Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@anet2212 mozem sa opytat preco vlastne ides na to amnio?? vsak ak ma DS, tak sa to uz aj tak neda zmenit ani ovplyvnit...takze je to aj tak jedno..iba sa zbytocne vystresujes celym tym zakrokom..neviem, no ja by som nesla, nic tym uz nezmenis a ako je tak je, bez ohladu na to ci to budes vediet teraz alebo az ked sa narodi....navyse pri tom riziku ktore tam je..to podla mna fakt nestoji za to..ved takmer vsetko sa da zistit citlivym ultrazvukom... a navyse jedna zo 100 zien po amnio potrati....no stoji to za to??? navyse ak ti skrining v 12tt vysiel dobre, tam sa zistuje aj DS, meria sa tam nieco v zahlavi babatka a este aj nosove kosticky, tak ak ti to vyslo ok, je 80% sanca ze je dietatko zdrave, tie hodnoty AFP ti mohli vyjst zle pre nieco ine...nechapem naco hned riesia amnio...
inak o tom, ze to neumrtvia som tiez este nepocula..pokial viem, umrtvuju to lokalne..
@sonina22 ja som to mala pri predch.dvoch tehotenstvách a preliečila ma gyn.Myslím, že preveciou by mohli byť probiotiká. Ja to mám aj teraz a už som rada, že dnes idem na poradňu, lebo to nie je moc príjemné. Súvisí to s tým, že v dôsledku zmeneného hormonálneho vylučovania sa zmení pH a to je živná pôda pre niektoré mikroorganizmy, ktoré sú bežne v malom množstve vo vagíne a teraz im to prostredie praje. Je to v tehotenstve časté.
@sonina22 http://www.001shop.cz/MULTI-ACIDOPHILUS skus toto, mne to dal gynekolok, ze davat 1x tyzdenne do posvy a zabera. Je to proti mykoze atd.
@drobec490
@mirrinka ja idem tiez tam a prvy utz bol 29€ v 12tt zvlastne ze kamoska platila 19, asi ina poistovna, a teraz mame platit 39 a ona 29 😀
caute babulky tak dnes som mala hroznu noc tusim uz ma zasa zacina chytat tehotenska nespavost len teda dost skoro o 2 v noci bola mala hore ze chce cikat a ja som potom uz nemohla zaspat a zaspala som az o 5 takze som bola tri hodiny hore a cumela som do stropu ale aspon som sa sustredila ze ci nebudem citit babatko ci bude kopat a sa mi aj zdalo ze chvilku pokopala ale potom nic asi pekne buvinkalo 😵 😵 a teraz som taka niaka a mala by som ist nieco uvari na obed ale sa mi nechce strasne asi pojdeme radsej von na prechadzku nech sa preberem alebo co 😝 😝 esteze nemusim chodit do prace lebo neviem ako by som rano vstavala 😝
Ahojte. Vcera mi konecne prisiel fetal doppler-ten pristroj na pocuvanie srdiecka babätka 🙂 a funguje to fantasticky, strasne sa z toho vytesujem 😀 😀 😀
Caute.
Ja este stale necitim pohyby ☹ tak sa bojim trochu,bo sono mam az 06.12 a co ked dovtedy zomrie? 😲 🤐 by som krvacala? Uz som mala pocit,zeokolo 16tt citim take slabe steklenie,no teraz vobec nic ☹ Poradnu mam 23.11
ja sa uz asi pat dni snazim spavat v predpisanej polohe (cize na lavom boku 🙂) a odvtedy nemam paru, co to je byt vyspata, tiez si neviem predstavit chodenie do prace, ja som este chodila na siestu rano, no zbohom, jedno nechapem, preco niekto tvrdi ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie v zivote zeny, najprv boli nevolnosti a vsetky pociatocne priznaky, tie uz presli (az na bolesti prsnikov, tie asi neskoncia nikdy) a teraz pre zmenu chodim ako matoha, kedy si mam zacat vychutnavat to tehotenstvo?uz sa tesim na treti trimester...nechcem aby to vyznelo, ze sa stazujem, malicke som strasne chcela, ale necakala som, ze to tehotenstvo bude take, aj ked mozem byt rada, ze nemam ziadne komplikacie (klop, klop) a vsetky vysetrenia boli zatial v poriadku
@barborkach ziadny dr. ti na 3/4D ultrazvuku s istotou nepovie ci je zdrave alebo nie! Jedine amnio to vie zistit. Mne v 12tt nerobil nikto nic tak preto sa to nedalo asi ani zistit skor ☹ a co sme boli na podrobnom sone tak vsetko by malo byt "ok" ale napr. nostekova kost, ta sa da zistit na zaciatku, tak ako sme boli mi tak uz ju maju aj deti s DS a na sone je rozdiel vidiet az ovela neskor a potom by mi uz amnio nespravili,a tym zistia aj kopec inych vad. Na genetike nam povedali, (ked sme to chceli odmietnut a ist viacerym inym dr. na podrobne ultrazvuky) ze je to zbytocne a kopec penazi vyhodenych, lebo to nieje take presne a vela zalezi aj ako je zrovna otocene babätko......
