Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Ahojte baby. Pozeram, ze ste sa riadne rozpisali, normalne nestiham citat 🙂 Na ulohu mamicky sa teda riadne pripravujete..nakupujete...spekulujete...len ja stale nic ☹ Nechavam si to asi az nejak na januar po sviatkoch, ale to mi uz aspon budete vediet lepsie poradit, co sa kde lepsie oplati 😉 Kym nebude 25tt zamnou tak kludna nebudem, kedze sme rizikovy, stale spinim a pobolieva ma brusko ☹ ale ja verim, ze to bude tentokrat ok a konecne sa dopracujem aj ku kupe kociara....klud budem mat az ked budem drzat dieta v naruci....no a vecicky....? Tie sa daju kupit....keby sa dalo aj zdravie dietatka...to by bolo ake super 🙂 Inak citala som, ze termin porodu sa pocita aj podla prvych pohybov + 20 tyzdnov...tak neviem ci je dobre citit tak skoro pohyby 😕
@buburka no to som teda este nepocula o tom ze termin porodu sa aj takto ocita ale asi to nebude bohviako presne ja som pri prvom tehu citila prvy pohyby v 17tt a rodila som v dva dni pred terminom a to som mala planovane takze som mohla aj kludne prenasat 😉
inak ja pre babatko tiez este nic nekupujem este je kopec casu 😉
@blcha - tiez som bola prekvapena s tymi pohybmi, ale citala som to na viacerych strankach... napr. pre zaujimavost :
http://www.tehotenska-kalkulacka.esvet.eu/
Ja by som uz veeeeelmi chcela citit pohyby, aby som aj bez Usg kontroly vedela, ze drobcek je tam a je v poriadku...ale este je to naozaj skoro...tak neostava mi nic ine, len cakat na poradnu o 2 tyzdne ☹
@buburka no ja mam hematom tak chodim kazdy tyzden na kontrolne sono ci je vsetko v poriadku nastastie je vsetko ok hematom je maly a babatko pekne rastie no keby mi tam na tom sone ten hematom nenasiel ja o nom ani neviem ale musela som brat aj lieky a mat kludovy rezim teda ten mam stale aj ked som ho moc nedodrziavala lebo sme prerabali byt robotky bolo dost nastastie som nekrvacala ani nic podobne a dufam ze ani nebudem a ten hnusny hematom uz zmyzne nech som kludnejsia 😉
Poradňa dopadla ok 🙂 Triple test ok.Srdiečko krásne bilo len som skoro odpadla keď som sa postavila na váhu 😀
ahojte, no ja som uz pribrala tiez, prosim pekne 4kg 😖 😒 ☹ som z toho mierne v soku, lebo som to necakala, ani sa na to necitim zeby az tolko..nejak to za posledny mesiac naraz vybehlo, neviem, mozno to urobila ta takmer dvojtyzdenna navsteva u nasich, mama ma vykrmovala, fuj! hanba 😀
ahojte 🙂 aj ja som uz pribrala 4kg, tak ako barborkach 😀 a to sa nejako neprejedam, papam pravidelne a v mensich davkach viackrat za den 🙂 prve tri mesiace mi byvalo zle, ale nevracala som, praveze som nemohla zostat hladna, lebo mi bolo este horsie 😔
sranda ze sme tu skoro vsetky pribrali 4kg 🙂
ahojte som Lenka a tiež čakám babatko v apríli. vidím že asi tak normálne priberám lebo aj ja som pribrala asi 4 kila. a je mi uz aj pekne vidiet brucho.. a som na nervy ako budem vyzerat neskor.
@smajka ahoj....no dari dobre teraz momentalne pracovne ze ani nemam cas sem prist 🙂 a este jedna novinka uz mi asi tie nevolnosti presli teda dufam ze to teraz nezakryknem heeeh 🙂 a tebe sa ako dari a drobcekovi?A uz mi inak prisli tie papiere s nemocnice s toho vysetrenia a mam tam ze low risk...tak mi odlahlo ale ze vraj nikdy to nemusi byt 100% tebe to prislo tiez?
