icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

maahuliena
8. nov 2010

@blackberry gratulujem k dievčatku 🙂 😵
@seba1 jeej, kukla som, pekný kočík 😉
@mirka7582 a to nemáš vychádzky aj doobeda? 😕
@barborkach a @linea22 gratulujem k prvým pohybom 😵 😵

ten moj drobček v brušku už riadne kopká.. a hlavne navečer.. aj 3-4 hodiny v kuse a potom si zase spinká 🙂 za posledné 3dni už aj doobeda 😵

barborkach
8. nov 2010

@kaktusik007 no vazne nemam nic, vsak este nie sme ani v polovici, casu ako ceciny 😀 😀 😀 naco mi to tu bude zbytocne zatial sa na to prasit 😉

barborkach
8. nov 2010

@xenia2734 ja by som psychicky nezvladla ist na potrat a hlavne teraz v takomto stadiu a vobec nikdy by som to nezvladla...a tu amnio to iste...ist tam s rizikom ze mozno prides o zdrave babo..no neviem..ale ved kazdy ma svoje svedomie 😒 ja by som to nezvladla, nemohla yb som sa na seba pozriet... mrzi ma ze mas problemy, ale zas je tu viac mamiciek co maju stitnu zlazu a nevolnosti..kazdy nieco mame..

drobec490
8. nov 2010

@ivanulka_so tak ja som z prešova a mam super doktorku ale idem aj na 4D ultrazvuk lebo by som chcela mat taku pamiatku 😀 a fotky mam uz dve nastastie...skoda ze je doktor taky ved mal by mat iny pristup k mamickam..no my cakame nase prve babätko 🙂

smajka
8. nov 2010

@23lenka - ahoj. no pohyby vyrazne nemam, ale citim obcas taky tlak, ako mrvenie miminka - vzdy si dam rychlo ruku na brusko a potom uz nic... 🙂 a ty?
som rada, ze sa uz citis fajn hlavne ze ti chuti - dobre pre mimi. na vahu kasli- to sa riesi az ked sa malicke narodi 😀 . hlavne aby malo vsetko co potrebuje 🙂
idem teraz s drobcom von - ale pobede -navecer este urcite nakuknem. pekny dnik

helenka2
8. nov 2010

@smajka necitis este pohyby? lebo ako druhorodicky uz by sme asi aj mali ze? ale ja tiez nic necitim tak mam z toho taky divny pocit niekedy...

blcha
8. nov 2010

@helenka2 ja citim tie pohyby zatial velmi slabucko a mozno tak raz za den ked som v klude a niekedy necitim aj cely den tiez sa uz tesim ked to bude viac lebo je to blby pocit ked cely den nic necitim 😉

mirka7582
8. nov 2010

@maahuliena nie iba od jedenej do tretej

mia.k
8. nov 2010

ahojte. No mne už štuplíček uštedruje riadne kopančeky,že už je to aj cítiť keď si niekto ruku priloží,ako sa mi brucho vydúva. 🙂

maahuliena
8. nov 2010

@mirka7582 lebo bežne su 2 hodky doobeda a 2 poobede. ale zaleží od lekára, to je jasné. ja mam od 10-12 a 14-16, ale proste nedá sa byť stale doma... celé 3dni sme boli u našich 😉 a chodievam k nim pravidelne 😉 a s mužom tiež na vylety a podobne 😅 😲
@mia.k krasa 😵 mne skušal dať manžel ruku na bruško ale nič necítil... lenže drobec sa asi nechcem predviesť.. lebo ked som si dala ruku ja.. tak hned som ho citila 🙂

xenia2734
8. nov 2010

@barborkach Veru, hlavne nech vsetko dobre dopadne a nech su vsetky deticky zdrave. 🙂

mirka7582
8. nov 2010

@maahuliena ved aj ja nesedim stale doma 😀

xenia2734
8. nov 2010

@barborkach A co by si robila v pripade, ze ti vyjdu zle tripple testy??????

