icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

katuska26
1. nov 2010

@dixie_chick no určite dvojnásobná záťaž, ale verím že úspešne dobojujte až do konca 🙂

zlatik
1. nov 2010

@dixie_chick Ja som pouzivala tie na suchy zips, lebo s tymi so snurkami sa mi to zdalo komplikovane. Ale doba za dva roky pokrocila a ked som dnes nasla tie s vlozkou, kde uz netreba bavlnenu plienku, tak urcite kupim take.
Urcite sa klbiky kontroluju aj v UK, ale mozno hned po porode, tak o tom asi mamicka nevie.
Zavinovacky pouzivaju moje kamosky v UK, nosia si ich zo Slovenska, podla mna je to super pomocka, babetko sa v perinke citi dobre a mamicka ma lahsiu manipulaciu. Ak vam mozem poradit, mne sa velmi osvedcila zavinovacka s kokosovou vlozkou.
http://www.pampyshop.com/katalog.php?kategorie=...
Ta so zavezovanim na maslu je lepsia, lebo ten suchy zips nie vzdy dobre drzi a moze sa vam don prichytavat oblecenie.

zlatik
1. nov 2010

@drobec490 Tak urcite budes spokojna, Chicco je super. Ja som dnes varila brokolicovu polievku a pecene kuracie nozky na kyslej kapuste s var.zemiakmi, taka rychlovka 😉

smajka
1. nov 2010

@23lenka -
@timejkaa - ahojte. budete pouzivat aj tie zavinovacky?my urcite nie .
ja ked som mala maleho, tak som nic nevedela ani o baleni nasiroko a malemu som nijako neuskodila.. tu to nikto nerobi a asi ani teraz nebudem. ja vlastne ani neviem ako by som na to sla... 🙂 keby som vsak na sk - urcite by mi to niekto povedal.. 🙂

smajka
1. nov 2010

@zlatik - ahoj, zrovna rozmyslam co varit -a idem tiez na tu kapustu - diky za radu 😀

timejkaa
1. nov 2010

@smajka @lenka23 @zlatik baby ďakujem 🙂)
to balenie naširoko je dobré na kĺbiky, nie?

drobec490
1. nov 2010

@zlatik no tak dufam ze budem spokojna ale ja si tiez myslim ze ano...ja som dost hladala a vyberala aky kocik,lebo ja som potrebovala nieco mensie sikovne a nie ani tazke,kedze ku vytahu mam osem schodov a ja som malicka,tak nesmel byt nejaky velky 😉 😀
no tak dakujem za radu🙂 ale manzelovi sa zachcelo zemiakove placky 😀
a s tym balenim na siroko sestra balila pri obidvoch zo zaciatku lebo aj doktor jej to doporucil,ale viem ze tu to je bezne..

timejkaa
1. nov 2010

@lenka23 no neviem či ti odpoviem na všetko čo si sa pýtala 😀 a na konci 17teho.. relatívne by to šlo zistiť, keď sa bábo dobre otočí 😀
a jasné že chcem chlapček - dievčatko, a budem dúfať, že budú mať taký úžasný vzťah ako ja s bráchom.. Síce nie sme dvojičky ,ale je medzi nami 11mesiacov.. To je takmer to isté 😀
ináč čo sa týka zvládania tehu, tak keď odmyslím, že sme rizikoví, tak to funguje klop klop celkom skvelo 🙂 a nevoľnosti boli okolo 10tt myslím, ináč to bola len veľká chuť do jedla a vražedných kombinácií toho čo som nikdy nejedla 😀

@dixie_chick na mňa budú tiež všetci pozerať divne, neboj, nebudeš sama 😀
a kočík vôbec netuším! vôbec ale vôbec ☹ všetko dobré čo nájdem je pushchair a ja chcem klasický hlboký a najlepšie ešte aj retro 😖 nervičky 😀

dixie_chick
1. nov 2010

@timejkaa A pozerala si sa na Easywalker? Su tam dve hlboke korbicky - vanicky, ktore potom das dole a mas sportak. Ale nie je retro. My sme pozerali aj Bumbleride Indie Twin, ale tak zvlastne sa tam skladaju tie kombinacie, takze asi nie. No a v UK je vraj pre dvojicky spicka iCandy. Ale tam su tie vanicky tak divne na sebe, ze sa mi to nepozdava 😖 .
Retro robi napr.Silver Cross, ale pre dvojicky ne neee.
A ty chces vyslovene iba hlboky a potom ho vymenit za sportak? A ake mas poziadavky? Budes ho nakladat/vykladat do auta, alebo ake mas podmienky? U mna je velmi dolezite, aby bol lahky...