My chceme mat istotu, som psychycky s toho dost mimo, a strastne sa bojiiim amnio ale je to jedina vec ako to zistim a aspon sa trosku ukludnim. A ide aj o to, ze mi nevieme este co spravime ak by vysledok bol nahodou zli, minimalne sa potrebujeme na to pripravit, aj deti, rodinu ..... nieje to take jednoduche, bolo by to zase uplne iny sposob zivota ☹ Ked je ta moznost zistenia tak to radsej chceme vediet a cim skor, preto si to aj priplacame, a budeme mat viac casu sa potom rozhodnut.
A v TN to neumrtvuju ani lokalne, nam nezalezi na peniazoch a keby bola ta moznost istotne to vyuzijem a vzlast ked sa tak bojim.
@dominika1988 tak to ta uplne chapem ja som strasne chcela druhe babatko ale teda vobec som sa na tehotenstvo netesila mne sice zle nebyvalo ani pri jednom ale teda ze by som si to uzivala nemozem povedat tiez sa uz neviem dockat aprila nech uz mam babatko pri sebe a ked si predstavim ako sa budem gulat svetom fucat nebudem vladat nebudem sa vediet ani sama poriadne oholit alebo zasnurovat koli velkemu bruchu a to ze uz zeraz chodim v noci tri krat cikat tak neviem co bude ked bude ked mi tam to babatko zacne tlacit na mechur 😀 ale zasa ten pocit ked sa babatko v brusku hybe a kope hlavne teraz na zaciatku je na nezaplatenie je to super aj ked ku koncu ked uz riadne kope to velka sranda nieje ale napr ked bude v brusku stikutat tak to je fakr super ked ti cele brusko nadskakuje ale aj tak uz sa neviem dockat aprila 😉
@blcha ved prave, ja by som najradsej ten cas nejako potlacila dopredu, a ja navyse neviem, co vsetko ma este caka do porodu, kedze je to moje prve, ja mam pocit, ze tym, ze mam nadvahu, som schytala snad vsetko, co som mohla, ale to je zase len moja chyba, ze som nevedela schudnut, aj ked babo som planovala iba kratko pred otehotnenim, takze pri mojej vahe by tych par kil nebol velky rozdiel, jednoducho, ked vidim tie zeny, ako si spokojne vykracuju po ulici s velkymi bruchami a ja sa budem v tom case vediet sotva pohnut...jaj nech uz je to male na svete
@dominika1988 no ale mozno ze ked mas nadvahu tak nebudes tak priberat a teda neviem ci si neaka silnejsia ale tie silnejsie zeny nemavaju az take velke brucha ja som taka normalna ale busko som mala riadne trcalo predomnou riadne inak som prve tehotenstvo zvladala celkom v pohode ziadne problemi vsetko ok este mesiac pred porodom som si veselo trsala do rana na plese ale aj tak dufam ze tehotenstvo nam rychlo ubehne 😉 no a teraz sa mi zda ze som taka citlivejsia v nedelu sme boli na nakup v trencine v laugariciu od obeda do vecera a myslela som ze vecer odpadnem aka som bola unavena ako keby som vysla na gerlach alebo co 😀 😀 no a ri prvom tehu som byvala u nasich nic som nemusela robit to bola pohodicka ale teraz to bude asi horsie ku koncu tehu ako sa budem gulat bytom a vsetko tu robit vacsinou som cely den sama muzik je od rana do vecera v robote takze je to vsetko na mne akoze teraz je to v pohode s malou je fakt pohodicka doma ale neviem co bude neskor ale vsak neako to zvladneme ved co by sme nespravili pre tie pokaldiky co mame v bruskach treba si nieco aj vytrpiet 😉
@anet2212 neviem ci na postihnute dieta sa da pripravit...kolkym sa narodi postihnute bez toho aby o tom vedeli alebo aj ked im vravia, ze bude zdrave... a zvladnu to bez predoslych stresov a priprav..lebo musia..je to predsa ich dieta...