barborkach
8. nov 2010

@xenia2734 to ze vyjdu zle tripple testy este neznamena, ze dietatko je chore!!!! len je tam vacsia pravdepodobnost vyskytu tej vady.... a nejake riziko vyskytu je u kazdej zeny...pozri si napr tuto stranku, tam je to celkom zrozumitelne napisane...kukni si tu tabulku, ake su tie testy hodnoverne...uvadzas tu ze mas vek 32, teda v tripple mas 54% sancu na spravny vysledok z tripple!!!!!! to je podla mna pekne onicom, vsak je to 50 na 50 ze sa test myli...
a co by som robila? no a co by som ako mala robit??? vsak ak je chore, ovplyvnit sa to uz neda, takze..pre niekoho je moznost dat dietatko zabit...pekne, naozaj... ☹ nerobila by som nic..ja tiez este nemam vysledky z amnio a ani ma nezaujimaju...proste co je to je a ja to neovplyvnim...a nech je babo ake chce, ono za to nemoze a je MOJE! citim ho a ono citi mna..nikdy by som sa ho nezbavila, je to najvacsie stastie v mojom zivote a mozem sa len modlit aby bolo zdrave..ako som tu uz xkrat pisala, zdravie nie je samozrejmost a my si nevyberame ci bude nase dieta zdrave..keby sme si hej, tak by kazdy chcel zdrave babo, to urcite ze ano...nik si chore dieta nepraje..ale dnes sa rozhodnes ze chces len zdrave dieta, narodi sa zdrave a potom ochorie a bude postihnute..potom co? potom sa uz neda rozmysliet ci ho xces alebo nie.. clovek nema pravo rozhodovat o takychto veciach...
a amnio ti co pomoze? alebo malemu? no nic... navyse aj tam je nejaka sanca ze vysledok nebude 100%tny...a hlavne to riziko..ze mozes prist o babo..aj o zdrave...

barborkach
8. nov 2010

@mirka7582 inak aj ja som ti xcela povedat ze mas super tuto novu foto 😵

seba1
8. nov 2010

Tak už som doma, za pol hodinu ideme na tenis, ešte som tu nakukla a ešte idem rýchlo utrieť prach a kočík som pozrela, nie je zlý, ale zdá sa mi nejaký malý, ale rozmýšľam, že ho asi zoberiem, dávajú mi ho za 230,- . Potrebujem, aby bol spratný do auta aj ľahký, to si asi nepomôžem, lepší nezoženiem.

smajka
8. nov 2010

@helenka2 - praveze necitim, spes si namyslam.. 😀 nepamatas si pri simonke kedy si zacala citit pohyby? ja uz si to moc nepamatam, ale zda sa mi, ze maly uz 'vyvadzal' okolo 18 tt. myslis ze to je ovplyvnene aj tym ze miminko moze byt tichsie, alebo zivsie? ...len spekulujem 🙂

pippi84
8. nov 2010

@barborkach napisala si pravdu a vela zien urcite suhlasi !!!

barborkach
8. nov 2010

@pippi84 podla mna coraz menej, mozno len par... 😒

miamia27
8. nov 2010

Caute baby! Ako tak citam, niektore ste tu uz skusene maminky, tak by som sa chcela spytat ci je to normalne ak som pri upratovani citila take stahy v brusku, nepravidelne. Potom ked som si sadla a oddychla si, tak to hned prestalo a odvtedy som uz nic take necitila, ale vtedy som citila take pichanie, tahanie... Tazko to popisat...

