Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@patomaja netusim veru.nie som odbornik, len som hladala nejake info na webe a tam sa nazory rozchadzali..na jednej strane tvrdili,ze je to ok, na druhej,ze sa tie vlny od baba odrazaju. ale zas si myslim,ze ak by sa zistili nejake dopady na plod, asi by to nemohli takto veselo predavat.. 🙂 (ale mne ako stresmenovi stacil ten jeden negativny nazor a radsej ho nebudem pouzivat denne) ..opytam sa na to lekara,ked pojdem na kontrolu a dam vediet 😉
@diwa vieš čo, ja si myslim, že to by sme potom nemohli ani mobilovat, ani na počitači byť, lebo vlny su všade 😕
ja som tiež taký stresmen a určite by som nerobila nič čo by mohlo poškodiť babo a ak by to malo nejaky negativny vplyv na babo a jeho vyvoj, určite by to len tak nepredavali, alebo by museli k tomu napisať, ako to može plod poškodiť, atd...
ale zase opatrnosti nie je nikdy dosš, preto budem velmi rada, ak daš vedieť čo ti povedal lekar 😉
baby ja si to idem objednat zo zahranicia tu to stoji nehorazne prachy ten angelsounds -tak ak by niekto chcel mozem objednat aj jemu
@seba1 tak dufam, ze sa moc nezvacsim, lebo by som musela dat rozsirit dvere 🙂 ale od zaciatku jem ovela menej ako predtym, mam stiahnuty zaludok a ani sladke, ktore som predtym jedla na kila, mi prilis nechuti
@nunusimi ja som tiez vravela drahemu, nech male aspon porodi, ked ja ho musim vynosit 😀 a ja nechapem, ze uz citis pohyby, sice aj ja mam pocit, ze castejsie citim "pohyby criev" 🙂 ako predtym, ale zatial to velmi neviem rozoznat, ci to je malicke, alebo fakt iba creva, vacsinou to citim vecer, ked si lahnem na chrbat, co sa vraj detickam v brusku velmi nepozdava, takze mozno na tom nieco bude
ahojte tak som kukala na ebay ten angelsounds a tam sa dá nový kúpiť za 21 libier 🙂 lepšia cena .... a použitý už ani nehovorím od libry.. Ja ak si kúpim tak len použitý ak vydražím, jediné čo som púšťala Vikinke v brušku bola vážna hudba a plánujem aj teraz 🙂
ahojte, chcem sa spytat v kolkatom tyzdni pojdete alebo ste isli na 3D. Ja som bola dnes v poradni (16.w) a myslela som ze ma normalne vysetri a ukaze mi zase miminko, ale nevysetroval, len sa ma popytal a zobrali krv na tie geneticke poruchy. Ja som myslela ze uz by mozno bolo vidiet aj pohlavie, lebo velmi ceme vediet co to bude. Myslite ze ma zmysel ist na 3D uz v 16 resp. 17. tyzdni?
Cauko kocky som tu dlhsie nebola, tak som teraz docitavala 🙂 od vcera som sama doma, lebo manzel je v nemocnici a dnes ho operovali, neviem ci je to tehotenstvom, alebo cim, ale som nejaka strasne precitlivela, podchvilou som plakala, videla katastroficke scenare, co vsetko sa moze prihodit... Vsetcia na oodeleni sa spravali velmi milo a profesionalne, len ja som tam chodila rumazgajuc, sama som sa nespoznavala. Najhorsia bola pre mna noc osamote, ale prezila som. Dnes som volala, tak uz ma po operacii, lezi na pooperacke aspon do zajtra, teda ho nemozem ist ani pozriet, ale nejako to vydrzim, dufam, ze najhorsie je za nami 😵
@maahuliena este stale nevieme co to bude, lebo pri odbere nam slubovali, ze to bude v stredu, vobec sa neozyvali, tak im manzel volal a povedali, ze este nemaju hotove verifikacne testy, takze az dnes a uz je obed prec a oni stale nic.... uprimne, sklamali ma. Od zaciatku s nimi bola tazka komunikacia, telefon 2 dni nedvihali, na mail nereagovali, az sme museli volat na ine cislo v genetone, kde nam dotycnu pani dali k telefonu a ona este kludne povie, ze videla, ze niekto vola, ale nemala cas, tak sme sa predbezne dohodli, ze do hodiny nam potvrdi, ci mozeme prist v piatok. Kaslali na nas cely nasledujuci den az kym sme im my nezavolali... no co uz, dnes dufam, ze sa uz dozviem 🙂
Krasny dnik!