inak ten prvy skrining je povinny, je taka kolonka aj v teho knizke, ma sa robit v 11.-13.tt, to je tam tiez napisane...ak vam to nerobili vtedy, tak pochybil doktor..
tiez si myslim ze ti na genetike su celi radi, ze maju noveho klienta, preto vas mozno odradzaju od utz vysetreni...je to samozrejme vase rozhodnutie...
a tiez si myslim ze mat dieta s DS zas nie je nieco ako koniec sveta a dokonca postihnute dieta v rodine dokaze preverit jej hodnoty a velmi ju posilnit...nehovorim ze je to lahke...sama este neviem ako mi dopadol tripple test a poviem ti, nemam ani chut tam volat ako dopadol..naco je to dobre?? aby som sa zvysok tehotenstva stresovala ci je ozaj vsetko ako ma byt? a keby mu nebolo aby som sa tym tiez zapodievala ako to bude potom ked sa narodi? ja som rozhodnuta dietatko donosit za kazdych okolnosti,nech by mu bolo cokolvek...
zas si myslim ze toto vsetko, cele amnio su zas len take spekulacie...nikdy nevies co zivot prinesie, mozno sa mne narodi zdrave dieta, budem sa tesit a napokon po nejakej nehode skonci aj tak postihnute...jednoducho co ma prijst prijde a nevyhneme sa tomu..ja som si vzdy vravela ze hlavne nech je zdrave, ale potom som to prehodnotila...zdravie je uzasna vec, ale nie samozrejmost, ktora je dopriata kazdemu..aj ked my mame tendenciu mysliet si ze zdravie je samozrejmost...nie, nie je...
prajem ti zo srdca nech vam to dopadne dobre, nech nosis v sebe zdravunke babo...
ahojte hlasim sa po dlhsej dobe bola som zase v nemocnici kvoli hematomu ale uz je to lepsie babo je o tyzden vecsie tak dufam ze vsetky testy budu tiez ok...dneska idem na krv tak sa aj trosku bojim ale uvidime 🙂 dufam ze tu je vsetko v poriadku a babetka krasne rastu 🙂
tak ja som hrozne tesila ako sidoma oddychnem ked je maly v skolke, a uz ma toho dost. Nudim sa jak pes. Pozeram sice filmik ale opat raz som sa presvedcila, ze ja potrebujem s niekym rozpravat aby som sa nenudila..
Neviem ako prezijem posledne 2mesiace tehu, asi budem kazdy den chodit k mame :D lebo asi po obchodoch chodit nebudem vladat...
@dominika1988
@blcha tiez mam podobne pocity z tehotka, ked som zistila, ze som tehu vobec som sa netesila na to, ze zas pribrat, obmedzovat sa, nemoct ist na lyze a pod. ale teraz ked kopka je to pekne 🙂 no ale tie obmedzenia... pre babo sa to oplati vydrzat ale nie je to prijemne. Ja som vravela muzovi, ze ci si nechce toto druhe vynosit sam :D keby sa to tak dalo....
@blcha ved ja viem, ja by som vydrzala vsetko, aj ked si s chutou zafrflem 🙂 no a som dost pri sebe, tak sa modlim, aby som moc nepribrala, na zaciatku som schudla styri kila takze v podstate som zatial nepribrala ani gram navyse, uvidime, ci sa pri tom udrzim
@dominika1988 ja som sa stretla asi s dvoma prípadmi, keď žena s nadváhou takmer nepribrala v tehotenstve a hneď po pôrode bola dokonca o niekoľko kg ľahšia ako pred otehotnením, takže to nemusí byť také hrozné.
@l81 myslis angelsounds? ja ho mam tiez..je uzasny..len som sa aj vylakala, zistovala som si o nom veci a na zahranicnych strankach som sa stretla aj s nazorom,ze to nemusi byt uplne bezpecne, resp. by sa to nemalo s pouzivanim prehanat a mali by sme to vyuzivat len ak si budeme chciet overit,ci sa babo hybe,ked nebudeme dlhsie citit pohyby normalne..lebo ze to funguje na vysokych vlnach, ktore sa od babatka odrazaju. 😒
@linea22 neviem,ci sem mozem supnut link.prinajhorsom mi to vymazu 🙂

Ahojte, ja idem na odbery zajtra.. Nemam z toho nejaky stres, ale dufam ze to dobre dopadne.. Vaha mi ide dost hore, uz som +5kg, pri malej som tak vobec nepriberala.. Nemam pritom ani pocit, ze sa prejedam.. ale to je asi len moj pocit 😅