Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
ahojte babulky dnes ma caka poradna po dvoch tyzdnoch teda kontrolne sono a odber krvy na tie testy 😉 ked sa vratim domov tak sa vam ozvem 😉 radsej vas ani necitam ked taketo veci riesite 😝
Joooj, babizne, poslednu stranu som precitala fakt s privretymi ocami... radsej sa treba tesit a mysliet viac nez pozitivne. Vsak nase babätka su tiez spokojnejsie, ked sa usmievame, ci? 🙂 😉
Vsetkym, ktore idu na odbery, resp. cakaju na vysledky drzim palce 🙂 Dufam, ze April 2011 bude najzdravsi mesiac v hostorii 😵
@blcha spravny pristup 😉
tak ako vravite treba mysliet viac pozitivne a tesit sa z toho ze sme zdravucke a ze nase drobce tiez 😉
@kaktusik007 no potrat sa da ist v pripade, ze ti vyjdu zle vysledky na amnio, tusim az do 6. alebo 7.meho mesiaca...niektore zeny vtedy uz rodia 😒
@buburka vies co, nejdem ti uz na to nic hovorit, zbytocne minam slova a rozculujem sa babo potom kope a kope 😀 ty si urcite zdravotna sestra, vsak?
ze nie sme babkami v rukach osudu? no ak si myslis ze si taky pan, ze si dokazes plne ovplyvnovat svoj zivot, tak gratulujem.. ja som si vedoma toho, ze nie vsetko je tak ako si prajem a vzdy to tak aj bude..vo vsetkych sferach zivota..ani nevies ako a cely zivot sa ti moze obratit naruby a ty len ostanes kukat, ze co sa to stalo..
neviem ci je niekto pysny na to, ze sa nevydavala ako panna, ale tak ty asi hej, neviem v com ti to pomohlo a co ti to dalo..vzdy v kazdej dobe boli take, neboj sa, uz nase prastare matere sa nevydavali ako panny..ja teda sa budem snazit svoje deti vychovavat inak, aby som nemusela v 14tich ist s dcerou predpisovat anitkoncepciu a aby videla zmysel mat vo svojom zivote len jedneho muza... neviem co pozitivne mam vidiet na tom, ze dnes sa sobasia pary predovsetkym vtedy ked je dieta uz na ceste a inak by sa ani nezobrali, beru sa viac ci menje len kvoli tomu prckovi a netehotnu nevestu uz takmer nenajdes...ak je na tom nieco pozitivne, tak naozaj neviem co a rada si to necham vysvetlit..
a co sa tyka etiky a moralky, to je nieco co ma kazdy clovek v sebe, bez ohladu na to, v ktorom kute sveta zije..a aj ked zijeme v rovnakej krajine, ako vidis, nasa moralka je uplne rozdielna, zalezi od toho, ako je clovek od malicka formovany...
hovk, skoncila som, pis co xces, neodpisem ani slovo, kto chce, pochopi, kto nie..mozno tiez raz pochopi...len aby uz nebolo neskoro...je smutne ako sa za poslednych 10 rokov doba zmenila ☹
@barborkach Barborka, ja s tebou plne SUHLASIM!!!! Uz som pocula o cerstvom pripade, kedy diagnostikovali vazne ochorenie srdiecka a po narodeni lekari zistili, ze to srdiecko na tom nie je az tak zle, ale babetko nema vyvinuty pazerak a musi absolvovat niekolko operacii, to kym neprislo na svet nezistili. A teraz co, ma si ta mamicka vycitat, ze si ho nedala vziat?
Ja by som si dietatko nikdy nenechala vziat, ktovie kolke z nas by tu vobec neboli, keby pred desiatkami rokov existovali testy, ktore sa robia dnes, kolke nase mamy by boli sli na potrat a my by sme vobec neprisli na svet. Moja mama ma mala v 36 rokoch, tak ktovie co by jej vyslo 😒
Ja nikoho neodsudzujem, neprajem nikomu aby sa musel rozhodovat, len chcem podotknut, ze je tazke sa rozhodovat, ked ten vysledok testov nie je stopercentny!
