Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@krisruska ja uz tiez nosim nohavky teho asi mesiac.. brusko mam uz pekne gulate, pri malom bolo take asi v 6m, no ale ved som v 5tom teraz 🙂 inak nemam pocit ze priberam inde ani prsia nemam vacsie scasti tak naliate, ale pri mojich Ackach to nevidno skoda... Ja by som bola rada kebyze si babo vezme tuk z mojich stehien :D
@krisruska ja som si kupila tehotenske nohavice, ale mala som ich raz asi v 3 mesiaci (vtedy sa midost zvecsilo brusko, ale potom splaslo) a padali mi tak som sa na to vyprdla. stale nosim svoje rifle, ale nemam zapnuty vrchny gombik a maskujem to opaskom 😀 najlepsie su aj tak leginy a dlhy sveter alebo pletene saty, nic netlaci 😎
ja tiez u nosim tehu veci teda nohavice tie co som si kupila su mi velke a padaju mi ale teraz som bola u kamosky a nabalila mi jej tehu veci tak mam plnu tasku takze paradicka vela triciek tehotenskych tie zatial nenosim lebo ked sa do toho obleciem je mi to volne a vyzeram ako v 7 mesiaci a ked si dam normalne tak mam zatial len male brusko take akurat som celkom rada ze nepriberam lebo som cakala ze v druhom tehu to bude horsie zatial idem ako pri prvom uvidime ako budem pokracovat 😉
@ivicka0502 tak este neake leginy by som si chcela kupit lebo mam vela takych dlhsich svetrikov a triciek a k tomu by sa mi to hodilo uplne super 😉 a ja z nebudem ziadne tehu veci kupovat lebo mam dost mozno uz ku koncu neake vacsie nohavice uvidime do coho sa zmestim ale to budem riesit az potom 😉
a teda este zimnu bundu musim neaku poriesit lebo to fakt neviem co budem nosit to je najvacsi problem lebo ked si chcem kupit neaku sirsiu tak je mi to velke vsade aj na leciach aj dlhe rukavy 😝
@ivicka0502 aj ja idem na 3D do HC 9.12. tak sa tam možno aj stretneme... 😉
@krisruska no ja veru nosím tehu veci ... mam pocit, že mam už veľké bruško (vid album 😅 ) 🙂
@seba1 dik za info ja som myslela ze si kupim neaku normalnu bundu a nie tehotensku ze naco kopec prachov vyhadzovat a len tak na chvilku nosenia ale nic poriadne som v normanom obchode nenasla takze asi budem musiet aj tehotensku kupit zatial v pohode nosim normanu bundu este mam brusko take ze sa v pohode zapneme 😉
čaute baby, máme za sebou morfologický utz, všetko je na svojom mieste, vážime 317 g a hýbeme sa ostošesť. no a medzi nožičkami máme pinďúrika, takže Sofinka bude mať bračeka. chceli sme zas síce dievčatko, ale tešíme sa aj chlapčekovi samozrejme. hlavne, že sme ok. 🙂 všetkým, ktorých to vyšetrenie ešte len čaká, želám veľa šťastia, nech sú bábätká zdravé 😵
@penn No ja chodím tiež raz do mesiaca na poradňu, doteraz mi robil stále utz, ale bude to asi tým, že som bola pred poslednou kontrolou ešte u neho s bolesťami a vtedy mi robil utz i miminčo pomeral, vraj sa mu veľmi dobre nadstavuje! Dokonca sme videli i žalúdok, lebo si odpilo plodovej vody!
