Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@barborkach - vidim, ze si si neprecitala cely moj clanok 🙂 pisala som totiz 2 hladiska a neodsudzujem fanaticky ani jedno...na rozdiel od teba...tak nepis akoby som to robila aj ja. A inac to nie je o fasizme...ale o volbe a moznosti rozhodnut sa. Fasizmus prirovnavat k diagnostike je dost ubohe....nemala by si si potom davat zbytocne robit usg a rozbory krvi na genetiku,,,ved je to pre teba uuuplne bezpredmetne 😉
A dakujem pekne za take moralne zasady ako mala ta 19 rocna mamicka krora vedela, ze bude mat neoperovatelne siamske dvojcata a napriek tomu ich porodila a normalne by neprezili ani den, ale ona ich nechala ako pokusne kraliky lekarom operovat a predlzovat ich trapenie pretoze je veriaca.
Uf som nevedela,že až takto sa to bude rozoberať,
ja som tiež napísala žeby som rozmýšlala ináč v mladších rokoch ako teraz,viem čo je to starať sa o deti mala som ich po roku do toho mi zomrel muž,našťastie boli zdravé ale bolo to ťažké,myslím žeby si mi viac rozumela keby si mala moje skúsenosti za sebou,neviem čo je to starať sa o postihnuté dieťa ale viem že je to ťažké ale lahšie v mladšom veku ako v staršom,aj toto tehotenstvo je úplne iné ako tie predchádzajúce,15týždňou som bola v bolestiach manžel už bol nešťastný nevedel ako mi má pomôcť každý deň som plakala,,do toho špinenie,silný zápal mechúra zabrali až druhé antibiotiká,predtým som ani nevedela že som tehotná.Ale neodsudzujme pokial nevieme ako je dotyčný psychycky aj fyzicky natom,iné je keď ti dieťa ochorie neskôr tomu už nezabrániš ale tak isto sa trápiš
@kaprik1 Tak zajtrajšie výsledky už budu učite v poriadku. Fakt je to sila, ale aj týžden rozhodne o zlom vysledku... a nakoniec je to aj tak inak. Rozhodujuci predsa "vek babatka" 😉
@buburka Aj tebe dakujem za prispevok a suhlasim s tebou. A tiez ako prve ma napadli tie siamske dvojicky, ked mamicka vyhlasila po tom vsetkom, ze keby to malo byt este raz, tak to urobi tak isto-tak isto sa rozhodne.
Ja nechcem nikoho odsudzovat, ani moralizovat a uz asi radsej ani vyjadrovat.
Ale ja neznesiem detske utrpenie. Mozno nie som az taka silna ako ostatne zeny. ☹
Ahojte, ja som mala dnes pocit, ze ma babatko troska koplo, je to mozne v 16.tyzdni?
kaprik1 vsetko dobre dopadne, ufff ale takto stresovat ... ja som si za vysledky ani nemala volat, zevraj ked nieco sa mi ozvu, tak uvidime neskor, lebo sestricka na mna vygulila oci, ze a naco si budete volat, vsak to dobre dopadne 😒 tak verim, ze ano.
@pippi84 ak sa to bude opakovať, takto bol isto kopanček 😉 aj ked si myslím, že je to dosť skoro... tak ale uvidíš... či to bude aj zajtra, pozajtra ... 😉 ja som mala prvý taký kopanec v 17tt+2 😉
baby, poradte na zahu niečo... 😅
@aaangella chore dieta by si neuniesla ale ist na potrat, to by si zvladla...hm..zaujimave. ja nikoho neodsudzujem, pisem svoj nazor tak isto ako ty...aj ked na zivot by nemal byt "nazor", ale postoj k zivotu, vsak sa tu nerozpravame o nejakych malichernostiach...
a ked si to tu precitas, tak tu mas zivy priklad toho, ake su vsetky vysetrenia 100%, ked im tak veris..povedia ti zly vysledok len pre malichernost, pritom kazdy blb uz vie, ze tripple ti vyjde zle ked si "nevypocitaju" poriadne vek dietata...len oni na genetike na to hups vzdy troska pozabudnu a stresuju mamicky..a laik aby im pripominal ze sa pomylili..taki su neomylni..
@buburka precitala som si cely tvoj clanok, predstav si 😀 ty povazujes za diagnostiku a jej riesenie potrat? to sa mne zda dost ubohe... vies usg a rozbory krvi sa nerobia len preto, aby sme sa rozhodli ci nechame dieta zabit ak je chore, ale aj preto, aby sa odhalila nejaka choroba, ktora sa da liecit...ci uz este v prenatalnom obdobi alebo hned po narodeni dietata..ale to by si ako ZDRAVOTNIK mohla vediet..usmrtenie nie je liecba..
ze je to pravo matky? dakujem pekne, a kto jej to pravo dal? rozhodovat o zivote niekoho ineho? skoda ze to dieta nema ziadne prava...rozhodnut o sebe ☹
no ale tot "vyspela" doba gratulujem...
a trosku viem o com hovorim, pracovala som s postihnutymi detmi a viem co to obnasa...
@pippi84 podla mna to kludne mohli byt pohyby, ja som zacala citit v 16tt+3 uz poriadne kopance a citi ich uz aj manzel 😀 tak cakaj kazdym dnom 😉
@kaprik1 som vazne znechutena..to je sila... ☹ 😖 ja mam tiez rozdielny vek babiky podla PM a podla sona...presne tyzden, ako ty..tak si myslim ze tiez nebudem mat dobre vysledky...uz sa na to pripravujem 😠 a drzim ti palceky!!!!!! 😵 neboj, dobre to dopadne!!!