@barborkach
@zlatik ja sa teda ale musim zastat buburky. Podla teba dat niekomu zivot aj ked plny utrpeni a ze sa aj ty budes cely zivot trapit a pozerat na to ako sa trapi to dieta je OK? podla mna to je scestne.V prirode to funguje inak a ak si teda za to, ze nechajme nech si zariadi priroda ako ona chce, tak potom az do konca. Ani jedno zviera, nik v prirode sa nestara o postihnute mlada. Ano my sme ludia, preto sa o nich starame, ale to co robia zvierata, ze ich nechaju zahynut, vieme my vyriesit "humanne?" ze ak vieme, ze sa take dieta ma narodit, a ja som teda videla o dr na 3 ked sme boli v prvom tehotku rozne anomalie ake moze mat plod a jasne, prezil by aj par mesiacov, ale toto je HUMANNE??? nechat ho aby hned ked sa narodi sa trapil??? no neviem.
Nieco ine je ak tie vysledky nie su 100% ale hovorilo sa tu o tom, ze ak niekto vie, ze napr nema vyvinute nejake organy a pod. Neviem naco je dobre byt falosny hrdina, ktory znici zivot sebe aj tomu dietatu. Lebo ty mu ho sice das, ale myslis, ze niekedy bude stastne?? denne ak bude mat bolesti a psychicke mat bude ak bude chore, bude ziadat aby to skoncilo.
Tiez mam skusenosti s postihnutymi a never tomu, ze ti tazko postihnuti su stastni, ze su na tomto svete. Su smutni z toho, ze su na obtiaz.
Ahojky,
no asi som neurobila dobre keď som načala túto tému,ja si myslím že je to každého osobná vec ako sa rozhodne,ja by som nežila s vedomým že moje postihnuté dieťa len leží a nič a nikoho okolo seba nevníma,len vydáva zvuky niekedy veľmi nepríjemné,viem čo je to stará sa o také dieťa jedna známa pani je to jej vnučka ,matka sa vyparila otec tiež ,len malú otáča aby nemala preležaniny,nič nevníma aký to má zmysel že sa taká narodila?,nehovorím o ďeťoch s detskou obrnou alebo lahším postihnutím,ale ja si myslím že takéto deti majú bolesti o ktorých mi ani nevieme,žiju vo svojich snoch nevedia otom že žijú,nesmejú sa,neplačú,ja si myslím že je to strašnejší pohľad ako prerušiť takéto tehotenstvo,bolí to každú matku a bude ju to bolieť celý život ale každá vie prečo tourobila,preto ešte raz vás prosím neodsudzujte a neurážajte matky ktoré sa tak rozhodnú,je to ťažké preňu nemyslite si ,že na druhý deň ju to už nebolí,
ahojte, diky za rady.. niečo s toho musím vyskušať, lebo je to už dooosť extra silné palenie zahy 😅 😅
@nunusimi najtragickejsie na tom je asi to, ze na 100% nevies nic..kym sa dieta nenarodi...a v ramci tychto tvojich zasad by potom mali dovolit aj eutanaziu a vlastne usmrtenie vsetkych ludi, ktori su tazko chori, bez ohladu na vek, a ktori sa citia zbytocni a niekomu na obtiaz
@barborkach z tvojich predchadzajucich prispevkov som to iba tusila, teraz v tom uz mam jasno... od malicka ta vychovavali k viere a k veciam tym patriacim... snaz sa prosim ale pochopit jedno - nie kazda je tu veriaca, a nie kazda tak silno, aby sa vydavala ako panna a aby mala iba jedneho muza za svoj zivot... to ale neznamena, ze "take" zeny su ine.... proste @buburka ma ine zmyslanie, kazda z nas si prezila nieco ine a tak to v zivote chodi - jedname na zaklade nasich zivotnych skusenosti....