No ja som niečo schudla, ale teraz som už 1kg pribrala, ale ja váhu riešiť nebudem! Inak i ja si odopínam gombík na niek. rifliach pri sedení 😀 Ale tie pohyby sú podľa mňa riadne, niekedy sa až zľaknem 😀
@seba1 Ale tomu neverím, ja keď prídem do baby obchodíku, tak na mňa tie predavačky nedôverihodne pozerajú, až sa blbo cítim, že si to vymýšľam 😀 Ale brala by som, aby mi uvoľňovali miesto, ja si to musím v električke odstáť, ak nie je voľné miesto 😖 no ja by som si tiež chcela kúpiť nejaké pekné nohavice, len neviem kde, cez internet sa bojím, lebo som dosť vysoká a všetko mi je krátke... no budem musieť niečo vymslieť!
Inak Seba ty už budeš 3 nás. mamina, môžem sa ťa spýtať, nemala si problém pri prvom synčekovi s kojením, ako nemyslím s technikou, ale s množstvom mlieka, ale skôr s tým amotným úkonom, neviem, či chápeš na čo myslím, prišlo ti to také prirodzené, teda ak si vôbec kojila 😀
@krisruska Krisi podla toho odkial si, ako baby pisali v BA je ten Brendon mozno aj viac, aj ked zatial sa mi do race ci kde to je nechce. V kosiciach je tiez maderna.. no rozne ved nadjes na nete 🙂
ja by som tiez este potrebovala najst nejaky tehotensky shop niekde v centre alebo tak, kde by som kupila tehotensky pas, kamoska mi poradila, ze na gombik si mozete dat gumicku na nohaviciach.. ja by som na to dala tehotensky pas miesto tricka.. a je to aj v robote.
akurat pozeram, ze aj na bonprix maju pekne tehotenske veci, a ceny teda ovela lepsie ako inde, kde som videla nohavice za 50 eciek.. ale do bonprixu casto posielam veci spat..ale tak predsa len tehu.. uvidime mohlo by to sadnut
@krisruska no tomu ver, že mne uvoľňujú miesto! Keď budeš čakať tretie, to už rastie rýchlo, keď to bolo prvé, tak som tak isto nemala v tomto čase takmer žiadne bruško, ale to sa potom rýchlo zmenilo 😀 . Čo sa týka kojenia, kojila som oboch chlapcov, Maťka 19 mes., Jurka 21 mes. Prisali sa obaja dobre, nebol problém, vedeli čo majú robiť lepšie ako ja 🙂. Mali sme aj problémy, aj zápaly, aj popraskanie a ekzém, aj krízy s množstvom mlieka, ale ja som hltala všetku literatúru a som všetko zvládla a myslím si, že takmer všetko sa dá zvládnuť a úspešne kojiť.
@krisruska teraz neviem, či si o tom kojení chcela práve toto, zo začiatku mi to prišlo také neskutočné, že kojím, ale potom sa to rozbehlo a ja som bola spokojná, že dávam bábätku to najlepšie, trošku mi vadilo, že keď deti plakali, hneď mi ich všetci dávali, aj manžel, že sú hladní, nakoj ich, akoby by bábätko nemalo iné potreby! Zvykla som ich kojiť aj medzi ľuďmi, napr.v kaviarni, podľa mňa je to prirodzené a komu sa nepáči, nech sa nepozerá, samozrejme tak, aby som sa pri tom neodhaľovala. A je to aj veľmi šikovné, keď sme sa niekde zdržali, nemuselo som nič kupovať, nič zohrievať, bolo pripravené a v správnej teplote.
@nunusimi No ja sa ešte do svojich nahavíc vojde, mám skôr problém, že mi padajú! A čo sa týka pŕs, no mám taký pocit, že budem musieť presedlať na väčšiu podprsenku a to ma vôbec netesí, pretože teraz mám problém si kúpiť, takú čo mi sedí, veď 70-D je problém zohnať 😠 Ale z tých stehien by ten úbytok nebol zlý 😀
@ivicka0502 no na legíny sa chystám i ja, zatiaľ ich kúpu odkladám, bude v tomto asi nejaký komplex 😀
@maahuliena Pozerala som si album a krásne bruško. Ty si už ako pipravená i výbavička krásna, kočík, super. No ja som si zatiaľ nič nekúpila, čo súvisi s tehotenstvom a bábätkom... 😕 mala by som sa polepšiť.