@buburka áno, aj podľa prvých pohybov sa stanovoval termín pôrodu, ale to myslím bolo pred érou usg a nemyslím si, že z toho vyplýva, že nie je dobré cítiť pohyby skoro. Pohyby mamička cíti vtedy, keď ich cíti a s tým sa nič zlým smerom neovplyvní, aj tak si myslím, že to + 20 tt v minulosti platilo možno na prvorodičky a na druho a viac muselo byť tak cca + 22tt, lebo všade sa píše, že takéto mamičky cítia prvé pohyby skôr.
@barborkach aj ja som dnes s hrôzou zistila, že za ten čas, čo som u rodičov to vyzerá na ďalšie kilo hore, vôbec to nechápem, snažím sa to neprehánať s jedlom, keď mám chuť na jedlo mimo normálneho času, tak si dám ovocie a aj tak, a to som tu len tri dni. Žeby to bolo tým vzduchom, doma si vždy pekne držím váhu a tu stále to ide hore 😒. Som si robila plány, že toto tehotenstvo už nebudem tak priberať, že si to lepšie postrážim a teraz sa mi moje plány rúcajú. Aj keď to samo nie je to hlavné, ale aj toto súvisí so zdravím, takže to nie je ani úplne vedľajšie.
@seba1 urcite to suvisi so zdravim, mna to mrzi nielen kvoli vzhladu ale aj kvoli zdraviu babiky a mojmu...myslim ze niekedy aj ti lekari boli ze jest poriadne a priberat riadne, ale dnes mam pocit ze sa od toho uz fest ustupilo a je trend skor radsej pribrat menej ako viac...urcite je to lepsie podla mna...zas nie extrem v nicom..no ja u nasich som to mala tazke! mama mi za den bola sxopna do izby doniest aj dve cokolady a vies ked tam uz boli na tej policke.. 😀 😀 😀 niekolko som jej ich vratila, ze ja to nechcem, ale vzdy mi ich doniesla naspat..a ked som jednu zjedla, uz som tam mala dalsiu... no hrozneeee 😖 😀
baby ja som bola tiez dva tyzdne u nasich a veru maminka mi stale vyvarala s malou sa hrala ja som tam nic nerobila ale nastastie som tam nepribrala ale teraz uz to zacne to priberanie tento mesiac babatko strojnasobi svoju dlzku a sdesatnasobi svoju hmotnost takze aj priemerny prirastok na vahe by sme mali mat tak pol kila tyzdenne do do toho 20tt lebo babatko ma rastovy sprint 😉
@barborkach ak hovoríš o tabuľke čokolády, tak to je veľa, ja len tak jeden, dva rady za deň aj tak vyzerám, ako vyzerám. Ja si myslím, že úplne v pohode je priberať tak kilo za mesiac, čo by ešte sedelo, ja však viem, že v ku koncu tretieho trimestra som priberal aj kilo za týždeň! Takže lepšie, 1.a 2.trim.radšej menej, úplne super je pribrať okolo 9 - 10 kg, to takmer nemáš pri odchode z nemocnice už nič z toho. Ale stretla som sa aj s tým, že lekár to preháňa s priberaním resp.nepriberaním a doporučuje pribrať len 0,5 kg mesačne, čo je dokopy cca 4,5 kg za celé tehot.- to je podľa mňa málo, z vlastenej skúsenosti viem, že bábo a príslušenstvo váži okolo 8 kg, možno pri menšom 7 kg (moji mali 3700 a 3800 g). Ale myslím si aj to, že niektorá žena sa objedá od rána do večera a priberie len 8 kg a iná si aj pozor dáva a aj tak je to 20 kg. Závisí to od metabolizmu, ktorý je trochu iný v tehot.a mimo tehot.