@maahuliena nieco na zahu? zacni kupovat gumicky a sponocky do vlaskov 😀 😅 😀
@barborkach - no ako myslis, ja som mala na mysli naozaj zavazne poskodenia a trizomie ktore aj tak v konecnom dosledku nie su zlucitelne zo zivotom a vo vysokom stadiu tehotenstva ohrozuju aj zivot matky. Predpokladam, ze si robila s detmi s DMO, Down a podobne...preto by si mala vediet aj to, ze down sa moze narodit aj bez pozit. zistenia pocas tehotenstva a napr. deti s DMO sa casto rodia ako zdrave. No a o imbeciliach a podobne je tazko hovorit, pretoze to prenatalna diagnostika samozrejme tiez nezisti a k tymto poskodeniam dochadza najcastejsie pri porode. ja tiez nie som zastancom potratov na poziadanie, ale stojim si za tym, ze tato doba nam dava nastastie na vyber a som rada, ze sa mozme rozhodnut a nie sme len babkami v rukach osudu ako sa to deje este stale v mnohych inych krajinach. Som rada, ze nas neukamenuju za to, ze sme sa nevydavali ako panny a ze sa mozme vydat za muza ktoreho milujeme bez toho aby nas uvaznili a splodit s nim tolko deti kolko chceme sami a nie kolko nam diktuje stat ci viera a pod. Pretoze to, co je eticke a moralne je v kazdej krajine barborka ine...ale co nam hovori rozum a cit je len a len nas usudok. Co je pre nas eticke, moze byt na inom konci sveta absolutne nemyslitelne.
Som rada, ze sa mozme rozhodovat sami..a to ci spravne, tak to je na usudku len nas samych. Zelam ti teda vsetko dobre a pevne dufam, ze ti budie zdravie sluzit 😉
@maahuliena - na palenie je vraj dobre pozut par sezamovych jadierok v ustach aj niekolko krat denne....alebo moj otec si zvykne kupovat burizony (tie klasicke biele bez nejakych prichuti) a vraj mu to pomaha na kyselinu...tak neviem, na sebe to odskusane nemam....my nastastie tieto problemy nemame 😀
@maahuliena Mne vsetci odporucali poriadne pozut mandle... Alebo mineralna voda Fatra je proti zahe, aj mlieko by malo zabrat ;)
@barborkach dakujem 😉
@buburka suhlasim s tvojim nazorom.
@barborkach ze sponocky 😀 to je tiez pekna povera 😎
@barborkach a vy cakate do poradni ja som volala tam za vysledky 😕
Dnes o pol 4 som citila slabucke kopkanie a ja ze coto 🙂 a potom ze asi babetko 😅
@barborkach Ak budeš mať na žiadanke na AFP veľkosť bábätka podľa sona, tak by to malo byť ok. Lebo tam je kolonka niečo .?. podľa sona. Tam mi to napísala zle. Uvidím poobede, potom napíšem
uff... aka tu diskusia....
svojho casu - kym som este nebola tehotna - som mala nazor ze ak by sa babatko narodilo postihnute, ak by sa tomu dalo zabranit, tak by som tomu narodeniu zabranila.... potom som otehotnela 😉 a ono....
je to tazke... bavite sa tu len cisto v teoretickej rovine.... nastastie.... znama prisla takto rok dozadu o babatko v 20tt, nemalo totiz vyvinute mocove ustrojenstvo, takze vada nezlucitelna so zivotom.... morfologicke ultrazvuky nas este len cakaju.... ako by ste sa rozhodli??? mate dve moznosti - ist na potrat v 20tt, co znamena, ze vam pichnu injekciu ktorou babatko vo vas zabiju a potom porodite (ano, porodite, pretoze inak to nejde, nechaju vas rodit) mrtve dietatko, ktore ani za dietatko nie je povazovane - pretoze nema potrebne parametre podla lekarov..... alebo sa rozhodnete babatko donosit - pretoze vo vasom brusku zan vsetko riesi vas organizmus a je mu teda dobre - a porodite ho neskor.... ono umrie tak ci tak, len teraz mate moznost mu dat meno a mate moznost si ho pochovat.....
citala som jeden clanok, netykalo sa to tejto diagnozy, ale jednej zavaznej ohladne vrodenych srdcovych chyb... a jeden lekar sa v tom clanku vyjadril, ze mamicka ak taketo dieta porodi ma dve moznosti - vziat si ho domov a spravit dietatko stastnym, alebo ho nechat zdravotnikom nech podstupi xy mnozstvo operacii, ktore budu velmi narocne a vysledok nijaky.... len mozno predlzenie zivota.... a v tom clanku bol postoj matky, ktorej to, ze ma chore dietatko, zistili este v tehotenstve.... skusim najst, hodim potom link...
@kaktusik007 maju tu tazku debatu 😔 az mi je smutno stoho
@mirka7582 tak... ono aj to sa v zivote stava.... len je podla mna zbytocne riesit veci v teoretickej rovine.... myslienka tvori svet, takze si to mozu iba privolat.... a co potom??? ☹ 😉
@kaktusik007 -suhlasim...tesim sa, ze je to len teoria, pretoze realita je naozaj niekedy omnoho krutejsia ako by sme same chceli....nanestastie ☹ Dufam, ze ziadna z nas sa nebude musiet rozhodovat 😉 Naozaj je asi lepsie radsej na take veci vopred nemysliet 🙂
@kaktusik007 aj ja som toho nazoru ja taketo veci riesit budem ked sa o stane,ale pevne dufam ze sa to nestane a sme zdravucky 😀

@barborkach nenusis na nu utocit je to kazdeho vlastny nazor