katuska26
8. nov 2010

@barborkach aj ja si myslím že máš pravdu, fakt si nevyberieme zdravé dieťatko a ochorieť môže kedykoľvek....prajem všetkým zdravé dieťatká 🙂

katuska26
8. nov 2010

@miamia27 je to normálne, veľa krát aj mňa pichne, potiahne, vtedy si treba oddýchnuť, predýchať😉 aj dnes sa mi to stalo, predsa maternica sa zväčšuje, dieťatko rastie, je to záťaž pre nás 😝

mnamko
8. nov 2010

Ahojky,ja som tiež taká ustráchaná po tej nešťastnej sobote/tej mojej hnačke /že či som v poriadku,keď som nevidela do trávy čo som tam naložila,aj pohyby stále nič len večer sa mi zdá alebo keď si kýchnem v posteli,
pobolievanie ja mám stále aj keď mi kamoška pomohla reiky na dialku a už to neni také strašné,som vkuse plakala do minulého pondelka,aj som si kupila červenú bužírku na ruku u číňana aby už na mňa nesadlo zlo od mojej bývalej svokry.
Mi sme sa bavili na túto tému čokeby nám zistili postihnuté bábo,ja viemže ma teraz ukameňuete ale ja by som nemala už silu vo svojich 40rokoch na takéto dieťa,viem čo to obnáša poznám takéto prípady a nedajbože keby sa nám niečo stalo viem že moje deti by sao to nepostarali,keby som bola vo vašom veku plná sily možno by som uvažovala ináč, a ešte jedna vec čo má také dieťa zo života?žije si vo svojom svete a vy sa na neho pozeráte s očami plné sĺz.
To je iba môj postoj dúfam,že ma zato neodsúdite ale pochopíte.

maahuliena
8. nov 2010

@miamia27 ja tiež ked dlhšie upratujem.. tak ma boli podbruško.. treba si oddychnuť... a malo by to prejsť 😉

barborkach
8. nov 2010

@mnamko no vies, ale postihnute ti moze ostat aj po roku zivota..potom ho co pojdes niekam utopit? 🤐 😅
ked vravis ze deti by sa nepostarali, na stare kolena sa o teba deti nepostaraju? tiez nevieme co sa v zivote moze stat, ci sami zajtra my neostaneme na voziku ci dozivotne na posteli..hm.. 😒
a podla mna si silna zena, nie ze nie, vsak aha! ides mat babo! 😅 kolkym sa to nepodari ani mladsim!
a zas napr downov syndrom nie je taka katastrofa! aj taketo deticky maju nieco do seba, vedia zit pekny zivot a velmi hodnotny, vela daju i celej rodine! netreba hned hadzat flintu do zita!!! ale neboj nic, verim ze vy budete zdravucki!!!!!! 😉

buburka
8. nov 2010

Ahojte dievcata 🙂 Clovek par dni necita a potom ani nestiha 😉 Pozeram, ze rozoberate amnio, vysledky a pripadne prerusenie tehotenstva v pripade zlych vysledkov amnio......to su tazke temy naozaj. Myslim, ze ziadna zena vopred nevie ako by reagovala ak by sa dozvedela spravu o zlych vysledkoch.....to vie skutocne len ta, ktora ich zle ma. 😒 @barborkach -Ja by som nevedela ako sa rozhodnut...ale ako ZDRAVOTNIK som presvedcena, ze v 21storoci a pri moznostiach vcasnej diagnostiky je od zeny dost nezodpovedne chciet porodit tazko poskodene dieta a potom ho trapit zivotom v bolestiach a vecnym riesenim pridruzenych tazkosti...cize vedome. @xenia2734 - preto schvalujem zodpovedny a chladny pristup k veci...
@mnamko -urcite by som ta neukamenovala, ved mas 2 zdrave deticky a sama vies nakolko je narocna starostlivost o zdrave dieta, nie to este o dalsie postihnute...

ALE.....priznam sa ako ZENA a buduca MATKA by som sa mozno v takej kritickej situacii zachovala uplne inak...pretoze uz teraz u mna prevlada cit nad rozumom.....a pocuvla by som mozno skor svoje srdce ako hlavu........

