých je desať, nie deväť. Neviem, prečo sa potom hovorí, že žena je tehotná 9 mesiacov...
no lunárnych je 10 a kalendárnych 9, v praxi sa používajú tie kalendárne.
a nie si akurát 15+0?
no mne to zatiaľ vždy vyšlo, treba pozerať na ten článok pod tabuľkou, tam je správny týždeň
Tak ja sa s vybavou neponahlam, lebo mam strach aby sa ešte niečo nestalo, začnem asi až po Vianociach.
Len teraz som si objednala monitor na počúvanie oziev plodu, ešte mi to neprišlo, ale tešim sa na to.
Kočík mám vyhliadnutý bebe conford high treck, ale ešte sa uvidí...Ale ten vankúš si tiež istotne zadovážim 🙂
Ďakujem c.o.l.a 😉
Moje drobátka dostali prvý darček od tatina.. Že prednarodeninový 😀
A jedna moja veľmi dobrá kamarátka dneska skoro ráno predčasne porodila.. v 23tt! 😲 Ja sa tak bojím, aj o ňu aj o malinkú.. Ale to že sa to môže stať komukoľvek si radšej nepripúšťam, ale dávam si na seba viac pozor...
@anet2212 Ja neviem, zacinam byt max. posrata. Ale zasa chcem mat istotu, ze je vsetko O.K. Aj ked ako hovoris, istota je az ked sa narodi. Este mam dva tyzdne na rozmyslenie. Dnes som sa necitila dobre, aj brucho ma bolelo. Neviem ci mi je zle z tych hormonov, ktore mi nasadili. 😒
ahojte,
dnes mi poobede strašne začalo tvrdnúť bruško, tak som si ľahla a položila si ruku na bábo, no a ono ma niekoľkokrát jemne štuchlo do dlane 😵 takže máme tu prvé pohyby 😵 😵 😵

@timejkaa si šikulka že si sa na to dala 🙂 ,
baby pekný víkend prajem, my ideme na chatu keď je takto krásne 🙂