mat cely zivot jedneho partnera nie je bohvieco - a to viem o com hovorim, prvy krat som sa vydavala za chlapa s ktorym som prisla o panenstvo a pre ktoreho som bola taktiez prva, a ono to bolo cele totalne naprd a som stastna, ze to skoncilo rozvodom.... a vdaka tejto skusenosti som sa trosku zmenila, zistila si iny pohlad na vec a do manzelstva som hupla druhy krat, uplne necakane, rozhodli sme sa v polovici januara a v marci sme mali svadbu, tehotna som nebola, chodit spolu sme nechodili ani den, proste sme sa zasnubili, teraz cakame druhe babatko a ono to nejako ten vztah naozaj funguje.... takze to, ci ti to vyjde ci nie, je uplne individualne.... skor si myslim, ze mojej dcerke (ak bude) iba prospeje, ak bude mat viacerych partnerov, samozrejme nehovorim o striedani, pretoze je ine, ked ma rovnaky pocet partnerov za sebou 20 rocne dievca a 30 rocna zena.... 😉
svet nie je len ciernobiely.... nie kazdy potrat je vrazda.... ver mi, ze kazda jedna, ktora ide na potrat do toho 24tt, to poriadne oplakala.... ale rozhodla sa ho podstupit, a nezasluzi si nase odsudzovanie... ani moralizovanie.... a uz vobec nie reci typu ze aj chore babatko ma sancu zit.... .neviem ci nie nahodou cinania nemaju take dobre prislovie - ak ma chces odsudzovat, najrpv sa prejdi v mojich topankach....
ak chces byt zla na niekoho, kto podstupi potrat, bud na tie, ktore idu na umele prerusenie tehotenstva uz druhy krat... druhy krat preto, pretoze prvy krat sa to proste stane a kazdy ma narok na druhu sancu.... ale taka, ktora do toho vpadne druhy krat a opat to riesi umelym prerusenim, tak.... ano, tu potom mozeme moralizovat a vnutorne ju odsudit....
a este jedna vec.... ak si veriaca, a myslis to so svojou vierou naozaj uprimne, tak nenaliehaj na ostatnych, aby boli taky akych ich chces mat ty... proste iba konaj tak, ako ti kaze tvoje svedomie a vedomie... a ostatnych akceptuj... pretoze prave akceptaciou rozhodnuti druhych ludi, s ktorymi nesuhlasis, davas najavo velkost a silu svojej osobnosti 😉
a uz koncim, je to dlhe, ospravedlnujem sa 😀
@barborkach prave v dnesnej dobe modernych pristrojov vies zistit urcite, ze babatko nema nieco vyvinute... napriklad to mocove ustrojenstvo... ako ja nevravim, ze ti to povie jeden lekar a hups, zena ide na potrat.... eee.. . kazda jedna to chce pocut minimalne od troch nezavislych ludi, ze je tomu tak... aj preto su tie morfologicke ultrazvuky, aj preto su tie 3Dcka... okrem ineho 😉
Myslim ze kazda ma kus pravdy a snad ziadna tu nechce presviedcat tu druhu o opaku, su to len nase nazory, aj tak nimi inych nezmenime. Ja nikoho neodsudzujem, je to kazdeho vec, kazdy si zato bude niest zodpovednost.
Kazda nech spravi tak ako jej to kaze jej najlepsie vedomie a svedomie. Tot z mojej strany vsetko 😉
Ja by som len baby bola zvedava, ci na tych 3D ultrazvukoch pracuju skutocni odbornici, lebo vam poviem, ze pri prvom tehu som bola na 3D a doktor meral a meral a hovoril, ze toto a tamto je v poriadku.
Ked som bola v 15tt na 3D u ineho, tak mi nic nehovoril, tak som sa rovno opytala, ci robil merania a on ze jasne, ze uz si vsetko pomeral. Tak som sa opytala taku banalitu, ake je dlhe momentalne moje babetko a on nato, ze nevie, ze toto nemeral.
Ked ste boli na 3D, hovorili vam doktori nieco o meraniach a organoch atd?
Lebo ja mam pocit, ze tento doktor mi len chcel predviest esteticku stranku 3D 😠
@zlatik mne vravela dr ze srdiecko je poriadku, ale zatial nie je este dovyvijane, mozog ze je uz rozdeleny na 2 polky co je dobre a dalej uz tusim nic.
Dlzku nemeral, lebo toto nie je pre nich postatny udaj, oni skor meraju tu siju. Aj to mi vravela, ze kolko ma cm a ze je to v norme. Aj nosovu kosticku, ze je pritomna, co je dobre.
aby som bola presna, tiez neuznavam potraty, ale ak je to z dovodu VAZNEHO poskodenia plodu, tak ano.
je spusta roznych druhov antikoncepcie a hrozne ma zlosti, ked niekto oteho a povie, ze to netusil a necakal a ide na potrat 😠
ale mam pocit, ze niektore tu neuznavame ani antikoncepciu ani sex pre manzelstvom... ale to uz je pre mna tazky stredovek.