@seba1 ja s tebou suhlasim podla to je neako tak dane ze niekto priberie vela a niekto malo ja to uz neriesim viem ze pri malej som pribrala tych 18kg a budem rada ked teraz nepriberiem viac a teiz som zozaciatku nepriberala vobec a ku koncu som strasne rastla normalne to bolo vidno na mne eliska mala 3800 a z porodnice som prisla o 10kg lahsia takze mi 8zostalo a to som dala dole do roka takze to sa celkom da takze ja to neako riesit ani nebudem priberiem kolko priberiem a urcite sa nebudem obmedzovat a drzat neake hladovky neprejedam sa a ani sa nemienim ale ked som hladna tak sa najem a hotovka 😉
no a inak som zistila ze som zavisla na madarinkach kazdy den zjem aspon tri aj pri prvom tehotenstve mi tak strasne chutili 😉
no a cokoladu alebo sladke mi neako nechuti nastastie takze to je celkom fajn 😉
@blcha no mandarínky, to je taká špecialitka tehotných, ako zisťujem, ja už som si dnes tiež dala, aj včera 3-4 kúsky 🙂 . Ja to riešim len preto, lebo mne sa to zasa až tak rýchlo nedarilo chudnúť, aspoň tých posledných 4-5 kg, tie my už ostali, čiže by som mala pribrať o toľko menej 😉 .
@seba1 - jasne, ze je to meranie podla pohybov nepresne a u viacrodiciek sa pocitalo + 2tt 😉 pise sa to aj v tom clanku, ale aspon pre zaujimavost som to spomenula. Ja by som uz tiez chcela citit mimi 😎 dufam, ze coskoro...ale asi to skor ako ten 20tt nebude .. a mozno si to popletiem s nejakymi crevnymi pochodmi 😅 ...uvidime..neviem este aky je to pocit.
Co sa tyka priberania, ja som toho este velmi nepribrala, aaaale....v novembri sa chystam tiez domov a v decembri su sviatky....noooo to bude 😀 Kazda dieta u mna skrachovala vikendovou navstevou u mojich rodicov, takze pocitam s tym, ze sa rucicka vahy rapiiiiidne pohne smerom hore 😉
@barborkach- mas pravdu, ze exrem nie je dobry v nicom, ale niektory lekari (najma muzi) to s tym tabulkovym 10-13kg priberanim riadne prehanaju a doslova buzeruju a stresuju mamicky. Moja kamoska porodila teraz v septembri 1 babo 😀 a bola cela NESTASTNA, pretoze na kazdej poradni na nu lekar hucal, ze je nizkeho vzrastu (158cm) a ma strasne velke brucho, ze je to u takych zien problematicke a ze nema zbytocne priberat!! A to pribrala do porodu + 15kg a mali sa narodil 42tt cisarskym a vazil krasnych 3900g. 😀fesacik. Zajtra je 1 novembra a ona ma skoro povodnu vahu +3-4kg co si myslim pri kojeni (kedze nedrzi extra dietu) je super. Ale keby ste ju boli poculi ked mi volala po kazdej poradni...som mala chut ist toho mudrlanta lekara riadne zatriast, nech sa zobudi!! 😠
Chcela som len povedat, ze strazme si zdravu stravu, pohyb, dostatok tekutin, ale nestresujme sa zbytocne koly priberaniu. Ved sme tehulky a musime predsa prospievat 🙂 Az porodime zdrave krasne deticky, spravime si novy blog o tom, ako sa ktorej podarilo schudnut 😉 Myslim, ze vtedy bude na chudnutie spravnejsi cas...no nie? 😀
@seba1 no ved to by som aj ja chcela ale ked to nejde tak to nejde uvidime ako to nakoniec dobojujeme mohla by som aj menej pribrat teraz mam viac pohybu pri malej a vo vlastnej domacnosti tak mozno uvidime lebo pri prvom tehu som v robote cely den sedela a u nasich som sa od roboty tiez nepretrhla 😀 ale zasa hovori sa ze pri druhom sa viac pribera 😉 ono je to aj tak nakoniec fakt jedno hlavne aby babatka boli zdravucke co tam po tom ze budem v lete vyzerat v plavkach ako vorvan hlavne ze budem mat vedla seba zdravucke babatecko 🙂
@buburka no tak to bol dobry pakos ten lekar mne nikdy nic nehovoril doktor k vahe nastastie je v tomto v pohode 😉 no a jasne potom si spravime blog a budeme chudnut 😀
idem nakrmit malu a supnut ju do postielky este sme neako nenabehli na novy cas ale to je dobre aspon budem mat vecer skor klud 😉

@blcha no, svetom sa gúľa ľahšie ako chodí 😀