Tymto vsetkym som len chcela vyjadrit aj svoj nazor a mozno trosku povedataj to, ze veci nie su len cierne a biele....a ja pevne dufam, ze sa pocas tehotenstva nebudem musiet rozhodovat a velmi drzim palce a obdivujem tie zeny ktore maju tu silu bojovat aj v case ked im lekar povie takuto strasnu spravu a oni sa jej postavia celom, ci uz s vedomim, ze dietatko ktore nosia pod srdcom je trvalo poskodene a oni sa budu on musiet postarat nadstandardne a casto s velkym trapenim, alebo si daju dieta vziat a bojuju zivotom dalej s tymto vedomim.....
Ja este vysledky tripple nemam....ale pevne dufam, ze budu v poriadku 😉

barborkach
8. nov 2010

@buburka za to, ze si ZDRAVOTNIK, neznamena ze porodit poskodene dieta je nezodpovedne..nevies ci aj ja nie som ZDRAVOTNIK... 😒 ale dnes sa niektori ZDRAVOTNICI citia pomaly ako panbozko... 😖
navyse miera poskodenia dietata sa asi najpresnejsie urci ked sa dieta narodi...vobec to nemusi byt take tragicke ako pises...a ako som uz spominala, ked sa dietatu prihodi nieco par mesiacov po narodeni???? a bude tazko poskodene a v bolestiach a trapeni???
podla mna toto nie je o citoch ale o rozume a uvedomeni si, kto som... a je to predovsetkym o moralnych zasadach, etike a zivote samom...fasizmus je uz prekonany..teda aspon som v tom bola, ze je 😒
vcasna diagnostika a za nou nasleduje rozsudok smrti..to je pekna liecba na tuto vcasnu diagnozu

aaangella
8. nov 2010

@xenia2734 Ahoj ja mam krasnu dcerku zajtra ma 7 mesiacov ale ako zdravotnik uz pred tehotenstvom som bola presvedcena ze ked mi dojdu zle vysledky tak pojdem na potrat psychycky by som to neuniesla nezvladla by som to stale by som si hovorila preco moje dieta ja vysledkom verim a nesla by som do toho ryzyka ze mozu byt omylne to je moj nazor vela v nemocnici som sa starala o postihnute deti a proste som presvedcena ze nie keby ste to vy ostatne videli a zaili tak by ste si to asi tiez povedali

helenka2
8. nov 2010

@smajka ja som malu citila az okolo 20 tt takze este casu dost...neviem cim je to ovplyvnene ale tak ked je vsetko na ultrazvuku ok tak to asi tak bude...mozno ze mame len viac plodovej vody a preto ich necitime...

kaprik1
8. nov 2010

Dievčatá, to čo som dneska zažila neprajem žiadnej z nás. Ráno som prišla do poradne, ktorú mi ani nerobili. Sestrička mi hneď povedala, že mám ísť na genetiku do TN. Vraj moje výsledky AFP sú veľmi zlé. 6e bábätko pravdepodobne trpí down...No konec sveta. Prišla som tam a pani dr., vraj musíme rýchlo konať, pretože veď som už 18+. Spísali so mnou celú rod. anamnézu, atď. Ešte že ma napadlo, že sa mi zdalo na papieri napísaná iná dĺžka tehotenstva, keď som niesla krv do labáka. Bolo tam namiesto 12+2, 13+2. Nakoľko podľa pm je to viac. Ale keď som mala neprav., tak mi to berú podľa sona a to vyšlo obidva razy rovnako. Tak mi poprezerala všetky výsledky v knižke, nahodila do pc výsledky, a vraj podľa nich je všetko ok. Tak mi zobrali dneska ešte raz krv, zajtra mám volať o výsledky. Ale vraj sa nemám báť, že je to všetko kvôli tej chybe v týždňoch. Tak som zvedavá na zajtra. Snáď je všetko ok.