smajka
1. nov 2010

@23lenka -ahoj. no samozrejme by som velmi chcela dievcatko. ale keby to bol zrovna chlapcek, tak sme rozhodnuti, ze viacej deti nechceme. ja este neviem kedy bude druhy scan -cakam na dopis. ale do vianoc by sme chceli na 3D - aby sme vedeli co to bude- lebo v nasej nemocnici nehovoria pohlavie dietatka. 🙂
to mas super ze pojdes aj na sk k dokimu -a ze si das povedat co to bude. potom sa pochval 😉

timejkaa
1. nov 2010

@dixie_chick no, najlepšia alternatíva by bol kombinovaný, ale dalo by sa aj najprv hlboký a potom ten športiak kupovať neskôr 😒 .. do auta budú sedieť v sedačkách, vaničkám nedôverujem.. takže musí sa vopchať do nášho malého kufríku na Opel Insignia 😀 to ani neriešim či sa vopchá, kedže ten kufor je kurňa veľký 😕 a čo sa týka váhy.. probably pokiaľ neváži 100kilo, tak na tom tak moc nezáleží...
ten iCandy tiež neschvaľujem...

23lenka
1. nov 2010

@zlatik jeeeej si zlata...ja naozaj neviem ako tu v UK funguje kam vsede pojdem s dietatkom....ja mam kamosku ta bude rodit za dva tyzdne tak ja viem vsetko len od nej ani ona sama nevie co ju caka potom ako sa miminko narodi .....tu je to vsetko inak niekedy som s toho az trosku sklamana :( a zase niektore veci su tu lepsie ....no ma to svoje plus aj minus 🙂 ale akoby to bolo keby nam vo vsetkom vyhoveli heeeeh....ale naozaj dakujem za radu a za linky urcite to pozriem 🙂

23lenka
1. nov 2010

@dixie_chick no zavinovacku urcite si kupim teraz na slovensku za par dni idem a chcem si aj tie plienocky kupit a aj postolky....a to s tymi lekarmi ja vobec neviem ako to tu je ma naseru a pojdem s drobcom na SVK k lekarom to nie je problem si myslim....ved malicke deticky mozu lietat ale neviem po akom case ty nevies nahodou?Inak pozerala som tie plienocky co maju tu v UK sak ale jedna plienka stoji okolo 20-27libier...neviem ci si ich videla aj ty....a ty budes davat aj klasicke plienocky mimcu???Ja myslim ze mu to neuskodi 🙂

23lenka
1. nov 2010

@smajka no zavinovacku si chcem kupit...neviem ale niekto mi vravel ze aspon sa miminko nedoskriabe...ja neviem o tom nic...heeeeh ty by si mala radit 🙂 ty si uz mamicka 🙂 no ja si ale myslim ze mu nijako neublizim ked ho aj balit budem na sikoro nie???🙂

23lenka
1. nov 2010

@smajka no do vianoc to pojdes urcite skor ja idem uz coskoro...a tu kde som ja povedia pohlavie...to nemas bohvie co ze ti nepovedia co budes mat :( ale ved podla mna to je jedno hlavne nech je zdravucke 🙂 to ti povedia urcite 🙂 no ja dufam ze mi povedia na SVK ze co budeme mat...dufam ze sa nam drobcek ukaze heeeeh jak sa tesim 🙂 no a ak by sa neukazal tak pockam do 2.dec.tu v UK povedia...no jasne ze sa pochvalim....ani neviem co by som chcela myslim ze prve je jedno ake je pohlavie no nie???A tebe drzi palceky aby si mala pod srdieckom dievcatko 🙂 tak ako si zelas a mas uz aj mena??

smajka
1. nov 2010

@23lenka - ha - urcite neuskodi - spes naopak- ani zavinovacka, ani balenie nasiroko - u nas sa to odporuca ked mas moznost si to pokupit na sk - urcite tak urob 🙂
ak by bolo dievcatko- urcite elisa a chlapcek asi alex, alebo zac. mne sa paci alex -mnzelik vsak neee... 😀
ty si uz rozmyslala nad menami?