@ivicka0502 ja idem v 22.týždni....najlepšie je vraj medzi 18-23 tt 🙂
@mirrinka tak 2 tyzdne asi ece pockame, vdaka 😉
ahojte 🙂 dnes mam upratovaci deň... teda už je po.. 😎 teraz treba veľaaa oddychu 😵 🙂
@blackberry fuha, takto to verím, že ste boli sklamaní... to je sila 😕 takato neprofesionálna komunikácia... 🙄 tak daj potom vedieť, že to to bude 😵
a držím palce manželovi, nech sa rýchlo zotaví po op a nech je to bez komplikacii 😉
@maahuliena dakujem pekne 🙂
@ivicka0502 ja som na konci 15.tyzdna a dnes som bola tiez na odberoch, mam modrinu ako hrom 😖 tiez som si myslela, ze iba mi zoberie krv a utekam prec, lenze akurat prisiel doktor a sestricka, ze tak urobime j poradnu a tak som musela vyliezt na kozu 😖 nastastie je vsetko v pohode 😎
6.12 mam ultrazvuk, tak snad nam mikulas da poriadne dobru nadielku ( uz asi budeme vediet pohlavie, ak sa neotrci ritkou 😀 )
babule zhanate dopplera, aby ste počuvali srdiečko?? 😉 niekomu som to videla v albume tušíím... myslím, že je to super vec.. (teda ak to fakt 100% funguje)... ked si nebudeme isté pohybmi... ako ja dnes...drobec celý deň veget.. a konečne večer trošku kopka 🙂
Ahojte. Tak dnes sme mali poradňu a bral mi aj krv na tie triple testy. Po ceste som drobcovi dohovárala, nech sa pekne natočí, že chcem vedieť, čo bude. Sranda, také malinké a už poslúcha - pekne sa nám natočilo tváričkou a lekár povedal, že pravdepodobne budeme mať chlapčeka (aj keď som si priala dievčatko, ale nevadí, hlavne že je zdraví). Inak všetko ok, termín máme stále rovnaký. Len som zvedavá na výsledky tých testov.
Baby, neviete niektorá poradiť niečo na migrénu? (okrem paralenu, ten nezaberá), lebo ja už nevládzem...
@mischeell Ahoj, mas dostatok magnezia a calcia?? lebo dnes k nam do lekarne prisiel lekar a ja sa ho pytam, ze co je dobre pre tehotne na zahu a on hned zacal "nadavat na vsetky mamicky" ze mame v tele malo toho magnezia a calcia, malo pijeme pocas dna a potom nam je na odpadnutie. mne na hlavu pomaha pitie mineralky, ale nic okrem paralenu sa nesmie- nedava. skus si kupit malu cervenu cinsku masticku a potierat si celo, spankove kosti, bolest prejde a este sa ti bude aj dobre dychat 😉
gratulujem k chlapcekovi, mas pravdu, hlavne nech je zdrave.
mne dnes tiez zobrali krv, ultrazvuk mi nerobil, len vysetril, ci je maternica v pohode. na ultrazvuk idem 6.12 😀
@anet2212 Anet neboj pisu tu kocky aj s ovela horsimi vysledkami a vsetko bolo v poriadku. Vsak to ani nemozu byt presne vypocty ked sa to nasobi s vahou, vekom a vyskou. Podla mna to su len take orientacne udaje a stresujuce hlavne.
Ja mam tiez zo vsetkeho panicky strach a neviem si to predstavit. Ale aj vcera som pozerala Modre z neba a boli tam chore deticky, tak som si povedala, ze to nejak vydrzim kvoli tomu babetku.
Drzim ti moc, moc palce. 🙂
caute babulky tak ,aky ste mali den?
ahojte, tak bola som dnes na sone a doktor ma vypísal na PN. Od minulého piatku mi občas tvrdne bruško, no a na sone sa zistilo, že malé veľmi tlačí riťkou na krček a hrozí jeho otváranie zvnútra. tak mám nariadený kľudový režim a ležanie. bože, tak sa bojím. ☹
v stredu idem na sono II. skríning, som zvedavá, či sa malé umúdri a zmení polohu, aby tak netlačilo tam dole. 😒
@barborkach Barborka, naaaadherne si to napisala a plne zdielam tvoj nazor. Ja by som na amniocentezu zasadne nesla. Kamoska mala tiez riziko a vravela, ze na tej genetike s nou komunikovali tak, akoby bola 90% istota, ze dietatko je naozaj postihnute a ze ju na tu amniocentezu doslova tlacili, ale sla na morfologicky utz do Kosic (to iste spravila aj moja svagrina) a v oboch pripadoch na morfologickom utz zistili, ze je to v poriadku. Amniocenteza je skvely biznis, za ktory nemocnica zinkasuje od zdrav.poistovne pekne peniaze, tak su radi, ze maju do coho "pichnut"
Ja som tiez rozhodnuta donosit akekolvek dietatko, videla som ho na 3D ako si chytalo pupocnu snuru, skrabkalo hlavicku a dat si ho vziat je potom priam nemozne!!!
My sme si to babetko priali, snazili sa on, ale nestvorili sme si ho sami a nemame pravo rozhodnut ci ho chceme alebo nie, to je moj pocit a nazor. A presne ako pises, kolke zeny mali porodit zdrave deticky a namiesto toho maju srdcove vady, nevyvinute organy, alebo sa stane komplikacia pri porode a dietatko je na cely zivot postihnute, jednoducho nikto nevie co pride, ani nemozeme vediet, ci si zajtra este sadneme za pocitac.
Viem, ze sa mi to asi lahko hovori, ked nie som v tej situacii, ale snazim samu seba pripravit aj na nieco take, kedze tiez vysledky nemam.
@anet2212

@diwa aj ja mam angelsound, dnes mi ho priviezli, tiež sa z neho vytešujem 😀
mysliš ale, že to môže poškodit babo? podla mňa ani nie, ved v nemocnici mi počuvali ozvy 2x za deň, ráno a večer.
tiež som rozmyšlala kvoli cene, ale potom som sa rozhodla, aby som mohla v klude sa tešiť z tehotenstva 🙂