@kaktusik007 ja som na niekoho zla? myslim ze si asi tak rovnako zastavam svoje ako ine tu na stranke...
za to, ze mam jasny postoj k zivotu a nie je to len o polemizovani, tu skor niekto odsudzuje mna 😖
to, ze tvoje prve manzelstvo nedopadlo dobre neznamena, ze mat jedneho partnera nie je bohvieco...akoze sorry 😨 😉
ze kazdy potrat nie je vrazda? no ano, nei je, spontanny potrat nie je vrazda, vtedy dochadza k strate babatka bez pricinenia inych...vtedy to vrazda naozaj nie je...ale bohuzial, otazka zivota a smrti cloveka JE ciernobiela.. mozme si namyslat co xceme..
a nerozumiem aky je rozdiel v tom, ci zena ide na potrat raz alebo dvakrat..vsak je to to iste...ked jej vyjdu zle testy, tak aj 5x nie???
myslim, ze tu neriesime, kto je akeho vierovyznania...len je zaujimave, ze ked niekto vyjadri nazor, s ktorym vacsina nesuhlasi, tak je neziaduci... aj tu nikoho nepresviedcam, lebo si plne uvedomujem, ze je to zbytocne.. len citim potrebu reagovat na nieco s cim ja nesuhlasim...
akurat som pocuvala mojej laske srdiecko krasne bilo a ozyvalo sa jedna radost 😀
@patomaja jasné púšťam 🙂 normálne si napojím buď na MP3ku alebo CD prehrávač veľké slúchatká a dám si ich na bruško 😉 čítala som že dieťatko od 17 týždňa počuje zvuky mimo mamičkinho bruška a detičky ktorým je púšťaná vážna hudba /ale treba vybrať ktorá, naj je Vivaldi a Mozart/ sú inteligentnejšie. čo môžem potvrdiť u mojej Viktorky, aj jej som púšťala keď bola v brušku, ale či to je tým 😀
@zlatik zalezi od toho, kto ten 3D robi.... pri prvom som bola v hlohovci, idem tam aj teraz... babatko pomeral, hovoril, co robi, spocital prsty na rukach aj na nohach 😉 , poukazoval organy, co je co a ci je nalez ok.... takze spokojnost s nimi tam.... ale pocula som ze niektori ten 3D robia len tak, aby mamicka videla babatko, a nejako neriesia vysetrenie, co je skoda 😒
@barborkach nik ti tvoje presvedcenie neberie.... a ano, ked s niecim nesuhlasis, mas pravo vyjadrit svoj nazor, ja ti to neberiem.... oki, uzavrime to, nema to vyznam.... zivot nie je ciernobiely, ale ak ho ty tak vidis a vnimas, tak potom je to v poriadku.... ako som pisala vyssie, kazda jedna z nas kona na zaklade svojich zivotnych skusenosti.... je zbytocne riesit nieco, co je len v teoretickej rovine...
mala som na strednej triedneho, strasne veriaceho cloveka... inak prvy, ktoreho som bola ochotna akceptovat, pretoze nam svoju vieru nenutil..... a tiez sme svojho casu riesili problem interupcii... bol zasadne proti, podobne ako ty, ze je to vrazda.... tak som mu polozila jednu otazku, ci by bol tak striktne proti interupcii, ak by slo o jeho dceru po znasilneni..... beriem, je to extrem 😉 ale moju uctu si zasluzil prave tym, ze odpovedal pravdivo... a aka bola jeho odpoved??? zamyslel sa, a povedal jedno slovicko: Neviem...
a mne to stacilo - dokazalo mi to totiz to, ze ak sa stane tato fikcia realitou, on bude reagovat ako kazdy jeden rodic a bude chciet pre svoje dieta to najlepsie, co bude moct, a vec, ci je interupcia vrazda alebo nie, odsunie na druhu kolaj... pretoze priorita je niekde inde...
podobne si myslim ze to bude aj s tebou... ale to je len pocit 😉 .
ozaj zienky ked sa male mrviii tak zevraj je to male steklenie ja citim take male steklenie skor chvenie ale take prijemne niekde v krku alebo tam niekde 🙂

@buburka to je pravda je to krute