smajka
1. nov 2010

@23lenka - zrovna pozeram ze mas v profil liliana a sebastian. pacia sa mi obe 😉

dixie_chick
1. nov 2010

@timejkaa Tak prajem stastnu ruku pri vybere a hladani kocika, ak by si narazila na nieco uzasne, tak mi prosim ta daj vediet 🙂 .

dixie_chick
1. nov 2010

@23lenka Nie som si ista, v akom veku mozu deticky lietat.
To su speci novodobe plienky, ked su tak drahe - nova generacia latkoviek. Mozno niekto, kto uz babatko mal by ti mohol poradit. Myslim, ze ak pouzivas tieto, tak velmi vela kusov nekupujes. Urcite je o tom na koniku tema. My, kedze budeme mat dve deticky, tak budem pouzivat jednorazovky a latkove navrch pod postolky. Myslim, ze timejka chce pouzivat latkovky...

timejkaa
1. nov 2010

@dixie_chick no, chcem, ale či to nevzdám po týždni ešte netuším 😀

dixie_chick
1. nov 2010

@timejkaa Ja si to popravde pri dvoch malinkych babatkach neviem predstavit. Myslim, ze si rada, ak stihas par hodin pospat a plienku vyhodis a nemusis prat. No ale skusis mozes, uvidis ako ti to bude vyhovovat.
Pride ti niekto pomoct do UK na zaciatok? Niekto, kto ti bude prat? 😅

timejkaa
1. nov 2010

@23lenka strejda Google tvrdí, že do lietadla ťa s bábom pustia už keď má 14 dní (teda v Amerike), ale ževraj je ideálne až po dvoch troch mesiacoch.. Takže u nás to vyzerá tiež na doktorku na SVK, ja som mala takú úžasnú detskú doktorku že ju asi poctíme návštevou s juniormi 😀
http://life.familyeducation.com/baby/safety/420...
http://www.babycenter.com/404_at-what-age-is-it...

timejkaa
1. nov 2010

@dixie_chick no, pračku pustiť vie už aj drahý 😀 som ho to za tie roky stihla naučiť 😀 ale mala by prijsť mama a brácho so ženou (teda pre mňa vlastne ségrou 😀 ) alebo prijdú bez brácha? Ešte netuším 😀 ..

23lenka
1. nov 2010

@smajka heeeeh no jasne nakupim len ci sa odnesiem....heeeh 🙂 hm..pekne mena si vybrala aj ja som uvazovala nad Alex ale mam bratranca alexa tak som to zmenila na Sebastian...no ale ako sa poznam do porodu to este 100krat zmenim heeeeh....ale dievcatku meno neznemim Liliana je krasne meno aspon mne sa paci....Hm a pre dievcatko Elisa to je meno ako pre princeznicku 🙂 a ty uz mas asi take nejake zakladne veci nakupene ked uz mas jedno mimco...teraz to budes mat lahsie pri druhom....to mas super....🙂 no a pochval sa ako rastiete a ako sa citite???

23lenka
1. nov 2010

@dixie_chick no hej to tie nove su drahe ja ich urcite kupovat nebudem..kupim si teraz domka obycajne...tak ako pises aj ty...no sak obycajne nie su drahe ja som pozerala ze jedna stoji 1euro...to je pohode 🙂

23lenka
1. nov 2010

@timejkaa no ja som pocula tiez ze sa moze lietat aj mesiac po narodeni...ale nechcela by som to prehanat.....no tak to aj ja som mala super detsku doktorku heeeeh to sa jej musim prist na 100% ukazat....a inak dakujem za ten link 🙂 idem to prestudovat heeeh

dixie_chick
1. nov 2010

@23lenka http://baby-web.topky.sk/Clanky/a1696-Do-lietad...
Takze idealne az po troch mesiacoch babatka...

23lenka
1. nov 2010

@dixie_chick dakujem uz som to nastudovala lebo aj Timejka mi posielala nejake info o tom...teraz uz viem kedy s mimcom mozeme domkov...🙂 dakujem este raz

timejkaa
1. nov 2010

@dixie_chick asi som našla kočíkového víťaza 😕 lenže.. nekrič hop kým nepreskočíš, potrebujem ho íst obzrieť, lebo sa mi zdá byť jak pre trojčatá šírkovo 😀 😕

dixie_chick
1. nov 2010

@timejkaa A ktory to je? No pred obhliadkou zmeraj pre istotu doma dvere 🙂 .