@penn V BA len pracujem, ja som si pozerala na www.zoznam.sk predajne s tehu oblečením v jednotlivých krajoch a nie je ich až tak veľa, ale myslím, že by sa dalo vybrať! No gombíček si zatiaľ odopínam len doma, ale ten tehu pás je veľmi dobrá vec.
@seba1 No tak to je jasné, že pri druhom či treťom bábätko bruško vykukne oveľa skôr, veď brušné svaly sú už viac povolené 😀 no ja budem asi divná, čo sa týka toho kojenia, ako budeš si o mne možno myslieť, že nie som..., ale mám v sebe taký pocit a neviem sa ho zbaviť. Čítam si o kojení, ako jeho dôležitosť, techniky.... i na druhých mamičkách sa mi to zdá milé, ale keď si predstavím, že z mojích pŕs bude niekto sať mlieko, príde mi to také...nechcem povedať, že sa mi to protivý, ale príde mi to ..no neviem to slovami opísať! Kojiť chcem a dúfam, že tento môj pocit sa zmení, keď budem držať bábätko v rukách, pretože chcem pre neho len to najlepšie. Dúfam, že nie som sama, čo má takéto pocity a že je to normálne 😅 🙂
@23lenka - ahoj, este mi nic neprislo a ani som este nevolala. tento piatok budem 19 tyzdnov a dalsi scan by mal byt v 20tt. tak manzelik mi povedal, aby som pockala do toho 20 a az potom tam volala.tiez emma odtialto z konika mi pisala, ze ked si druhorodicka, tak midwife ma bude chciet vidiet az po druhom scane. tak asi len zbytocne stresujem a este pockam. hlavne sa citim dobre, tak nemam obavy. 🙂
kedy presne cestujes?uz mas pokupene darceky??? ti verim ze sa tesis 🙂 . ja asi napokon nepojdem na sk, ale ani mi to moc neva, len by som zase zbytocne minula 😀 .
inak sa mame fajn, teraz mi bolo dost dni za sebou dobre a omnoho lepsie sa citim. zacala som computer classes v borehamwoode. poskytuje to sure start - maly je zatial v creshe, kde platim len £1 za 2 hodky, tak som rada ze robim nieco pre seba 🙂 .
Ahojte aprílové budúce mamičky 🙂. Pridávam sa k Vám pretože doktor mi upresnil termín na 4 apríla. Mala som rodiť v marci a zrazu.... No, tak tu ma máte 😉 . Pohlavie zatiaľ nevieme pretože malé sa stále točí chrbátikom... Zatiaľ testíky dopadli dobre a budúci týždnik Nás čaká morfo ultrazvzuk. Fu, ešte toho sa trošku bojím 🙂. Ktorá z Vás pôjde na 3 D ultrazvuk? 🙂 Každej tu želám krásne zdravé dieťatko plné síl 🙂. Nech sa tá sila prejavuje už teraz v kopkaní. To moje je zatiaľ veľmi živé a nato že som prvorodička som prekvapená že malé cítim už od 16 týždňa 🙂.
@krisruska každý človek je iný, možno sa ti zdá, že dieťatko naruší tvoje kruhy, alebo niečo podobné, možno keď si uvedomíš, že ono je vlastne z teba a zistíš, že keď plače od hladu a potom sa napapá od teba, tak sa ukľudní a je spokojné, možno potom ten pocit prejde, nerob si starosti, ľudia majú všeliake pocity.
@matyasovsz tak vitaj medzi nami 😀

@krisruska že či nosím tehu veci, už mi aj miesto na sedenie uvoľňujú 😀 , keď niekde stojím, mám jedny rifle a teraz som si kúpila také univ.nohavice-ani šport.ani elegant.alebo aj aj